28/9/17

Τρεις μεγάλες βόμβες, σε τίνος τα χέρια θα σκάσουν;


Μετά από δύο χρόνια μνημονιακής κυβέρνησης Συριζανέλ, είναι νομίζω πλέον σαφές το πώς κυβερνούν: ψέματα, τεχνητή ένταση στη διαπραγμάτευση, υιοθέτηση μνημονιακών υποχρεώσεων στις οποίες δεν πιστεύουν, καμία ουσιώδης μεταρρύθμιση για να μη θιχτεί κανείς, και επικοινωνία, πολλή επικοινωνία.
Κάτω όμως από την επίπλαστη εικόνα ομαλότητας που επιχειρούν να παρουσιάσουν, ότι τάχα έρχεται ανάπτυξη, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, κλπ, η ανικανότητα, η ιδεοληψία και η παντελής τους απραξία έχουν πυροδοτήσει τρεις μεγάλες βόμβες που απειλούν με νέα τεράστια καταστροφή την καθημαγμένη ελληνική οικονομία. Το θέμα δεν είναι αν, αλλά πότε θα σκάσουν. Και μέλημά τους δεν είναι να μην σκάσουν, αλλά να σκάσουν στον επόμενο.
Η πρώτη βόμβα είναι η ΔΕΗ. Αφού εγκαταλείφθηκε η ιδέα για σπάσιμο και πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την νέα εποχή του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας. Με 85% και αργά συρρικνούμενο μερίδιο αγοράς, η ΔΕΗ παρουσιάζει αυξανόμενο κόστος λειτουργίας, μέσο κόστος ανά εργαζόμενο πάνω από 50.000 ευρώ και λειτουργικές ζημιές που καλύπτονται από έκτακτα έσοδα (π.χ. πώληση ΑΔΜΗΕ). Δεδομένου ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση να πέσει το μερίδιο αγοράς της κάτω από το 50% σε δύο χρόνια για λόγους ανταγωνισμού, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς δραστικές μειώσεις μισθών, απολύσεις, κλπ. Διαφορετικά, η εταιρία θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Για τη συνέχεια liberal

1 σχόλιο:

  1. χρεωκοπεια,αμιν και ποτε.στα παπακια μου αν μεινει χωρις αιρ κοντισιον ο χοντρος γειτονας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.