28/3/18

Αν αυτοί είναι βουλευτές που ψηφίζουν νόμους και στηρίζουν την Κυβέρνηση της Ελλάδας, μαντέψτε ποιο θα είναι το τέλος αυτής της χώρας

Ανασκευάζει ο Κατσίκης: H απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο

Mε δήλωση του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, ανασκευάζει τα όσα είπε το πρωί, λέγοντας πως δεν πρότεινε ανταλλαγή μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών και των 8 Τούρκων.
Η δήλωση του έχει ως εξής:
«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» δήλωσε ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης.
Νωρίτερα, ο κ. Κατσίκης είχε προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις και μέσω του Newpost λέγοντας: «Εκφράζω προσωπική άποψη. Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου», πρόσθεσε.
Κορυφαίοι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου με αφορμή την δήλωση του βουλευτή, σημείωναν εξ αρχής πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις και διατυπώσεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Πάνο Καμμένο.
Καθημερινή

20 σχόλια:

  1. Ὑπάρχει μία σοβαρή παρανόση: ἡ Δικαιοσύνησ τήν Ἑλλάδα δέν εἶπε μόνον ὅτι δέν δίνουμε τούς 8 Τούρκους. Εἶπε, ἄν δέν κάνω λάθος (διότι ἀπό δημοσιέυματα μόνον ἔχω ἐνημέρωση), καί τοῦτο:
    Ὄτι δέν τούς δίνουμε, διότι στήν Τουρκία δέν ὑπάρχουν προϋποθέσεις δικαίας δίκης γι' αὐτούς , αφοῦ ὑπάρχουν ἀπολύσεις δικαστῶν, κίνδυνος γιά τήν ζωή τῶν 8 ἤ τήν ὑγεία τους, κακομεταχείριση κρατουμένων, κ.ο.κ.
    Συλλαμβάνοντας οἱ Τοῦρκοι τούς δύο Ἕλληνε ςἀξιωματικούς καί κρατώντας τους ἀντί νά τούς ἐπιστρέψουν ὅπως γινόταν πάνοτε ἑκατέρωθεν, τούς κρατοῦν ὁμήρους καί ἐκβιάζουν νά δώσουμε τούς 8!
    Αὐτό ὅμως, εἶναι τρανή ἀπόδειξη ὅτι δέν ὑπάρχει στήν Τουρκία ἀνεξάρτητη δικαιοσύνη, οὔτε κράτους δικαίου ἀλλά κράτος μαφιόζικης αὐθαιρεσίας. Καί ὅτι ἄρα πολύ καλά ἔκαναν τά Ἑλληνικά δικαστήρια καί ἀποφάσισαν νά μήν ἐκδοθοῦν οἱ 8 Τοῦρκοι φυγάδες, ἀρέει ἥ δέν ἀρέσει στήν ἐκτελεστική ἐξουσία, καί δή καί στήν ἐκτελεστική ἐξουσία ἄλλης χώρας.
    Ἀλλίμονο γιά μιά χώρα μέλος τῆς Εὐρώπης, ἄν δώσῃ τούς κινδυνεύοντες 8 Τούρκους σέ μιά μαφιόζικη "ἔννομη τάξη" ὅπως τῆς Τουρκίας, ἡ ὁποία πέραν τῶν ἀνωτέρω ριζικῶν προβλημάτων στήν ἀνεξαρτησία τῆς Δικαιοσύνης της, ὡς κράτος κρατᾶ ὁμήρους καί ἐκβιάζει!

    Ἀπό τήν ἀρχή ὑποστήριξα ὅτι οἱ 8 Τοῦρκοι πρέπει νά δικαστοῦν στήν Ἑλλάδα, μετά ἀπό σχετική τροποποίηση τῆς ποινικῆς δικονομίας (ὡς πρός τήν κατά τόπο ἀρμοδιότητα ἐπί διωκομένων ὅπως οἱ 8 Τοῦρκοι).
    Δέν τίθεται θέμα ἀνταλλαγῆς, οὔτε συναλλαγῆς, μέ κινήσεις εὐθείας περιφρονήσεως τῆς ἀνεξαρτησίας τῆς Δικαιοσύνης.

    ΥΓ 1. Ἡ πολιτική ἀπάντηση στίς ἀπαιτήσεις ἐκδόσεως ἐκ μέρους τῶν Τούρκων, εἶναι: φτιάξτε πρῶτα ἀνεξάρτητη τήν Δικαιοσύνη σας ἀπό τήν ἐκτελεστική ἐξουσία, καί τότε μιλᾶμε πάλι γιά τούς 8 (μέ νέα στοιχεῖα ἀπό σᾶς, στό Δικαστήρο). Για΄τούς 2 ὁμήρους πού κρατᾶτε ὅμως, παραβιάζοντας σχετικό διεθνές ἐθιμικό δίκιαο, κατάφωρα, αὐτό καί μόνο, εἶναι τεράστιο ἐμπόδιο γιά ὁτιδήποτε.

    ΥΓ 2. Εὐλόγως ἀναρωτᾶται κανείς: Ὁ ἀνωτέρω βουλευτής, μήπως πῆρε χρήματα ἤ ὑποσχέσεις (...) ἀπό τούς Τούρκους γιά νά πῆ τήν παραπάνω κοτσάνα; ἔστω, ὡς παρανοήσιμη κουβέντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι φάνε, ότι πιούνε, και ότι αρπάξει η απληστία τους. Κανείς Ελληνας να μην τον ξαναψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Σωκρατη καλυψατε το θεμα απολυτως σωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτος απο το γεγονος οτι θα πρεπει να τον πεταξουν εκτος βουλης, το χειροτερο ειναι οτι οι Τουρκοι θα παρουν οτι ειπε και θα τρεχουν για τους 8. Ειμαι σιγουρος οτι ο Τουρκικος τυπος θα οργιασει με τα λεγομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καθε μερα στο Σκαι τον βλέπω και καθε μερα φλερτάρει με τη γκάφα ! Τι πανε εκει πέρα οι Ανελ καθε μερα ? Δεν καταλαβαίνουν οτι μονο αρνητικά μπορούν να βγουν απο τετοια κανάλια ? Το Σκαι ειναι να τον παρακολουθείς χωρίς ήχο για να βλέπεις το κάλλος των ομολογουμένως όμορφων γυναικών δημοσιογράφων.Περαν τούτου ως κανάλι ειναι ενα κανάλι ριάλιτι τουρκικών ! Και κανει μέχρι και στις διαφημίσεις γερμανική αντιπολίτευση ! Ο δε Αλαφούζος παει να μας εηξει στη Β εθνικη.Ξυπνα Καμμένε αν διαβάζεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα καλά, ο κ. Κατσίκης είναι βουλευτής της Ελληνικής Βουλής και δεν βουτάει λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσει; Και μετά να προσπαθεί να ανασκευάσει λέγοντας ανοησίες; Ακόμη και όσοι συζητούν από τηλεοράσεως (δημοσιογράφοι, καλεσμένοι, πολιτικοί κτλ)για το θέμα αυτό παίζουν το παιχνίδι των Τούρκων, οι οποίοι επιδιώκουν τον ξεσηκωμό της κοινής γνώμης για να κάνουν παζάρι:εμείς να παρακαλάμε και αυτοί να κάνουν τους δύσκολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τράγκας στην πρωϊνή του εκπομπή, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε ο Κατσίκης στον ΣΚΑΪ και ο Τράγκας τον έβλεπε, είπε λοιπόν ο Τράγκας ότι τον Κατσίκη τον έχει βάλει ο Καμμένος να πει ότι είπε. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι φαίνονται. Και βέβαια η Χουριέτ το έχει τώρα πρώτη σελίδα.

    Και κάτι άλλο.
    Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς, Σεραφείμ.
    "Να παραδώσουν οι Τούρκοι εντός 24 ωρών τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλιώς η Ελλάδα να κλείσει τα προξενεία της σε Άγκυρα και Σμύρνη και επίσης να κλείσει τα Τουρκικά προξενεία σε Κομοτηνή και Ξάνθη."
    Αυτό ειλικρινά θα πονέσει πολύ τον Ερντογάν, αλλά ποιός Έλληνας πολιτικός έχει τα άντερα; Αφού τώρα προωθούν το θέμα της ανταλλαγής, όχι για να ελευθερωθούν τα παιδιά, αλλά για να σταματήσουν την δημοσκοπική τους κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ βραβεύσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την προσφορά του στην Πειραϊκή Εκκλησία και στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

      Λέσ να είναι ο ίδιος ο Βαγγέλας που ακούγεται σε τόσες μαγνητοσκπήσεις στο ίντερνετ και που δεν έχει καμία σχέση με Νοορ1? είναι η κόκα φιλανθρωπία ή παλιανθρωπιά?

      Διαγραφή
    2. Αδερφέ μου, το έχεις κάψει. Μήπως είσαι κυβερνητικός βουλευτής;
      Εγώ μιλάω για κάποια συγκεκριμένη πρόταση που έπεσε για τα παιδιά μας. Δηλαδή αν δεν είχα αναφέρει το όνομα του Σεραφείμ, θα έλεγες την γνώμη σου για την πρόταση αυτή; Μήπως να την πεις τώρα; Ή μήπως έχεις άλλη καλύτερη;

      Τα ίδια μυαλά έχουν και οι πολίτες, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Η μπάλα στην εξέδρα, όχι για κάποιο λόγο συγκεκριμένο, πχ για καθυστέρηση, αλλά επειδή έτσι μας χτύπησε στο κεφάλι. Χωρίς καμμιάν αιτία. Έτσι για να βγάλουμε την ανισοροπία που έχουμε μέσα μας.

      Μίλησα εγώ για Μαρινάκη;
      Αντίθετα αν ήσουν έστω ελάχιστα νουνεχής, θα άφηνες στην άκρη τις ιδεοληψίες για κόκες και για ιερωμένους κια για εφοπλιστές, και αν μπορούσες θα έριχνες και συ κάποια ιδέα γαι την παρούσα περίσταση. Ο Σεραφείμ έβαλε την δικιά του. Εγώ θα πρότεινα να τους ρίχναμε ένα αεροπλάνο, και αφού πιάναμε τον πιλότο να ζητούσαμε ανταλλαγή. Λίγο πιο δύσκολο, έ;
      Εσύ θα μπορούσες να πεις να κάνουμε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, εσύ, εγώ, ο Σεραφείμ, ο Μαρινάκης και όσοι άλλοι θέλουνε και να ζητήσουμε την απελευθέρωση των δύο παιδιών.
      Πως το βλέπεις;

      Ά, και παρεπιπτόντως, ο Μαρινάκης σήμερα αθωώθηκε αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο (αν και εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο Μαρινάκης, είτε είναι ένοχος είτε δεν είναι).

      Διαγραφή
    3. Προφανῶς δέν ἔχει ὁ Σεβασμιώτατος Πειραιῶς, οὔτε ἐνημέρωση γιά τό τί τυχόν κρύβει ὅποιος τόν πλησιάζει, οὔτε ἱκανότητες... μάντη!
      'Υποθετικῶς κινούμεθα ὅλοι σέ ἕναν τόσο διεφθαρμένο κόσμο, ὥστε διστάζει κανείς νά χαιρετηθῆ μέ κοινῶς γνωστά πρόσωπα, μήπως κάτι τοῦ προσάψουν οἱ ἀντίπαλοί τους! - ἄλλοτε ἀληθές, ἄλλοτε ψευδές!

      Διαγραφή
    4. Εκτός από το κλείσιμο των προξενείων που θα το βλέπαμε σαν μία κάποια σωστή κύρωση σε βάρος της Τουρκίας...

      Θα ήθελα κάποιος να ενημερώσει αν θα μπορούσε η Ελλάδα στα πλαίσια των αποφάσεων της Ε.Ε. η χώρα μας να προβάλει αρνησικυρία σε οιανδήποτε χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

      Διαγραφή
    5. @Peter: Καλό είναι η Εκκλησία (ως δημόσιοι υπάλληλοι) να μην ανακατεύεται στην πολιτική και να μην κάνει λεονταρισμούς εκ του ασφαλούς.

      @ SOCRATES: δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβεις το ποιόν Μαρινάκη. Ο κοινός νους αρκεί.

      Αν πιστεύεις ότι η Εκκλησία μας κάνει περήφανη εξωτερική πολιτική τότε θα πρέπει να συμφωνείς ακόμα περισσότερο και με τον προκαθήμενό της Εκκλησίας μας:
      “In a letter sent to President Recep Tayyip Erdoğan, Bartholomew said the Greek Church was praying for the success of the military operation in Syria.» Περαστικά μας δηλαδή ..

      Διαγραφή
    6. Ειναι ενα ενδεχόμενο η ηθελημένη αναφορά του βουλευτή εν γνωσει του υπουργού αλλά εχει μικρές πιθανότητες διότι δεν τον συμφέρει να το πει ακομα και να θελει να το κανει ! Μαλλον απο αβελτηρία της στιγμής ειπώθηκε.Η δήλωση δυσκολεύει αντί διευκολύνει το ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΔΑ , ΑΝ ΘΕΛΗ ΝΑ ΠΑΡΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΟΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΊΛΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΛΗΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΓΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΗ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΜΟΓΓΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!! KAI ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσουμε την σφηκοφωλιά

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Το επίθετο «Κατσίκης» μήπως προέρχεται εκ της τουρκικής λέξεως kaçık​ που σημαίνει (βλέπε Google Translator™)... τρελλός;;;

      “No Animals Were Harmed”®... τι φταίνε καλέ τα αθώα κατσικάκια;;;

      Διαγραφή
  10. Ταϋγέτη.

    Ἐκτὸς αὐτοῦ ποὺ πρότεινε ὁ Σἐβασμιώτατος,ἄλλη πρότασι εἶναι,εἰδικὲς δυνάμεις μας νὰ ἀπαγάγουν διπλάσιους Τούρκους γιὰ ἀνταλλαγὴ.

    Τὸ καλλίτερο ὅμως,καὶ ποὺ θὰ τσαλάκωνε τελείως τὸν Ἐρντογάν,εἶναι μιὰ ἐπιχείρησι Ἔντεμπε(Οὐγκάντα 1976).

    Εἶμαι ἀπολύτως σίγουρη ὅτι οἱ Ἕλληνες μποροῦμε τὰ πάντα,χωρὶς ὑπερβολή.
    Ὅμως μὲ τέτοια κυβέρνησι καὶ μὲ τό γεγονὸς ὅτι γίναμε πλέον μία ὁλόκληρη ἀμερικανικὴ βάσι,δὲν ἔχουμε καμμία ἐλπίδα οὔτε κὰν ἐπιβιώσεως ὡς ἔθνος,ἀφοῦ δίνει(ὅπως γράφουν)ὑπηκοότητα σὲ λάθρο μουσουλμάνους μὲ 7 παιδιὰ ἕκαστος καὶ συννένωσι οἰκογενειῶν.

    Στὸν Στρατὸ ἔχω ἀπόλυτη ἐμπιστοσύνη,στὴν κεφαλή του δὲν ἔχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τραγικοτερο ειναι οτι αυτοι οι τυποι που παριστανουν τους ηγετες,στερουνται ακομα και του ανδρισμου να μην προσπαθουν μετα να λενε μακακιες οτι παρανοηθηκαν οι δηλωσεις τους.
    Εισαι αντρας ;,το ειπα ρε παιδια,ηταν βλακεια μου.
    Ετσι 'ξηγιονται' τα παντελονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.