27/11/17

Επίθεση Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στην Περιφέρεια Αττικής

Φωτογραφία αρχείου.
Μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν έφοδο, νωρίς το πρωί, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες στην είσοδο του κτιρίου, από την οδό Λεμπέση, ενώ πέταξαν μπογιές και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κεντρική είσοδο και οι υπάλληλοι εισέρχονται στο κτίριο από παράπλευρη είσοδο.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι ο «Ρουβίκωνας» προχώρησε στην ενέργεια αυτή με αφορμή τους θανάτους στη Μάνδρα αλλά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο κείμενο: «Ποιός φταίει αλήθεια για το Έγκλημα στην Μάνδρα; Ποιός φταίει για 20+ νεκρούς και για τον αφανισμένο πλούτο ανθρώπων της τάξης μας; Φταίνε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές; Η μήπως φταίνε οι παρούσες; Φταίει η πολεοδομία; Το δασαρχείο; Φταίει η περιφέρεια; Οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές ή οι παρούσες; Η μήπως φταίει η κυβέρνηση, η καταστροφή του κοινωνικού κράτους, η ΕΕ και το ΔΝΤ με τα μνημόνια; Ο καπιταλισμός δεν φταίει; Και ποιός καπιταλισμός, ο μεγάλος ο καθωσπρέπει που χαράζει πολιτικές ή η λούμπεν αστική τάξη των τοπικών έργων, του real estate και των αυθαίρετων. Η αντίληψη για το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή; Το αστείο είναι ότι η ευθύνη ανήκει όντως σε όλους τους.

Κομμάτι το κομμάτι, η πολεοδομία έγκρινε αμαξοστάσιο, ο τοπικός fixer εργολάβος αυθαιρέτων βόλεψε τη βίλα με την πισίνα πάνω στο ρέμα, το δασαρχείο είχε κάνει τη δουλειά πριν χρόνια, προηγούμενες και τωρινές δημοτικές αρχές συνέχισαν να πατάνε στο status και να βολεύονται (ή και να βολεύουν δικούς τους), κονδύλια το κράτος δεν έχει να δώσει γιατί δεν το αφήνει η επιτροπεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποστελεχωμένοι, ο τοπικός προύχοντας λαδώνει τους πάντες. Και όλα αυτά ισχύουν όπως άλλη μια φορά ακούσαμε και σε αυτή την "καταστροφή". Και το πιθανότερο είναι πραγματικά να μην μπορούν να καταλογιστούν κανενός είδους ποινικές εύθηνες για πράξεις ή παραλείψεις. Κι όσο για τις πολιτικές, άμα τις διαιρέσεις δια εκατό υπεύθυνους, αναλογεί ελάχιστη στον καθένα».
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Από όσα διαβάζω σε αυτή την ιστοσελίδα ο Ρουβίκωνας και γενικά οι αντιεξουσιαστές εξυπηρετούν τον συριζα.
    Τώρα διαβάζω ότι ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε με βαριοπούλες στην Περιφέρεια Αττικής όπου περιφερειάρχης είναι η Ρένα Δούρου του σύριζα.
    Ζητώ ερμηνείες- εξηγήσεις-εξηγήσεις από τον κ. Καλεντερίδη. (εάν γνωρίζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα σπασίματα του Ρουβίκωνα πιος θα τα πληρώσει.Έχει το δικαίωμα ο κάθε Ρουβίκωνας να καταστρέφει δημόσια περιουσία χωρίς συνέπειες.Τι κάνει η Δικαιωσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την δικαιοσύνη την «κακοποιούμε» οπτικά όταν την γράφουμε ανορθόγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.