31/3/18

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους - Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

Σάββας Καλεντερίδης
Επειδή έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για «θερμά επεισόδια», «επικείμενο πόλεμο» με την Τουρκία και άλλα παρόμοια, αποφασίσαμε να μεταφράσουμε σχεδόν ολόκληρη την ανακοίνωση του τελευταίου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, στο οποίο καθορίζονται με σχετική ακρίβεια οι εθνικές προτεραιότητες και οι στρατηγικές που θα ακολουθήσει η Τουρκία γι’ αυτές.

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τη βαρύτητα των αποφάσεων του ΣΕΑ που αναφέρονται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πολιτική της Τουρκίας σε όλα τα εθνικά θέματα, καθορίζεται από δυο παράγοντες.
Ο πρώτος είναι το Πρωτόκολλο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας, η λεγόμενη «Ερυθρά Βίβλος» ή και υπερσύνταγμα της Τουρκίας, που εγκρίνεται από το ΣΕΑ και υπογράφεται από όλα τα υπουργεία, τα οποία είναι υποχρεωμένα σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν, να τηρούν τις βασικές αρχές που αναφέρονται σ’ αυτό.
Ο δεύτερος, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το ΣΕΑ, οι οποίες είναι υποχρεωτικά υλοποιήσιμες από τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς.
Με βάση αυτά, λοιπόν, διαβάστε τη μετάφραση της τελευταίας ανακοίνωσης του ΣΕΑ και στο άρθρο μας της Κυριακής θα κάνουμε από αυτήν τη στήλη τις σχετικές διευκρινήσεις για τις προτεραιότητες της Τουρκίας και για τα μελλούμενα της περιοχής μας:
«Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που επηρεάζουν την τάξη και την ασφάλεια της Τουρκίας, επανεξετάστηκαν τα διεθνή θέματα που αφορούν άμεσα την Τουρκία, ενώ έγινε ενδελεχής συζήτηση γύρω από τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Υπό την έννοια αυτή, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των κατά παραγγελία τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το PKK/PYD-YPG, το ΙΚ και το Δίκτυο Γκιουλέν και επανεξετάστηκαν-αναθεωρήθηκαν όλα τα μέτρα που είχαν προταθεί στο παρελθόν από το ΣΕΑ και υλοποιήθηκαν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο πλαίσιο του Δικαίου εναντίον κάθε απειλής που στρέφεται κατά της εθνικής μας ασφάλειας, και έγινε γενική αξιολόγηση όλων των πτυχών του αγώνα που δίνεται με απαράμιλλο πάθος και επιμονή στο εσωτερικό και το εξωτερικό, και έχει ως στόχο την εξάλειψη της τρομοκρατίας.
»Εξετάστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποτραπούν επιθέσεις που ενδέχεται να κάνει η τρομοκρατική οργάνωση στο εσωτερικό της χώρας, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τις εναντίον της επιχειρήσεις της Τουρκίας στο εξωτερικό. […] Επίσης έγινε ενημέρωση του ΣΕΑ για την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”, που έγινε για να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων, να υποστηριχθεί η ειρήνη σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και για να εξασφαλιστεί η επάνοδος των Σύρων προσφύγων στις πατρίδες τους. […]
»Τονίστηκε με σημασία ότι οι Σύροι υποστήριξαν εκ βάθους καρδίας την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” που διεξήγαγαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από κοινού με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που απαρτίζεται από Κούρδους, Άραβες και Τουρκομάνους και τους...
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

8 σχόλια:

  1. ΤοΤο συγκεκριμένο ΣΕΑ ανακοινώνει όλα τα θέματα που συζητήθηκαν? Φαντάζομαι ότι κάποια θέματα δεν βγαίνουν παραέξω... Ή κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα να πυροβολείς τον εχθρό παρά να τον μεταφράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην τον μεταφράζω, για να σε παραπληροφορούν τα ντόπια και ξένα κέντρα.
      Και από πού θα μαθαίνεις τι σχεδιάζει ο εχθρός, από τις χαρτορίχτρες;

      Διαγραφή
    2. Αν πυροβολήσεις (πρώτος) τον εχθρό και την γλυτώσει θα μάθεις αμέσως το τι σχεδιάζει και επειδή θα έχει αιφνιδιαστεί δεν θα αντιδράσει τόσο ψύχραιμα και οργανωμένα, γιατί θα έχει μπροστά του μια άλλη κατάσταση και θέση εκκίνησης (πυροβολημένος). Αν τον πυροβολήσεις και τον θέσεις εκτός μάχης (αύτανδρος ο στόλος του αλλάχ), τους μεταφραστές θα τους χρειαστείς μόνον για να συνάψεις μια επικαιροποιημένη συνθήκη των Σεβρών. Το μυστικό κρύβεται στο πότε και που θα πυροβολήσεις και αυτό το μαθαίνεις και το σχεδιάζεις όχι με τις χαρτορίχτρες αλλά με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλιώς κάτσε στον πάγκο σου και παίζε το Analysis-paralysis με τους όρους του εχθρού, μέχρι να πυροβολήσει εκείνος πρώτος. Έχουμε διαπιστώσει όλοι που μας οδήγησε η ανοχή και το 'όλα για την ειρήνη και την ενότητα του ΝΑΤΟ'.
      Υπάρχει καλύτερος προπαγανδιστής από αυτόν που μεταφέρει την προπαγάνδα και τα κωδικοποιημένα θέλω του εχθρού του, στο ευρύ κοινό, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Είναι αυτό γεωστρατηγική ανάλυση και ανάγνωση προθέσεων; Άλλο μεταφράζω, άλλο το αναλύω, άλλο το κρίνω, άλλο το εκτιμώ, άλλο το προβλέπω και σαφώς άλλο το προτείνω λύση σε διπλωματικό, στρατηγικό και στρατιωτικό-τακτικό επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. Ektropos1 Απριλίου 2018 - 1:10 π.μ.

      Φίλε, ἔχε ὑπ` ὄψιν ὅτι, ὁ Μιλτιάδης ἐπὶ 25 ἔτη ἦτο φίλος, εχθρὸς καὶ ξανὰ φίλος τῶν Περσῶν. Στὴν μάχη τοῦ Μαραθῶνος δὲν τοῦ παρεχωρήθη τυχαίως ἡ ἀρχηγία, ἡ νίκη λοιπὸν ἦτο δυνατή, λόγῳ τῆς βαθειᾶς γνώσεως τοῦ ἐχθροῦ.
      Συνεπῶς κάτι ξέρει κι ὁ Σάββας ποὺ σπαταλᾶ χρόνο νὰ μεταφράζῃ ὅτι μεταφράζει. Π.χ. ξέρεις τί σημαντικὴ βοήθεια μπορεῖ νὰ προσφέρει ὁ Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί στὸν ἐλληνικὸ στρατό, ποὺ τώρα σαπίζει στὶς τουρκικὲς φυλακές;

      Διαγραφή
  3. https://www.youtube.com/channel/UC9D9q5JOOsIVIaYpDtcGZCQ/videos
    KΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΟΣΗ ΔΕΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι νομιζω ηλίου φαεινότερο οτι η Τουρκία αυτή τη στιγμη δεν μπορεί να κάνει πολεμικές ενέργειες εναντίον της Ελλαδος. Ωστόσο, θερμό επεισόδιο ειναι βέβαιο οτι μπορεί να κάνει αφου ένα θερμό επεισόδιο δεν εξαρτάται από τις δυνατότητες των Τούρκων μονον αλλα και από την βούληση της Ελλαδος να απαντήσει αναλόγως. Όπως ειναι γνωστό η βούληση αυτή ειναι ανύπαρκτη ενω δυστυχως η τωρινή κυβερνηση και ο ΥΠΕΞ βλέπει τον εαυτό του σαν εκπρόσωπο του Ερντογαν στην Ευρώπη και ενεργεί ως ΥΠΕΞ οθωμανικής αυτοκρατορίας και όχι της Ελλαδος . Επιπλέον, η Τουρκία δεν ειναι απαραίτητο για να κερδίσει εις βάρος της Ελλαδοςνα κάνει πολεμικές ενέργειες. Μονον και μονον που η κοινή γνώμη στην Ελλάδα στρέφεται στον προαιώνιο εχθρό και εχει βάλει το σκοπιανό σε δεύτερη μοίρα ειναι αρκετό για να εξυπηρετηθούν ολα τα συμφέροντα των Τούρκων. Με την παράδοση του ονόματος η Τουρκία θάλασσα εχει εξυπηρετήσει Ολάντ τα συμφεροντα της στο Αιγαίο αφου πλέον θα μπορεί να κατηγορεί δημοσίως την Ελλάδα για κατοχή εδάφους ξένης χώρας ενω φυσικά θάβεις προχωρήσει στον εξοπλισμό των Σκοπιανών ως συμμάχου χώρας. Το οτι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναφέρονται πολυ στο ΣΕΑ εχει πολλές αναγνώσεις λοιπόν. Αρχικά οτι η άμεση προτεραιότητα ειναι οι κουρδοι, δεύτερον οτι δεν υπολογίζουν και πολυ την Ελλάδα και την Κύπρο οι Τούρκοι θεωρώντας οτι μας έχουν στο τσεπάκι. Μην μπερδευτούμε λοιπόν και νομίσουμε οτι η Τουρκία δεν θα ασχοληθεί μαζι μας ασχολείται και παρά ασχολείται και μάλιστα βάζει άλλους να διεξάγουν τους πολέμους της όπως στη Συρία απλώς σε διαφορετικό επίπεδο ως τώρα;του ο πόλεμος με την Ελλάδα αυτή τη στιγμη ειναι κυρίως διπλωματικός. Οταν ο σουλτάνος ξεμπερδέψει με τους Κούρδους έρχεται και η δικη μας σειρά και η ελληνικη κυβερνηση κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει στρατεύματα ανέτοιμα για proxy war....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ.

    <<τονίστηκε ότι από παρακολουθούνται από πλευράς μας με σχολαστικότητα η συμπεριφορά και οι κινήσεις της Ελλάδας που δεν συνάδουν με τις αρχές καλής γειτονίας και αποφασίστηκε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει ποτέ οποιαδήποτε υποχώρηση από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της».ονίστηκε ότι από παρακολουθούνται από πλευράς μας με σχολαστικότητα η συμπεριφορά και οι κινήσεις της Ελλάδας που δεν συνάδουν με τις αρχές καλής γειτονίας και αποφασίστηκε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει ποτέ οποιαδήποτε υποχώρηση από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.