9/3/18

Μια σημαντική συνέντευξη που βάζει τα πράγματα στη θέση τους - Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κ. Γκίνης για το περιστατικό στον Έβρο - Παρακολουθήστε με προσοχή

18 σχόλια:

  1. Στο δια ταύτα , πολλά είπε ο στρατηγός αλλά για το θάμα πως έγινε η σύλληψη δεν είπε απολύτως τίποτα . ασε που επικαλέσθηκε και την TV !! Και πως ειναι δυνατόν στρατηγοί να εχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέτε στρατηγούς προφανώς αναφέρεστε και στο κ. Παραγιουδάκη.
      Σε συνεντεύξεις λοιπόν που έχει δώσει, δεν μιλά μετά βεβαιώτητος για τουρκική επιχείρηση ενέδρας. Αλλά ως άλλο ένα πιθανό σενάριο.
      Αν ενθυμούμε καλώς.

      Διαγραφή
  2. Σωστή μετρημένη τοποθέτηση, με παράθεση της διαδικασίας σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς, χωρίς "υποθέτω", "φαντάζομαι", "ίσως" κλπ που ακούγονται από λοιπούς αναλυτές.
    Στην τελική εάν δεν βγει το πόρισμα του Δ' ΣΣ κανείς δεν ξέρει σίγουρα και ότι λέει και διαδίδει είναι αέρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αυτή είναι δημοσιογραφία,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συνθήκες στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν αλλάξει. Σίγουρα αυτό είναι γνωστό και λαμβάνεται υπόψην στο στράτευμα. Τίθεται όμως το ερώτημα; Όταν ο στρατός είναι επι χρόνια προσανατολισμένος στα Νατοικά πλαίσια, έχει σήμερα την ετοιμότητα και την υποδομή να αντιμετωπίσει εξ ανατολών κινδύνους; Ο συμβαδισμός της χώρας μας με Νατοικές επιλογές πάντα θα δυσχεραίνει την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας. Θυμίζω την παλιότερη αγορά των αρμάτων Λεόπαρντ. Υπηρετούσαν αυτά την συγκεκριμμένη εδαφολογία της χώρας μας; Ασφαλώς όχι. Μπορεί το γεγονός της σύλληψης να ήταν τυχαίο, αλλά στη φιλοσοφία το αναπόφευκτο περνάει μέσα από τα τυχαία γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι "δηλοί μοιραίοι και άβουλοι¨ κηβερνήτες μας ένθεν κακείθεν, περιμένουμε ακλόμη να δηλώσουν δημοσίως ότι δεν εμπιστεύονται τα πορίσματα των Τούρκων από την έρευνα των κινητών τηλεφώνων των 2 ομήρων τους και απαιτούν να στείλουν αύριοέλληνες εμπειρογνώμονες εκεί. ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριε Καλεντεριδη σε πρωινη εκπομπη αναφερατε οτι ενας τροπος αντιδραση μας θα μπορουσε να ειναι η τακτικη της αμοιβαιοτητας γ αυτο και η ακτοφυλακη των μογγολων κλειστικε στα λιμανια και εχουν αποσυρθει απο τις επιμαχες περιοχες...γιατι λοιπον αποκλειει ο κυριος Γκινης τι πιθανοτητα να λειτουργησαν ετσι και οι Τουρκοι οσο εμεις ασχετως νομικου πλαισιου κραταμε τους 8 αξκους της μογγολιας???και κατι που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι τα μοναδικα στοιχεια που εχουμε ειναι απο τα λεγομενα των Ελλ στελεχων οτι δλδ ακουλουθουσαν φρεσκιες πατημασιες στο χιονι.Γιατι λοιπον αυτες οι πατημασιες δεν εγιναν σε ανυποπτο χρονο απο τους τουρκους ωστε να τους παγιδευσουν καθως και το χιονισμενο πεδιο βοηθουσε σημαντικα στην αλλοιωση των συνοριακων οριων?????!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματήστε τα σενάρια.
      Σταματήστε, γελάνε οι Τούρκοι μαζί μας.

      Διαγραφή
    2. Εχετε δίκιο κ. Καλεντερίδη, αλλά αφού δεν υπάρχει μια σαφής και καθαρή τοποθέτηση απο τους θέσει υπευθύνους εκαστος σεναριολογεί, "υποθέτει" και προβάλλει ευσεβείς πόθους η καταδιωκτικά παραληρήματα.
      Και μήν βαυκαλιζόμεθα οτι η "ηθελημένη ασάφεια" και η μυστικοπάθεια βοηθούν την υπόθεση των αιχμαλώτων. Βοούν οι Πρεσβείες, σχολιάζουν ξένοι πράκτορες και δημοσιογράφοι, μόνον οι υμέτερες "μιξοπαρθένες" ποιούν την νήσσαν και "διαπραγματεύονται με υπευθυνότητα"...

      Διαγραφή
  7. Πολυ λιγοι ολοι χωρις δικη τους αποψη, φερωμενοι και αγωμενοι,πως να αντιδρασουν σε κριση ή να παραξουν στρατηγηματα,πως;8οταν ακουνε τι λεει ο εχθρος,οι εχθροι δημοσιογραφοι,και πολιτικοι.
    Πως;αφου απο αυτα που εχουν γινει δεν εχουν διακρινει και εξαγει το σωστο συμπερασμα για το τι συμβαινει,για το οτι εχουμε να κανουμε με εσωτερικους προδοτες και τις προδοσιες τους.Πως;και δεν υπαρχει κανεις να παρει να κανεις,με εγκεφαλο αλλα και "καρύδια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αληθεια εαν υπηρχε κυβερνηση πραγματικα ελληνικη που θα εθετε αμεσως θεμα εφαρπαγης και ομηριας,πως οι τουρκοι θα αποδυκνειαν το αντιθετο;εαν ηταν τυχαιο συμβαν οπωσδηποτε δε θα ειχαν ετοιμες προς χρηση καμερες,και εαν επροκειτο περι εφαρπαγης δε θα το κινηματογραφουσαν για ευνοητους λογους. Μια ελληνικη κυβερνηση δε θα δεχοταν οτι εγινε παρανομη εισοδος στρατιωτων της ουτε για πλακα,ακομη και αν οι ιδιοι οι στρατιωτες της κατεθεταν υπερ αυτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστή η τοποθετηση του Στρατηγού, ο οποίος άλλωστε είναι αυξημένης αντίληψης και το οποίο απεδειξε κατα το χειρισμό κρισιμων θεματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχω μια απορία. Σε καποια σάιτ δημοσιεύθηκε το σημείο σύλληψης των 2 αξιωματικών. Δείχνει μία ανοικτή από δένδρα περιοχή με φόντο την γραμμή του συρμού που ανυψούται βαθμιαίως ώστε ως γεφυρα να περασει πανω απο τον Άρδα, περί τα 200 μετρα μετά το κιόσκι-σταθμό του τρένου στις Καστανιες (ημιυν 9 μήνες στρ πζ στην περιοχή και την εχω περπατήσει). Αν το σημειο ληψεως της φγ ειναι το ορθό, δεν βλεπω πουθενά ούτε τα χωράφια- ναρκοπέδια που βρίθουν στην περιοχή από το φυλάκιο 1 προς Τουρκία και νότια του δρόμου σύνδεσης με Τουρκία προς Καστανιές, αλλά ολίγα δένδρα και την γέφυρα του τρένου. Αυτο μου φερνει στο μυαλό το κομμάτι από Φ1 προς Άρδα, βορείως του δρόμου προς Τουρκία, μεταξύ τάφρου και συνοριακής γραμμής. Η συνοριακή γραμμή όμως είναι ανατολικσ της σιδηροδρομικής γράμμης αρκετά μέτρα, εκεί όπου είναι πλεον δασος. Αν λοιπόν η φωτογραφία ελήφθη στο ορθό σημείο, τότε μάλλον στην δική μας πλευρά για κσποια μετρα τους έπιασαν, προφανώς όχι στο δασάκι όπως περιγράφω. Εκτός και αν το σημείο λήψης είναι ενδεικτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επί ένα 15λεπτο στην αρχή της αιχμαλωσιας -έτσι μας λενε οι των αρχών ότι έγινε- οι δύο στρατιωτικοι επικοινωνησαν με την διοίκηση της μονάδας τους. Για ποιό λογο δεν δημοσιοποιείται στο κοινό το τι τότε μεταξύ τους συζητήθηκε;

    Δεν ανεφεραν δηλαδή στους ανωτέρους οι δυο στρατιωτικοί πως έγινε εκεινη την ώρα και που η σύλληψη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν πρόκειται πράγματι για τυχαίο περιστατικό, θαυμάζει κανείς την ετοιμότητα των Τούρκων να το εκμεταλλευτούν, το θράσος τους και την εγκληματική σκέψη τους. Τότε έχουμε να παίξουμε μια πολύ δύσκολη παρτίδα σκάκι, κάτι που προϋποθέτει πολύ σκέψη πριν την κάθε κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι τουρκοι ας κρατήσουν τον ασχημο και ας μας δώσουν πίσω τον όμορφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα τι ηττοπαθεια ειναι αυτη και δη απο στρατιωτικους;
    Ο,τι και ναχει γινει,οπως και ναχει γινει,οι τουρκοι πηραν αιχμαλωτους τους δυο Ελληνες στρατιωτικους.
    Η Ελλαδα θα επρεπε να συγκαλεσει εκτακτο συμβουλιο του ΝΑΤΟ και να καταγγελθει αμεσα η τουρκια για παρανομη κρατηση συμμαχων στρατιωτικων και την εξ'αυτου του γεγονοτος εξωσή της απο την Συμμαχια.
    Αν η Συμμαχια το απορριψει,να καταγγελθει η τουρκια στο Συμβουλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ,στο Συμβουλιο της Ευρωπης,στον ΟΑΣΕ,να ενημερωθουν Ρωσια,Κινα,Ισραηλ και να τεθει επι ταπητος η ακυρωση της ενοικιασης της Βασης της Σουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα,η υποθεση,ειτε ειναι στημενη απο αμφοτερες τις πλευρες(τουρκους και ελληνες με την επιστασια της CIA)και αρα εντελως ψευτικη,ενα ανυπαρκτο θεμα,ειτε ειμαστε εντελως μαμουχαλοι και αρα ανικανοι για οτιδηποτε(πραγμα που ετσι και αλλιως επιδιωκεται να επιδειχθει και απο το στησιμο της ολης υποθεσης).
      Και αυτο,για να υποστηριχθει,για αλλη μια φορα το "φιλαρακι" των ισραηλινων, ο Ερδο...
      Αντε,καλη διασκεδαση...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.