23/12/17

Ο Ηράκλειος ξανά στη σκηνή της ιστορίας - Οι Πέρσες το 2017 ξαναβγαίνουν στη Μεσόγειο

Του Σάββα Καλεντερίδη
Υπάρχει μια αρχή στη Θεωρία του Πολέμου και της Στρατηγικής, που είναι πολύ λίγο γνωστή στους ηγέτες του κόσμου. Σύμφωνα με αυτήν «όταν καταγάγεις μια νίκη εναντίον του εχθρού σου, θα πρέπει να εξετάσεις πρώτα όλους τους παράγοντες και στη συνέχεια αναλόγως να την οροθετήσεις τόσο και με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μην μετατραπεί σε εις βάρος σου ήττα».
Ο Ηράκλειος, ένας από τους σημαντικούς αυτοκράτορες της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης, όταν ανήλθε στο θρόνο (610) η αυτοκρατορία ήταν σε φάση σχετικής παρακμής, ενώ ένας νέος παράγων είχε εμφανιστεί στα ΝΑ και είχε καταλάβει ζωτικής σημασίας εδάφη από την αυτοκρατορία.
Ήταν η Περσία, η οποία με βασιλιά τον Χοσρόη Β΄ είχε καταλάβει εδάφη της λεγόμενης Εύφορης Ημισελήνου και έφθασε μέχρι το σημείο να ελέγχει και την Παλαιστίνη (614), την οποία καταλαμβάνοντας και αφού έσφαξε 90.000 χριστιανούς, πήρε ως λάφυρο από τον Πανάγιο Τάφο τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφερε στην πρωτεύουσά του, την Κτησιφώντα.
Στη συνέχεια, και αφού η Κωνσταντινούπολη πολιορκείται από τους Πέρσες αλλά μαζί με τους Αβάρους (618), ο Ηράκλειος προχωρά στην αναδιοργάνωση του στρατού του. Στην προσπάθειά του αυτή είχε την καθοριστική οικονομική αρωγή της Εκκλησίας και του φωτισμένου πατριάρχη Σέργιου, ο οποίος έδωσε εντολή για ρευστοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας, με τα έσοδα της οποίας έγινε η αναδιοργάνωση του στρατού και χρηματοδοτήθηκε η εκστρατεία εναντίον των Περσών.
Η εκστρατεία αυτή ολοκληρώθηκε το 626, με συντριπτική νίκη του Ηράκλειου εναντίον του στρατηγού του Χοσρόη Ροζάτη, στην ιστορική πόλη Νινευή, που βρίσκεται στην περιφέρεια της σημερινής Μοσούλης.
Η ήττα αυτή ήταν καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, αφού από εκείνην διαμορφώθηκαν ισορροπίες οι οποίες σε κάποιο βαθμό επικρατούν μέχρι σήμερα.
Μετά την συντριπτική ήττα η Κωνσταντινούπολη απαλλάσσεται οριστικά από την περσική...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

24 σχόλια:

  1. Δωσατε ακριβη και χρησιμη ιστορικη υποδομη του νεου παιχτη στο παιχνιδι της Μ. Ανατολης, ΙΡΑΝ. Μπροστα σ* αυτην τη σημαντικη ιστορικη εξελιξη η Ελλαδα κυβερναται απο νανους. Εστω κι* ετσι ομως, το μεγαλο σχεδιο της Δυσης για τη δημιουργια της Τουρκελλαδας νομιζω μπηκε οριστικα στο ψυγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi Savva,
    Very good analysis. But the United States, controlled by the Jewish element, and therefore Israel will not allow Iran to have access to the Mediterranean Sea. Only if the Iranians are smart and obtain nuclear weapons, then this will be a game changer. Of course, Iran as an old empire has been growing as a power again. Turkey is doing the same too. Only Greece, as an old empire, has never recovered. In fact, Greece is becoming smaller and weaker. With such stupid and incompetent politicians still ruling and ruining Greece, it is obvious that Greece will never recover and grow as a power again.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα συρρικνώνεται γιατί αρνείται να αποκτήσει εθνική ιδεολογία.
      Γιατί επικρατούν οι εθνομηδενιστές και και οι εθνοκτόνοι.

      Διαγραφή
    2. @ Savvas Kalenteridis.
      Την εθνικη ιδεολογια θα την εμπνευσει ενας χαρισματικος ηγετης που πρωτος αυτος θα νοιωθει υπερηφανος και ευλογημενος που ειναι Ελληνας.
      Ο δε λαος θα πρεπει να νοιωθει στρατιωτης ετοιμος να ακολουθησει και να υποστει ακομα και θυσιες προκειμενου να μεγαλουργησει και να κανει τους απογονους του περηφανους.
      Ειμαστε η παγκοσμια ντροπη αφου ενω εχουμε την πιο υπερηφανη ιστορια και τον πιο ενδοξο πολιτισμο,εχουμε φτασει σε σημειο να παρακαλουμε ενα ψευτικο ιδεολογημα οπως το σκοπιανο,να μας αφησει το ονομα της Μακεδονιας που υπηρχε χιλιαδες χρονια πριν εμφανιστουν αυτοι.
      Το ιδιο και με την Ιωνια που ειναι τα ανατολικα συνορα της Ελλαδος αρα συμπεριλαμβανει το Αρχιπελαγος απο την εποχη που οι τουρκοι ξυπνουσαν και εβλεπαν τα βουνα της Μογγολιας.
      Οσο για την αλβανια,τους παρακαλαμε να μην μας γκρεμισουν τα σπιτια.
      Πως λοιπον να μην κυκλοφορουν οι εθνομηδενιστες και οι εθνοκτονοι αφου στην αναμπουμπουλα χαιρεται ο λυκος.

      Διαγραφή
    3. Ο "ηγέτης" ή "σωτήρας" ή "μεσσίας" είναι καταστροφή για ένα κράτος, εάν το κράτος αυτό δεν διαθέτει ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό θεσμικό οικοδόμημα.
      Όχι καταστροφή.
      Κατάρα είναι!

      Διαγραφή
    4. @ Παναγιωτης Μπαλακταρης.
      Μιλησα για ηγετη χαρισματικο που θα νοιωθει υπερηφανος και ευλογημενος που ειναι Ελληνας και οχι πλιατσικολογο επιβητορα της εξουσιας.
      Για να διαθετει ενα κρατος ολοκληρωμενο και αποτελεσματικο θεσμικο οικοδομημα προυποθετει να το εχουν φτιαξει καποιοι προηγουμενοι με τα χαρακτηριστικα του ηγετη που περιεγραψα.

      Διαγραφή
  3. Το Ελληνικο πνευμα νικαει. Η Αμερικη της FED αλλαζει. Η σημαια του Τεξας παντοτε κυμματιζε στο ιδιο υψος με την ομοσπονδιακη. Η υλη υποχωρει. Το Ελληνικο Πνευμα επελαυνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα καλόπιστο σχόλιο (ίσως λίγο σχολαστικό) για το:
    "Ηράκλειος, ένας από τους σημαντικούς αυτοκράτορες της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης"

    Ο όρος την εποχή εκείνη είναι ακόμη: "Ρωμαϊκή αυτοκρατορία "

    Εννοείτε, με όλο το σεβασμό και χωρίς να θέλω να κάνω τον ... έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρώμη είχε πέσει ήδη από το 476 π.Χ. και οι ιστορικοί για ξεχωρίζουν την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία από τη Δυτική (διαιρέθηκε το 395, δηλαδή 65 χρόνια μετά την ίδρυση της Κων/πολης) χρησιμοποιούν τον όρο Βυζαντινή ιδιαίτερα μετά την πτώση της Ρώμης (476 π.Χ.). Πρώτος χρήστης του όρου,αν θυμάμαι καλά, ήταν ο Μοντεσκιέ. Βέβαια πρόκειται για ένα κατασκεύασμα των ιστορικών... Η Β.Α. ήταν η συνέχεια της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω γεωγραφίας και πληθυσμών που συνέχισε για επιπλέον 1000 χρόνια..!!

      Διαγραφή
    2. Ό,τι να 'ναι... Μόνον να πεταχτούμε να κερδίσει κάποια δευτερόλεπτα δημοσιότητας το ψευδώνυμό μας με κάποια εξυπνάδα.

      Η ελληνική αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως, άσχετε, λεγόταν μέχρι το τέλος της "ρωμαϊκή" και ο Μωάμεθ μετά την άλωση πήρε εκτός των άλλων και τον τίτλο του "Καίσαρα των Ρωμαίων", τίτλο που διατήρησε μέχρι και ο τελευταίος σουλτάνος το 1923. Ας μην μιλήσουμε για τον Αλπ Αρσλάν που ονόμασε το πρώτο σουλτανάτο της Μικράς Ασίας "Σουλτανάτο του Ρουμ" ("ρωμαϊκό" σουλτανάτο δηλαδή), για τους Γερμανούς που ονόμασαν την πρώτη αυτοκρατορία τους (το πρώτο Ράιχ) τον δέκατο αιώνα "Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του γερμανικού έθνους", τους Ρώσους που μετά την άλωση ονόμασαν τη Μόσχα "τρίτη Ρώμη" και ούτω καθεξής.

      Το να αποκαλούμε λοιπόν μέχρι πολύ πρόσφατα τους εαυτούς μας "Ρωμιούς" είναι φυσιολογική συνέπεια του ότι υπό το ελληνικό κράτος της Κωνσταντινουπόλεως ήμασταν οι μόνοι νόμιμοι και φυσικοί διάδοχοι της αξίωσης οικουμενικής εξουσίας που έκρυβε "νομοτελειακά" ο τίτλος του ρωμαϊκού κράτους. Αλλά όσοι σκέφτονται με τον στενόμυαλο τρόπο που μας επέβαλε ο μικροελλαδισμός από το 1822 και εντεύθεν.

      Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο της ρωμαϊκότητας, που είχε προ πολλού ξεφύγει από τη Ρώμη και την Ιταλία, ο Ηράκλειος ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που υιοθέτησε τον τίτλο του "Βασιλέως" (στα ελληνικά) απεμπολώντας το λατινικό imperator (αυτοκράτορας). Όμως σήμερα ακόμη μιλούμε για "αυτοκράτορα" (imperator), ενώ οι επικεφαλής του ελληνικού μεσαιωνικού κράτους αυτοπροσδιορίζονταν ως "βασιλείς".

      Η υιοθέτηση του ελληνικού "βασιλεύς" ήταν φυσιολογική συνέπεια της υιοθέτησης της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του κράτους από τον ίδιο τον Ηράκλειο, η οποία ούτως ή άλλως ήταν κυρίαρχη από τον Μ. Κωνσταντίνο και έπειτα.

      Αυτός λοιπόν ο Ηράκλειος έρχεται ο πάσα ένας και λέει "ο όρος ήταν ακόμη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και... δεν θέλω να κάνω και τον έξυπνο". Πάλι καλά! Σκέψου και να ήθελες να κάνεις τον έξυπνο!

      Αυτός είναι και ο λόγος που και στην Αθήνα (πίσω από το Πολυτεχνείο) και στη Θεσσαλονίκη (παράλληλη στη Τσιμισκή) οι οδοί που είναι αφιερωμενές στον Ηράκλειο δεν ονομάζονται σκέτες "Ηρακλείου", ούτε "αυτοκράτορος Ηρακλείου", αλλά "Βασιλέως Ηρακλείου".

      Διαγραφή
    3. @ havy

      Δύο φορές αναφέρεις πτώση Ρώμης το 476 π.Χ. Ποιαν πτώση εννοείς;

      Τον όρο "Βυζαντινή" Αυτοκρατορία, περίοδος κλπ., χρησιμοποίησε πρώτος ο Γερμανός λόγιος Hieronymus Wolf τον 16ο μ.Χ αιώνα.

      Για τα υπόλοιπα σού έχει απαντήσει ο Chrkomninos.

      Διαγραφή
    4. >Για τα υπόλοιπα σού έχει απαντήσει ο Chrkomninos<

      δεν χρειάζεται το "σού", διότι δεν απαντά σε σένα. Δικό μου λάθος.

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Που καθιέρωσε την ελληνική γλώσσα ως επίσημη του κράτους.

      Διαγραφή
    2. Ο Ηρακλειος καθιερωσε την Ελληνικη ως επι8σημο γλωσσα κιοχι ο Βαχαν που ηταν ο Αρχιστρατηγος στον Γιαρμουκ και που εχασε στην ομωνυμη μαχη...

      Διαγραφή
  6. Παλαιό-Νέο...κλπ.
    Τό 626 μ.Χ., οἱ ἡγέτες τῶν Περσῶν εἶχαν ἀπορρίψει τόν χριστιανισμό (δηλαδή τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία), καί παρέμεναν στήν εἰδωλολατρική θρησκεία (τῆς φυσικῆς γιά βαρβάρους θρησκευτικότητας, μέ στοιχεῖα ἁπλοποιημένης-χυδαίας "φιλοσοφίας") τοῦ Ζωροαστρισμοῦ [εἴδωλα: ἡ ἰδέα τοῦ ποθητοῦ "καλοῦ" μέ τήν ἀντίστοιχη ἰδεατή θεότητά της, καί ὁ ψυχοτρόμος ἔναντι τοῦ κακοῦ μέ τήν ἰδεατή θεότητά του].
    Τό 636 μ.Χ., οἱ Ἄραβες, ἐκπροσωποῦσαν τήν νέα εἰδωλολατρική θρησκεία (τῆς φυσικῆς γιά βαρβάρους θρησκευτικότητας, μέ στοιχεῖα ἁπλοποιημένης-χυδαίας "πολιτικῆς-ἐθνικιστικῆς φιλοσοφίας") τοῦ Μωαμεθανισμοῦ [εἴδωλά του: ὁ ἡγέτης θεός τοῦ Ἀραβικοῦ εἰδωλολατρικοῦ πανθέου, ὁ Ἀλλάχ, καί ὁ "προφήτης" αὐτοῦ Μωάμεθ].
    Ἑπόμενο ἦταν, νά ἐπικρατήσει μεταξύ αὐτῶν τῶν δύο, τό νεώτερο, ὡς ὑποστηριζόμενο μέ πολύ περισσότερο σθένος νεοπροσηλύτων, ἀκόμη καί ἄν θά ἠττῶντο τότε σέ μιά πρώτη φάση οἱ Ἄραβες ἀπό τούς Πέρσες.

    Οἰ δύο αὐτές θρησκευτικότητες καί ἀντίστοιχες θρησκεῖες, ὅμως, ἦσαν κακέκτυπα τῆς ἀληθινῆς πίστεως στόν ἀληθινό Θεό.
    Ὁ μέν Ζωροαστρισμός, ἦταν ἕνα ἀτελές κακέκτυπο τῆς Παλαιο-διαθηκικῆς Ὀρθοδοξίας τοῦ ἀρχαίου Ἰσραήλ (Ἰσραήλ σημαίνει ὁ εὐλογημένος ἀπό τόν Θεόν).
    Ὁ δέ Μωαμεθανισμός, ἦταν καί εἶναι ἕνα ἀτελές κακέκτυπο τόσον Παλαιο-διαθηκικῆς Ὀρθοδοξίας τοῦ ἀρχαίου Ἰσραήλ ὅσον καί τῆς Καινο-διαθηκικῆς Ὀρθοδοξίας τοῦ νέου Ἰσραήλ, δηλαδή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.
    Ἀμφότερες αὐτές οἱ δύο μορφές θρησκευτικῆς πλάνης, ἠττῶνται πνευματικῶς καί πολιτισμικῶς ἀπό τήν Ὀρθοδοξία τῆς Ἐκκλησίας, ἐν τέλει, ἀλλά ἐν τῶ χρόνῳ τούτῳ ὑπό δύο προϋποθέσεις:
    Α) Ὄτι δέν θά ἔχουν νά κάνουν μέ μία αἱρετική ἀπόκλιση ψευδο-ορθοδοξίας (ὅπως τύπου παπισμοῦ ἤ προτεσταντισμοῦ, ἤ, ἀκόμη χειρότερα, νεο-προτεσταντισμοῦ), καί
    Β) Ὅτι ἡ πολιτική καί στρατιωτική (κρατική) ἔκφραση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, θά μπορέσει νά ἀγκαλιάσει ἀπό θέσεως ἀπολύτου ἤ ἔστω σχετικῆς ἰσχύος τούς ἐν λόγῳ πλανεμένους, ὥστε νά μήν τεθῆ σέ καταστροφικό διωγμό ἀπό αὐτούς ἡ ἀληθινή Ὀρθοδοξία στόν ἀληθινό Θεό.
    Ἄρα, προϋπόθεση γιά νά μήν τεθῆ σέ διωγμό ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, τόσον ὡς Ἐκκλησία πιστῶν καί ἁγίων τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ, ὅσον καί ὡς ἔθνη ὀρθοδόξων χριστιανῶν μέ κρατικές ὑποστάσεις, εἶναι ὅσον μᾶς ἀφορᾶ (ἰδίως ἐμᾶς, τόσον ὡς Ἕλληνες, ὅσον καί ὡς ὀρθοδόξους χριστιανούς),
    τό νά μή ταυτισθοῦμε ἐπ' οὐδενί, μέ δυτικές ἀντίχριστές δυνάμεις καί δοξασίες, πού ἔχουν ἀλλοιώσει τό μήνυμα τοῦ Εὐαγγελίου, καί πού ἡ παρουσία τους μέ τό ἔνδυμα τοῦ χριστιανοῦ, σημαίνει κατασυκοφάντησή μας ὡς Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν καί ὡς Ἑλλήνων, περαιτέρω δε καί στοχοποίησή μας, καί δή ὡς ἐγγυτέρων "ἐχθρῶν" τῶν νεο-μουσουλμάνων τοῦ Ἰράν καί τῆς Τουρκίας.
    Ἄν δέν τό προσέξουμε αὐτό, καί ὑπακούσουμε σέ συμβουλές "φίλων" ἐκ τοῦ πονηροῦ, καί ὁδεύσουμε ἀρνούθμενοι τό ποῖοι εἴμεθα, τότε θά συντριβοῦμε, ἐθνικῶς καί γεωπολιτικῶς,
    α) διότι ἔχουμε διμέτωπο τόν ἀγῶνα μας ὅπως πάντοτε, καί
    β) διότι θά συνασπισθοῦν ἐναντίον μας καί οἱ νεο-μουσουλμάνοι καί οἱ τάχα "φίλοι" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Ζωροαστρισμός δάνεισε στοιχεία στον Ἐβραϊσμό καί ὄχι το ἀντίθετο. Ὁ χριστιανισμός (τότε μία ἦταν ἡ ἐκκλησία) ἠττήθηκε ἀπό τους Ἄραβες μουσουλμάνους στην Μ. Ἀνατολή το 636 μχ, ἄλλοι ὔστερα ἀπό μάχη καί ἄλλοι οἰκειθελῶς ἔγιναν σκλάβοι ἤ άλλαξοπίστησαν.

      Διαγραφή
  7. Παναγιωτης Μπαλακταρης 11.33 πμ Σωστα εφ* οσον μιλαμε για υπαρκτον κρατος. Σημερα η Ελλαδα ειναι Ανωνυμη Εταιρεια, θυγατρικη μιας μεγαλυτερης Ανωνυμου Εταιρειας (Γερμανια). Πρεπει πρωτα να σπασει αυτο το status και μετα να αρχισουμε να μιλαμε για ανεξαρτησιες, κυβερνησεις, θεσμους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εὐρωπαϊκή Ἕνωση Ε.Π.Ε."
      Στα γερμανικά ὑπάρχουν δύο λέξεις γιά τήν Κοινότητα (-Κοινωνία):
      α) Gemeinschaft σημαίνει Κοινότητα μέ τήν ἔννοια τῆς Κοινωνίας. Στά γαλλικά ἀποδίδεται ὡς Communauté. Στά ἀγγλικά, ὁ ἀντίστοιχος ὅρος, community, ἔχει, κατ' ἀρχήν, περιορισμένη σημασία, καί σημαίνει τήν (ἀγροτική ἤ κτηνοτροφική) κοινότητα π.χ. ἑνός χωριοῦ.
      β) Gesellshaft, σημαίνει Κοινωνία μέ τήν ἔννοια τῆς ἑταιρείας. Στά γαλλικά ἀποδίδεται ὡς societé. Στά ἀγγλικά, ὁ ἀντίστοιχος ὅρος, εἶναι society, καί χρησιμοποιεῖται καί γιά τήν ἑταιρεία καί γιά τήν (ἀστική) κοινωνία.

      Τώρα, γιά τήν Εὐρώπη, χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά, ὁ ὅρος (europeische) Gemeinschaft ἤ Communauté européenne η (european) community. Ἤταν αὐτό που ταίριαζε στήν ψυχολογία τῶν νοτίων λαῶν, Γερμανῶν Νοτίου Γερμανίας καί Αὐστριακῶν, Νοτίων Ἰταλῶν, Ἑλλήνων, Νοτίων Γάλλων, Ρωμαιοκελτικῆς καταγωγῆς Ἰσπανῶν-Πορτογάλλων.
      Ἀντίθετα, ὅμως, αὐτό πού οίκοδομήθηκε καί οἰκοδομεῖται, δομικῶς καί λειτουργικῶς, εἶναι μία "ἑταιρεία", μία Gesellshaft:
      Μϊα διαχείριση οἰκονομικῶν συμφερόντων καί μία σύστοιχη στρατηγική ὑπερ-κρατικῆς ἀλλά καί παρακρατικῆς (καί παρα-κρατικῆς) κυριαρχίας, μέ ἀντικείμενο καί ἀναλώσιμο ὑλικό τους λαούς τῆς Εὐρώπης.
      Ἐνσάρκωση τῆς ταφῆς τῆς Εὐρωπαϊκῆς "Κοινότητος", καί ἐκπρόσωπος τῆς ἑταιρείας πού λέγεται Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, ἀλλά εἶναι μία ὑπερ-κρατική, παρακρατική καί παρα-κρατική europeische Gesellshaft εἶναι ὁ κ. Γιοῦνκερ.

      Δέν πρόκειται γιά ἀνώνυμη ἑταιρεία. Διότι δέν ἔχει καθοριστικό ρόλο καμία γενική συνέλευση μετόχων, ὅπως αὐτῶν τῆς Α.Ε. Θά ἦταν, κι αὐτό ἀκόμη, ἀνάμνησις δημοκρατίας, μέ δικαιώματα μειοψηφίας, δικαστική ἐπίλυση τῶν διαφορῶν μεταξύ πλειοψηφίας καί μειοψηφίας, κ.ο.κ.
      Καθορίζει λοιπόν τά πάντα στήν "Ε.Ε.", ἡ συνἐλευση τῶν ἑταιρικῶν μεριδούχων, διά τῶν μἀνατζερ-ἀντιπροσώπων τους (τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐπιτροπῆς), μέ πολύ περιορισμένη τήν εὐθύνη τους, καί πρός τρίτους καί πρός τούς ἐργαζομένους λαούς. Πρόκειται γιά Ε.Π.Ε. δομικῶς καί λειτουργικῶς.

      Συνεπῶς, ἄς εἴμαστε στοιχειωδῶς λογικοί: Δέν ἰσχύει γιά τό δίκαιο τῆς Ε.Π.Ε. αὐτῆς, τό ἄρθρο 28 τοῦ Συντάγματος.

      Διαγραφή
  8. Κάτι που θα ήθελα να σχολιάσω εγώ σε όλα αυτά είναι: Πού είναι οι ΗΠΑ σε όλο αυτό το σκηνικό που ανατρέπει όλες τις σταθερές της πολιτικής τους;

    Εκτός εάν η τελευταία φράση του άρθρου υπονοεί ότι ο "Ηράκλειος" της σύγχρονης εποχής ΕΙΝΑΙ οι ΗΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα αρνείται να αποκτήσει εθνική ιδεολογία ή μήπως οτι έχει προσκολληθεί σε εισαγόμενη εθνική ιδεολογία?

    Νομίζω το δεύτερο, κι ακριβώς επειδή αυτή η εισαγόμενη εθνική ιδεολογία έχει κενά (περίπου 2000 ετών..) και αντιφάσεις γι αυτό και ανθίζουν οι εθνομηδενιστές και και οι εθνοκτόνοι. Αλλά έτσι κι αλλιώς δημιουργήθηκε για να στηρίξει συμφέροντα τρίτων. Όσο είμαστε προσκολλημένοι και καθηλωμένοι σ'αυτήν τόσο θα σβουρίζουμε στο διαρκώς συρρικνούμενο καβουκάκι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι γιαυτον τον αντεθνικισμο ευθυνεται η κοινη πολιτικη των κρατων μελων της Ε.Ε. στην προσπαθεια τους να ενοποιηθει οχι μονο οικονομικα αλλα και πολτικα η ευρωπαϊκη ηπειρος."Ισχυς εν τη ενωση ".
      Με την διαφορα, οτι δεν φαινεται να υλοποιειται κατι τετοιο και παλι η Ελλας θα βρεθει εκτεθειμενη,λογω ενος ακομη σφαλματος των "δυτικων".

      Διαγραφή
    2. Ποσο μαζοχιστες ειμαστε να θελουμε να μετεχουμε σε μια θαλασσα σφαλματων οπως η ...Ενωση ...που δεν ειναι ενωση...στο κρατος που δεν ειναι κρατος...στα παραμυθια της χαλιμας που σερβιρονται σαν αληθειες...και στις παρανοιες του καθε οστρογοτθου...που εφυγε απ το Δαφνι...χωρις χαπια....? Οσο σκεφτομαι παιδια οτι...πηραμε το ..ονειρο εκεινου του ...λουκουμα με ποδαρακια ..του Σιμητη....παει...ζαλιζομαι...Δεν....δεν....δεν....αντεχεται τοσος μαζοχισμος...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.