24/2/18

Guardian: Το Σκοπιανό & ο άξονας Ρωσίας-Τουρκίας στα Βαλκάνια

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για το Σκοπιανό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guadian στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για το Σκοπιανό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guadian στην ηλεκτρονική της έκδοση. Το κείμενο με τίτλο «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με μια πιθανή κρίση στα Βαλκάνια» υπογράφει ο Ivan Krastev, επικεφαλής του Centre for Liberal Strategies, ενός think-tank με έδρα τη Σόφια.
Όπως υποστηρίζει, αυτό που διακυβεύεται σήμερα στα Βαλκάνια είναι η ικανότητα της ΕΕ να δρα ως γεωπολιτικό παίκτης που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις της περιόδου. Στις αρχές του μήνα, η ΕΕ παρουσίασε τη νέα στρατηγική της για τα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι ενθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, την πΓΔΜ και την Αλβανία, ανανεώνοντας την προοπτική της ενταξιακής τους πορείας, σημειώνει ο Krastev.

για τη συνέχεια TOC

5 σχόλια:

  1. Αν θελει η ΕΕ να δειξει οτι μπορει να δρα σαν γεωπολιτικη δυναμη ας επεμβει δυναμικα εναντιον της τουρκικης απειλης προς 2 κρατη μελη της.
    Ειδαλλως η κουραστικη και μονοτονη παπαρολογια περι ενθαρρυνσις των μεταρυθμισεων μονο σε λοβοτομημενους Ευρωπαιους βρισκει αντικρυσμα,χωρια που την γελοιοποιει αφου ενω οι προτινομενες μεταρυθμισεις σκοπον εχουν τον οικονομικο ορθολογισμο των μελων της,η τουρκικη απειλη στοχευει κυριως στην αφαιμαξη οικονομικων πορων,(κοιτασματα),απο Ευρωπαικα κρατη αρα η ΕΕ ειναι ανακολουθη λογων και εργων.
    Ιδου η Ροδος,παπατζηδες της Ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακός η ΕΕ ενδιαφέρεται γεωπολιτικά διότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει ενιαια πολιτική !! Τα Βαλκάνια τα θέλουν σε αστάθεια οι Γερμανοί , Αμερικανοί. Αργά ή γρήγορα θα ταραξουν τις χώρες για το συμφέρον τους !! Ότι έκαναν στην Γιουγκοσλαβια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει Ενωση..Δεν θα υπαρξει ποτε .Κι εδω επρεπε να κλεισει καθε κουβεντα γιαυτην.Να το ...χωνεψουμε ολοι ....τελος...Ομως εμεις ολη μερα λεμε γιαυτην εμεσα η αμεσα.Κανουμε υποθεσεις...σκεψεις...παραπονα φανταστικα
    ..ψαχνουμε αιτιες...αναλυουμε το κενο...λεμε τι ...επρεπε και τι οχι...Στην πραγματικοτητα ...μιλαμε στον εαυτο μας...σε διαλογο με τον εαυτο μας...που φτιαχνει οραματα...μονος...κι ο μισος αλλος εαυτος αναλυει τις παραισθησεις του πρωτου μισου.Αυτο ειναι ιατρικη περιπτωση...δεν ειναι πολιτικη.Η βλαβη που αφησαμε να μας γινει απο μια κλικα αλητων του χθες και του σημερα...επιασε ταβανι.Μας οδηγησε στην τρελα.Αν πρεπει κατι να κανουμε γρηγορα ειναι να παψει καθε κουβεντα για ενωσεις οπτασιες..και να κοπει καθε διαλογος των δυο μισων του εαυτου μας για να αποκτησει την ενωτητα που εχασε...πριν πυροβολησει το ενα μισο το αλλο.Αν ο νανος Σιμητης μας οδηγησε σε τοση τρελα....τοτε τι θα μας εκανε αν ηταν ...γιγαντας ?? Το πιθανοτερο ...ενα ταψι παραβρασμενα ...φασολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Αφου διαβαζεις το σχολιο μου πανω-πανω,τι αλλο να κανω ;.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.