21/1/18

Σκοπιανό, ιστορία και γεωπολιτική

Σάββας Καλεντερίδης
Είναι σε όλους γνωστό ότι μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα ιστορικά δεν υφίστανται. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα λογοτεχνικό έργο στη «μακεδονική» γλώσσα ακόμα και τον 19ο αιώνα, όπως και αντίστοιχες αναφορές σε «μακεδονικό» έθνος. Οι πρώτες αναφορές σε «σλαβομακεδονικό» έθνος παρατηρούνται τα τέλη του 19ου, αρχές 20ού αιώνα, σε κλειστές συνωμοτικές ομάδες που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή του σημερινού κράτους των Σκοπίων.
Μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστό ποια δύναμη ήταν ο «ιθύνων νους» αυτού του εγχειρήματος.

Πάντως, οι προσπάθειες που έγιναν για τον έλεγχο της περιοχής της Μακεδονίας, του σημερινού κράτους των Σκοπίων και της σημερινής ΝΔ Βουλγαρίας, στις αρχές του 20ού αιώνα και συγκεκριμένα από το 1904-1908, από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, ΜΟΝΟ από ελληνικής πλευράς ονομάστηκε Μακεδονικός Αγώνας. Κι αυτό γιατί αφορούσε τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν κυρίως από την Εκκλησία, αλλά και από τις ένοπλες ομάδες που συγκροτήθηκαν από ντόπιους Μακεδόνες, Κρητικούς, Μανιάτες και Κύπριους, να εξουδετερώσουν τη δράση ένοπλων Βουλγάρων κομιτατζήδων που δρούσαν με απώτερο στόχο την ένταξη των πληθυσμών στη Βουλγαρική Εξαρχία, για να είναι πιο εύκολη στη συνέχεια η προσάρτηση της περιοχής στο βουλγαρικό κράτος, δεδομένου ότι ήταν πλέον θέμα χρόνου η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Στον Μακεδονικό Αγώνα η δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων εξουδετερώθηκε, και όταν ακολούθησαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποχώρησε από τη Βαλκανική, η Βουλγαρία ηττήθηκε και η περιοχή της Μακεδονίας με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) ενσωματώθηκε στην ελληνική επικράτεια, με τα σύνορα της Ελλάδας να φθάνουν μέχρι το Νέστο ποταμό.
Η Θράκη δόθηκε στη Βουλγαρία και παρέμεινε υπό βουλγαρική κατοχή μέχρι το 1920, και αφού η Βουλγαρία είχε βρεθεί και πάλι στο πλευρό των ηττημένων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπάρχουν διάφορες αναφορές, σε διάφορα έντυπα, ότι στη συνθήκη του Βουκουρεστίου η «γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας» διαμοιράστηκε ως εξής: Το 51% του εδάφους της το πήρε η Ελλάδα, το 39% η Σερβία (σημερινή πΓΔΜ), το 9,5% το πήρε η Βουλγαρία κι ένα 0,5% του εδάφους πέρασε στην Αλβανία. Ανέτρεξα στο επίσημο κείμενο της συνθήκης και πουθενά δεν αναφέρεται η Μακεδονία ως γεωγραφικός όρος, ούτε τα πιο πάνω ποσοστά. Αν τελικά είναι έτσι, μάλλον πρόκειται για επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων, για να «καταπιούν» πιο εύκολα τη… λύση που θα του σερβίρουν.
Όσον αφορά τη Μακεδονία ως γεωγραφικό όρο, αυτή δεν εκτεινόταν πέραν της γραμμής που διαγράφουν τα όρη Βαρνούς-Βόρας-Τζένα-Κερκίνη, στην κορυφογραμμή των οποίων εκτείνεται η συνοριακή γραμμή της Ελλάδας με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.
Πότε λοιπόν άρχισε η «φιλολογία» για μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα;
Στα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα, μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, άρχισε να δημιουργείται η ιδέα της δημιουργίας μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα και ισορροπίες της Κομμουνιστικής Διεθνούς.
Για να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας σε τι λάθη έχουν υποπέσει και τι ετοιμάζονται να υπογράψουν, όταν τέθηκε το θέμα αυτό, ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ που είδαν τον κίνδυνο που ελλοχεύει εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση αναγνώρισης μιας τεχνητής μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, διαφώνησαν και καρατομήθηκαν, μέχρι που επικράτησε στο ΚΚΕ η εισαγόμενη άποψη της δημιουργίας ενός κίβδηλου έθνους και γλώσσας.
Ακολούθησε η δημιουργία από πλευράς Τίτο της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», που είχε διπλό στόχο. Αφενός να εγγράψει υποθήκες για τη διεκδίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αφετέρου να αποκρούσει τις βουλγαρικές βλέψεις, δεδομένου ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων μιλούν βουλγαρικά και θεωρούνται Βούλγαροι από τη Σόφια, εξού και ο αγώνας των κομιτατζήδων.
Η Ελλάδα τότε δεν αντέδρασε, γιατί ήταν σε εξέλιξη ο αδελφοκτόνος πόλεμος, μέχρι το 1949.
Την επομένη του Εμφυλίου, η Ελλάδα δεμένη «σφιχτά» στο άρμα των ΗΠΑ και της Αγγλίας, ούτε που διανοήθηκε να αντιδράσει εναντίον αυτής της επιλογής του Τίτο, ο οποίος πλέον ήταν ένας άτυπος σύμμαχος και εξισορροπητικός παράγων στη ΝΑ Ευρώπη, απέναντι στη Σοβιετική Ένωση.
Έτσι αυτό το ψέμα μεγάλωσε, μέχρι το 1991, που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και η ομόσπονδη «Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», έγινε ανεξάρτητο κράτος και μέλος των Η.Ε. με το όνομα FYROM.
Τότε έγινε το καθοριστικό λάθος από την τότε κυβέρνηση αλλά και από όσες ακολούθησαν.
Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη βούληση των Ελλήνων πολιτών, άρχισαν να υποχωρούν μπροστά σ’ αυτό το απίστευτο ψέμα της δημιουργίας πλαστής εθνικής ταυτότητας και γλώσσας, υπέγραψαν μια άθλια «Ενδιάμεση Συμφωνία», έβαλαν ως κόκκινη γραμμή τη σύνθετη ονομασία erga omnes, που σημαίνει τρέχα γύρευε, και φθάσαμε σήμερα να τα δίνουμε όλα, καταπίνοντας το ψέμα.
Στο επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε στην επιχείρηση χειραγώγησης των πολιτών της Ελλάδας που είναι σε εξέλιξη. Μέχρι τότε, καλή προετοιμασία για το συλλαλητήριο.
pontosnews

30 σχόλια:

  1. Μία πολύ σοβαρή αἵρεση, καταδιακσμένη ἀπό Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀπό τόν 19ο αἰῶνα, εἶναι ὁ ἐθνοφυλετισμός ὀρθοδόξων χριστιανῶν.
    Τέτοιος εἶναι καί ὁ ἐθνικισμός τῶν Σκοπιανῶν, ἀφοῦ τούς χωρίζει ἀπό τό σῶμα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας : Χωρίζονται στήν πίστη, ἀφοῦ μισοῦν τούς Ἕλληνες ὀρθοδόξους χριστιανούς καί δή τούς Μακεδόνες ὀρθοδόξους χριστιανούς Ἕλληνες, ἐπειδή εἶναι αὐτό πού εἶναι.
    Στηρίζονται δέ σέ παραποίηση τῆς ἱστορίας, ὅτι εἶναι Μακεδόνες χωρίς νά εἶναι Ἕλληνες. Πρῶτα ἔγιναν κατά μέγα μέρος τους, ἰδίως ἐπί κουμουνισμοῦ, αἱρετικοί (ἄθεοι κλπ) ὡς πρός τήν πίστη, καί ὕστερα πίστεψαν μέ ἐθνοφυλετισμό, καί δή ψευδῆ, ὅτι εἶναι ἀπόγονοι τοῦ Μεγαλέξανδρου.
    Σἐκτα ὁ Μακεδονισμός τῶν σλάβων αὐτῶν, ἀπό ἀρχῆς μέχρι σήμερα.
    Στήν ἀρχή λίγοι, ἐπί Τίτο ὁλοένα περισσότεροι λόγῳ τῆς κουμουνιστικῆς αἱρέσεως, καί μετά τό 1991 μέ διάδοση τοῦ νεο-ἐποχήτικου καί εοσαντανιστικοῦ δόγματος στούς νέους, κάνε ὅ,τι θέλεις, ἔχε ὅ,τι ἐπιθυμεῖς, ὁπότε ἡ ἱστορική ἀλήθεια, ἡ ἐντιμότητα, δέν μετροῦνε πλέον στήν ζωή, ἡ δέ πολιτική γινεται ἐφαλτήριο φιλοφοξιῶν κλπ, ων μόνο.
    Ὄπως καί σέ μᾶς σχεδόν, σέ πολλούς νέους, ἀλλά σέ μᾶς, γιά τό μεγαλύτερο τμῆμα τοῦ πληθυσμοῦ, δέν ἔχει ἐπικρατήσει το ἀνωγέρω ἀντίστροφο δόγμα, καί ἔχει σημασία ἡ ἱστορική ἀλήθεια, δέν ἔχει σχετικοποιθῆ πονηρά σέ "ἀφήγηση", ἔχει σημασία ἡ πραγματική ἐθνική καί κοινωνική ταυτότητα, δέν ἔχει μετατραπῆ σέ κομματική ἤ κρατική ἰδεολογία.
    Σεκτικό φαινόμενο λοιπόν ἡ ψευδής "ταυτότητα" τῶν Σκοπιανῶν ὡς "Μακεδόνων". Χειραγώγηση γίνεται στά Σκόπια. Στό ἐξωτερικό ἐμφανίζονται εἴτε ἄνθρωποι τῆς ἴδιας χειραγωγήσεως προερχόμενοι ἀπό τά Σκόπια, εἴτε χρηματοδοτούμενοι...

    Συμπέρασμα: Μήν ζητᾶτε ἀπό τούς νεοταξίτες Ἀμερικάνους ἤ τούς πρώην κουμουνιστές, Ρώσους ἤ ἄλλους, νά καταλάβουν ἕνα σεκτικό πρόβλημα ὡς πρόβλημα. Ἕνα σεκτικό περιβάλλον ἤ καί πολλά σεκτικά περιβάλλοντα "κοινωνιῶν" πού συμπλέκονται ἤ βαίνουν παραλλήλως στόν ἴδιο χῶρο, σεκτικά ψεύδη πού πιστεύονται αὐθαιρέτως καί κόντρα στήν ἀλήθεια ἤ καί στήν πραγματικότητα, τούς εἶναι "φυσικά".
    Θυμηθεῖτε τούς δικούς μας ....ἀχαρακτήριστους, πού μίλαγαν για "κοινωνίες" τῆς Ἑλλάδος, ὅταν ἀκόμη ἤμασταν σχεδόν ὅλοι μόνο Ἕλληνες στήν Ἑλλάδα... [Τώρα, δέν τό λένε, γιά νά μᾶς ἀποκοιμήσουνε, ἀλλά τό πραγματοποιοῦν].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο είναι ελλιπές. Δεν αναφέρει την δράση του ΣΝΟΦ που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή ... όπως υποστηρίχθηκαν και τα εγκλήματα κατά του ντόπιου πληθυσμού που έκαναν οι μαχητές του ΣΝΟΦ προκειμένου να πραγματοποιήσουν την Μακεδονία του Αιγαίου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω γεννιεται ενα αλλο μεγαλο προβλημα που εχει παγκοσμια επιδραση στους λαους των εθνων που εδιδαχθησαν βασει ιστορικων και αρχαιολογικων μελετων και αποκαλυψεων,οχι μονον λαμβανοντας υπ'οψιν τους τους αρχαιους Ελληνες ιστορικους,αλλα και πληθος επιστημονικων αποστολων παγκοσμιου κυρους πανεπιστημιων,οτι οι Μακεδονες ηταν Ελληνες ,ο Μεγας Αλεξανδρος ωμιλουσε και εγραφε Ελληνικα με δασκαλο τον Αριστοτελη κλπ.
    Α κομα και οι ανασκαφες στην Μακεδονια απεδειξαν την πραγματικη ιστορια της Μακεδονιας.
    Πως λοιπον σημερα θα βρεθουν 'ελληνες' να αρνηθουν ολα αυτα και να επικροτησουν την αρπαγη και κατοχη απο ενα σλαυικο φυλο της Βαλκανικης,να οικιοποιηθει μιας σχεδον ολοκληρης χωρας αφου ειναι βεβαιον οτι αφου ριξουν τα θεμελια θα ακολουθησει η παρανομη κατασκευη.
    Πρεπει να μας φτυνουν κυριολεκτικα ολοι οι λαοι της Υφηλιου που ξεφτιλισαμε ενδοξους προγονους,εκτος και αν ακολουθει η δευτερη φαση που προβλεπει την πληρη εξοντωση και απαλοιφη καθε ιχνους παρουσιας μας σε αυτα τα χωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I have said it before, to claim an identity you need to prive a:
    1. Linguistic connection
    2. Geographic connection
    3. DNA connection

    Studies in the above areas prove that Skopje has nothing to do with the Macedonians. If you visit their museums, the lack of Macedonian artifacts Speaks louder than any demagogue. Why do you think there is so much secrecy in the findings of Amphipolis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μοιάζει σαν να προσπαθούμε να ξαν-αποδείξουμε το αυταπόδεικτο ή το αυτονόητο.

    Φίλιππος = Φίλ.ος.ίππος
    Αλέξανδρος = Αλεξ-ανδρος (παρομοίως με Αλεξ-ί-πτωτο, Αλεξ-ι- βρόχιο, Αλεξ-ι-κέραυνο
    Θεσσαλονίκη = (Μακεδόνων + το Κοινό των) Θεσσαλών Νίκη, που την έκαναν σαλονικη ή και σαλονικ ώστε ποτέ να μην αναγνωρίζεται

    Αν ρωτήσουμε έναν ψευτομακεδόνα των σκοπίων τι σημαίνουν όλα αυτά τα ώς άνω και αλλά πολλά όπως πχ Αριστοτέλης κτλ και ο οποίος σημειωτέον έλκοντας την καταγωγή του από την Εύβοια πως ήταν δυνατό ένας μη Μακεδόνας στην καταγωγή να εκπαιδεύει έναν Μακεδόνα και μάλιστα με τα όλα του (Βασιλόπαις γαρ), ή και Αμφίπολις κτλ, η απάντηση του θα είναι πως τα ονόματα δεν βγαίνουν με νοήματα αλλά πως έτσι απλά αναιτιολόγητα υπάρχουν.

    Τι ψάχνουμε λοιπόν να αποδείξουμε;

    Οι άνθρωποι των Σκοπίων που θα τους νοιώθαμε αξιαγάπητους γείτονες κατά τα άλλα, έχουν πάθει εγκεφαλική λοβοτομή και για να συνέλθουν χρειάζεται πολύ θέληση και κόπος για να συνέλθουν στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πυρηνική βόμβα του άρθρου ειναι η πρόταση οτι μέχρι σήμερα δεν ειναι γνωστό ποιος ειναι ο ιθύνων νους τηε δημιουργίας του ψεύτο μακεδονισμού.Οι πλείστοι όσοι λένε ο Τιτο ! Όμως ο Τιτο δεν ηταν παρά μια μαριονέτα των Σοβιετικών εκείνη την περίοδο , μετα τα έσπασε.Οι Σοβιετικοί όμως επίσης κληρονόμησαν το θεμα απο τους τσάρικους Ρώσους,οι οποίοι δεν ειμαι σίγουρος οτι δημιούργησαν το θεμα μόνοι τους για να εκσλαβισουν τη Θεσσαλονίκη... Άλλοι πρέπει να ειμαι οι μπαμπάδες του προβλήματος.Οσο τωρα αφορά στο κυριο πρόβλημα του ψευτομακεδονισμου αυτο ονομάζεται Θεσσαλονίκη ! Περι της πόλεως αυτής γίνονταν ολα τότε για αλλο λόγο και σήμερα φυσικά για αλλο λόγο.Απλως έμεινε το πρότζεκτ.
    Περι της γεωγραφικής ενότητας που ονομάζεται αρχαία κοιτις της Μακεδονίας κανένας σοβαρός αρχαιολόγος δεν περιλαμβάνει σε αυτή τη σημερινή περιοχή των Σκοπίων !
    Το όλο πρόβλημα ειναι κωμικό , κανεις σοβαρός Σκοπιανός που σέβεται τον εαυτό του δεν μποριε να θελει να ονομαστεί Μακεδων .Δυστυχως η επιχείρηση χειραγώγησης που γινεται κι εδω έγινε χρονια εκει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ολα για όλα, ο ψευτο-μακεδονισμός έχει περισσότερους του ενός γεννήτορες, και κάποιοι λένε την τότε ΕΣΣΔ άλλοι λένε για τον προγενέστερο της βουλγαρικό επεκτατισμό άλλοι ισχυρίζονται τον Ιωσήφ Νπρόζ (Τίτο) και κάποιοι άλλοι το ΚΚΕ "το δικό μας".

      Προσωπικά θα έλεγα ότι όλα αυτά έχουν και μία άλλη ισχυρή συνιστώσα ίσως την ισχυρότερη η οποία άλλωστε συνδυάζει όλα τα ανωτέρω. Παρακαλώ την κατανόηση του παρόντος ιστολογίου και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση του λινκ. Τα έχει όλα ... για όλα: (δεν πήγαινε για εσένα το τελευταίο)

      Και Κομμουνιστής και ΚΚΕ και διεθνιστής και εκ Βουλγαρίας ορμώμενος και συνδημιουργός όλων των σύγχρονων με το σκοπιανό πρόβλημα δεινών μας.
       

      Διαγραφή
  7. Ο εμφύλιος προκλήθηκε για να μην συμμετεχουμε στη μοιρασιά. Ως νικητες του Β παγκοσμίου πολέμου
    δικαιουμασταν την Β.Ηπειρο και ισως την περιοχή μεχρι το Μοναστήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9678601
    Σημερινό άρθρο στο Ριζοσπάστη για το αυριανό συλλαλητήριο που συνοψίζει την άρρωστη και επικίνδυνη ιδεολογια του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς ενα μεγάλο κομμάτι των ξένων δυνάμεων δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια !! Πρέπει να παλέψουμε πολύ σκληρά μέχρι να ανατραπεί αυτό !! Αυτό όμως , που με ανησυχεί είναι οι Έλληνες οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη απ αυτήν που καταγράφεις !! Και το κακό αν , λέω αν μας βρει θα είναι απ αυτούς τους "δικούς μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 14 Feb 2011 / 10:10
    Macedonia-Turkey: The Ties That Bind
    Darko Duridanski
    Skopje and Bitola

    http://fellowship.birn.eu.com/en/alumni-initiative/alumni-initiative-articles-macedonia-turkey-the-ties-that-bind

    While Ankara maintains close diplomatic relations with Skopje, cemented by their shared political enmity toward Greece, Turkey must step carefully when it comes to inter-ethnic disputes within ‘the heart of the Balkans’.
    ...
    The story of Ataturk is the story of the Macedonian-Turkish friendship that endures to this day. Ankara has remained Skopje’s biggest ally since Macedonia declared independence from the former Yugoslav republic in 1991.
    The two nations have been further united by their shared political enmity with Greece over disputed territory, history and the use of the name Macedonia.
    ...
    ‘Unreserved Friendship’

    "The emotions Turks feel for Macedonia are specific. Because of the common history, we [Macedonians] have always been treated by the Turks as one of the smallest, and most beloved, children,” says Stevo Pendarovski, foreign affairs professor at the University American College in Skopje.

    "Even if you talk to people that have been to Turkey only on holidays, they will tell you that Turks treat Macedonians with unreserved friendship", he adds.

    Ataturk, who died in 1938 in Istanbul, is not the only key Turkish figure to have close ties to Macedonia. Dozens of leading Turkish politicians and army generals, past and present, have Macedonian roots.
    ...
    The biggest concentration of Macedonian Turks can be found in the cities of Manisa and Izmir in western Turkey. Many still speak Macedonian and strive to keep their ancestral traditions alive by organising myriad cultural and sporting events in Turkey and Macedonia.

    There are numerous Turkish-Macedonian associations, and dozens of groups on Facebook dedicated to furthering and supporting Macedonian-Turk friendship and ties.

    In recent times, Turkey earned the unswerving loyalty of many Macedonians after Ankara became the second country – Bulgaria was first - to publicly support Skopje’s declaration of independence and use of the name Macedonia in 1991.

    It has also cemented ties between the two nations – particularly with regard to their complicated relations with Greece.
    ...
    Turkey, who is the second biggest supporter of Macedonia’s NATO membership bid after the US, is the only NATO member to insist that every alliance document carries a footnote on the use of the name FYROM. The footnote reads: Turkey recognises Macedonia under its constitutional name.

    In March 2010, Ahmet Davutoglu, the Turkish foreign minister, met his Macedonian counterpart, Antonio Milososki, in Skopje and fully expressed his nations support in one sentence: "The citizens of the Republic of Macedonia, wherever they are in the world can, if they need help, call the embassies of Turkey. They will get help, as they are Turkish citizens."
    ...
    "Macedonian politicians draw this simple conclusion - Turkey is helping us because we are an enemy of their enemy [Greece] and that is why their support will stay", he adds.
    ...

    This article was produced as part of the Balkan Fellowship for Journalistic Excellence's Alumni Initiative, established and funded by the Robert Bosch Stiftung and ERSTE Foundation.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ὑποθέσεις καί (ἀ)βεβαιότητες... [ὑπάρχει καί ἀ- ἐπιτατικό...]
    " Μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστό ποια δύναμη ήταν ο «ιθύνων νους» αυτού του εγχειρήματος" (ἐννοεῖται, ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος):
    α) Πρό τοῦ Α Παγκοσμίου πολέμου: Βουγλαρία.
    β) Μετά τόν Α Παγκόσμιο Πόλεμο καί εἰδικότερα μετά τό 1922: Κεμάλ καί Βουλγαρία.
    γ) Μετά τόν Β Παγκόσμιο πόλεμο: Τίτο (καί ἀκολουθώντας τον ὁ Στάλιν - ἀκολουθώντας τόν Τίτο, καθ'ὅ,τι μόλις εἶχε σεβασθῆ τήν Γιάλτα ἀδειάζοντας τούς Ἕλληνες κουμουνιστές).
    δ) Μετά τήν πτώση τοῦ κουμουνισμοῦ: Αὐτό τό ὁποῖο μόλις μᾶς ἀποκάυψε ὁ Νίμιτς μέ τίς χθεσινές δηλώσεις του στήν τηλεόραση τῶν Σκοπίων. Οὔτε ὁ Τίτο δέν θά ἔλεγε καλλίτερα τήν ξεχειλωμένη πρός τό παρελθόν "ἱστορία" τοῦ "σλαβικοῦ" "Μακεδονισμοῦ". Μοιάζει τόσο πολύ, ὅτι αὐτοί πού κατασκεύασαν τόν "Τίτο", εἶναι οἱ ἴδιοι πού ἔβαλαν τόν Νίμιτς....[καί πού ἴσως ὑπαγορεύουν στόν Πατριάρχη...].
    Σέ λίγο, θά δοῦμε καί "Μακεδόνες" ντολμέζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. asper Ευγε για το λινκ. Αυτος ειχε εντολη να εμπεδωσει το σχεδιο αφανισμου της Ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν τα Σκόπια δεν χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία(πράγμα επιθυμητό) Αλλά εξακολουθήσουν να έχουν αλυτρωτικούς στόχους, συνεχίζουν να διατηρούν ένα σύνταγμα που αμφισβητεί τα υπάρχοντα σύνορα, δεχθούν όλες τις Νατοικές θελήσεις στην περιοχή μας τότε αυτό θα θεωρείται επιτυχία και νίκη;
    Επίσης η Αλβανία και η Τουρκία που δεν λέγονται Μακεδονία δεν έχουν διεκδικήσεις απέναντι της χώρας μας; Τα αναφέρω για να τονιστεί ότι με προμετωπίδα το όνομα α) αποκρύπτονται οι πραγματικές εξελίξεις στην περιοχή β)βρίσκουν πάτημα δίαφοροι ακροδεξιοί κύκλοι γ) προωθούνται στόχοι για πιθανή δημιουργία νέου κόμματος δεξιά της ΝΔ δ) Το ΝΑΤΟ ενισχύει παραπέρα την παρουσία του στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι πραγματικές αγωνίες και ανησυχίες για τις εξελίξεις δεν μπορούν να εκφραστούν και να χωρέσουν στα υπό διοργάνωση συλλαλητήρια. Ο πατριωτισμός μας, δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετος στις επιδιώξεις των Νατοικών δυνάμεων στη γειτονιά μας. Και αυτοί που ηγούνται των συλλητηρίων δεν είναι απέναντι σε ΗΠΑ και Νατοικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε ισος θα πρεπει και εμεις να αναπροσαρμόσουμε το συνταγμα μας και να διεκδικήσουμε ολα τα πατροπαράδοτα Ελληνικα εδαφη..
      και θα ηταν μια πολυ καλη αρχη να ξεκινήσουμε διεκδικώντας το Μοναστήρι..

      Διαγραφή
  14. Τα επιχειρήματα καταφανώς σωστά. Η συζήτηση παρά ταύτα είναι πέριξ των μικρών.

    Ο δε σχεδιασμός εναντίον της Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και της Ελλάδας είναι τα μεγάλα.

    Ιδιαίτερα αν κατανοήσουμε ότι ο πραγματικός στόχος "από τον ιθύνοντα νου" δεν είναι η επίλυση του προβλήματος σήμερα, αλλά η δημιουργία περαιτέρω δυσμενούς γεωπολιτικού τετελεσμένου εναντίον της Ελλάδας σε βάρος των επομένων γενεών μας.

    Το να αποδεχτούμε σύνθετη ονομασία είναι μέγιστος κίνδυνος όχι λόγω των ονειροπαρμένων ξεδιάντροπων «σκοπιομακεδόνων» τους οποίους πολιτισμικά τους απορροφούμε σε χρόνο δτ, αλλά λόγω μουσουλμανικού άξονα σε ορίζοντα μικρότερης της 30κονταετίας, ας τον ονομάσω απλοϊκά - αλλά όχι τυχαία τύπου Νιγηρίας του προηγούμενου αιώνα.

    Το ζύγιασμα που γίνεται την συγκεκριμένη περίοδο είναι απλά ο βαθμός πατριωτισμού της Ελληνικής κοινωνίας μετά την μαζική φυγή Ελλήνων, η οποία μάλιστα υπολογίζεται ότι στην πραγματικότητα είναι 3-4 φορές μεγαλύτερη της επίσημης. Η συζήτηση πέριξ του δημοψηφίσματος είναι από μόνη της και μόνο αυτογκόλ με στόχο την περαιτέρω σήψη της Ελληνικής κοινωνίας, με σχεδιασμό από συγκεκριμένο ινστιτούτο, συμμετέχουν και «Έλληνες» - ονόματα δημοσιεύτηκαν μέσω της συμμετοχής τους στην εκδήλωση του Λονδίνου και προώθηση μέσω μμε που εκ δουλεύοντε στον γνωστό οργανισμό - προαγωγό δήθεν δημοκρατίας.

    Το ερωτήματα είναι:

    - Υπάρχει σενάριο οι περιοχές πέριξ της Γραμμής Μεταξά να κατοικούντε εντός 30κονταετίας από Σουνίτες; Πώς σχετίζεται με το μοίρασμα των αναμενόμενων κοιτασμάτων στην Μεσόγειο, αλλά και την Κύπρο;

    - Υπάρχει άξονας ισις, τουρκίας, μουσουλμανικής αδελφότητας, προσφύγων εντός της Ελλάδας, Θράκης, Σκοπίων, Κοσσόβου, Μεγάλης Βρετανίας και λοιπών;

    - Πώς σχετίζεται το ναρκοκράτος παρωδία των Σκοπίων με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν;

    Τα δεδομένο είναι:

    - Οι Χριστιανοί της Συρίας θανατώθηκαν, σοδομίστηκαν, εξαϋλώθηκαν κατά χιλιάδες εντός των τελευταίων χρόνων. Αυτό έγινε σήμερα, κοντά μας, με την οργανωμένη συμμετοχή δυνάμεων που συνορεύουν μαζί μας και μας λιγουρεύονται με πείσμα, σχέδιο, υπομονή και ουδεμία υποχωρητικότητα.

    - Ποια θα είναι η τύχη των Χριστιανών και των Σκοπίων και της Βόρειας Ελλάδας σε περίπτωση που η απάντηση στο πρώτο πρώτο ερώτημα είναι καταφατική; Ποια είναι η μοναδική δύναμη στην περιοχή που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα σήμερα, αλλά αν το συνεχίσουμε με τα πράγματα που μας κυβερνούν όχι αύριο;

    - Θα μιλάνε τα δισέγγονα μας στο μέλλον για τα εγγόνια μας της Βορείου Ελλάδος όπως μιλάμε σήμερα για τους παππούδες μας από τον Πόντο;

    Είναι παγίδα το ότι πιστεύουν κάποιοι ότι η ύπαρξη των Σκοπίων είναι υπέρ της Ελλάδας; Είναι οι πολιτικοί τους αντίστοιχα αναλώσιμα υπό εκβιασμό σκουπίδια με το πάτημα ενός κουμπιού;

    Έχουμε κάποιο σενάριο υπόψη μας περαιτέρω διάλυση αυτού του ναρκοβοθρομορφώματος που μπορεί να είναι υπέρ της Ελλάδας και να δώσει ένα γεωπολιτικό φιλί ζωής στα παιδιά και τα εγγόνια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Pan GR.
      Τα ερωτηματα σου θα μπορουσαν να αντικατασταθουν απο το εξης ενα : Ειναι τυχαια η ανοδος στην εξουσια τωρα ενος κομματος με ξεκαθαρες θεσεις σε ολα τα ερωτηματα σου,σε συνδιασμο με την οικονομικη εξαθλιωση ;.

      Διαγραφή
    2. Και απαντάω - εν μέρη - κατά αντιστοιχία με σχόλιο μου στο παρελθόν:

      Τρέχει συγκεκριμένο πρόγραμμα προαγωγής πολιτικών και ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά. Το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζει α. την πλύση εγκεφάλου σε επίπεδο 30κονταετιών β. την εξαγορά συνείδησης γ. εφόρου ζωής υπακοή υπό ανυπέρβλητους εκβιασμούς.

      Δυστυχώς δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Δυστυχώς δεν είναι αποτέλεσμα ευφυούς - όπως λέει ο Κύριος Δημήτρης Κ. - ανάλυσης άρθρων, διαβάσματος, και λοιπών αναλύσεων. Δυστυχώς είναι πρωτογενείς πηγές.

      Τα πράγματα που μας κυβερνούν σήμερα είναι συνέπεια, ακολουθία που επήλθε λόγω των προηγουμένων πραγμάτων. Απλά οι σημερινοί ως ανυπέρβλητοι βλάκες και ανιστόρητα επικίνδυνοι βάζουν την ταφόπλακά μας σε ορίζοντα 10ετίας.

      Οι παρόντες στην εξουσία είναι μέρος διακομματικής μαφίας που υπήρχε εδώ και δεκαετίες, υπάρχει και θα υπάρχει. Για πρώτη φορά όμως τα πατριωτικά ένστικτα των Ελλήνων έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά, σε συνδυασμό με άθλια δημογραφικά και ασύλληπτο βαθμό άλωσης εκ των έσω.

      Διαγραφή
    3. Τι εμποδιζει να σκεφτει κσνεις μια...Καμορα στην χωρα ?? Ολα δεν γινονται σαν μαγικα..συντονισμενα..απο καθε πλευρα ολοι απαρεκλητα..αδιορατα στον ιδιο
      Κοινο στοχο..που βλεπουμε αμηχανα ολοι ?? Γιατι να μην το σκεφτει κανεις ?? Πως διαολο ολα συγκλινουν ?? Δεν στεκει.Γιατι ναναι θεωρια συνομωσιας αυτο κι οχι αυτο που γινεται ?? Επειδη το κανουν ..αφανως ?? Αυτο ελειπε
      να το κανουν φανερα...Εγω κατεληξα πως υπαρχει μια Καμορα με σχεδιο πολλων ετων.

      Διαγραφή
  15. Πολλοι Σερλοκ Χολμς εδω.Δεν ειναι κακο βεβαια.Αλλα ειναι ακαιρο.Το προβλημμα οπως και ναχει ειναι εδω.Αντι να ψαχνουμε ιστορια ...η στιγμη απαιτει προτασεις λυσεων.Και αυτες ειναι ..ελαχιστες.Αν ειναι την ωρα που καιγεται το σπιτι να καθομαστε στην αυλη ..ψαχνοντας την αιτια της φωτιας...αυτο ειναι αδυναμια νοησης να κρινει την στιγμη.Πιο καλα θαταν να σπαταλαμε μυαλο για δραση.Τι...και πως...και γρηγορα.Αν η φωτια σβησει..μετα θα κανουμε ερευνα για τις αιτιες.Υπαρχει στην χωρα πληρης αδυναμια των πολλων να παραξουν δραση...ιδεες ενεργητικες...κατι δημιουργικο.Γιαυτο τον λογο ολοι...λενε ιστοριες.Αποφευγουν ετσι την ευθυνη που απαιτει η δραση .Αν θελετε..την κοπανανε τεχνηεντως.Αυτο πρεπει να αλλαξει νομιζω...αν θελουμε να ξημερωσει.Αν οχι..ας συνεχισουμε τις...ερευνες στο διηνεκες .Αν λυθουν οι αποριες ολες το 3000 μ.Χ....μπορει να σωθει το σπιτι...αν υπαρχει τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο λογος που ο Αλεξανδρος εκοψε τον γορδιο δεσμο με μια σπαθια...ηταν συτος ακριβως.Για να μην συζητανε οι ανθρωποι 3000 χρονια για το πως και τι..εφτιαξε τον ..κομπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Pan gr
    Ευγε...εισαι ο πιο λογικος απ ολους μας εδω.Αλλαξες την εικονα.Χιλια μπραβο.Επιτελους ευφυια προβαλε...και στην ωρα της....Αυτα ειναι ερωτημστα....κοπης γορδιου δεσμου.Σε θαυμασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Σαββα
    Η "Μακεδονικη" λαλια, τα "Μακεδονικα"  , τα "Νασιι"  εχουν καταγραφει σε πολλες περιπτωσεις οπως γραφω κατωτερω. Που ειναι το λαθος? Το λαθος ειναι οτι ο Βενιζελος  με τους αλλους τα κατεγραψαν ως "Σλαυο-μακεδονικη" γλωσσα και μαζι με αυτον τον χαρακτηρισμος, ολοι οι κατοικοι εγιναν "ΣΛΑΥΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" μεχρις των ημερων μας. Ο γνωστος Καναδος-Σκοπιανος καθηγητης ΡΟΣΣΟΣ ειχε καταλαβει οτι η γλωσσα των γηγενων κατοικων της Μακεδονιας επρεπε να ταυτισθη με αυτην των Σκοπιων, οπως αυτη ειχε κασταντησει μετα τον Σερβισμο της Πελαγονιας. Τι εκαμε λοιπον ? Εγραψε ενα πολυ καλο αρθρο (το εχω) με το οποιο εταυτιζε τα ΝΑΣΙΙ δηλαδη τα ΕΝΤΟΠΙΑ--ΤΑ ΕΝ ΤΩ ΟΙΚΩ ( απο το ελληνικωτατο ρημα ΝΑΙΩ),  ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ. . Σας εχω ομως δωσει ηδη τα σχετικα με αυτην την γλωσσα-ιδιωμα, νατο εδω μεσα   http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/1/6/f/metadata-292-0000004.tkl# κατεβαστε το αν θελετε, για δειτε και να μαθετε για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της " ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ"  γλωσσας. Που εγκειται το προβλημα λοιπον ? Το προβλημα εγκειται στο γεγονος οτι επι  100 και ανω χρονια, η Ελλαδα μεγαλωσε με τις εννοιες της Σλαυομακεδονικης γλωσσας και των Σλαυομακεδονων. Πως λοιπον να τους πουμε σημερα αυτα που ο Μελας, ο Καραβιτης, ο Δραγουμης, ο Τσιουλκας, ο Ανδριωτης ελεγαν πειν 100 χρονια η και αργοτερα Πως να τους πουμε οτι οι Μακεδονες ωμιλουσαν ελληνικην διαλεκτον? Και πως να τους πουμε οτι ολοι εκαμαν λαθος πλην αυτων που εφτιαξαν Σλαυους  τους εντοπιους της Μακεδονιας? 
    Ριχτε μια ματια εδω μεσα και θα δειτε πως ειναι τα πραγματα.

    Συνεχιζεται.



    ________________________________________________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνεχεια¨

    Ισην καταπληξιν εμποιει η επιπολαια εστω εξετασις της λαλουμενης εν τη ελληνικη Μακεδονια διαλεκτου. Ειναι απορον πως εξακολουθη ολοκληρος ο Ελληνισμος ν' αποκαλη αυτην Βουλγαρικην, πως μεχρι σημερον διακηρυττει οτι ο δηθεν βουλγαροφωνος ημων πληθυσμος απωλεσε καθ' ολοκληριαν την γλωσσαν του και πως δεν ευρεθη εισετι ουδε εις λογιος Ελλην Σλαυομαθης οπως ν' αποκαλυψη και διασαλπιση αρμοδιως ανα τον κοσμον την επικρατουσαν ολεθριαν πλανην.
    Μακραν τουτου φοβουμαι μη αποδειχθη ημεραν τινα οτι ο Μεγας Αλεξανδρος εγειρομενος εκ του ταφου θα εννοη ευκολωτερον την δηθεν βουλγαρικην ταυτην διαλεκτον η οσον θα εννοη τα δηθεν ελληνικωτερα ιδιωματα  του Κυπριου η και του Πελοποννησιου αγροτου.

    ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
    "ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ"
    ΣΕΛΙΣ ΚΣΤ'
    ............................................................................................................................................................
    Ταυτα ημεις ραστα και πρωτα περιεγραψαμεν,ειησαν δε κριται οι επα'ι'οντες, εαν η σλαβοφανης μακεδονικη
    ειναι σλαβωνικη η ελληνικη παθουσα εξελιξιν εξ επηρειας πολλων περιπετειων.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΛΚΑΣ
    "ΣΥΜΒΟΛΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
    ΕΚ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΛΑΒΟΦΑΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ
    ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ."
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
    ..........................................................................................................................................................
    Το οτι αρχικα και μαλιστα προτου αρχιση η βουλγαρικη προπαγανδα ,το τοπικο αυτο γλωσσικο ιδιωμα
    ειχε ως βαση την ελληνικη,τονιζεται και απο τον Αγγλο γλωσσολογο και γεωγραφο (Edward) Stanford,που σε εργο του του 1877 γραφει μεταξυ αλλων οτι το ομιλουμενον υπο των κατοικων ωρισμενων περιοχων της Μακεδονιας σλαβικο ιδιωμα εχει στενοτατη σχεση με την ελληνικη γλωσσα.

    ΠΑΥΛΟΥ Λ. ΤΣΑΜΗ
    "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"
    ΣΕΛΙΣ 30
    ...........................................................................................................................................................
    Ευστοχως υπεδειξεν ο ε.α. αντιστρατηγος κ. Σ. Λιβας (επιστολη του εις φυλλον 31ης Ιανουαριου 1962 της εφημεριδος "Η Καθημερινη") την εγκαιρον ηχογραφησιν των λεξεων αυτων,"διοτι ειναι λιαν πιθανον οτι οι ομιλουντες το ιδιωμα πληθυσμοι της Βουλγαριας και Σερβιας θα αφησουν να εκπεσουν αυτοματως (η κατα συστημα) τας ομηρικας-ελληνικας λεξεις,παρεισαγοντες εις την θεσιν των σλαυικας και θα λεγουν μετα 2 η 3 γενεας οι Βουλγαροι (η και αλλοι) οτι το ιδιωμα ειναι αμιγως σλαυικον.........."

    ΑΛΕΞΗ ΑΔ. ΚΥΡΟΥ
    "ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ".
    ΣΕΛΙΣ 219.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεχεια

    Και δη πρωτιστως παντων,Εξοχωτατε,προσπιπτει εις την αντιληψιν και του αφελεστερου παρατηρητου της καταστασεως,οτι οι τε ιθυνοντες και οι ιθυνομενοι εισετι δεν κατωρθωσαν να εξοικειωθωσι με το γεγονος οτι οι εν Μακεδονια εις μυριαδας ανερχομενοι,σλαυοφωνοι λεγομενοι πληθυσμοι,ειναι ελληνες απολεσαντες,ουχι εξ ολοκληρου ομως,την ελληνικην αυτων γλωσσαν ενεκα πολλων και ποικιλων πολιτικων περιπετειων και ουχι βουλγαροι, ως τους αποκαλουσιν αναφανδον...............................................

    ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΤΗ
    "Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"
    ΤΟΜΟΣ Β'
    ΣΕΛΙΣ 934
    ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ 13ο
    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΥΡΖΑ ΑΠΟ 2 ΜΑΙΟΥ 1906
    ...........................................................................................................................................................
    The language spoken by the majority of the people of the State of Skopje which they have quite arbitrarily called "Macedonian", is a Slavic dialect so closely resembling Bulgarian and Serbian,that according to linguistic principles it can hardly be considered an independent language at a par with the other two."..........................................."

    NICHOLAS  P. ANDRIOTIS,
    PROFESSOR OF LINGUISTICS AT
    THE UNIVERSITY OF THESSALONIKI

    "THE FEDERATIVE REPUBLIC OF SKOPJE AND ITS LANGUAGE"

    ATHENS 1966
    PAGE 12
    CHAPTER III---WHAT IS THE "MACEDONIAN LANGUAGE"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και δη πρωτιστως παντων,Εξοχωτατε,προσπιπτει εις την αντιληψιν και του αφελεστερου παρατηρητου της καταστασεως,οτι οι τε ιθυνοντες και οι ιθυνομενοι εισετι δεν κατωρθωσαν να εξοικειωθωσι με το γεγονος οτι οι εν Μακεδονια εις μυριαδας ανερχομενοι,σλαυοφωνοι λεγομενοι πληθυσμοι,ειναι ελληνες απολεσαντες,ουχι εξ ολοκληρου ομως,την ελληνικην αυτων γλωσσαν ενεκα πολλων και ποικιλων πολιτικων περιπετειων και ουχι βουλγαροι, ως τους αποκαλουσιν αναφανδον...............................................

    ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΤΗ
    "Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"
    ΤΟΜΟΣ Β'
    ΣΕΛΙΣ 934
    ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ 13ο
    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΥΡΖΑ ΑΠΟ 2 ΜΑΙΟΥ 1906
    ...........................................................................................................................................................
    The language spoken by the majority of the people of the State of Skopje which they have quite arbitrarily called "Macedonian", is a Slavic dialect so closely resembling Bulgarian and Serbian,that according to linguistic principles it can hardly be considered an independent language at a par with the other two."..........................................."

    NICHOLAS  P. ANDRIOTIS,
    PROFESSOR OF LINGUISTICS AT
    THE UNIVERSITY OF THESSALONIKI

    "THE FEDERATIVE REPUBLIC OF SKOPJE AND ITS LANGUAGE"

    ATHENS 1966
    PAGE 12
    CHAPTER III---WHAT IS THE "MACEDONIAN LANGUAGE"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί το κλασσικότερο παράδειγμα απόδειξης της τεραστίου ισχύος δυνατότητας της αυτοκρατορίας του χρήματος να υλοποιεί τα γεωπολιτικά της σχέδια εις βάρος εθνών λαών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Μπορεί και αποδομεί κατα το δοκούν εθνικά ένα κράτος (βλέπε Ελλάδα) αφαιρώντας σταδιακά στοιχεία της ταυτότητας του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ( βλέπε επίθεση στον πολιτισμό του , διαστρέβλωση της αποδεδειγμένα και επιστημονικά ιστορικής του αλήθειας και συνέχειας , οικονομικό πόλεμο , μεταναστευτικό, κλπ κλπ..)και μπορεί να στήνει ένα άλλο κράτος εθνικά (βλέπε Σκόπια) απο το πουθενά γιατί απλούστατα αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια της παγκόσμιας επιβολής της εξουσίας του..
    Είναι ένα παράδειγμα επίσης το Μακεδονικό και η ιστορία του στο οποίο υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι καπιταλισμός και διεθνισμός της "ιδεολογίας" είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ιδίου νομίσματος , δηλαδή είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι μέσα απο τους οποίους η παγκόσμια εξουσία τελικά εξυπηρετείται..Μία ψύχραιμη και αντικειμενική ανάγνωση της ιστορίας σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί..!

    ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ

    Του Αντιναυάρχου ε.α. Π. ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ Π.Ν

    ...
    "Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονομασία, τον Αύγουστο του 1944, από τον Τίτο, από Νότια Σερβία σε «Μακεδονία», είχε δύο στόχους : ο πρώτος στόχος ήταν ο προσδιορισμός και αποδυνάμωση της Σερβίας, ο δε δεύτερος και σπουδαιότερος, η απόσπαση της Βόρειας Ελληνικής Επαρχίας της Μακεδονίας προς έλεγχο του Αιγαίου, ιδιαίτερα της πολύ σημαντικής πόλεως και λιμένος της Θεσσαλονίκης, και η στη συνέχεια δημιουργία της ψευδομακεδονίας του Αιγαίου. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ λησμόνησαν την τότε σαφή και αποτελεσματική στάση ως και τις στη συνέχεια ενέργειές τους.
    Συγκεκριμένα, στην ενέργεια αυτή του Τίτο, οι ΗΠΑ αντιτάχθησαν και αντέδρασαν άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών, της Κυβερνήσεως Ρούσβελτ, Εdward R. Stetinius Jr, o oποίος με την υπ΄αριθμό 868014/26-12-44 εγκύκλιό του, δήλωσε τα εξής : «Η Κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρώα Γη» ή «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανό μανδύα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Η επίσημη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης είναι να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία «Μακεδονικού Ζητήματος» σε βάρος της Ελλάδας».
    Την πολιτική αυτή ενίσχυσαν και νεώτεροι Πρόεδροι ως και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ. ΟΙ ανωτέρω δηλώσεις αποδείχθησαν προφητικές δεδομένου ότι ο Τίτο και ο Στάλιν πράγματι ξεκίνησαν επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας στην οποία οι ΗΠΑ αντέδρασαν με το Δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ και βοήθεια προς την Ελλάδα, το 1947, προκειμένου να προστατευθεί η εδαφική της ακεραιότητα από κομμουνιστική κατοχή. Την ανωτέρω άποψη/στάση των ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και οι ομολογίες Στάλιν και Δημητρώφ.
    ...












    ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

    ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ



    elesme.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσον αφορά την αναφορά του Σάββα Καλεντερίδη για τα ποσοστά κατανομής της γεωγραφικής Μακεδονίας ανάμεσα στα γειτονικά κράτη που έχουν αναφερθεί πρόσφατα στον ελληνικό τύπο, η πηγή τους είναι πιθανότατα η Βικιπαίδεια όπου αναφέρονται αντίστοιχα ποσοστά. Σε κάθε περίπτωση η αρχαία Μακεδονία του Φιλίππου και Αλεξάνδρου δεν είχε εξάπλωση μέχρι τα Σκόπια. Η Ρωμαϊκή επαρχία της Μακεδονίας, είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η δημιουργία του Εσ.ΜΕΟ με στόχο την αυτονομία της Μακεδονίας (και πιθανά την μετέπειτα προσάρτηση στην Βουλγαρία και ακολούθως η εξέγερση του Ίλιντεν, είναι η απαρχή του μακεδονικού ζητήματος, μην ξεχνάμε και το σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.