10/3/18

Η Κομισιόν καπέλωσε τα 28 κράτη μέλη: Θα γίνει η Σύνοδος της Βάρνας

«Καπέλωσε» τα 28 κράτη-μέλη, τα υποκατέστησε και αποφάσισε εκ μέρους τους η Κομισιόν, καθιστώντας σαφές ότι η ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας θα γίνει, παραγράφοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ερωτηθείς στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν, κατά πόσον η ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου, ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν απάντησε ότι «την τελευταία φορά που έλεγξα έτσι ήταν. Ναι».
Η τοποθέτηση της Κομισιόν επιβεβαιώνει πληροφορίες που δημοσίευσε ο «Φ» και αντανακλά αφενός το κλίμα που επικρατεί στην έδρα της Ε.Ε. και αφετέρου την αδιαφορία των Βρυξελλών για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σημειώνεται ότι το πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διά της περίφημης δήλωσης Τουσκ εκ μέρους των «27» (απουσίαζε η Βρετανία), είχε διασυνδέσει την πραγματοποίηση της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας με το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι η απόφαση θα ληφθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τη Ε.Ε., στις 22-23 Μαρτίου, αφού γίνει αξιολόγηση της κατάστασης. Ωστόσο, η Κομισιόν, διά του εκπροσώπου της Αλεξάντερ Βίντερσταιν έχει προφανώς διαφορετική άποψη και ατζέντα. Παρέκαμψε τις προϋποθέσεις που έθεσε το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προκαταλαμβάνοντας την αξιολόγηση των «28», αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι η ευρωτουρκική συνάντηση στη Βάρνα θα πραγματοποιηθεί...
Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν «όλα τα θέματα θα συζητηθούν στη Βάρνα, ακόμα και τα πιο δύσκολα», τοποθέτηση η οποία αφορά στην πρόσφατη καταδίκη 25 δημοσιογράφων από το τουρκικό καθεστώς. Επί του προκειμένου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, αρκέστηκε να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις της Ε.Ε., χωρίς καμιά επικριτική διάθεση. «Η θέση μας για την ελευθερία του Τύπου είναι ξεκάθαρη» και «τη μεταφέρουμε στην τουρκική πλευρά με κάθε ευκαιρία», ανέφερε η εκπρόσωπος. Κοινοτικοί κύκλοι αποδίδουν τη νέα υποτονική αντίδραση της Κομισιόν στη φυλάκιση δημοσιογράφων, στην προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα Γιούνκερ για να οικοδομηθεί «καλό κλίμα», ενόψει της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας, που «θα γίνει»... 
  Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες  
Φιλελεύθερος

7 σχόλια:

  1. Most likely Erdogan placed another order of Leopard to Merkel conditional on the Varna meeting......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοκρατία στην ΕΕ είναι ανέκδοτο. Πανίσχυρα παρακεντρα εξουσίας, από διορισμενους εξοθεσμικους παράγοντες κυβερνουν αυτό το διακρατικο μορφωμα.
    Η ΕΕ είναι ένα πολιτικό και οικονομικό εξαμβλωμα, που αμοιβει χρυσοκανθαρους αιρετους να το βουλωνουν και να κάνουν κουμάντο οι "πεφωτισμενοι" τεχνοκρατες...
    Νομίζω ότι η ιστορία θα μας κρίνει που αφήσαμε μια τέτοια παρανυχιδα να γίνει η γαγραινα των λαών της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oρκισμενος εχθρος του Ελληνισμου ειναι η Δυση,η οποια προσπαθει να τον εξαφανισει απο προσωπου γης απο το 1204. Ολα τ* αλλα ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ ειναι για τους εν βαθεια υπνωσει τελουντας ελληνες. Στη Δυση δεν υπαρχει κρατικη οντοτης απο την ημερα που ο Προεδρος Γουιλσον εδωσε την Κεντρικη Τραπεζα των ΗΠΑ (FED) σε ιδιωτη (Rockfeller) το 1913. Εκτοτε το κρατος ειναι κατωτερα της Τραπεζης οντοτης. Ειμαστε οι δουλοι στο βιλαετι του Τραπεζιτη. Με ντεμοκραση και αλλες τετοιες μπουρδες που φτιαχνει ο Ροτσιλντ δεν θαρθει ελευθερια ποτε. Εδω μας κατσικωσε το Μπουταρ Πασσα,. στη Βαρνα θα κολλησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει...αναμενόμενα όλα αυτά, η στάση της ευρώπης για άλλη μια φορά ξεκάθαρα φιλοτουρκική...να υποθέσουμε πως όλο αυτό διαλύει τους μύθους επιτέλους και τις ψευδαισθήσεις πιο πολύ, όλων εκείνων που ακόμα ελπίζουν σε βοήθεια απ΄ τη δύση. Ο φιλοτουρκισμός των ευρωπαίων ειδικά, είναι ανυπόφορος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα Αναστασίαδη πάρε το αεροπλάνο πήγενε στον Πούτιν και πες του κ Πούτιν σου παραδινω την Κύπρο για να κατασκευάσεις την μεγαλύτερη βάση εκτός Ρωσία για να καυαλαβουν μερικοί στην Ευρώπη κάποια πράγματα κάνει περιπεξιμο από τους βρωμοευρωπαιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Adamos k Annivas.
      Τωρα ο πουτιν εχει γκομεναρα,τι να την κανει την Κυπρο.

      Διαγραφή
  6. Μια χαρα θα τα βρουνε και θα μας θαψουν ολοι μαζι μολις μας στραγγιξουν απο λεφτα , το αλλο σεναριο ειναι να βαλουν του τουρκους στην ευρωπαικη "ενωση" και την αλλη μερα να γεμιση ολη η Ελλαδα με "ευρωπαιους" μογγολους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.