29/11/17

Ευχέλαιο στο ΠΝ! Προσάραξη βοηθητικού πλοίου κοντά στον Πόρο

Π. Καρβουνόπουλος
Ένα ευχέλαιο στο Πολεμικό Ναυτικό!
Είναι κοντά και η εορτή του προστάτη του Αγίου Νικολάου. Λίγες εβδομάδες μετά από την προσάραξη της φρεγάτας του Στόλου ΚΑΝΑΡΗΣ, έξω από τον Ναύσταθμο, είχαμε ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό.

Το βοηθητικό Πλοίο Αλιείας Τορπιλών ΑΡΑΧΘΟΣ προσάραξε στην νησίδα Τσεβελίνια στον Πόρο, χωρίς όπως λένε οι πληροφορίες να ΄χει πάθει κάποια σοβαρή ζημιά.
Αυτά συμβαίνουν παντού, αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν είχαμε συνηθίσει να μας συμβαίνουν τόσο συχνά.

Ελπίζουμε ότι θα ΄ναι το τελευταίο περιστατικό, όπως ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ήδη σοβαρός προβληματισμός στην ηγεσία του ΠΝ.

Ο Άγιος Νικόλαος από μόνος του δεν αρκεί…

militaire.gr/

6 σχόλια:

  1. Πρός τί τό εἰρωνικό σχόλιο πού προσβάλλει τόν ἅγιο Νικόλαο;
    Ἀρκεῖ καί πορα-αρκεῖ ὁ Ἅγιος, ἀλλά ὁ καπετάνιος τόν ἐπικαλέσθηκε πράγματι;
    Οἱ ἀπροσεξίες δείχνουν ὅτι μὰλλον ξέχασε καί τόν Ἅγιο Νικόλαο καί συγκεκριμένα ἄλλα πράγματα ὅπως ἐνδείξεις πλοηγήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS,

    Εάν προσεβλήθη ο Santa Claus, ας καταθέσει μήνυση και θα αποφασίσουν τα δικαστήρια. Δεν νομίζω πως ο άγιος χρειάζεται κάποιον «αντ’ αυτού» εκπρόσωπο να υποβάλει παράπονα…

    …άντε γιατί με ματόχαντρα, ξεματιάγματα, μαγικά φυλαχτά και εικονίτσες δεν γίνεται δουλειά. ΑΡΙΣΤΗ γνώση του αντικειμένου απαιτείται και τεχνική / επαγγελματική κατάρτιση (όπως σε κάθε εργασία φυσικά). Είμαστε όλοι άνθρωποι και ενδεχομένως ίσως γίνουν και λάθη! Το ότι μας έχει ευνοήσει η Τύχη μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει πάντα και θα την σκαπουλάρουμε. Και εν τέλει, εάν ο Santa Claus (aka Άη Νικόλας) μπορεί να λύνει και να δένει, στον κατάλογο επιθυμιών «Dear Santa…» να ζητήσουμε να μας αφήσει δίπλα στο τζάκι καμιά 30αριά σκαριά κλάσης Arleigh Burke πλήρως εξοπλισμένα, έτσι να τα έχουμε να κόβουν βόλτες στην μπανιέρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόϊντμαν καλλίτερα μήν μιλᾶς χωρίς σεβασμό, βλάσφημα καί ἀπερίσκεπτα θά ἔλεγα, γιά θέματα ἅγια πού μᾶλλον τά ἀγνοεῖς.
      _"ματόχαντρα, ξεματιάγματα, μαγικά φυλαχτά" μόνο στό μυαλό τῶν ἀσχέτων μέ τήν ὀρθοδοξία σχετίζονται.
      _ Ρώτα καί κανέναν εὐσεβῆ καπετάνιο: Δέν ὑπάρχει καμία σχέση τοῦ ζῶντος καί δρῶντος Ἁγίου Νικολάου, τόν "ἐγκρατείας διδάσκαλον", μέ τόν, ἀρρωστημένης φαντασίας δημιουργημα, Σάντα Κλάους τῶν ἐπιθυμιῶν...
      _ Λάθη κάνουμε ὅλοι, ἀλλά ἐγῶ δέν τό ἀμφισβήτησα αὐτό, κατά τῆς μετ' εἰρωνείας ἐμπλοκῆς τοῦ ὀνόματος καί τοῦ προσώπου τοῦ ἁγίου Νικολάου καταφέρθηκα.
      _Τό "σύν Ἀθηνᾶ καί χείρα κίνει" εἶναι σωστό, ἀλλά εἶναι καί προετοιμασία τοῦ τότε "παγκοσμίου" Ἑλληνισμοῦ, γιά τό "πίστις δ' ἔργων ἐνεργουμένη", ὁπότε, ὑπάρχει ἐγρήγορσις, νῆψις, διάκρισις, ταπείνωις, ἐξ ὧν μειώνονται καί τά λάθη.

      Διαγραφή
    2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS,

      Είμαι «βλάσφημος» εγώ; Βλάσφημος έναντι σε τι; Σε κάτι που δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία; Δηλαδή δεν είναι βλασφημία στην Λογική να πιστεύεις ανύπαρκτα πράγματα και μάλιστα να ελπίζεις σε μία (από το πουθενά) παρέμβασή αυτών των ανύπαρκτων πραγμάτων που με κάποιο τρόπο μαγικό θα σε σώσουν;…

      …ας είμαστε λίγο σοβαροί. Τα παπόρια δεν πέφτουν στις ξέρες ούτε τις αποφεύγουν επειδή το θέλει ο «Ποσειδώνας», οι «γοργόνες», οι «Νηρηίδες» (κατά τους αρχαίους Έλληνες), η «Amathaunta» (κατά τους αρχαίους Μεσοποτάμιους), ο «Tangaroa» (κατά τους Μάορι), ο «Chalchiuhtlicue» (κατά τους Αζτέκους), ο «Pariacaca» (κατά τους Ίνκας), ο «Tsovinar» (κατά τους Αρμένιους), ο «Ungud» (κατά τους Αβοριγινες Αυστραλούς), ο «Lir» και η «Belisama» (κατά τους Κέλτες), ο «Mazu» και ο «Ao Kuang» (κατά τους Κινέζους), ο «Osiris» κατά τους (Αιγυπτίους), ο «Daucina» κατά τους (Ινδονήσιους), ο «Vedenemo» η «Njord» και η «Ran» (κατά τους Βίκιγκς), η «Namaka» και ο «Agunua» (κατά τους Χαβανέζους), ο «Varuna» (κατά τους Ινδούς), ο «Ebisu» (κατά τους Γιαπωνέζους), ο «Atrimpas» (κατά τους Λιθουανούς), η «Ahurani» (κατά τους Πέρσες), ο «Amanikable» (κατά τους Φιλιππινέζους), ο «Czar Morskoy» (κατά τους Σλάβους), και τέλος ο «Αη Νικόλας» (κατά τους Βαλκάνιους εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι είναι υπεράνω όλως… έτσι αφού)!

      Ώρα να ξυπνήσουν μερικοί που ακόμη πιστεύουν σε μαντζούνια, φυλαχτά, ματόχαντρα και φανταστικούς μετά θάνατον «Παραδείσους» περιστοιχισμένοι από 72 παρθένες, ιπτάμενα αγγελούδια, ασπρογένηδες που «μας αγαπάνε» και ότι άλλη ανοησία μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία των μάγιστρων ΧΙΛΙΑΔΩΝ θρησκειών και να καταπιεί αμάσητο το μυαλό των κορόϊδων.

      Διαγραφή
  3. Στο καιρό της ειρήνης δεν πρέπει να γίνονται τέτοια ατυχήματα. Οι Τούρκοι θα γελάνε με μας.Είναι καιρός η ηγεσία του Π.Ν. να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κατι σαπιο υπαρχει στο Βασιλειο της Δανιμαρκιας" (Αμλετ-Σαιξπηρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.