14/2/18

Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1: "Εθνική προσφορά" οι δηλώσεις Μπουτάρη - ΒΙΝΤΕΟ

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο γνωστός συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης.
Συγκεκριμένα, για το επεισόδιο στα Ίμια, ανέφερε ότι η επιθετικότητα του ο Ερντογάν, οφείλεται στο ότι στριμώχνεται από την τουρκική αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας του για τα 18 νησιά που διατείνονται ότι έχουμε στείλει στρατό και τα έχουμε καταλάβει.
"Θέλει με μια κίνηση στα Ίμια, είτε με κάτι άλλο που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα να αποδείξει στο εσωτερικό της χώρας του, ότι δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο", είπε ο κ. Καλεντερίδης.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" που προκάλεσαν αντιδράσεις, τις χαρακτήρισε "εθνική προσφορά" στο ελληνικό έθνος.
"Ο Μπουτάρης ξέρει πολύ καλά τι λέει. Υπάρχει συμφωνία. Κανείς δεν θα έχει την αποκλειστικότητα του όρου 'Μακεδονία', ούτε οι Σκοπιανοί, ούτε εμείς. Άρα ήδη έχει συμφωνηθεί να πέσουν οι ταμπέλες από το αεροδρόμιο. Γι' αυτό λέω ότι είναι εθνικό έργο. Όλα γίνονται εν κρυπτώ. Μας ενημερώνει λοιπόν να μην πέσουμε από τα σύννεφα. Γίνεται μια διαδικασία ερήμην των Ελλήνων πολιτών", σημείωσε.
Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:


11 σχόλια:

  1. Ερήμην των Ελλήνων πολιτών συμαινει
    ΑΚΥΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνω ως όνομα του γειτονικού κρατιδίου το..Μπουταριστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη συγνωμη δεν καταλαβα,θα απολεσουμε την μακεδονικη μας ταυτοτητα οπως θελουν να απολεσουμε και τον σταυρο απο την χριστιανικη θρησκεια μας;Οπως και τα θρησκευτικα απο τα μαθηματα στο σχολειο;τι αλλο πια;Απαγορευεται να φοραω σταυρο η να κανω τον σταυρο μου για να μην ενοχλησω τους ισλαμιστες!απαγορευεται να ειμαι Μακεδονας για να μην ενοχλω τον σκοπιανο ψευτη!απαγορευεται να βαλω την σημαια μου στα Ελληνικα ιμια γιατι θα ενοχλησω τον παρανοικο γειτονα.Που παμε ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκει που πρεπει ...παμε...αν δεν επρεπε δεν θα πηγαιναμε.

      Διαγραφή
    2. @ ΙΑΚΩΒΟΣ ΡΟΥΣΣΙΔΗΣ.
      Εκει που μας οδηγησαν οι ψηφοι μας.

      Διαγραφή
    3. Οτι και να ψηφιζες το ιδιο θα ηταν τοπ αποτελέσμα. Διοτι η θα συνεργαστουν με τον διεθνη παραγοντα οι εκλεγεντες (και καταθεσεις) ή θα παρουν 2 μετρα γης. Τι νομιζεις επιλεγουν ολοι?

      Διαγραφή
    4. Δεν ειναι η φυσικη ροη των πραγματων αυτο που σημβαινει στην χωρα μας!εχουμε βρεθει εκτεθημενοι απο αυτους που πιστεψαμε γιατι τους εμπιστευθηκαμε ...χωρις να τους ξερουμε!ποιος απο ολους μας θα εμπιστευοταν το μελλον του σε καποιον που δεν ξερει ποιος ειναι;κανενας!και ομως το καναμε γιατι;;;;

      Διαγραφή
    5. Δεν συμφωνώ με τα γραφόμενα του Hasan, δλδ ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι έκανε ό,τι του υπαγόρευσε ο Διεθνής Παράγοντας(ΔΠ); Όχι, είχε πατριωτική στάση και ήλθε αντιμέτωπος με το ΔΠ. Δεν μας άρεσε αυτός και ο Ελληνικός λαός ψήφισε τον ΓΑΠ και τον Τσίπρα και έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα και έρχονται κι άλλα.

      Διαγραφή
    6. η διαφωνια του Καραμανλη το 2008 ηταν ο επιθετικος προσδιορισμος στο ονομα Μακεδονια, τον οποιο ειχε αποδεχθεί η Μπακογιαννη. ΕΚΕΙ διεφωνησε, οτι δεν υπηρχε η συνθετη ονομασια. Τωρα που υπαρχει η ΝΔ κυριολεκτικα, πρεπει να παει να πνιγει με το ανιερο σκεπτικο της. Κι ο Αυγενακης που βγηκε να κανει δηλωσεις να εχει υποψη οτι για τον Μακεδονικο αγωνα, συντεκνοι του επεσαν για την Μακεδονια….και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ, ρυπαρα επιπολαια ατομα που σαν τον μαϊντανο πεταγεσθε με απίστευτες δηλωσεις.

      Διαγραφή
  4. Το βίντεο για το Σκοπιανό (Δηλώσεις Μπουτάρη):
    http://www.dailymotion.com/video/x6epnl4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι έστειλαν δηλαδή οι Ιταλοί μια φρεγάτα όπως αναφέρεται στο πρώτο βίντεο...πως είναι "καλή εξέλιξη" δηλαδή; Νομίζει κανείς πως θα πολεμήσει ο Ιταλός για τα δικά μας συμφέροντα ή ακόμα περισσότερο θα..."μαλώσει" τον Τούρκο; Κίνηση εντυπωσιασμού - για τους λόγους που αφορούν τους Ιταλούς και κάποια απόπειρα τους τα τα τελευταία χρόνια να αναλάβουν γεωπολιτικές πρωτοβουλίες, μήπως και αναβαθμιστούν ως δύναμη μετά το τέλος του Β΄παγκοσμίου πολέμου και καλά - και τίποτα περισσότερο στην καλύτερη, στην χειρότερη είναι να αρχίσουν και αυτοί να συνομιλούν και με την τουρκική πλευρά, από "συμμάχους" έχουμε πήξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.