23/3/18

Η Άγκυρα καλεί τον Έλληνα ΑΚΑΜ για εξηγήσεις για τον Ηνίοχο ‘18

Της Ιωάννας Ηλιάδη 
Νέα τουρκική πρόκληση! Η Άγκυρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Armyvoice.gr διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας για τις πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της άσκησης "ΗΝΙΟΧΟΣ".
Η Άγκυρα εξέφρασε τη δυσφορία της επειδή τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στην διεθνή άσκηση, πέταξαν πάνω από περιοχές που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες!
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, κλήθηκε χθες ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος να δώσει εξηγήσεις!
Άμεσα ενημερώθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στην Αθήνα.
Η Τουρκία επικαλείται το "διεθνές δίκαιο" το οποίο βέβαια το ερμηνεύει κατά το δοκούν.
Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την Άγκυρα είναι να "τουρκοποιήσει" τις "γκρίζες ζώνες" που επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να επιβάλλει στο Αιγαίο.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή παρενόχληση τουρκικού ραντάρ και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ελικόπτερο με το οποίο πετούσε από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου προς τη Ρόδο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και άλλοι 16 ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί.
Η Τουρκία εφαρμόζει στον εναέριο χώρο την τακτική που είδαμε φέτος στα Ίμια, με την "περικύκλωση" των νησιών από ακταιωρούς.
Παρενοχλεί κάθε ελληνικό κρατικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο  που πετάει μέσα στο ελληνικό FIR  στην περιοχή Ρόδου - Καστελόριζου.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα με την τουρκική τακτική, που έφθασε να παρενοχλήσει στο παρελθόν ακόμα και το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας.





18 σχόλια:

  1. Σπιτικό αιγαιοπελαγίτικο ξυδάκι για τους "φίλους και γείτονες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lets call their AKAM and tell him that every Turkish aircraft that violates our airspace will be shot down.

    Ahhhh I forgot that Tsipras does not have the guts to make this statement.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Not only Tsipras,all prime ministers from 1996 onwards don't have the guts.All of them, my friend.

      Διαγραφή
    2. «…Lets call their AKAM…»; «…their AKAM…»;;; Alexis, εσύ είσαι βρε θηρίο;…

      …πάλι καλά που δεν έγραψες «…γκο μπακ μαντάμ ΑΚΑΜ…»!!!

      Διαγραφή
  3. Ποτε θα πεσει και καμμια σφαλιαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα παιδια με εχει εντυπωσιασει κατι...εξω απο καθε στατιστικη...καθε θεωρια πιθανοτητων...Η πληρης απουσια απο Ελληνικης πλευρας ...ενος τρελου...ενος απροβλεπτου ανθρωπου ...που κανει το απροβλεπτο... εξω απο τα καθιερωμενα...Δεν στεκει....τοσος αυτοελεγχος σε ολους.....κατι δεν παει καθολου καλα εδω....ειναι αφυσικο....εντελως.Δεν μπορει μια χωρα τριαντα χρονια ναχει ανθρωπους τοσο ρομποτ....Θαχουν εκπλαγει εντελως και οι τουρκοι...εξ ου και δεν υπολογιζουν πια τιποτε....δεν μπορει να μην υπαρχει μια αποκλιση χωρις ελεγχο απο κανεναν....Δεν ξερω τι μας εχουν κανει ολους....τοση ζημια...ειναι αγραφο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εντος θεματος τσηφ!!!
      Αλλα εκτος χωρας.
      Διαφωνω ριζικα ως προς το τελευταιο.
      Μπορει ποτε να μην χρειαστει να πολεμησεις με οπλα και σπαθια.
      Δεν μπορεις ομως νασαι ριψασπις,επειδη θεωρεις οτι αυτοι που κυβερνουν την χωρα ειναι επισης ριψασπιδες.
      Αν οντως ειναι:τους καθαριζεις και προχωρας.Αλλως εισαι συνενοχος.
      Ειναι τρομερο αυτο που συμβαινει...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  6. Νομίζω ότι προτρέχουμε όλοι, οι "αναλυτές".
    Άλλο να κάνεις παραβιάσεις, άλλο να κάνεις πόλεμο. Στις παραβιάσεις θα "λοκαρεις" τον τουρκο, στον πόλεμο θα τον καταρριψεις.
    Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Από τον σουλτάνο μέχρι τον τουρκο πιλοτο. Ξέρουν ότι σε περίπτωση πολεμου, ισχύει ένα άλλο σετ από νομους, τελείως διαφορετικόυς από από τους τωρινους.

    Και ξέρουν καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι Αφριν, όπου πολεμούσαν με κάτι ταλαίπωρους 25000 στρατος με πλήρη αεροπορική υπεροχή και επί δύο μήνες μέχρι να την πάρουν.

    Η πολιτικη της μη έντασης είναι σωστη. Εμείς δεν επιδιώκουμε πολεμο. Αυτό, και στο περιβάλλον που βρίσκομαστε, και με τους συμμάχους που έχουμε, είναι λογικό.

    Αυτά κάναμε και το 40. Μας βυθισαν τη φρεγάτα οι Ιταλοί, εμείς κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Όταν κάναν κατά δω, όλοι ξέρουμε τι εγινε.

    Ο σουλτάνος γενικως δοκιμάζει τις αντοχές του μεταξωτου βρακιου... Το μεταξι ως γνωστόν, φημίζεται για την μαλακή υφή και όχι για την ελαστικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Waves, Greetings...
      Η Λογική πρέπει πάντοτε να προτρέχει του αυθορμητισμού, και πολύ σωστά το αποδεικνύεις.
      Τα θέματα Εθνικής Άμυνας, λανθασμένα γίνονται προσανάλωμα συζητήσεων, και ειδικά στον Ινφογνώμωνα, εκστομίζοντας απόψεις που δεν επηρεάζουν άμεσα το στράτευμα, αλλά υποβιβάζουν ψυχολογικά το εθνικό αίσθημα, και όλ’ αυτά; Για την υποστήριξη ανέντιμων ανθρώπων...!
      Πάντοτε Φιλικά
      Δρ Ευάγγελος Αρκάς
      Λονδίνο, ΗΒ.

      Διαγραφή
    2. Γινονται και λαθη δοκτορα.
      Μπορουν να γινουν καταρριψεις εν ειδη λαθους.

      Διαγραφή
    3. Το στατιστικο λαθος...η αποκλιση ...απουσιαζει...Σιγουρα η λογικη προεχει...αλλα δεν βλεπω την εξαιρεση του κανονα....Δεν μπορει ναναι ολοι λογικοι....Αν ηταν η χωρα θα πετουσε στα παντα.Ομως οχι δεν πεταει φυλλο....αλλα ουτε καρδερινα.Λογικα εδω επρεπε ναχουμε σωρεια εξαιρεσεων...και δεν εχουμε ουτε μια....ετσι για τον κανονα...Αρα εδω κατι δεν παει....καθολου.Λειπει το λαθος.Οπως ολοσωστα ειπε ο Ηλιας.

      Διαγραφή
    4. Ομως το μαλακο βρακι κυριε παραμαλακωσε και πευτει...και εχουμε τον πωπο απ εξω...τωρα αν η πολιτικη του κατευνασμου των παντων ειναι σωστη.....ειναι μεγαλη κουβεντα....ο Μεταξας παντως ειχε ετοιμο στρατο απο καιρο...εδω μιζα...μιζα...σκιζα....κλπ...Η κουβεντα γενικα του ηρεμου...θυμιζει λιγο λογω μεγαλης δοσης ηρεμιας....βαλιουμ...αλλα δεν ειναι του παροντος ....( ενα Σεληνιακο τοπιο..λεγεται θαλασσα της Ηρεμιας).....

      Διαγραφή
  7. Είμαστε της ίδιας άποψης, συντοπίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.