29/11/17

Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα-Καμμένου - Ακυρώνουν (;) τη συμφωνία, για να αποφύγουν το Ειδικό Δικαστήριο

Κωβαίος Αγγελος 
Η ακύρωση της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία διέξοδος για την κυβέρνηση
Αριστερό άλλοθι αναζητεί η κυβέρνηση για απεμπλοκή από την υπόθεση της πώλησης οπλισμού
Η ακύρωση της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία διέξοδος για την κυβέρνηση
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της επερώτησης 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα:"Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) (File: EV5_GK22_271117_BOYLH_TSIPRAS1.jpg )
Με μία προφανή πολιτική μεθόθευση και σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού, η κυβέρνηση κινείται πλέον προς ακύρωση της επίμαχης συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς την Σαουδική Αραβία, υπό την πίεση των συνεχών αποκαλύψεων και υπό τον φόβο ενδεχόμενων νομικών εμπλοκών.
Η μεθόδευση εκτυλίχθηκε σε διάφορες φάσεις και ειδικότερα από την στιγμή που ο Ν. Φίλης διαφοροποιήθηκε δημοσίως και τάχθηκε κατά της συμφωνίας, με το σκεπτικό ότι δεν θα πρέπει να πωλείται από την κυβέρνηση της Αριστεράς πολεμικό υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιείται κατά αμάχων πληθυσμών, όπως στην περίπτωση των σαουδαραβικών επιθέσεων κατά της Υεμένης.
Η επιχειρηματολογία αυτή κρίθηκε ως ένα βολικό άλλοθι, αν και κατά την πρώτη έγκριση της συμφωνίας από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν είχε προβληθεί.
Η πρώτη δημόσια παρέμβαση του κ. Φίλη είχε γίνει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και δεν ήταν τυχαίο ότι το αίτημα ακύρωσης της συμφωνίας επαναλήφθηκε με σύντομη παρέμβασή του στην συζήτηση της προηγούμενης Δευτέρας στην Βουλή. 
Την σχετική απόφαση καλείται να λάβει η επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, έπειτα από την αποδοχή του σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε την Τρίτη από τους κ. Ν. Φίλη Θ. Παφίλη.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε καμία απάντηση για την τύχη της συμφωνίας κατά την συζήτηση της Δευτέρας στην Βουλή, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε στην Ολομέλεια ότι θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της σύμβασης υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία.
Σε κάθε περίπτωση, η απόπειρα ελιγμού της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν θα ματαιώσει τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης.Νέα συνέχεια στις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες αναμένεται να δοθεί την Πέμπτη, με την συζήτηση σχετικής επερώτησης που έχει κατατεθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, Α. Λοβέρδο προς τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.
ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

  1. Είναι παράλογο και εντυπωσιακό συνάμα τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη (END-USER-CERTIFICATE) που προσκόμισαν τόσο ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΘΑ, να είναι νωρίτερα της υπογραφής της σύμβασης, η σύμβαση υπογράφηκε στις 13 Ιουνίου 2017, ενώ τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής είναι του Ιουνίου και του Νοέμβρη του 2016....Μάλιστα του Νοέμβρη του 2016 εκτός από 300.000 βλήματα περιλαμβάνει και 3000 βόμβες ΜΚ83....Ο νόμος για να βγει ένα πιστοποιητικό τελικού χρήστη και όπως καταγράφεται στη σύμβαση που υπεγράφη, ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ, οφείλει σε 30 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης να φέρει το Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη και να υπογραφεί και από τον Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ..Για να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη χρειάζεται σύμφωνα με το Νόμο: 1) Αντίγραφο της Σύμβασης και Τιμή

    Τα ερωτήματα είναι τα εξής απλά:
    1) Πώς βγήκαν αυτά τα δύο πιστοποιητικά τελικού χρήστη Μάιο και Ιούνιο 2016, ενώ η σύμβαση ξεκίνησε να συζητάτε στις 23 Φλεβάρη; και υπογράφηκε εν τέλει στις 13 Ιουνίου;
    2) Ο ¨εκπρόσωπος" της Σαουδικής Αραβίας προσκόμισε πιστοποιητικό τελικό χρήστη, εντός 30 ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας, δλδ ως 13 Ιουλίου; ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Επισημαίνω ότι την ημέρα που συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα των πυρομαχικών για την Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε η τελική φάση για το κοινωνικό μέρισμα με εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές αιτήσεις πολιτών.
    Επισημαίνω ακόμη ότι την ίδια μέρα από γνωστό ΜΜΕ αναδείχθηκε εκ νέου ο πιθανός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας ανθρώπων που μόνο εύποροι δεν είναι.
    Είναι βέβαιο ότι η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΝΔ δεν επιθυμεί την ευρεία δημοσιότητα αυτών των δυο θεμάτων με αντικείμενο την οικονομία των ανθρώπων αυτής της τάξης. Συνέπεια αυτών η ΝΔ επιδίωξε να στρέψει τα βλέμματα του κοινού στα πυρομαχικά. Δεν αξιολογώ τις πολιτικές επιλογές της συγκεκριμένης ηγεσίας αυτού του κόμματος.
    Αναρωτιέμαι όμως γιατί ο Ινφογνώμων κατά κόρον και με αρκετές καθημερινές αναρτήσεις ασχολείται με τα πυρομαχικά που αφήνουν αδιάφορα την συντριπτική πλειοψηφία του λαού,ενώ παράλληλα αδιαφορεί για τα παραπάνω δυο θέματα;
    Επειδή ο κομματισμός και η κομματική προπαγάνδα είναι τελείως έξω από τα ενδιαφέροντα μου , αποφεύγω την απάντηση στα ερωτήματα αυτά και αναμένω την δική σας απάντηση.
    ΥΓ. Στον Ινφογνώνωμα διάβασα μόνον για πλειστηριασμό των γραφείων της Alter, καθώς και της Euromedika ,δηλαδή για πλειστηριασμό κακόπιστων και χρεοκοπημένων εταιρειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...Επειδή ο κομματισμός και η κομματική προπαγάνδα είναι τελείως έξω από τα ενδιαφέροντα μου..."
      Συγγνώμη σας φαινόμαστε ηλίθιοι; Γιατί υποτιμάτε τόσο την νοημοσύνη μας, εσείς οι εγκάθετοι του (εθνομηδενιστικού-ολοκληρωτικού) καθεστώτος; Η μήπως προετοιμάζεστε για την περίοδο που θα ντρέπεστε, να δηλώνετε το πολιτικό σας πιστεύω;

      Διαγραφή
    2. Ιων Δραγούμης (29/11/17 3.38 μμ)
      Επιμένεις να γράφεις ως γραφείο τύπου του κ. Καλεντερίδη.
      Σε απαντώ λοιπόν προσωπικά
      1) Ηλίθιος δεν μπορώ να πω ότι είσαι γιατί δεν είμαι ψυχίατρος, ψυχολόγος κλπ.Κάτι άλλο σίγουρα είσαι.
      2) Τα επόμενα φασιστικά που γράφεις είναι ανάξια απάντησης.
      3) Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιωνα Δραγούμη που χρησιμοποιείς το ονοματεπώνυμό του.

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι ο κος Καλεντερίδης έχει ανάγκη γραφείο τύπου.
      Ανταπαντώ:
      1. Επιμένω ότι προφανώς μας περνάτε για ηλίθιους, όταν παριστάνετε τον ακομμάτιστο
      2. Φασίστες είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν τι ανάρτηση θα κάνει ο καθένας στο ιστολόγιό του, τι ιστολόγια θα διαβάζουμε, που χαρακτηρίζουν φασίστα όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτούς και που παρακολουθούν λογαριασμούς αντιφρονούντων στα ΜΚΔ. Κατά συνέπεια όταν χαρακτηρίζετε εμάς φασίστες, απλά βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.
      3. Άλλη μία απόδειξη της ολοκληρωτικής, καθεστωτικής σας νοοτροπίας. Θα χρησιμοποιώ όποιο ψευδώνυμο μου αρέσει κε Χρήστο Γκαίμπελς - Μπέρια - Γεωργαλά.

      Διαγραφή
    4. Ιων Δραγούμης. (30/11/17 8.20 πμ)
      1)Αν δεν νομίζεις ότι ο κ. Καλεντερίδης έχει ανάγκη γραφείου τύπου.
      Αν δεν είσαι αυτόκλητος υπεύθυνος γραφείου τύπου του κ. Καλεντερίδη.
      Αν δεν γνωρίζεις επαρκώς την Ελληνική γλώσσα..
      Αν δεν έχεις στο σπίτι σου εγχειρίδιο γραμματικής του Γυμνασίου.
      Καλό θα είναι για σένα να αγοράσεις την Ελληνική γραμματική για να την
      διαβάσεις.
      2)Την άγνοια σου θα την ξεπεράσεις αν προς στιγμή αντιληφθείς ότι η
      πολιτικοποίηση κάλλιστα μπορεί να μη συμβαδίζει με την κομματική ένταξη
      Εαν το ψάξεις αυτό θα διαπιστώσεις ότι πάρα πολλοί πολίτες αρνούνται τον κομματισμό.Εξαιρούνται βέβαια οι φασίστες.
      3) Τους φασίστες θα τους βρεις ανάμεσα σε αυτούς που βρίζουν ,που αρνούνται τον διάλογο, που υποβαθμίζουν το κοινοβούλιο, που επικαλούνται τον αντικομμουνισμό σε μια εποχή που ο κομμουνισμός της τρίτης διεθνούς αποτελεί παρελθόν
      4) Αν εξασκηθείς στην ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας θα καταλάβεις ότι αυτά που γράφεις στην παράγραφο 2 του σχολίου σου μόνο ένας υμνητής του Γκέμπελς θα τολμούσε να τα γράψει.Θα καταλάβεις επίσης ότι το ρήμα προτείνω έχει διαφορετική έννοια από το ρήμα επιβάλω.
      5) Μπορείς να χρησιμοποιείς όποιο ψευδώνυμό θέλεις. Ελεύθερα από εμένα.Όμως θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιωνα Δραγούμη αν χρησιμοποιείς το ονοματεπώνυμο αυτό.

      Διαγραφή
  3. Φίλτατοι, Χαίρετε

    Εάν χαλάσει η συμφωνία, αυτό θα είναι το απόξεσμα προδοσίας από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν καταντήσει εχθροί και προδότες της Ελλάδος.

    Πάντοτε Φιλικά και υπόλογος των λόγων μου!

    Δρ. Ε. Αρκάς
    Λονδίνο, ΗΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.