30/11/17

Κυβερνητικές εξηγήσεις και αιχμές εκ των έσω για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Από αστυνομική καταστολή και ρίψη χημικών στο Ειρηνοδικείο σημαδεύτηκε η χθεσινή «πρεμιέρα» των πλειστηριασμών, θέμα το οποίο ανάγεται σε πολύ ευαίσθητο για την κυβέρνηση και προκαλεί εσωκομματικές αντιδράσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε το πρωί (ΣΚΑΪ) ότι είναι κατανοητό να υπάρχουν εντάσεις, αλλά διευκρίνισε ότι «είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και εντελώς διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που αντιδρούν».
Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας, διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Για «παραπληροφόρηση και ακραίο γκεμπελισμό» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έγιναν δεν υπήρχαν ακίνητα των οποίων η αξία ήταν κάτω από τις 300.000 ευρώ.
«Χθες είχαμε τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Είδατε χθες ποια ακίνητα τέθηκαν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για οφειλή 1,5 εκατ. ευρώ; Αυτή είναι η "λαϊκή κατοικία" που προστατεύουν ο κ. Λαφαζάνης και οι άλλοι που κάνουν δηλώσεις για τη "χούντα";» διερωτήθηκε ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε:
«Αυτή είναι η λαϊκή κατοικία ή θα πρέπει τα χρήματα αυτά, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει κάποιος γι' αυτά τα ανάκτορα, τις βίλες με τις πισίνες που φτιάχνανε, να τα πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών;».
Σημείωσε ακόμη ((Αlpha 9.89) πως «είχαμε 29 πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και από αυτούς ματαιώθηκαν οι 9, ενώ 10 από τους 20 που έγιναν ήταν άγονοι. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον γι' αυτό το ζήτημα. Πρώτες κατοικίες για οφειλές από δάνεια σε τράπεζες γι' αυτούς που είναι κατοχυρωμένοι με τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη δεν υπήρξαν. Μπορεί να υπήρξε πρώτη κατοικία, διάβασα στο Μοσχάτο για μια κατοικία αξίας 30.000 ευρώ, αλλά αυτό ήταν οφειλή μεταξύ ιδιωτών. Δεν είναι δάνειο τράπεζας».
Υποστήριξε επίσης ότι «η λαϊκή κατοικία προσδιορίζεται από αποφάσεις δικαστηρίων» και πρόσθεσε ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι οι πλέον ελεγχόμενοι και διαφανείς».
«Ο υπόκοσμος πήγαινε στους πλειστηριασμούς και απέτρεπε πλειοδότες απ' το να πάρουν μέρος. Αυτά τελείωσαν», κατέληξε.
Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας πρότεινε να συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών.
«Πέρα από τη ΛΑΕ, θα μπορούσαμε κι εμείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουμε, κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και τώρα στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών, που θίγουν λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα, όπως κάναμε άλλωστε και παλαιότερα», είπε (ρ/σ Focus 103,6).
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης χαρακτήρισε «εγκληματική ανευθυνότητα» τη ρίψη χημικών εντός του Ειρηνοδικείου και κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις.
«Ο κ. Τόσκας ή οι υπηρεσίες της αστυνομίας, κάποιος πρέπει αυτό το πράγμα να το αντιμετωπίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" υπονοεί τη λαϊκή κατοικία τουλάχιστον όταν εκφέρεται από την Αριστερά», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν πρέπει να έχει μια αδιαφοροποίητη αντίδραση, είτε πρόκειται για μεγάλη περιουσία είτε για λαϊκή κατοικία».  
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε (Αθήνα 9.84) αντίθετος από θέση αρχής στη χρήση βίας, εκτίμησε ωστόσο ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Ακατάσχετος ο λογαριασμός των συμβολαιογράφων

Ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό, έναντι όλων των δανειστών τους και για χρέη και οφειλές από κάθε αιτία, προβλέπει για όλους τους συμβολαιογράφους που ενεργούν ως υπάλληλοι σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, πιστώνονται αποκλειστικά η εγγύηση, το τέλος χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών και το πλειστηρίασμα εκάστου πλειστηριασμού.

Ματαιώθηκαν οι δίκες στο Ειρηνοδικείο

Με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα, η διοίκηση του δικαστηρίου γνωστοποίησε το πρωί ότι η εκδίκαση όλων των δικών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ματαιώνονται, καθώς οι αίθουσες είναι επιβαρημένες από τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν χθες.
Εξαιτίας αυτού και οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου δήλωσαν ότι απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Διαμαρτύρονται οι δικαστικοί

Με τη σειρά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή όλων των εργασιών της γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.
Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες και καλεί τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Μηνύσεις από τη Λαϊκή Ενότητα

Μήνυση σε βάρος των υπουργών Τόσκα και Κοντονή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τη «δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές» κατέθεσαν οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης και Θ. Μπαρτζώκας.
«Η ρίψη χημικών ουσιών σε έναν τέτοιο χώρο ισοδυναμεί με δολοφονική ενέργεια και είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και είχαμε μόνο τραυματίες και λιποθυμίες», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

4 σχόλια:

  1. Διακοποδάνειο, αυτοκινητοδάνειο, γαμοδάνειο, στεγαστικό, σπουδαστικό. Αν δεν είχες από δύο δεν ήσουν in. Ήταν τρόπος ζωής και οι τράπεζες το ενθάρρυναν αυτό, με τρόπο χυδαίο και κατάπτυστο. Γιατί να μοχθείς; χαζός είσαι; έλα να σου φτιάξω ένα δανειάκι κι ας μην έχεις βρακί να βάλεις. Χτυπούσε τον άλλο στον φαντασιακό του εαυτό, τον μεγάλυνε, ότι δήθεν είναι κάποιος : ο κύριος Τίποτε που παίρνει δάνειο, ως πρόσωπο υψίστου εμπιστοσύνης, άνευ ερωτηματικών και ερωτήσεων (γιατί θα πήγαινε στην δίπλα τράπεζα, προσβεβλημένος)! Είναι ο κύριος Τίποτε που έχει δικαίωμα να ζήσει σαν μεγαλοαστός, που αξίζει να απολαύσει υλικά αγαθά, χωρίς καν να προσπαθήσει, σε μια στείρα από μέτρο, πνευματικότητα και παιδεία που σου δίνει ο ιδρώτας της κατάκτησης, υλιστική απόλαυση. Η τράπεζα ήταν πάντα εκεί για την πραγμάτωση των υλιστικών ονειρώξεων του. Ήταν εκεί η παράκαμψη της εύκολης ζωής.
    Πήγαινε ο ξεβράκωτος έβαζε την πιστωτική κάρτα στην σχισμή και έβγαζε λεφτά.
    "Ποιος είμαι ρε", μονολόγησε λες και είχε βρει το μεγάλο κόλπο, ο λούστρος.
    "Ένας μπατίρης που θα χάσει αύριο και την καλύβα του", του απάντησα.
    "Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά, κύριος", αντιμίλησε.
    "Οι μοιραίοι που έχουν χρέη τα πληρώνουν με παιδιά. Τα παιδιά τους", τον αποχαιρέτησα.
    Δεν πτοήθηκε, όπως πολλοί που τώρα θέλουν να πληρώσουν οι "άλλοι" για τις δικές τους πράξεις.
    Στριμώχνονται στις αίθουσες φωνάζουν για ένα βιος που ποτέ δεν ήταν δικό τους. "Οι τράπεζες φταίνε που μας δάνειζαν. Μας παγίδευσαν, δεν ξέραμε..."
    Διαμαρτύρονται σαν τους πόντικες στην φάκα που οι πόρτες της δεν ανοίγουν τώρα που χορτάσανε το νόστιμο τυρί της. "Φταίει η φάκα, φταίει η φάκα! βγάλτε μας από δω έχουμε παιδιά..." όχι η βουλιμία, η φάκα θα φταίει πάντα.
    Αδιαφορώ για τις τράπεζες και την ηθική τους. Ήξεραν όλοι καλά τους κανόνες του παιγνιδιού. Στη ζωή πάντα και παντού θα υπάρχουν παγίδες που θα εκμεταλλεύονται την λαχτάρα και την επιθυμία των ηλιθίων. Αλλά...
    Αλλά. "Κόλαση είναι οι άλλοι", είπε ο Σάρτρ μια μέρα.
    Στο σφυρί, λοιπόν, στη σανίδα και στους καρχαρίες, οικογενειακώς και για να τα λέμε ευθέως, καλά να πάθουν.
    Σκληρό το μάθημα της εγκράτειας απέναντι στην τρυφηλότητα και τον υλισμό που γαλούχησαν τις γενιές της μεταπολίτευσης, το βρωμο-πασοκ και οι κομμουνιστές.
    Και τι ειρωνεία. Έπεσε ο κλήρος στους κομμουνιστές να υποδυθούν τον Σάϋλοκ που ακονίζει το μαχαίρι του στα κόκκινα δάνεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πάρει ο μάγκας αυτός δάνειο κάποιος του το έδωσε .Αυτός που το διαφήμιζε στις εφημερίδες πρωτοσέλιδο ! Δηλαδή ο τραπεζίτης ώστε να υξήσει το τζίρο του να επεκταθεί στα Βαλκάνια και λοιπά.Η διαφορά είναι ότι ο μάγκας πληρώνει ενώ τον τραπεζίτη τον πληρώνουμε για να διασωθεί.

      Διαγραφή
    2. Στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση τα λεφτά τους τα χάσανε οι τραπεζίτες και οι μετοχές τους που τιμωρήθηκαν. Στην δεύτερη το κράτος πήρε μετοχές τραπεζών σε αντάλλαγμα για ρευστό (ναι πληρώσαμε όλοι μαζί και μεις που δεν φταίμε όπως λες, για να σωθεί ο τραπεζικός τομέας που δάνειζε επί δεκαετίες το κράτος αγοράζοντας κρατικά ομόλογα-κουρελόχαρτα) Στην τρίτη πια την πληρώνουν οι καταθέτες και οι τράπεζες απλά τελειώνουν. Δεν γίνεται οικονομία χωρίς τράπεζες. Τιμωρήθηκαν όλοι όσοι φταίνε με την σειρά τους, μέσα από την κατρακύλα των μετοχών και τις συγχωνεύσεις. Πουλήθηκε όλο το ενεργητικό των τραπεζών στο εξωτερικό, αλλά δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα να πληρώσει και αυτός που πήρε το δάνειο, φίλτατε.
      Να τελειώνουμε με αυτήν την γάγγραινα, πια. Πονάει το πριόνι αλλά χωρίς πόδι ζεις, χωρίς την καρδιά που είναι ο τραπεζικός τομέας, δεν ζεις.

      Διαγραφή
  2. Παληα οταν υπηρχε ΙΖΟΛΑ και ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ ο ελληνας επαιρνε δυο και τρεις συγκυνωνιες για να πληρωσει το γραμματιο για το ψυγειο και τα σεντονια. Περπαταγε στη ζωη με το μετωπο καθαρο. Μετα ηρθε, οπως λεει ο Ektropos, το βρωμο-πασοκ και οι κομουμιστες, και ειπαν σε κατι κυρατσες μπορειτε να πατε για διακοπες στη Κουβα με πιστωτικη καρτα. Η Ροδος η η Κερκυρα δεν ειναι ΙΝ. Ζειτε σε μπουρδελο και στο μπουρδελο ποτε δε λες ΓΡΑΦΤΑ. Καλες διαδηλωσεις και απολαυστε τα ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.