24/1/18

Το επόμενο δύσκολο βήμα της Τουρκίας μετά την Αφρίν

Η Άγκυρα συνεχίζει την επιχείρηση κατά των Κούρδων αλλά ήδη σκέφτεται την επόμενη κίνηση στη Συρία. Γιατί μια επίθεση κατά της Μάνμπιτζ μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τις ΗΠΑ και να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.


Μετά από ισχυρούς βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές τουλάχιστον δυο ημερών τουρκικές δυνάμεις και οι σύριοι αντάρτες σύμμαχοί της ξεκίνησαν την χερσαία φάση της εισβολής στην Αφρίν.
Η πρόοδος κόντρα στους αμυνόμενους Κούρδους της YPG ήταν ως τώρα αργή, αλλά μεθοδική, επηρεασμένη από το δύσκολο ορεινό έδαφος. Ωστόσο έως και την 23 Ιανουαρίου η Τουρκία και οι σύμμαχοί της είχαν ήδη καταλάβει μια σειρά από στρατηγικούς λόφους, χωριά και κορυφές βουνών.
Η πλειονότητα των επιτιθέμενων δυνάμεων προήλθε από τα βόρεια της Αφρίν και οι κύριοι σχηματισμοί των ανταρτών από την ανατολική πλευρά της ζώνης των μαχών έχουν εξαπολύσει τώρα τη δική τους επίθεση κατά των Κούρδων. Το πλέον δύσκολο έδαφος επικεντρώνεται στα υφιστάμενα σύνορα, κάτι που σημαίνει ότι αν η Τουρκία και οι σύμμαχοί της πετύχουν τους αρχικούς αντικειμενικούς τους σκοπούς θα έχουν ευκολότερο έργο καθώς θα προωθούνται περαιτέρω.

για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Ε,ενταξει.Απο το Αφριν και την Αλμπαμπ εχει αρκετο χωρο για καθοδο προς νοτο,αν πεισθει και η Ρωσια με καποια δελεαστικα ανταλλαγματα...
    Μπορει ομως και να αποτυχει,οταν και οποτε και αν,ολοκληρωθει η επανακαταληψη της Ιντλιμπ απο την Συρια και η Ρωσια δεν εχει πεισθει αρκετα για τον "αλτρουϊσμο" της τουρκιας ή εστω της δυσης...
    Αλλα,ενα-ενα βημα την φορα...
    Μετα,υπαρχουν πολλα μετωπα ανοιχτα ή προς διανοιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.