30/11/17

Ερντογάν: Ψέματα οι κατηγορίες σε βάρος συγγενών μου ότι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό - Προδότης ο Κιλιτσντάρογλου

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα οδηγήσει τον ηγέτη του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώπιον της δικαιοσύνης 
Ψέματα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κατηγορίες που διατύπωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι συγγενείς του μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων.
Ο Ερντογάν απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες σε βάρος της οικογένειάς του και είπε ότι θα οδηγήσει τον ηγέτη του CHP ενώπιον της δικαιοσύνης.«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έστειλαν ούτε δεκάρα στο εξωτερικό» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου «λέει ψέματα».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου απάντησε ότι τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν είναι πλαστά και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας να τα καταθέσει στους εισαγγελείς.
Ο εκπρόσωπος τύπου του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν επισήμανε από την πλευρά του σε δηλώσεις στην εφημερίδα Hurriyet ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά με την υπόθεση.
«Το ξέρουμε ότι επιχειρείτε να "θάψετε" το θέμα και να φιμώσετε τους πάντες, εμείς, όμως, δεν θα σιωπήσουμε» τόνισε.
«Δεν είναι ηθικό. Ο πρόεδρός μας δεν είπε εάν η ενέργεια αυτή συνιστούσε έγκλημα ή όχι. Δεν προέβη σε καμία εκτίμηση σχετικά με τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων».
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε χθες συγγενείς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό μιας υπεράκτιας εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν αυτές τις συναλλαγές.
Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε έναν από τους γιους του προέδρου, τον Μπουράκ και έναν από τους αδελφούς του, τον Μουσταφά, ότι μετέφεραν μεγάλα ποσά στον λογαριασμό μιας εταιρείας την οποία άνοιξαν το 2011 στη Νήσο του Μαν.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου, αφού ο τελευταίος κατήγγειλε ότι συγγενείς και πρώην συνεργάτες του προέδρου έχουν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε υπεράκτια εταιρεία. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει "έστω και μια δεκάρα στο εξωτερικό".
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Δυστυχως ολοι οι φωτισμενοι ηγετες βρισκονται συνεχως στο στοχαστρο.
    Παρε παραδειγμα τον δικο μας που το ντοπιο φασιστικο συνονθυλευμα εχει βαλθει να μειωνει εναν ανθρωπο που μολις προχθες βραβευτηκε για το θαρρος και την παλληκαρια του.
    Τωρα χτυπανε τον ερντογκαν,αυριο τον Κιμ,μεθαυριο τον Μαδουρο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ερντογάν είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι ο Θεός αγαπάει ακόμη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.