31/12/17

Οχι Σόιμπλε στην πρόταση Σουλτς για «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης»

«Οι άνθρωποι παντού στην Ευρώπη έχουν την ανάγκη να βρουν ένα στήριγμα στις εθνικές τους παραδόσεις. Θα ήταν λάθος να τους αφαιρεθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας ή αναφοράς και σύνδεσης προς το εθνικό στοιχείο», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε.
Την πρόταση του αρχηγού των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς περί εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», αντικρούει ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο απορρίπτει ταυτόχρονα και τις προτάσεις για ένα «διάλειμμα» στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Χρειαζόμαστε μία ισχυρότερη Ευρώπη, αλλά σε αυτούς τους καιρούς των απίστευτα γρήγορων και θεμελιωδών αλλαγών οι άνθρωποι παντού στην Ευρώπη έχουν την ανάγκη να βρουν ένα στήριγμα στις εθνικές τους παραδόσεις. Και θα ήταν λάθος να τους αφαιρεθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας ή αναφοράς και σύνδεσης προς το εθνικό στοιχείο», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα «Tagesspiegel am Sonntag», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «ο κόσμος δεν επιτρέπει διαλείμματα για ξεκούραση».

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Μα δεν χρειαζοταν να αναγκαστει ο Σοιμπλε να δηλωσει την αντιθεση του σε αυτο.
    Η μεχρι τωρα πολιτικη του αναδεικνυει μονον κρατη δουλους και οχι κρατη ισοτιμα οπως θα συνεβαινε εαν υπηρχαν οι Ηνωμενες Πολιτειες της Ευρωπης.
    Καλη Χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.