27/2/18

ΠΑΡΑΔΟΧΗ-ΣΟΚ Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: “Συμμετείχα και εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS”

Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, που ψήφισε μαζί με τους άλλους δυο συναδέρφους του Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο υπέρ της εξεταστικής για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και τους 8 υπουργούς, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε και ο ίδιος ως γιατρός σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωσε η NOVARTIS.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94,2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Καίσας τόνισε: «Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης». Είπε επίσης ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του, προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.
«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση.»
Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε ποτέ επώνυμες καταγγελίες εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αν και κυβερνάει εδώ τρία χρόνια δεν έχει αλλάξει ακόμη αυτή τη νομοθεσία για την εξυγίανση στη διακίνηση των φαρμάκων.
ΠΗΓΗ: evros-news.gr

5 σχόλια:

  1. Λάθος. Ο νόμος επιτρέπει την συμμετοχή σε συνέδρια των ιατρών με έξοδα κάποιας εταιρείας, αρκεί αυτό να δηλωθεί επίσημα με διαδικασία που έχει θεσπιστεί από καιρό. Επιτρέπεται έως 3 τέτοιες συμμετοχές ετησίως με υποχρέωση των ιατρών να αποδείξουν ότι παρακολούθησαν. Επίσης, μεγάλοι περιορισμοί υπάρχουν για τα συνέδρια του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νομος ειναι για τους μικρους και ηλιθιους...το λεγαν οι αρχαιοι,το εφαρμοζουν κιοι νεοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι λένε οτι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το δήθεν σκάνδαλο Νοβαρτις.Πιστευω οτι προσωπικά φθείρει την κυβερνηση ! Οταν κατηγορείς κάποιον για κατι και δεν εχεις στοιχεία ατράνταχτα τον θυματοποιείς και ταυτίζεται ο Έλληνας μαζι του.Αυτη ειναι η ψυχολογία του Ελληνος...Η εχεις στοιχεία για κάποιον η δεν εχεις και δεν ανοίγεις με τετοια ευκολία υπόθεση.Σε άλλους λαούς η σκανδαλολογία πιάνει κυρίως βορειοευρωπαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θεσω εναν προβληματισμο.
    Κατ'αρχας το σκανδαλο δεν σημαινει οτι ολοι τα επαιρναν.
    Πως θα αισθανεται ο συγκεκριμμενος βουλευτης και αλλοι ακομα του ΣΥΡΙΖΑ μαθαινοντας οτι αλλοι αετονυχιδες ηθικοι της πρωτης φορας τα επαιρναν ;.
    Θα νοιωθει 2 φορες μακακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον,για να τελειωνουμε: δεν ειναι κακο να τα παιρνεις απο μια πολυεθνικη,το προβλημα ειναι γιατι τα παιρνεις και τι τα κανεις οταν τα παιρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.