27/2/18

Θέλει πόλεμο με την Ελλάδα η Τουρκία; - Ανάλυση του Παντελή Σαββίδη

Το ερώτημα αν θέλει πόλεμο η Τουρκία απασχολεί την ελληνική κοινωνία εδώ και καιρό, αλλά έγινε πιο άμεσο μετά την τελευταία πρόκληση των Ιμίων.
Υπάρχουν δύο ερμηνείες για την πρόκληση αυτή:
Η μία υποστηρίζει πως η Τουρκία, επειδή βλέπει όλο το χώρο από τη Μέση Ανατολή ως τα Βαλκάνια και την κεντρική Ασία ως ενιαίο γεωπολιτικό σύμπλοκο, όπως θα έλεγε και ο Ι. Μάζης, ανοίγει όλα τα θέματα που την απασχολούν και θα επιδιώξει το μέγιστο δυνατό όφελος. Και το όφελος αυτό περνά μέσα από την κλιμάκωση των προκλήσεων που είναι άγνωστο μέχρι πού θα φτάσουν. Δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε κάποιας μορφής σύγκρουση.
Στη Μέση Ανατολή η Τουρκία είναι μπλεγμένη βαθιά, και στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (με την Ελλάδα και την Κύπρο, δηλαδή), όπου έχει γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα, θέτει επί τάπητος δύο μείζονα ζητήματα: Τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Επικαλείται, μάλιστα, τη δυνατότητά της να κάνει πόλεμο και στη Μέση Ανατολή και δυτικά, στη θάλασσα, την οποία δυνατότητα διακήρυξε διά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ της.
Είναι, προφανώς, μια προειδοποίηση προς μια χώρα που εξορκίζει τις δυσκολίες. Την Ελλάδα.
Κατά την πρώτη αυτή προσέγγιση, η μόνη επιφύλαξη της Τουρκίας είναι η απασχόληση σημαντικού μέρους των αεροπορικών της δυνάμεων στον πόλεμο της Συρίας.
Πράγματι, η Τουρκία απασχολεί στη Συρία 80 από τα 250 αεροπλάνα που διαθέτει, και το γεγονός αυτό καθιστά προβληματικό το άνοιγμα ενός ακόμη μετώπου στο Αιγαίο με την Ελλάδα, διότι δεν εξασφαλίζεται αεροπορική υπεροχή. Και η Τουρκία πολεμά μόνο όταν είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει.
Άρα, με την πρώτη αυτή προσέγγιση η απάντηση στο ερώτημα είναι: ακόμη και αν η Τουρκία θέλει πόλεμο, δεν θα τον επιδιώξει πριν κλείσει το μεσανατολικό μέτωπο, ώστε να απεγκλωβίσει αεροπορικές δυνάμεις από αυτό. Ο πόλεμος όμως στη Μέση Ανατολή όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά και δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον.
Συνεπώς, το ζήτημα μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Ελλάδα αναβάλλεται για ευθετότερο χρόνο.
Η δεύτερη προσέγγιση είναι πιο αισιόδοξη και αμφισβητεί ότι η Τουρκία επιδιώκει πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα.
Θέλει –λέει η προσέγγιση αυτή– να διατηρήσει απλώς σε αμφισβήτηση ό,τι διεκδικεί. Και εκείνο που διεκδικεί, μεταξύ άλλων, είναι οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και οι υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, έστω και αν χρειάζεται να διαμορφώσει ένα δικό της «δίκαιο» για να υποστηρίξει τις θέσεις της.
Η Τουρκία, κατά την προσέγγιση αυτή, νιώθει, πως καθώς είναι απασχολημένη με τον πόλεμο στη Συρία, η Ελλάδα «στρέφει το πιστόλι» εναντίον της και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα τόσο στα Ίμια, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Βεβαίως η θεωρία αυτή δεν δίνει βάση στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τους χάρτες διαφόρων χωρών, ότι τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα. Ούτε ότι η κυπριακή ΑΟΖ διευθετήθηκε με όλους τους κανόνες που προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας. Οπότε, και μόνο αυτές οι αμφισβητήσεις της...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

21 σχόλια:

  1. Αν η Τούρκοι δεν μας επιτίθενται γιατί είναι απασχολημένοι στη Συρία τότε θα πρέπει να επωφεληθουμε όσο κρατά η αυτη εμπλοκή τους και να προετοιμαστούμε σοβαρά για πόλεμο. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι τον αρχηγό ΓΕΣ Στεφανη φωτομοντελο καθε μερα στο Instagram μαζι με κατι μπαρμπαδια εθνοφυλακες που το παιζουν μαχητες και να εκδιδει διαταγες σιδερωματος στολής. Ο δε στρατάρχης Πάνος Καμμένος αφού πέταξε μερικά στεφάνια από ασφαλή απόσταση από τα Ίμια για να φωτογραφηθεί και μοιραζε μολων λαβε μαζεύτηκε στο καβούκι του με τον πρώτο τσαμπουκά των Τούρκων αποδεικνύοντας πως το καράβι μας είναι ακυβερνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθε τοπος και ζακονι, καθε μαχαλας και ταξη. Οταν για 400 χρονια εζησαν Οθωμανοι στην Ελλαδα, δυναται να προβλεψουν οχι μονο της αντιδράσεις αλλα και τον τροπο ισοπεδωσης των αντιδρασεων οταν αυτες εθιγαν πραγματικα Τουρκικα συμφεροντα. Εδω λοιπον εχουμε και ξαναλεμε, οτι αυτοι που θα βρεθουν σε λαθος τοπο και λαθος χρονο θα την πληρωσουν. Βλεπε Κυπρος 1974, Ιμια 1996, Κωνσταντινουπολη 1955 , Μ Α σια 1922 και λοιπα. Οι λοιποι , θα λειτουργησουν ο καθεις κατα κριση, κατα συνειδηση και κατα αναγκη. Ουδεις προτιθεται να παει ως προβατο σε σφαγη, διοτι LA VITA E BELLA. O νοων νοείτω. Αυτο που δρν μαρεσει ειναι οτι πλειστει και εδω κανουνε τους χαζους ενω δεν ειναι.... και αυτούς πρπει να φοβομαστε περισσοτερο, δηλ τους υποκριτές. Ερωτημα, απειλούμεθα ως χωρα? Απο ποιόν και γιατι¨? Τί πράττουμε ως χ΄ωρα? Λάθη επί λαθών. Δέν μάς πιστεθει πλεον ουδείς κύριοι. ΟΥΔΕΙΣ , ουτε και εγω πλέον > Οι ευκαιρε'ιες δράττονται, μια φορα, τώρα πλέον με τα ισχύοντα δεδομένα φαντάζει αδύνατη η οποιαδήποτε προσπάθεια διοτι γίνεται με λαθος τρόπο. Εδω η Τουρκια κανει ασκησεις στην Ιεραπετρα, και σε λιγο στήν Γαυδο και θαζητησει συνεκμεταλλευση κοιτασματων Κρητης ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ, και η κυβερνηση μιλαει για απειλες κατα της Ακυρας για συνετισμο. Δουλευόμαστε όλοι?ΤΡΕΙΣ σειρες. Αφου έχουμε μια π@@@ανα στην ψυχη που μας κανει τον νταη, πρέπει πρωτίστως να εξουδετερωθει ο νταβατζης, δηλ οιο μεγαλες δυναμεις να γινουν μικρες , .Αυτό προυποθετειτροπο, δηλ εαν σε μια ημερα ισοπεδωνεται το Λονδινο και λοιπες στρατιωτικες εγκαταστάσεις απο ισασριθμους βομβιστες , οκ Καλλάχαν νομιζω οτι θα αναθεωρησει ευθυς αμεσως την λανθανουσα παρελθουσα πολιτικη για την Κυπρο αναλαμβανοντας την εξουδετερωση απωθηση των Τουρκικων δυναμεων και παραδοση πληρης κυριαρχιας απο Κυπρο,παραδιδοντας πληρη επικυριαρχια στους ΕλληνοΚΥΠΡΙΟΥΣ,(προτου φυσικα αναχωρησουν οριστικως και απο τις δυο βασεις των ,απο την Κυπρο., ΚΛΠ) Εαν κριθει απαραιτητο. που δεν ειναι υπογραφεται και σχετικη συνθηκη που ο οποιοσδηποτε δυνατος την αναιρει οποτε γουσταρει.
      Ποιος λοιπον εινα διατεθειμενος να πραξει τουτο? Για να τελειωνουμε με την πρωτη μεγαλη δυναμη>

      Διαγραφή
    2. Στην συνεχεια θα ακολουθησουνε και οι άλλες Το θεμα ειναι μεχρι που φθανουνε οι δυνατοτητες καποιου, Η μεχρι που μπορει να τις επιβαλλει αυτες τις δυνατοτηες. Ειναι ηλιθιο να ομιλουμε γι α αντιδρασεις εκ μερους της Ελλαδας κατα Τουρκιας οταν στην Λαρισα ο υπευθυνος Αξιωματικος ΝΑΤΟ ειναι Τουρκος. Πρωτη δουλεια λοιπον θα πρεπει να παρει δρομο με σοβαροτητα και με τιμες που αρμοζουν στον βαθμο του και με ευφημη μνεια για την προσφορα του στην συμμαχια,αλλως σε λιγο θα πααιρνουνε τηλ τον Τουρκο στρατηγο πο Ελληνες στρατιωτες για μεταθεσεις κλπ, (οπως γινεται με τον Περιφερειαρχη Θρακης Τουρκο προξενο,για μεταθεσεις διορισμους επιδοτησεις, κλησεις Τροχαιας, κλησεις προστιματα αφοριας , ανατροπη σχεδιων για ιδρυση αγροτικων φυλακων σ, με συνεπεια απολλωτριωσεισ στον νομο Ροδόπης κλπ).
      Η διαφορα απο την Δημοσια και Εθνικη ασφάλεια ειναι μηδαμινη και σχεδον ταυτιζεται Η συνταυτιζεται. Ολοι μας ξερουμε πότε ο κάθε Κασαντωνης μπήκε στήνθεση του (ο καθε νταής δηλ ). Αυτό ποτε δεν εγινε δια νομιμου τρόπου.
      Τ'ο λοιπ'ον αγαπητοί , ως έλεγε κάποιος, /..δεν ειμεθα αξιοι οχι για πόλεμο αλλά ουτε για παρέλαση, και τουτο απεδείχθη στήν πράξη οταν οι γνωστοί άγνωστοι σταματούσανε τις παρελασεις σε όλη την επικρατεια διχως η Αατυνομια να κανει τιποτε. Αρχικα εγκατέλειψαν οι διαφοροι πολιτες , το θεαμα, φοβουμενοι μην φανε καμμια αδεσποτη και στην συνεχεια και γονεις με τα τεκνατους φοβουμενοι εξαρση επεισοδιων και τραυματισμο απο τους γωστους αγνωστους, μιλαμε για εξπερ στο ειδος τους , εννοειτε εσεις για ποιους αναφερομαι......
      Στο θεμα λοιπον, ποιοι προσφερονται για ισοπεδωση ης Αγγλιας, για να τελειωνουμε εφ απαξ, και ας χαθει και ο χρυσος ΜΑΣ, πού κρατανε στα θησαυροφυλακια των .
      ΠΟΙΟΙ λοιπόν ?
      Η απάντηση ειναι οτι αυτοκτονια ισον οχι παραδεισος , οπότε αμαρτία γαρ, εξον αυτού....... Λα βιτα ε μπελλα....
      Οπότε κυριοι ας αφησουμε το θεατρο.
      Βλέπω οτι τελικα μαλλον θα μα;ς αφησουνε το οικόπεδο αφου πρωτα του ρουφηξουνε το μεδούλι, και οχι μονο δεν θα παρουμε τα τριαντα τρισεκατομμυρια (όπως δηλωσε προ ημερωνν στο αρτ αρμοδιος ), αλλά θα εξακολουθησουμε να χρωσταμε.
      Η επομενη ΝΑΒΤΕΧ θα ειναι Νοτια κρητη, Κρητη Κυθηρα και δυτικα θα αναλα΄βουν επισημα πλεον και οι Αλβανοι , δηλ Κυπαρισσία , Ιόνιο Κερκυρα κλπ.
      Αυτη εικασζω ως πραγματικότητα. Μάλλον θα επικαλεστούμε συνθηκη καμποφορμιο για Γαλλικε ς βασεις στην Ηπειρο για να γλιτωσουμε το λεπιδι απο τούς Λιαπηδες. Το θεμα ειναι να σωθει η ρατσα , η φυλη. Χαλάλι τους οι παράδες και το αεριο. Ας το χαρουνε αυτοί. διοτι εμείς ετσι κι αλλιως δεν πρόκειται να το χαρούμε ποτε. Δεν μας χρειαζεται εξ αλλου. Μεχρι τωρα καλα δεν ειμαστε?
      Την ασφαλεια μας μονο να χουμε
      .Τωρα θα μου πεις , οι Φρανσεζοι?
      Κι ο Κολοκοτρωνης στόν λ΄πογο του στην Πνυκα ειπε....>> τούς εχουμε την ανάγκη ......>>.
      Ντε και πάρουμε και κανενα Ρφαλε με Εξοσετ, αλλά μην την πατησουμε όπωσ στα Φωκλαντ, όπου οι Γάλλοι πιεζόμενοι από τούς Αγγλους αρνηθηκαν να πουλησουνε Εξοσετ στους Αργετινους, γι αυτο φωναζω, πρωτα η Αγγλια, αυτο το κρατος πρεπει εξαλυωθει, άλλως δεν κανουμε τιποτε. Γι αυτο λοιπον αφηστε το Λονδινο. Ας δινει τιτλους η Βσίλισσα. Εχει κι αλλού πανεπιστημια. Φυγετε απο κει. Δεν θα την σκαπουλαρουνε οι Αγγλοι. Εχουνε κανει ζημιες σε πλλούς, όπως Κινεζοι κλπ.
      Ελατε στην όμορφη Ελλαδα. Με λιγη προσπάθεια θα επικρατησει η ταξη και ασφαλεια , με γλεντια εκδρομες , θαλασσα
      ......αφηστε το Λονδίνο,,,,
      Μπραβο στον αξιωματικο τής ΕΛΔΥΚ, πού μετα τήν τουρκικη (και ΑΓΓΛΙΚΗ ) ΕΙΣΒΟΛΗ το 1974 στην Κυπρο ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συμμετάσχει σε συνάντηση αξιωματικ΄ων με Βρεττανούς αξιωματικούς, λεγοντας οτι ...ΕΓΩ με προδότες και εχθρούς της πατριδας μου ΔΕΝ καθομαι στό ιδιο τραπέζι...
      Για να καταλαβετε ΌΛΟΙ οτι υπάρχουν και οι κατάλληλοι ανθρωποι για την κατάλληλη δουλεια.
      Απολαυστε λοιπόν τα επίγεια ωστε η αναχώρηση νά εχει και καποιο νόημα.
      Οπως ο ASALA.
      (τρομοκρατικη οργανωση γαρ, στούς διδασκομένους στις σχολες Αατυνομιας και στρατου , ),
      Θυμίζει κατι αυτό ?
      Η ΟΧΙ//
      Γι αυτο μας ΣΙΧΑΘΗΚΑΝ ολοι, Αρμενιοι , Κουρδοι, Τουρκοι.

      Διαγραφή
  2. We see Turkey creating scenarios for war every day. We should do the same with the only difference ejecute them. Can we lure the bulk of the Turkish navy to a favorable Batlle field and sink it? The effect would have positive outcomes from Cyprus to Skopje.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You need a new Kountouriotis for this. Do we have him? I have my doubts.

      Διαγραφή
    2. Our society as it is will never produce one. But I know we have strategists and tacticians in the navy.

      Διαγραφή
    3. Execute
      Favourable
      Ναύαρχε μου εσυ
      Σε φοβήθηκε ο Μιαουλης

      Διαγραφή
  3. Η τουρκια εχει μάθει να αρπάζει κομμάτια Οτσν της δίνεται ευκαιρεία η οταν εκτιμά ως χαμηλού κινδύνου την αντίδραση απο την αλλα μεριά.Δεδομενου δε οτι καλώς η κακώς εχει αυτη το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης σε χώρο και χρονο οπως και οτι η οποια εμπλοκή θα ειναι βραχεία σε διάρκεια της δίνει την άνεση να ασκεί όλη την αναπόδραστη πίεση στην άλλη πλευρα με σκοπο να πάρει αυτο πυ διεκδικεί ,χωρις πολλα πολλα ντραβαλα....
    Κύριοι διεθνείς σύμμαχοι της αυτη την περίοδος οι Αγγλοσάξωνες (που στην περιπτωςη της Κύπρου ταυτίζονται πληρως) και οι παραδοσιακοί φίλοι τους οι Γερμανοί .Οι μεγάλοι πελαγοδρομούν μεταξυ συμπάθειας ανοχής η αναποφασιστικότητας μαζι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε πει ο Νεοκλής Σαρρής:

      1) «…οι Τούρκοι διεκδικούν 10 (τα οποία στην ουσία δεν χρειάζονται), έτσι ώστε μετά από παζάρια και πιθανές υποχωρήσεις πού ίσως κάνουν έπειτα από πιέσεις εξωτερικών δυνάμεων, να καταλήξουν από τα 10 στα 5 (τα οποία είχαν αρχικά στόχο). Κι εμείς ως Ελλάδα, αισθανόμαστε ‘περήφανοι’ που καταφέραμε να τους ‘κόψουμε τον τσαμπουκά και να τους περιορίσουμε στα 5’ ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα ‘5’ μας τα πήραν μέσα από τα χέρια λόγω δικής μας αφέλειας / ανικανότητας / ανεπάρκειας και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι…»

      2) Ο μέσος Τούρκος, γαλουχείται και εκπαιδεύεται να αισθάνεται ως «σφυρί», οπότε όταν στη ζωή κληθεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις και προβλήματα, του φαίνονται όλα ως «καρφιά» στα οποία πρώτα πρέπει να χτυπήσει δυνατά και έπειτα να κάνει διερευνητικές ερωτήσεις.

      Διαγραφή
  4. Τελικά μήπως με όλο αυτό το μπλέξιμο και την προκλητικότητα των τούρκων, μήπως ήρθε η ώρα να ανακηρύξουμε ΑΟΖ και να την προστατεύσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σωστά !! Να η ωρα !!! δεν έχουμε τα γόνατα ουτε γι αυτό !!

      Διαγραφή
  5. Οι πληροφοριες οτι Ελληνικη αντιπροσωπεια ζητησε απο τους τουρκους να μην επιτεθουν μεχρι αποφασιστει τι θα γινει με το ντερμπι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ,δεν εχουν ακομα επιβεβαιωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. There is also a rumor that Erdo has placed a huge bet on ΟΣΦΠ and asked us to influence the refery. However none of the representatives responded to a request for confirming the rumor.

      Διαγραφή
  6. Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Η Γερμανία έχει υπογράψει 31 εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Τουρκία μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα!
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/02/31-1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ maria koumi,

      ...έπεσες από τα σύννεφα ε; Κακοί Γερμανοί. Ντα θα σας κάνω βρε! Ντα! Ακούς εκεί να πουλάτε όπλα. Κακά παιδιά Γερμανοί. Κακά παιδιά.

      Διαγραφή
    2. ποιος την εκανε μεγαληη;
      η ζημενς!!!

      Διαγραφή
  7. ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολεμο ή μη πολεμο η τουρκιά γουσταρει να αρπαξει...Οσο πιο ευκολα,τοσο το καλυτερο...
    Και να φοβαστε οταν τα πραγματα θα κολλησουν στην προελαση στο Αφριν.
    Και αυτο γιατι καθε βημα της τουρκιας πρεπει να εξαργυρωνεται...
    Οσον αφορα τα reaper,μ'αρεσει οτι θα'ναι χωρις οπλα...μαλλο να δινουν πληροφοριες Εlint και μη στους τουρκους...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Σαββίδη, δέν γνωρίζεις τό βάθος τῆς τουρκικῆς πονηρίας καθόλου.
    Ἄστο καλλίτερα τό θέμα αὐτό, ἤ παῦσε τίς ὑπεραπλουστέυσεις τουρκικῶν προθέσεων. Μέ τά δεδομένα σου φθάνε σέ λογικά συμπεράσματα,
    ἀλλά νά ξέρῆς ὅτι ὁ παραλογισμός πού καλιεργεῖται στήν ψυχή πολλῶν τούρκων ἀπό ἔπαρση, εἶναι ἐφάμιλλος τῆς πονηρίας τοῦ διαβόλου.
    Ἄν δέν ἔχεις ἔμπειρία παρά μόνον τῆς μικροδολιότητας κάθε Ἕλληνα, ὑποβαθμιζεις ὑποσυνείδητα τήν πονηρία τῶν Τούρκων, διότι δεν ἀντέχεται εὔκολα:
    Θά πονέσῃ τό στομάχι σου, καί θά πᾶς νά φᾶς λίγο γλυκό, γιά νά τήν ξεχάσῃς. Ἀκόμη χειρότερα, παραβλέποντας ἱστορία καί διδάγματά της, θά διασκεδάσῃς τήν πίκρα τόσης πονηρίας, ἀκόμη καί συντρώγοντας φιλικά καί μπεκροπίνοντας μέ "τουρίστες Τούρκους".
    Λυπᾶμαι πού στά λέω ἔτσι ὠμά, δέν τό συνηθίζω, ἀλλά αὐτή ἡ ἐκχυδαἱσμένη σαρκικότητα τοῦ σχολίου μου αὐτοῦ, εἶχε στόχο νά σέ κάνῃ νά μήν τρέφεις ψευδαισθήσεις Β βαθμοῦ.
    Ψευδαισθήσεις Α βαθμοῦ, λέω τά ὀνειροπολήματα τῆς φαντασίας.
    Ψευδαισθήσεις Β βαθμοῦ, λέω τά ὀνειροπολήματα τῆς λογικῆς ἐπεξεργασίας μέσα ἀπό βολικές ψυχικές αίτίες (τέτοια αἰτία ἐν προκειμένῳ : Δέν θέλεις πόλεμο, ἄρα..."προβλέπεις" ὅτι δέν θα γίνει).
    Καί Ψευδαισθήσεις Γ βαθμοῦ, λέω τά ὀνειροπολήματα τῆς πνευματικῆς πλάνης. Αὐτά πού ἔχει ὁ Ἐρντογκάν καί πολλοί Τοῦρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κακό ειναι Αγαπητε Σωκράτη που η ιστορία διδάσκει οτι οι περισσοτεροι ηγέτες που ξεκίνησαν σοβαρούς πολέμους διακατέχονταν απο ψευδαισθήσεις Γ τυπου...πιστεύοντας οτι εχουν σίγουρη την νίκη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.