30/11/17

FT: Ο Πούτιν και η «βελούδινη» τριχοτόμηση της Συρίας

H de facto προωθούμενη τριχοτόμηση της χώρας θα είχε αντίκτυπο και στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή. Η στρατηγική του Ρώσου προέδρου, που κέρδισε τον πόλεμο και ψάχνει την ειρήνη και ο ρόλος του ΟΗΕ. Τι προσδοκούν Τουρκία και Ιράν.
Ήταν ντυμένος στην τρίχα, με ένα σκούρο γκρι σακάκι. Περπατούσε γεμάτος αυτοπεποίθηση και ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο. Μετά από έξι χρόνια πολέμου, ο Μπασάρ αλ Άσαντ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος, καθώς έφθανε στο Σότσι για να συναντηθεί με τον προστάτη του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ευγνώμων που ο Ρώσος ηγέτης είχε στείλει πριν από δύο χρόνια αεροπορικές δυνάμεις για να τον σώσει, ο Σύρος ηγέτης έδωσε σαν δώρο στον κ. Πούτιν ένα πίνακα.
Η συνάντηση στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα ήταν μια αναγκαία χορογραφία καθώς ο κ. Πούτιν προσπαθεί να βάλει τέλος στην περιπέτειά του στη Συρία. Τώρα που ουσιαστικά κέρδισε τον πόλεμο για λογαριασμό του κ. Άσαντ, αναζητά μια ομαλή έξοδο.
Προς το παρόν, ο κ. Πούτιν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει επιτύχει τους στόχους του. Συνέβαλε στην ήττα του ISIS, απώθησε τους αντάρτες που απειλούσαν την κυριαρχία του κ. Άσαντ και ενίσχυσε τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Επίσης ξαναέβαλε τον εαυτό του στον χάρτη της Μέσης Ανατολής: αξιωματούχοι σε όλη την περιοχή μού λένε ότι ακόμα και οι ηγέτες που διαφωνούν με την πολιτική του κ. Πούτιν κάθονται να τον ακούσουν.
Για τη συνέχεια Euro2Day

7 σχόλια:

  1. χολωμενες παραδοχες..
    Στην Συρια εγινε ουσιαστικα αποκαθηλωση των ηπα απο την παγκοσμια πρωτοκαθεδρια. Η συρια ειπε στις ηπα, "αυτα που κανατε στην γιουγκοσλαβια, στο αφγανισταν στο ιρακ στη λιβυη, στην ιδια την συρια, τελος!". Η συνεχεια θα εχει πολυ ενδιαφερον, διοτι οταν εμπεδωθει αυτη η αμφισβητηση των ηπα, τοτε μοιραια ερχεται η σειρα του χαρτινου δολαριου! Αυτο σημαινει οικονομικο κραχ σε ολοκληρη την δυση. Ετσι τωρα ηπα gb γαλλια κλπ δυτικες χωρες εχουν μια λυση για να διατηρησουν την ελπιδα οτι θα παραμεινουν οι κυριαρχοι του κοσμου, η λυση αυτη ειναι ο πολεμος!! Αυτο θα κανει διαγραφη χρεους και θα δωσει ξανα στις ηπα την ευκαιρια να παιξουν ρολο αναστηλωτη της παγκοσμιας οικονομιας. Μονο που αυτη τη φορα θα ειναι απολυτα κυριαρχοι του παγκοσμιου χρηματος. Αυτο φυσικα δεν μπορει να γινει λογω της συσσωρευμενης πυρηνικης δυναμης στον πλανητη. Ενας πολεμος σημερα δεν θα αφησει απ'εξω τις ηπα. Ζουμε λοιπον ιστορικες ημερες αποκαθηλωσης του πλανηταρχη-κρατους των ηπα. Οταν λεμε φυσικα ηπα δεν εννοουμε τους αμερικανους πολιτες, αλλα το συστημα εκεινο που χρησιμοποιει σαν ορμητηριο τις ηπα για να πραγματοποιησει αρρωστημενες επιδιωξεις παγκοσμιας κυριαρχιας. Αρρωστοι υπανθρωποι, κρυμμενοι μεσα στο τραπεζικο και χρηματιστηριακο συστημα των ηπα που εχουν στοχο να υποταξουν ολοκληρη την ανθρωποτητα.. Αλλα σιγα σιγα ερχεται η ωρα τους μιας και με το ιντερνετ ξυπνανε καθε ημερα περισσοτεροι ανθρωποι. Η Ρωσια τους κατεβασε την ταμπελλα στη συρια, τωρα επεται η συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""Αρρωστοι υπανθρωποι...""
      Ακριβως αυτο συμβαινει χρονια πολλα. Αφηστε τις ιδεολογιες,τις δηθεν πολιτικες αρλουμπες..και ολα τα παραμυθια της Χαλιμας.Αυτο ακριβως συμβαινει παγκοσμια και κρυβεται με μυρια καμουφλαζ.
      Αρρωστοι υπανθρωποι και πιο κατω...διεστραμμενοι τρελοι που επρεπε ναναι στο Δαφνι..κυκλοφορουν ελευθεροι εξω...και μας διαταζουν με οπλο το χρημα ..Μια ας πουμε ..φυλη απ τα σκουπιδια της δημιουργιας...οτι πιο ξεφτυλισμενο υπαρχει κριμα στο ανθρωπινο πνευμα...Πως ειναι δυνατον να ξυπνανε κσθε πρωι ανθρωποι και πριν πιουν μισ γουλια καφε...να σκεφτονται απ τα χαραματα..ολη μερα τι κακο θα κανουμε σημερα στους αλλους...??Αν δεν εισαι υπανθρωπος και διεστραμμενος...δεν θα τοκανες αυτο ...ολη μερα...καθε μερα..ισως και αιωνα....Οχι δεν επαρκει η δικαιολογια ...για το χρημα....εινσι λιγη.Τοσο πολυ κακο δεν εξηγειται τοσο προχειρα .με το χρημα.Οι πιο πολλοι απ αυτους εχουν για δεκα γενιες χρημα.Ειναι το μεγαλο τους ψεμμα το χρημα.Ειναι βαρια αρρωστοι...υπανθρωποι.
      Μπραβο κυριε που το διαγνωσατε.
      Ισως ερχεται η Νεμεση..

      Διαγραφή
  2. Η κοτσάνα του μήνα.

    Κατ΄αρχήν διαβάζουμε ότι ήταν "το συριακό καθεστώς που μετέτρεψε τη χώρα σε χαλάσματα και εξαθλίωσε την κοινωνία με σκοτωμούς και πείνα" ενώ οι Σαμαρείτες μισθοφόροι των Αμερικάνων ξαναέκτιζαν την ίδια μέρα ότι γκρεμιζόταν.

    Ακολουθεί το ισχυρότατο τεκμήριο αλήθειας ότι " ο Στάφαν ντε Μιστούρα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, κυκλοφορεί στις πρωτεύουσες του κόσμου με ένα πολύχρωμο χάρτη στην τσέπη του, που αποτυπώνει πώς θα χωριστεί η χώρα". Προφανώς ο περιφερόμενος τζουτζές των Αμερικανών είναι αυτός που μας δείχνει τον δρόμο. Φαντάσου να βγεί στο δρόμο και η Χέιλει.

    Βέβαια τι να κάνει ο ποιητής, λέει και καμμιά αλήθεια." ακόμα και οι ηγέτες που διαφωνούν με την πολιτική του κ. Πούτιν κάθονται να τον ακούσουν".

    Τι ακούν όμως αυτοί οι ηγέτες ; Οτι η Ρωσσία παρεμβαινει στην περιοχή, ξοδεύει εκατομμύρια δολλάρια, χάνει ζωές στρατιωτών της για να τριχοτομεί κράτη ;

    Τα χάσανε τελείως οι Αμερικάνοι, και το λένε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ρωσια τα ...τριχοτομει...αλλα η θεικη αμερικη δινει ...τις τριχες της τομης...και το θυμιατο με το λιβανι...της συμπονιας...Η αμερικη ειναι η χωρα...του ελεους...γιαυτο γεμισε τον πλανητη ..ελεος...μεχρι την ωρα που θα ζητησει και η ιδια ελεος...αλλα δεν θαμαστε εκει να ακουμε...

      Διαγραφή
  3. The bottom of the conflict lies with the phyche of the Jewish people. Their hate for Iran, Iraq, Syria, etc does not have present grounds. Talmud is a start.....

    Letter from Baruch Levy to Marx:

    "The Jewish people as a whole will be its own Messiah. It will attain world dominion by the dissolution of other races, by the abolition of frontiers, the annihilation of monarchy, and by the establishment of a world republic in which the Jews will everywhere exercise the privilege of citizenship. In this "new world order" the children of Israel will furnish all the leaders without encountering opposition. The Governments of the different peoples forming the world republic will fall without difficulty into the hands of the Jews. It will then be possible for the Jewish rulers to abolish private property, and everywhere to make use of the resources of the state. Thus will the promise of the Talmud be fulfilled, in which is said that when the Messianic time is come, the Jews will have all the property of the whole world in their hands" (from `La Revue de Paris', p. 574, June 1, 1928,
    http://beta.communities.msn.ca/UndergroundOracleII).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ως ανω σχολια περιεχουν αξιοπροσεκτη σοφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απελλες
    Αυτοι οι αρρωστοι..οποιοι...που εχουν το ταλμουδ....σαν εμμονη ιδεα ολη μερα..καθε μερα...καθε μηνα...καθε ετος...εδω και αιωνες ισως...ποιοι ειναι..?? Ειναι δυνατον ναχει κολλησει η βελονα στο ταλμουδ τοσο πολυ αιωνες ...και ναναι αυτο ...φυσιολογικο ?? Δεν μπορει....ειναι εξωφρενικα αρρωστο.... ασυληπτα αρρωστο...κανεις νορμαλ δεν θσ τοκανε.....αλλα αυτοι ειναι καμποσοι.Δεν εναι δυο τρεις.Αυτο ειναι σκομη πιο αφυσικο.Ειναι ομαδικη παρακρουση...Η συμβαινει κατι αλλο ?? Σκεφτομαι μια βιολογικη βλαβη...που κληρονομειται...στις γενιες.. κατι σαν την μεσογειακη αναιμια ... Ποιοι αραγε ειναι αυτοι...και τι θελουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.