30/1/18

Η κοινότητα των Κούρδων στην Ελλάδα καλεί την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες να καταδικάσουν την εισβολή στο Αφρίν

Κάλεσμα
Διανύουμε τη δέκατη μέρα της τούρκικης δολοφονικής επίθεσης κατά της περιφέρειας Αφρίν στη βόρεια Συρία, που γίνεται σε συνεργασία με τα πιο ακραία στοιχεία των τζιχαντιστών που είχαν σπείρει τον τρόμο στο Κομπάνι και σ’ όλη τη περιοχή.
Ο στόχος του Ερντογάν είναι να συντρίψει τους Κούρδους και να δώσει τέλος στον αγώνα τους για μια προοδευτική κοινωνία, ειρηνική με σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αυτής της βάρβαρης εισβολής είναι δεκάδες ζωές αθώων ανθρώπων, στη πλειοψηφία τους παιδιά, μεγάλος αριθμός τραυματιών, καταστροφή χιλιάδων σπιτιών, περιουσιών  υποδομών και ιστορικών μνημείων κλπ.

Αυτό το "εκ προμελέτης" έγκλημα εκτελείται και συνεχίζεται με αυξανομένη ένταση.
Μετά από 7 χρόνια πολέμου, η Συρία αιμορραγεί, και η Τουρκία προκαλεί στις Κουρδικές περιοχές νέο λουτρό αίματος και χάος.
Οι Κούρδοι στο Αφρίν αντιστέκονται.
Οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις με τους ηρωικούς μαχητές, άνδρες και γυναίκες, δεν θα παραδώσουν ούτε σπιθαμή από τα εδάφη τους στον εισβολέα.
Όλη η κοινωνία έχει επιστρατευτεί αρνούμενη να εγκαταλείψει τη περιοχή της.
Εμείς καταγγέλλουμε την τουρκική επιθετικότητα και τα φρικτά εγκλήματά της  κατά του άμαχου πληθυσμού και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό.
Κάνουμε έκκληση σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο να υψώσει τη φωνή του με τη δική μας ώστε να σταματήσει η θηριωδία του καθεστώτος του Ερντογάν.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ, τη διεθνή κοινότητα, τους διεθνείς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργήσουν ώστε να τεθούν άμεσα οι Κούρδοι της Συρίας υπό τη διεθνή προστασία .
Έξω οι Τούρκοι από το Αφρίν
Όχι στην εξόντωση του κουρδικού λαού
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών 

Κουρδιστανική κοινότητα στην Ελλάδα .
Εκπρόσωποι των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα
Αθήνα 29/01/2018

7 σχόλια:

  1. Εγω θα εκανα μια ερωτηση στους Κουρδους φιλους..

    Εσεις ποτε θα καταδικασετε την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ σας συμπεριφορα, στον Λαο μας το 1922 στην μικρα Ασια και στην κυπρο το 1974 ???
    Αναμενω ...!!

    φιλικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης των κέντρων της ΜΙΤ, που για να αποτρέψει μια στρατηγική συμμαχία Ελλήνων-Κούρδων, διαδίδει αυτές τις ανοησίες.
      Ψάξε, διαβασε, μάθε και μετά να λες τέτοια πράγματα.
      Οι Κούρδοι έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία, ο Οτζαλάν είπε ότι όταν απελευθερωθεί το Κουρδιστάν, θα στήσει μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων στο Ντιγιαρμπακίρ.
      Επίσης, οι Κούρδοι έχουν ζητήσεισ υγνώμη κυρίως από τους Αρμενίους, γιατί ορισμένες φατρίες Κούρδων συμμετείχαν στη γενοκτονία τους.
      Να μη λέμε ότι θέλουμε σε τόσο σοβαρά θέματα.

      Διαγραφή
  2. Εδω τρεμουμε μηπως αγριεψει ο σουλτανος και μας ζητανε τετοιο πραγμα οι Κουδροι ;.
    Α πα πα!. Δεν μενουμε εδω,λαθος διευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τους στηρίξουμε υπογείως και "ποικιλοτρόπως" για να δεσμεύουν τουρκικούς πόρους στο νότο, ναι.
    Να χρησιμοποιήσουμε τα παράθυρα ευκαιρίας που θα εμφανιστούν, για να χτυπήσουμε πρώτοι, ιδιαίτερα αν ο ρετζέπης φανεί να χάνει τον έλεγχο και πριν αντιστραφεί το ευνοϊκό κλίμα, ναι.
    Να γίνουμε μέρος του προβλήματος, παίρνοντας θέση, την στιγμή που η τουρκία αρκείται σε μόστρες και γυμναστικές επιδείξεις αλλά δεν μας απειλεί επί της ουσίας, όχι.
    Θα βόλευε τους συμπαθείς κούρδους να ανοίξει το ελληνοτουρκικό μέτωπο τώρα, αλλά εμάς δεν μας βολεύει ακόμη. Οι κούρδοι είναι ικανοί να γράψουν μόνοι τους τις ένδοξες σελίδες του λαού τους στον δρόμο προς την αυτοδιάθεση. Δε χρειάζονται τίποτε περισσότερο από σφαίρες για να ματώσουν τον τούρκο εισβολέα. Εμείς τους καμαρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό ἐπιχείρημα νά μήν εἴμαστε "μέρος τοῦ προβλήματος", πρέπει νά παύσῃ νά χρησιμοποιεῖται διότι εἶναι πολύ ἀόριστο καί παραπλανητικό.
      Ἀντικαθσταμένου αὐτοῦ, δεικνύεται εἰς τί πράγματι ἔγκειται ἡ ἀξία τοῦ ἀληθινοῦ έπιχειρήματος:
      π.χ.
      Λαμβάνοντας θέση γιά τό τάδε μέρος τοῦ Κουρδικοῦ ζητήματος, θά ἔχουμε τίς θετικές συνέπειες,α, β, γ, καί τίς ἀρνητικές 1, 2, 3.
      Μή λαμβάνοντας θέση, θά ἔχουμε τίς θετικές συνέπειες,α, β, γ, καί τίς ἀρνητικές 1, 2, 3.
      Καί ὕστερα, βλέπουμε, ἀντίστοιχα, τί θά γίνῃ ἄν ἐνεργήσουμε κιόλας.

      Βασικά, πρέπει νά προασπιζόμαστε τό ὅποιο κατά περίπτωση δίκαιο τῶν Κούρδων, καί νά στηλιτεύουμε ὅ,τι ἐνισχύει Τουρκικό κίνδυνο, εἴτε γιά μᾶς εἴτε γιά τόν Κουρδικό λαό.
      Καί νά μήν ἔχουμε δύι μέτρα καί δύο σταθμά: Διότι, πῶς θά μᾶς φαινόταν, ἄν οἱ Κοῦρδοι κάνουν "τήν πάπια", σέ τουρκική ἐπιθετικόττητα σέ βάρος μας, γιά νά γλυτώσουν προσωρινά ἐκεῖνοι;
      Μήν κάνουμε καί μεῖς λοιπόν τέτοια ἀνέντιμη ἠλιθιότητα.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει πιο χρήσιμος ηλίθιος από εκείνον που βάζει την ηθική και την εντιμότητα πάνω από το συμφέρον την πατρίδας του.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.