21/12/17

Ελλάδα η χώρα που νοικιάζει τα σύγχρονα άρματα μάχης της και αγοράζει παροπλισμένα ελικόπτερα!

Από Π. Καρβουνόπουλο
Θα γίνει πάρα πολύ κουβέντα υποθέτουμε για την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa από τις ΗΠΑ. Θα υπάρξουν εκείνοι που δικαιολογημένα θα αναρωτηθούν γιατί η Ελλάδα πρέπει να πάρει παροπλισμένα ελικόπτερα των Αμερικανών για τα οποία δεν παράγονται ούτε ανταλλακτικά και θα υπάρξουν κι άλλοι που θα υποστηρίξουν τη προμήθεια. Το Militaire.gr έχει εκφράσει την άποψή του, η οποία συντάσσεται μ΄ όσους είναι τουλάχιστον επιφυλακτικοί με τη συγκεκριμένη προμήθεια.

Να σημειώσουμε ότι αυτά τα 70 ελικόπτερα από τα οποία είναι ζήτημα αν θα πετάξουν 30 οι Αμερικανοί μας τα “χρεώνουν” ως …αμερικανική βοήθεια. Οι μόνο που πραγματικά επωφελούνται βεβαίως είναι οι ίδιοι ,αφού γλιτώνουν τα λεφτά που θα έδιναν -από σήμερα – για την καταστροφή τους και θα βγάλουν και 45 εκατομμύρια δολάρια! Ίσως και παραπάνω…

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε,αλλά ομολογούμε πως δεν καταλαβαίνουμε:

•Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που είναι πρόθυμη να νοικιάσει τα σύγχρονα άρματα μάχης Leopard που διαθέτει και έτοιμη να πάρει ότι τις δίνουν από τα “παροπλισμένα αποθέματα” οι “μεγάλοι.

Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016

9 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι κάποιος άσχετος (στην καλή περίπτωση) για να κάνει τέτοια κακόβουλη κριτική σε ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα με δυνατότητες νυχτερινού αγώνα που κρίθηκε από τα επιτελεία απαραίτητο κυρίως για την άμυνα των νησιών (τέτοιες δυνατότητες έχουν μόνο τα Απάτσι που είναι πολύ λίγα και απαραίτητα στο Δ' ΣΣ).
    Άλλωστε αυτό κρίθηκε απαραίτητο πλέον της τριετίας και ζητείται επιμόνως από το ΓΕΣ.Επιχειρησιακα με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι τα 36 και 12 ως εκπαιδευτικά ,τα υπόλοιπα είναι για αντκα.
    Ο καλλιτέχνης παρόλο που γνωρίζει δεν μας λέει ότι το ΕΕ/Π αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι τεχνίτες του Στρατού καθότι είναι ουσιαστικά το ΑΒ206.Επισης το ποσό των 47 εκατομμυρίων είναι αντιστρόφως ανάλογο ως προς την χρησιμότητα του στην άμυνα νήσων (ας ρωτήσει του Δκτες των νησιών μας) και πολύ λιγότερα από τα 66 εκατομμύρια που θα επερναν από τα άχρηστα πυρκα που θα πούλαγαν στην Σαουδική Αραβία και για τα οποία θα πληρώσουν περί τα 10 εκατομμύρια για να τα καταστρέψουν.
    Για κάποιον που δεν γνωρίζει αυτά τα ΕΕ/Π πλήν του πολυβόλου και καλαθου ρουκετών έχει Stiger (για Α/Α άμυνα) και Hellfire(για αντιαρματικό-αντιαβακικο αγώνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχετος ή και στημενος θα ελεγα. Οχι αλλο καρβουνο που λεγε και μια ψυχη...

      Διαγραφή
  2. Νουθεσίες του πουλεν του Καμμενου, άντε να τιναξεις καμμιά ελιά Καρβουνοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. America must give to Greece f-35 and not theses old and rotten helicopter s. Only stupid and retard would accept such a deal. Xypna Lae ths Ellados.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια απορώ ΠΩΣ αυτός ο κύριος λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψη από αναγνώστες. Πραγματικά, ΑΠΟΡΩ! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Βερύκοκος - που αν και δεν ξέρει καν από που βγαίνει η βολίδα, αυτοπροσδιορίζεται ως "αμυντικός αναλυτής" τρομάρα του! Τι να πω... Αλίμονο σε αυτούς που τους πληρώνουν να γράφουν ότι γράφουν και να διαμορφώνουν απόψεις ημιμάθειας σε κοινό αμνοεριφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι δεν ρωταμε επισημα τον αρχηγο τπυ στρατου...? Δεν εχει χρεος να απαντησει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε τα πιο σύγχρονα όπλα δεν μπορουν να προφυλάξουν την κοινόχρηστη περιουσία της ολομέλειας των Ευρωπαίων πολιτών εντός των συνόρων της Ελλαδας, καθώς ο εχθρός δρα εσωτερικά και με τη συνέργεια λειτουργών τινων της δικαιοσύνης και με στήριξη τοπικά διαπλεκόμενων παραγόντων. Γιατι να σεβαστή λοιπόν ο γείτονας τον αποκλεισμό του από το ακαθόριστο των ορίων.
    Στη Σκύρο π.χ, επειδή δεν ειχε γίνει λεπτομερής χαρτογράφηση του βοσκότοπου, (όπου π.χ. ένα σημείο των ορίων είναι ο Ολυμπος,) το ΔΣ αποφασίζει ότι αποσταση (π.χ. Πηνειού από Τρίκαλα Ραψάνη) στο τοπογραφικό του καταπατητή είναι επιμερους Βόρειο διαχωριστικό σημείο των ορίων.
    Κάπως έτσι σμπρώξαν οι πολιτικοδικονομικοι ηθικοί αυτουργοί τους Ναζί στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ρωτήσουμε τους αξιωματικούς της Αεροπορίας Στρατού να μας πουν αν τα Kiowa είναι απαραίτητα ελικόπτερα, και ας αφήσουμε τον κάθε ιδεοληπτικο δημοσιογράφο να παραληρεί. Όλες οι άλλες χώρες που έχουν πάρει τέτοια ελικόπτερα από τα αμερικανικά αποθέματα (όπως π.χ. Η Κροατία), είναι κι αυτές ανόητες? Την αμερικανική βοήθεια πως την φαντάζεται ο κ Καρβουνόπουλος? Οτι θα μας δώσουν 100 F-35 τσάμπα επειδή είναι όμορφος ο Τσίπρας? Εκτός αν έχει να μας δώσει 5-6 δις να αγοράσουμε καινούργια ελικόπτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι οπλικο συστημα ερθη στην Ελλαδα, και ειδηκα σε μεγαλους αριθμους, ειναι καλοδεχουμενο..

    Παρακολουθώ και εγω τα γραφομενα του κ. Καρβουνοπουλου..
    Εκτίμηση μου ειναι οτι δεν ειναι απλα κακοβουλα, ειναι στημενα...

    Καλητερα ο κυριος αυτος να ασχοληθη με το ξεπουλημα των πολεμικων μας αποθεματων σε οπλα και πυρομαχικα, απο την τωρινη και τις προηγούμενες κυβερνησεις...
    Το ξεπουλημα εθνικης περιουσίας, και ειδηκα απο την πισω πορτα συνιστά το αδίκημα της εσχατης προδοσίας.
    Και καποτε πρεπει να τιμωρηθούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.