8/11/17

Paradise papers: Τα μυστικά της παγκόσμιας ελίτ



Τις υπόγειες διαδρομές 31.000 πελατών της νομικής εταιρείας Appleby αποκαλύπτουν τα «Εγγραφα του Παραδείσου»= Paradise Papers. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας, και κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες, από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Apple μέχρι τον ελβετικό όμιλο πρώτων υλών Glencore. Πάνω από 13,4 εκατ. αρχεία της Appleby στις Βερμούδες και της Asianti Trust στη Σιγκαπούρη έφερε στο φως η Suddeutche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα μαζί με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων ξεδιπλώνουν τις περίπλοκες διαδρομές του χρήματος σε ένα σκιώδες οικονομικό σύστημα που λειτουργεί μακριά από το μικροσκόπιο των Αρχών. Εγγραφα όπως δανειακές συμβάσεις και τραπεζικές καταστάσεις αφορούν χιλιάδες ανθρώπους και εταιρείες σε 180 χώρες.

Για τη συνέχεια  jaj.gr

2 σχόλια:

  1. Paradise papers,κομμουνιστικος διεθνισμος και "ελληνοχριστιανικη" δοξασια...
    Τρεις "ιδεολογικες" οντοτητες που εξανεμιζουν τα "βαρβαρα εθνικιστικα" κατεστημενα.
    Ποια τουρκια και ποιος ερδογανης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eκει,οπου το Κεφαλαιο συναντα το προλεταριατο -αν και οχι τοσο λούμπεν πια- και την εξαποκαλυψεως αληθειας του θειου.
      Και ω του θαυματος: "Ολοι ειμαστε παιδια του ιδιου Θεου,μονο που καποιους αγαπα περσοτερο(τους πλουσιους εν προκειμενω) κιαλλους λιγοτερο*(τους πτωχους)."
      -Μεγαλος Αλεκος,στην κατα Πλουταρχον βιογραφια του.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.