7/2/18

Μοναδικό ντοκουμέντο: Η απίστευτη ιστορία με το "χρέος" του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια - Γι' αυτό τους δίνουν το όνομα - Ολα έχουν μια εξήγηση

Μόνο τυχαία δεν είναι επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς καν να  υπάρξει άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, δηλαδή απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών συμβόλων και των διατάξεων του σκοπιανού Συντάγματος, που μιλάνε για κατεχόμενη από τους Ελληνες "Μακεδονία του Αιγαίου".
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική συνέχεια της "αναθεωρητικής ομάδας του ΚΚΕ", του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού της Αριστεράς, (όλοι οι παραπάνω είναι μία κομματική γραμμή από το 1968 και μετά) οφείλει πολλά στα Σκόπια.
Εχει ισχυρούς δεσμούς και σφυρηλατημένους σε δύσκολους καιρούς δεσμούς, όπως αναφέρει το βιβλίο των Αλ. Δάγκα και Γ. Λεοντιάδη, που αποκαλύπτει τον ρόλο των Σκοπίων στην απίστευτη διαμάχη για το αρχείο του ΚΚΕ και ειδικά εκείνο το αρχείο που απέσπασε το 1968, μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ (12η Ολομέλεια), ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής, ο πολιτικός πρόγονος της σημερινής κυβέρνησης, η αποκαλούμενη «αναθεωρητική ομάδα» του ΚΚΕ.
Αν επιβίωσε τότε η αναθεωρητική ομάδα και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ (και όταν λέμε «επιβίωσε», κυριολεκτούμε, αφού εκείνη την εποχή στο ανατολικό παραπέτασμα η επιβίωση δεν αφορούσε πολιτική έννοια αλλά φυσική), αυτό το οφείλει γενικά στον Τίτο και ειδικά στην κυβέρνηση των Σκοπίων ή στην λεγόμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αν αυτή την στιγμή υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό οφείλεται, κυριολεκτικά στα Σκόπια!
Ας δούμε την υπόθεση από την αρχή όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Αλ. Δάγκα και Γ. Λεοντιάδη.
Στις 5 - 15 Φεβρουαρίου 1968 συνήλθε στη Βουδαπέστη η 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ για να εξετάσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας με τη δικτατορία και εσωκομματικά ζητήματα.
Τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου, οι Μήτσος Παρτσαλίδης (φωτό ανάμεσα σε Τίτο και Τσίπρα), Ζήσης Ζωγράφος, Πάνος Δημητρίου, και ακόμη οι Δημήτρης Βατουσιανός, Βασίλης Ζάχος, Σταύρος Καράς, Θανάσης Καρτσούνης, Λεωνίδας Τζεφρώνης, επτά αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ και τα τρία μέλη της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής διαφώνησαν με την πλειοψηφία σε εσωκομματικά και κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως η πολιτική των συμμαχιών και ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης και αποχώρησαν.
Μαζί με τους διαφωνούντες συμπαρατάχτηκαν άλλα στελέχη του "Γραφείου Εσωτερικού", δηλαδή του τμήματος της ηγεσίας που δρούσε στο εσωτερικό της χώρας σε συνθήκες παρανομίας, όπως οι Μπάμπης Δρακόπουλος, Νίκος Καρράς, Αντώνης Μπριλλάκης, Τάκης Μπενάς κ.ά. 
Πρόκειται για τους πολιτικούς ινστρούχτορες του Αλέκου Αλαβάνου, πολιτικού "πατέρα" του Αλέξη Τσίπρα.
Οσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ακολούθησαν θεωρητική ομάδα, εξακολούθησαν να κινούνται ελεύθερα στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ και την ανασυγκρότησαν έναν χρόνο αργότερα το ΚΚΕ εσωτερικού. Πρόκειται για την πλευρά των Δ. Παρτσαλίδη, Ζ. Ζωγράφου και Π. Δημητρίου, των τριών μελών του Πολιτικού Γραφείου που διαγράφηκαν.
Από τα πρώτα θύματα της διάσπασης, σε πρακτικό επίπεδο, ήταν το εξαιρετικής σημασίας κομματικό αρχείο του ΚΚΕ, το οποίο βρισκόταν στην πόλη Sibiou, 282 χιλιόμετρα βορειοδυτικώς του Βουκουρεστίου, πρωτεύουσας της κομμουνιστικής, τότε, Ρουμανίας, όπου ήταν η έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του διωγμένου- μετά την ήττα του ανταρτοπολέμου - ΚΚΕ.
Το καθεστώς Τσαουσέσκου με τη «φιλοξενία» που επεφύλαξε στο «αδελφό» κόμμα απέβη μοιραίο για τους σοβιετόφιλους Ελληνες κομμουνιστές: Ο Τσαουσέκου είχε αρχίσει να διαφοροποιείται από την Μόσχα κι έκανε «τα στραβά μάτια» στην ιδιαίτερη κινητικότητα που είχε αναπτύξει στο ρουμανικό έδαφος, όπου και η έδρα του "ορθόδοξου" ΚΚΕ, η αναθεωρητική ομάδα.
Τον Μάρτιο του 1968, έναν μήνα δηλαδή μετά την 12η Ευρεία Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ του «ορθόδοξου» μαρξιστικού-λενινιστικού και του «ευρωκομμουνιστικού»- που αντιπαρατέθηκαν μέχρις εσχάτων, μια ομάδα ομάδα αναθεωρητών, υπό την κάλυψη της αστυνομίας του Τσαουσέσκου, εισέβαλε στο κτίριο του Βουκουρεστίου όπου βρισκόταν το αρχείο του ΚΚΕ.
Κατάφερε, βάσει ενός καλά καταρτισμένου σχεδίου, να αιφνιδιάσει την ηγεσία Κολιγιάννη, να αρπάξει το 1/3 του αρχείου (εκατομμύρια φάκελοι, υπολογίζονται σε 3,5 χλμ. μήκος τα ράφια του συνόλου των αρχείων) να το φορτώσει σε φορτηγά που είχε παραχωρήσει ο Τσαουσέσκου και να το φυγαδεύσουν στα υπόγεια της «Σεκουριτάτε» της μυστικής υπηρεσίας του καθεστώτος.
Είχε προηγηθεί, μόλις λίγο διάστημα πριν, η κατάληψη από πλευράς των «αναθεωρητών», όπως τους αποκαλούσε πάντα το ΚΚΕ, του ραδιοσταθμού «Η Φωνή της Αλήθειας», που εξέπεμπε από το Βουκουρέστι (ήταν ένα χτύπημα στρατηγικής σημασίας εις βάρος του δικτύου που είχε στήσει το ΚΚΕ στις Λαϊκές Δημοκρατίες για να απευθύνεται στους Ελληνες πολίτες), καθώς και του Τμήματος Διαφώτισης και Προπαγάνδας στα περίχωρα της ίδιας πόλης.
Η ηγεσία Κολιγιάννη με επιστολές της προς το ρουμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και αυτοπρόσωπη παρουσία του Κολιγιάννη στην Μόσχα απαίτησαν την επιστροφή του αρχείου, στο οποίο περιλαμβάνονταν όλα τα στοιχεία όχι μόνο για τα μέλη του κόμματος, αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Ελληνες, για την δράση του ΚΚΕ στην κατοχή, το ποιοι Ελληνες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κλπ.
Μάλιστα προέβησαν σε παράσταση έναντι του γενικού εισαγγελέα στο Βουκουρέστι, ο οποίος ενώ έδωσε αρχικώς εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, στη συνέχεια σταμάτησε κάθε ενέργεια, προφανέστατα κατ΄ εντολήν της ρουμανικής κυβέρνησης.
Τότε επενέβη η Μόσχα: Ζήτησε εντός δέκα ημερών "να επιστραφεί το μέρος του αρχείου που είχε κλαπεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του το ΚΚΕ (το εναπομείναν τμήμα του αρχείου ταξίδεψε την ίδια χρονιά στο Ιβάνοβο, 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, ενώ η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ μεταφέρθηκε στη Βουδαπέστη).
Ο Τσαουσέσκου ενημέρωσε τότε τους ΣΥΡΙΖΑίους της εποχής ότι πρέπει εντός 10 ημερών να έχουν απομακρύνει το αρχείο από την χώρα, αλλιώς θα είναι υποχρεωμένος να το κατασχέσει και να το επιστρέψει στο "ορθόδοξο" ΚΚΕ.
Το κλίμα είχε γίνει πολύ βαρύ στο κομμουνιστικό ανατολικό αμπλοκ, για τον "ΣΥΡΙΖΑ" της εποχής και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν οι συλλήψεις, όταν θα εγκατέλειπαν το ρουμανικό έδαφος.
Η μοναδική ελπίδα τους ήταν η Γιουγκοσλαβία, η οποία δεν συμμετείχε στο Σύμφωνα της Βαρσοβίας και υπό την στιβαρή ηγεσία του Γ.Μ.Τίτο, είχε καταφέρει να σταθεί όρθια μετά την απομάκρυνσή της από το φιλοσοβιετικό μπλοκ τα έτη 1948-1949 (μια απομάκρυνση που εν πολλοίς έκρινε και την τύχη του ελληνικού εμφυλίου).
Μετά από διαβουλεύσεις που είχαν οι «αναθεωρητές» με την Ενωση Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, ήρθαν σε επαφή με την Ενωση Κομμουνιστών "Μακεδονίας", τον κομματικό πυρήνα της κομμουνιστικής κυβέρνησης των Σκοπίων.
Τα Σκόπια με μεγάλη χαρά δέχθηκαν την παρουσία όχι μόνο των ΣΥΡΙΖΑίων της εποχής, αλλά κυρίως του αρχείου τους: Ετσι η ονομασία "Μακεδονία" νομιμοποιείτο για πρώτη φορά από μια ελληνική πολιτική ομάδα, αλλά έβαζαν στο χέρι και έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τα ελληνικά πολιτικά, κοινωνικά και στρατιωτικά γεγονόταν των προηγούμενων 40 ετών.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, Αλ. Δάγκα και Γ. Λεοντιάδη, καταγγέλλουν την πρωτοφανή «πολιτική αφέλειά» τους.
Ο ίδιος ο Λεοντιάδης αποδίδει «καιροσκοπισμό» εκ μέρους της ομάδας των ΣΥΡΙΖΑίων για την απόφαση να εγκατασταθεί το αρχείο στα Σκόπια, καθώς, όπως λέει, «γνώριζαν ότι θα γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πλευράς τους» όσον αφορά το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» και τις θέσεις του ΚΚΕ επ΄ αυτού, των δεκαετιών 1920-1930 (περί «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης»), που αργότερα ανατράπηκαν, σε συνάρτηση με την ύπαρξη σλαβομακεδονικού προσφυγικού στοιχείου, η παρουσία του οποίου ήταν έντονη στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).
Στα χρόνια που ακολούθησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της εποχής, βίωσαν μια εξαιρετική «φιλοξενία» στα Σκόπια: Κτίρια, υποδομές, επικοινωνίες, διαμονή χιλιάδων "αναθεωρητών", ακόμα και πλαστά ελληνικά διαβατήρια για να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα της δικτατορίας.
Και ολα αυτά με έναν μόνο όρο: Να αναγνωρίζουν την «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Βέβαια, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, στα Σκόπια υπήρξαν σημαντικές απώλειες ντοκουμέντων με ευαίσθητο περιεχόμενο, τα οποία και παρακρατήθηκαν από τους Σκοπιανούς, για να παραδοθεί ένα μέρος του και να μεταφερθεί τελικώς το αρχείο στην Αθήνα το 1988 (επί ΕΑΡ), ύστερα από επίμονες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εμπλεκομένων πλευρών.
Λέγεται μάλιστα ότι είχε μεσολαβήσει και το ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουν επιτυχή έκβαση οι προσπάθειες αυτές.
Το 1989 η ΕΑΡ γίνεται Συνασπισμός, και μέσα από αυτόν ξεπηδά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολη η πολιτική κληρονομά και η πολιτική συμπάθεια προς τα Σκόπια, στα οποία χρωστούν την επιβίωσή τους ως πολιτικός φορέας, μεταφέρεται στη νέα γενιά.
Τώρα, το μέρος του αρχείου που παρέδωσαν οι Σκοπιανοί, ανήκει με πλήρες δικαίωμα κυριότητας, στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας" (ΑΣΚΙ) που εδρεύει στο κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Ποτέ οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέχασαν την βοήθεια των Σκοπιανών. Και τώρα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τους το ξεπληρώσουν...
Πηγή: http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/665621_monadiko-ntokoymento-i-apisteyti-istoria-me-hreos-toy-syriza-sta

29 σχόλια:

 1. τι ήθελα και το διάβασα αυτό το άρθρο !!!!!! Γι αυτό ο Μικης τους αποκάλεσε εθνομηδενιστες !!!!! Γιατί να τους αφήσουμε να καταστρέψουν την χώρα !!!! Κάποιος να τους σταματήσει τώρα , πριν κάνουν και αλλο κακο στην χωρα !!! Προδότες ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ΄αρχάς καλά έκανες και το διάβασες και μη νοιώθεις τύψεις. Όσο για τον Μίκη, άξιος τραγουδοποιός- συνθέτης και ότι άλλο περί μουσικής, αλλά στην πολιτική του σταδιοδρομία απαράδεκτος. Και αυτό διότι υπηρέτησε και υπηρετεί ένα κόμμα προδοσίας, εγκλήματος και προπαγάνδας. Αυτό που πρώτα έπρεπε να κάνει στο συλλαλητήριο, ήταν να ζητήσει συγνώμη απ΄τον λαό για την επί δεκαετία υποστήριξη στο ΚΚΕ και την εξαπάτησή(!!!) του απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχουν πολύ στην τακτική τους. Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα εφαρμόζει με δυτικούς χορηγούς.Εάν στην "κυβέρνηση" ήταν το ΚΚΕ και εφάρμοζε τα ίδια με την υποστήριξη του "ξανθού γένους", θα μετείχε σε συλλαλητήρια?? Δε νομίζω...

   Διαγραφή
  2. Βλέπω ὅτι παρότι ἔχουμε φτάσει στὸ καθήμων σωτήριο ἔτος 2018 ὁ λαὸς ἢ ἡ πλέμπα λαϊκιστὶ ἀκόμα γράφει γιὰ Συνασπισμό, ΚΚΕ, Ἀριστερὰ καὶ ὅλα αὐτὰ τὰ κουραφέξαλα ποὺ γιὰ τὴν δεκαετία τοῦ 1920 εἶχαν ἂς ποῦμε κάποιο λόγο. Ποὺ μᾶλλον αὐτὸ ὀφείλεται στὴν μὴ πληροφόρηση τοῦ λαοῦ τότε ἢ στὴν ἐλπίδα ὅτι Ἀριστερὰ σημαίνει τὸ δίκαιο τοῦ μεροκαματιάρη, τοῦ οἰκογενειάρχη κ.ο.κ. Ὅλα αὐτὰ ἔχουν καταριφθῇ καὶ ὑπάρχουν πάμπολα βιβλία ποὺ μπορεῖ νὰ διαβάσῃ κάποιος γιὰ νὰ ξεστραβωθῇ. Ἤμαρτον πιὰ μὲ τὴν 'Αριστερὰ καὶ τὸ Κομμουνισμό. Ἑβραίοι καὶ Καπιταλισμὸς τοῦ Werner Sombart, Ἐπανάσταση Κόκκινος Ἰούδας, ἡ Κόκκινη Συμφωνία, Βιβλία περὶ Γνωστικισμοῦ, Ταλμούδ καὶ τόσα ἄλλα.
   Ἡ Γνώση εἶναι ἐδῶ ἀνοίξτε τὰ μάτια τοῦ μυαλοῦ σας καὶ διαβᾶστε, δὲν εἶστε οἱ παποῦδες τοῦ 1930. Ὅσο για τὸν Θεοδωράκη, μέγας καλιτέχνης ἀλλὰ μέχρι ἐκεῖ. ΕΟΝ, ΕΠΟΝ καὶ μετὰ ὅλα τὰ ἄλλα. Μελίνα Μερκοῦρη ἄλλη ἀντιστασικὴ μαζὶ μὲ τὸ Ἰψενικὸ τρίγωνο στὴν Πλατεία τοῦ Κολωνακίου. Ὰ ρὲ κακόμοιρε λαέ, Δυστυχισμένε μου καλὲ λαὲ καὶ ἀγαπημένε πάντα εὐκολόπιστος καὶ πάντα προδομένος. Διονύσιος Σολωμός. Τὸ σταυρόλεξο ἀκόμα περιμένει νὰ βρῇ τὴν λύση του. Τὸ πατρικὸ ὄνομα τῆς μητέρας τοῦ Τσίπρα καὶ τῶν παπούδων του ἀπὸ τὴν μεριὰ τῆς μητέρας του. Εὐχαριστῶ.

   Διαγραφή
  3. Εσύ συνεχίζεις και γράφεις Ελληνικά; εξεπλάγην, ομολογώ !!

   Διαγραφή
  4. Όλοι μαζί αγαπητέ Νίκο μπορούμε να τούς σταματήσουμξε και όχι κάποιος.

   Διαγραφή
  5. Και μια αγέλη ζώων, όταν βρεθεί σε κίνδυνο, κάποιο βγαίνει εμπρός και υπερασπίζει την αγέλη !!!! Αυτόν ψάχνω και εγώ !! Φίλε Dimitrakaki

   Διαγραφή
 2. Ενδιαφέροντα στοιχεια για τους νεότερους .
  Ομως στην περιπτωςη μας το παιχνίδι ειναι Εξ αρχής στημένο και. συμφωνημένο,σε μια κατ επίφαση ,για τα ματια του πόπολο διαπραγμάτευση .Απλα εκείνο που αυτη την ώρα δεν γνωρίζουμε ειναι ο βαθμός ξεπουλήματος που εχουν προυσπαγραψει οι αχρείοι ...μας επιτρέπει ομως με βαςη τις αντιδράσεις και τα μισόλογα των ΤΣΥΡΙΖΑιών να υποθέσουμε δυστυχως το χείριστο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.
  Αξιολογο σημαντικο αρθρο, ισως το σπουδαιοτερο μεχρι τωρα.Ετσι λοιπον αγαπητοι κανετε οσα συλλαλητηρια θελετε, αυτοκτονειστε ολοι, γινετε τζιχαντιστες, γινετε αρχαιοελληνες, γεμιστε αγαλματα Μ Αλεξανδρου, ολοι την Ελλαδα, Το χα πει και παλια , συλλαλητηρια ισον μπουρδες . Τα συλλαλητηρια εχουν αξια μονον για τον αρχηγο, που ειναι πατριωτης, και βλεποντας την συρροη ολου αυτου του κοσμου και των ηλικιων , θα πρεπε να ανεβει στην εξεδρα και να πει την αληθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλλα το χα πει και παλια, οσο δεν ξεκαθαριζεται το τι εγινε μετα το 1944 και εντευθεν η κατασταση θα ειναι η ιδια. Τις πταιει λοιπον.Γιατι τα ανωτερω δεν τα ειπε κανενα καναλι, καμμια εφημεριδα. Τι λενε οι καπεταναιοι ορε.Ειδατε λοιπον αγαπητοι πως κερδισνε την εξουσια χωρις να πεσει κουμπουρια. Αυτο ειναι στρατηγικη, οχι αστεια.
  Περασαν ολα τα μετρα διχως να τολμησει κανεις να κανει αντιδραση, κατα βαθος τους παραδεχομαστε, διοτι ενικησαν , επικρατησαν εδραιωθησαν, παραχαραξαν , διελυσαν και προχωρουν ακαθεκτοι, φωναξτε οσο θελετε. αμα λαχει διπλασιαζουν και τα διοδια , παγωνουν και τις καταθεσεις,για να μην ξαναγινει συγκεντρωση, διχως να πουν ....ξερεις ποιος ειμαι εγω......
  Τωρα που καταλαβαμε τι εγινε εινι αργα, διοτι οταν υπηρχε η ευκαιρια, εχαθη.
  Περασαν τοσα χρονια και το μυαλο τους ειναι εκει κολλημενο , πως να δια;λυσουνε την Ελλαδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τωρα Ελληνα ενιωσες με τι εχεις να κα;νεις, οπως τα μπλεξες να τα ξεμπλεξεις αλλα μα υτους δεν τα βγαζεις περα, δεκα εκατομμυρια να μαζευτουμε , αυτοι θα πολιτογραφησουνε την ιδια μερα πενημτα εκατομμ αλλοδαπους ως ελληνες.Εχουμε να κανουμε οχι με τουρκους οπως το 1821 αλλα χιλιες φορες χειροτερα.
  ΑΝΤΕ και ο Θεος βοηθος, και αν αυτος δεν θελει παμε και οτι οπως βγει.Τουλαχιστον ασ προσπαθησουμε.Αυτο κι αν ειναι μπλεξιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ἄρα, τά Σκόπια, εἶχαν ἀπόλυτη ἄνεση, ἤδη καί πρίν τό 1991, νά προσφέρουν σοβαρές πληροφορίες καί ὑπηρεσίες διαβρώσεως τῆς Ἑλλάδος εἰς πάντα ἐνδιαφερόμενον: Τουρκία κατά τήν δεκαετία τοῦ 1970 καί 1980.
  Γερμανία καί ΗΠΑ ἀμέσως μετά.

  Καί ὅταν βγῆκαν τά φωτοτυπικά; Περί τό 1970-1971, τα στοιχεῖα αὐτά διέρρεαν ἔτι περαιτέρω....
  Ἔτσι ἡ Γερμανία τοῦ 1991 γνώριζε καί ἀπό τήν Γκεστάπο καί ἀπό τήν Στάζι (ὅπου θά πουλιόντουσαν ἀπό τούς Σκοπιανούς σποιχεῖα) , πρόσωπα καί πράγματα γιά ὅλη τήν Ἐλλάδα.
  Παρόμοια καί ἡ Τουρκία.
  Μέχρι τό τί ἄκουσε μικρή ἡ Παπαρρήγα, καί τί στραβό εἶχε κάνει ὁ πατέρας τοῦ τάδε Ὑπουργοποιήσιμου ἤ πολιτικῶς προωθήσιμου. Σέ ὁποιοδήποτε χῶρο!

  Μωρέ τί κάνανε! Ἐμπιστεύθηκαν τό 1968 πληροφορίες περί προσώπων σέ ὅλη τήν Ἑλλάδα, σέ πιθανούς ἐχθρούς τῆς Ἑλλάδος;

  ....Ὅπως ἄλλωστε οἱ ἀντίπαλοί τους τῆς ἀριστερᾶς, στούς Ρώσους; καί ὅπως οἱ ἀντίπαλοί τους τῆς δεξιᾶς στούς Ἄγγλους καί στούς Ἀμερικάνους; Καί μετά, ψάχνουμε γιατί ἔχουμε "διχόνοια";...
  Εἶναι, λέει, χαρακτηριστιό τῆς φυλῆς! Ἡ εὐπιστία στούς ξένους πού τάχα μᾶς ἀγαποῦν, εἶναι τό χαρακτηριστικό τῆς φυλῆς. Ὄχι ἡ διχόνοια.

  Ἡ εὐπιστία τῆς κομματικῆς βλακείας, ἡ εὐπιστία τῆς ἐθνοσωτηρίου συμμαχίας, καί ἡ πρακτορική "εὐπιστία" τοῦ κάθε Εφιάλτη δημοσιογράφου, ἀνάμικτα.
  Μετά, τῆς ἀχαλίνωτης γλώσσσας τῆς κας Κανέλλη, τῆς φταίει ἡ...Ρωμηοσύνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προσωπικα κυριοι, τα εχω οχι με τους δηλωμενους κι αδηλωτους εθνομηδενιστες.

  Αυτοι υπηρχαν διαχρονικα και θα συνεχισουν να υπαρχουν.
  Οπως η τριανταφυλια εχει και αγκαθια.
  Ετσι θα υπαρχουν ανεκαθεν οι προδοτες του εθνους αναμεσα μας.

  Εγω, τα εχω με το πολιτευμα σας αγσπητοι μου συμπολιτες.

  Απαντηστε μου παρακαλω.
  Ποιο πολιτευμα δινει την ευκαιρια σε μια ισχνη πλειοψηφια σε αντιπροσωπους του Λαου να διαπραγματευτουν εδαφικα Δικαια κι την Ιστορια ενος Εθνους, ποιο;;;

  Πως αξιολογουμε ενα πολιτευμα;;
  Πως διαπιστωνουμε εαν ειναι ευργετικο για εναν Λαο, εαν ειναι ωφελιμο για μια κοινωνια, χμμ;;


  Μηπως το πολιτευμα σας αγαπητοι συμπολιτες μου, ειναι θεοπνευστο και δεν το ξερω;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξωθεν σε ποιον απευθυνεσαι?? Εδω εχειχαθει η μπαλλα.Ιεραρχοντας τα θεματα εμεις οι Ελληνες ..οσοι ιεραρχουν..λιγοι..βαλαμε το πρωτο τελευταιο..και το εσχατο πρωτο.Το πολιτευμα ειναι μετα τα πρωτα...για να υπαρχει πρεπει να υπαρχει πρωτα χωρα..λαος..εθνος..κλπ.Αλλιως για ποιον να υπαρχει ?? Αλλα μεσα στην γενικη σαλατα των μυαλων..υπαρχει πρωτο..χωρις χωρα..χωρις λαο..ειναι αυθυπαρκτο.Η οικονομια παλι..ειναι εκτη....εγινε πρωτη..ποια οικονομια..για ποιον λαο χωρις χωρα..χωρις ..λαο..χωρις αξιοπρεπεια..χωρις στοχο..χωρις πολιτισμο..χωρις τιποτε εκτος απο..στομαχι ?? Η διασκεδαση..αχχχ..τι λες καλε..γιαυτην εγινε η πλαση...για χορους..ξεφαντωματα..γιορτη..αυτο ειναι η ...φυση της δημιουργιας...πρωτο..το απολυτως εσχατο...Οχι η μπαλλα χαθηκε..αλλα και το γηπεδο..και η πλαση ολη..Αν παψαμε να ιεραρχουμε..απλα παραφρονησαμε ομαδικα..εδω ο Θεος εδωσε την τεκνοποιηση για την διαιωνιση του ειδους..με πολυ μεγαλη ευχαριστιση για ναναι σιγουρη η διαιωνιση..ελκυστικη τρομερα..ακατανικητη..κι εμεις εδω..καναμε την ευχαριστηση...πρωτη..και την διαιωνιση τελευταια..Οχι παραφρονησαμε..αλλα φεραμε το πανω κατω..Ποιο πολιτευμα ?? Θελουν οι μαιμουδες πολιτευμα ??? Αριστερες..δεξιες η διαγωνιες μαιμουδες ?? Το προβλημμα ειναι μεσα μας..δεν ειναι πολιτικο..ειναι ψυχικο..και διανοητικο..και δεν αλλαζει σε οποιο κομμα και να γραφεις..παλι μαιμου θασαι...

   Διαγραφή
 8. Ασυλία για τους κομμουνισμένους τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. FYROM's name is not a name issue.
  It is an issue of undermining Greece,
  of expansionism, and of reality distortion, through a fake name.
  This fakeness has to stop now. Definitely. This is a conditio sine qua non, for any acceptance, in NATO, or in Contra-NATO, or elsewhere.

  P.S. There has never been in history a separation of Macedonia between three countries. No part of real Macedonia has ever been included in the FYROM state. Macedonia is the Greek Macedonia. Other "Macedonias", in FYROM or in Bulgaria, are expansionist fake namings, folowing aims of panslavism initially, of Tito's communism later, and of an Anglosaxon bad sense of humour today.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πάντως δεν προκύπτει από πουθενά ότι:
  "Μόνο τυχαία δεν είναι επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς καν να υπάρξει άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, δηλαδή απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών συμβόλων και των διατάξεων του σκοπιανού Συντάγματος, που μιλάνε για κατεχόμενη από τους Ελληνες "Μακεδονία του Αιγαίου".

  Έχω παρακολουθήσει και παρακολουθώ κατά πόδας τον Κοτζιά και ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ "ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΆΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ".
  Αντιθέτως ο Κοτζιάς το καραδιευκρινίζει ότι η διαπραγμάτευση είναι σύνθετη: ονοματολογικό και ΆΡΣΗ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

  Εάν κάτι μου έχει ξεφύγει στην παρακολούθηση της τακτικής και του περιεχομένου της διαπραγμάτευσης δεκτή κάθε ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΝΟΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ.

  Γενικά ο χειρισμός του θέματος ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΎ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΈΔΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ Η ΕΛΛΆΔΑ.

  Επίσης, εάν κάποιος παρακολουθήσει τον ΥΠΕΞ θα κατανοήσει ότι ΔΕΝ αποκαλύπτει (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) την διαπραγματευτική του τακτική.



  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Από το κανάλι της βουλής καταγράφηκε και ανέβηκε στο Youtube η παρακάτω συνάθροιση διαταραγμένων συγνώμη..."διανοουμένων ιστορικών κλπ"

  https://www.youtube.com/watch?v=_3vqsLoJtw4
  ελαλλακτικά
  https://www.youtube.com/watch?v=-kkc7xzOLIY

  Η εν λόγω συνάθροιση έγινε ώς αντίβαρο μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Καλό είναι να μην χάσετε την ηρεμία σας ενώ την παρακολουθείτε.
  Θα διαπιστώσετε τον θολό και εγκάθετο τρόπο που μιλούν, πως αντιμετωπίζουν την επιστήμη τους προκειμένου να συνεισφέρουν στο σκοπό τους, θα μάθετε επιχειρήματα και τακτικές προκειμένου ύπουλα να επιβληθούν και πολλά άλλα.

  Επειδή η μάζωξη έγινε και καταγράφηκε υπό του καναλιού της Βουλής, υποθέτω ότι δεν θα είχαν αντίρηση να τους εγχαράξουμε στη μνήμη μας.
  Έτσι για να γνωριζόμαστε και να μην ξεχνιώμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άρθρο καταθλιπτικό αλλά αληθινό. Μεγάλη ευθύνη έχουν οι δεξιές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις που νομιμοποίησαν κόμματα-εφιάλτες, κόμματα που διαπαιδαγώγησαν ανθρώπους,πραγματικούς Γενίτσαρους, ικανούς να σκοτώσουν την ίδια τους τη μάνα. Τεράστια ευθύνη έχει ο Καμμένος που εξακολουθεί να στηρίζει τους εχθρούς στην κυβέρνηση. Κάποιοι πρέπει να επέμβουν και έχουν ήδη αργήσει. Οι εχθροί είναι εντός και κυβερνούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Although I didn't know this dark side somehow it doesn't surprize me. Everyone who has gone through a University had the "pleasure" to get to know the Ethos and Moral values of Syriza and its members. Hence, was anything better expected when you voted (those who did) for them to become a Government. Now that everyone sees the damage they can do to Greece its time to throw them out of power. There are a couple of ways; Waiting for Syriza to declare elections (might be too late for Greece) or keep organizing repetitive marches (like the Feb 4th one) until they are forced to resign. We the people have the power to do so. If we do nothing, apart from ruining each one of us financially, they will sell (or better say give away), our Macedonia, Eperos, Thrace, and half of the Aegean and its islands.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ελπίζω να γινη μια τεράστια συγκεντρωση εξω απο το κολοβουλειο, αν πανε ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ να ψηφίσουν, για να πουλησουν το ονομα , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σάββα πάρε και μια μεταπτυχιακή εργασία που επιβεβαιώνει το παραπάνω άρθρο με τον ποιο ανατριχιαστικό τρόπο!! και θέλω να βρει κανείς τις δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ Ες όταν κατέρρεε το καθεστώς Τσαουσέσκου
  http://ikee.lib.auth.gr/record/67436/files/gri-2007-129.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Δηλαδή αν Τσυριζαίοι δεν "χρωστούσαν" στους Σκοπιανούς, θα έλεγαν στους εντολείς τους (Η.Π.Α. , ΝΑΤΟ , ΙΣΡΑΉΛ) : πριτς, δε βοηθάμε τους Σκοπιανούς,δεν τους χρωστάμε τίποτα;;;

  Όχι βέβαια, ότι τους πει το αφεντικό κάνουν και θα κάνουν όσο δεν τους εμποδίζει κανείς.

  Γνωρίζαμε επίσης ήδη ότι οι ξένοι, χωρίς εξαιρέσεις, γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα.

  Ήμαρτον επιτέλους με τους γλύφτες του ΤΣύριζα και των ΑΝθΕΛΛήνων.

  Επιστημονικοί χειρισμοί λέει του Κοτζιά!!

  Μας ξεπουλάνε επιστημονικά!!! Τώρα ησύχασα διότι αυτό ήταν το ζόρι μου.

  Δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι ρε παιδί μου,δε δέχομαι να μας ξεπουλάνε σα βρακί στο παζάρι, σαν βραδινή τουαλέτα υψηλής ραπτικής στο Μιλάνο όμως το δέχομαι....επιστημονικά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Να καούν δημόσια όλοι οι φάκελοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κ. Καλεντεριδη
  το ερωτημα μου προς εσας παραμενει.
  Πως ενας πατριωτης σαν εσας καταδεχεται να δημοσιογραφει στο επισημο
  δεκανικι του Συριζα την εφημεριδα "Δημοκρατια"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Το όνομα τούς το δίνουν, διότι τώρα το δέχονται. Εφαρμόζουν την πολιτική που χαράχτηκε το 2007, στις προγραμματικές δηλώσεις τής κυβερνήσεως Καραμανλή. Αυτή είναι έκτοτε η επίσημη θέση τής Ελλάδος: Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.

  Μέχρι σήμερα δεν είχαν πάρει το όνομα, διότι δεν το δέχονταν. Ο Γκρουέφσκι επέμενε στο συνταγματικό όνομα.

  Τι δεν καταλαβαίνετε, δηλαδή, και το ρίχνετε σε χρέη και λοιπές συνωμοσίες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Σε συνέχεια τού ανωτέρω σχολίου μου:

  Οι δηλώσεις Ζάεφ θερμαίνουν τη διαπραγμάτευση

  Xθες, σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, τον άκουσα να κάνει τις δηλώσεις ζωντανά, κατακρίνοντας την μέχρι σήμερα αδιάλλακτη πολιτική Γκρουέφσκι, ως λανθασμένη, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον κλπ., κλπ.

  Τι τα θέλετε, λοιπόν, αυτά τα "Γι' αυτό τους δίνουν το όνομα - Ολα έχουν μια εξήγηση" και ιστορίες για αγρίους. Δεν τούς το δίνουν αυτοί, διότι τούς το έδιναν όλες οι κυβερνήσεις, εδώ και δέκα χρόνια. Απλώς, τώρα το δέχονται, όπως γράφω και παραπάνω.

  Θέματα εθνικά, τόσο σοβαρά, ας μην γίνονται αντικείμενα κομματικής προπαγάνδας. Διότι αυτοί την αίσθηση μού δίνουν όλα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί οι προδοτικές κυβερνήσεις να δίνουν το όνομα τώρα και όλον αυτό το καιρό . Όμως ο Ελληνικός λαός Δεν το δίνει σε κανένα μ**νοπανο όπως απέδειξε στη νύμφη του Θερμαϊκού και στην αιώνια Αθήνα .
   Οποίος υπογράψει το χαρτί θα γνωρίσει το θεό Φόβο και την Οργή του κόσμου .

   Διαγραφή
 21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ναι...μονο που ο αλαβανος απεφανθη περι τσιπρα:https://youtu.be/R2WNYMXRAfU
  Ουδεμια δηλ. σχεση εχει ο τρεχων τΣυριζας μετα του ΚΚΕεσ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.