31/3/18

“Στην Ελλάδα μας νοιάζουν περισσότερο τα δικαιώματα του ληστή και του βιαστή, παρά του θύματος”

Το σπίτι μου, το κάστρο μου» λένε οι Αγγλοσάξονες. Και το εννοούν. Στον Καναδά, που έχει πολύ αυστηρή νομοθεσία σε σύγκριση με τις ΗΠΑ για την οπλοφορία και γενικά για την οπλοκατοχή, πριν από μερικά χρόνια ένας σύντεκνος από τα Ζωνιανά, ο Βασίλης Παρασύρης, σκότωσε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του τέσσερα (!) άτομα από ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν κάνει «ντου» έχοντας κάνει λάθος στη… διεύθυνση. Εσπασαν, δηλαδή, την πόρτα λάθος ανθρώπου και, μέσα στο σκοτάδι και στη σύγχυση, ο Κρητίκαρος τους πέρασε για ληστές και τους έστειλε εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως, θεωρώντας ότι υπερασπίζεται τη φαμίλια του και το σπίτι του από συμμορία κακοποιών. Στο δικαστήριο αθωώθηκε.
Στις ΗΠΑ, εάν εισβάλει κάποιος στο σπίτι σου, του ανοίγεις έξτρα κουμπότρυπες κι ο εισαγγελέας στέλνει την υπόθεση στο αρχείο, αφού το αστυνομικό τμήμα σε κεράσει καφέ και σου πάρει μια κατάθεση, ενώ τα ΜΜΕ θα εστιάσουν στη γενναιότητα του πατέρα ή της μάνας που υπερασπίστηκε την οικογένεια και το άσυλό της από κακοποιούς.
Για τη συνέχεια Ysterografa

9 σχόλια:

  1. Νομιζω πως εστω και την τελευταια στιγμη πρεπει η ελληνικη οικογενεια να οχυρωθει και να παρει μετρα προφυλαξης απο επιδοξους εισβολεις!Η αληθεια ειναι πως το οπλο δεν ειναι παιγχνιδι και το οποιοδηποτε λαθος το πληρωνεις ακριβα!ομως υπαρχει η υπευθυνοτητα και η σοβαροτητα που θα μας κανει να το μεταχειρηστουν οι αδαης με προσοχη.Υπαρχουν και οι ανθρωποι φυσικα που δεν μπορουν ουτε να το κρατησουν εε αυτοι ας προσπαθησουν με αλλα μεσα να αμυνθουν σε περιπτωση επιθεσης.Οπως και ναχει εδω που μας εφερε η Τασια και ο Αλιεξης,χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπερασπιζόμαστε το οικογενειακό μας άσυλο και την ασφάλεια της οικογένειας μας.Τους απαντάμε,το οικογενειακό μας άσυλο είναι Α π ε ρ ι ό ρ ι σ τ ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αγγλική γλώσσα η λέξη Home σημαίνει Σπίτι αλλά και Πατρίδα ταυτόχρονα. Οι δικές μας αριστεράντζες έχοντας απαξιώσει την πατρίδα δεν θα μπορούσαν να σεβαστούν το σπίτι. Πατρίδα ανοιχτών συνόρων για τους λαθρό, σπίτια ανοιχτά στο πλιάτσικο. Έτσι τα εννοούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tactical Tips Part-13: Safe House

    https://www.youtube.com/watch?v=TyMOBTWD5d0

    Four basic steps can protect you while keeping an intruder at bay.
    In the case of a home invasion, Dave Spaulding demonstrates the proper sequence of steps to take to keep you protected in your safe room, and to keep an intruder out. Learn the advantages to having a safe room in a home invasion situation.
    This series is a collection of self-defense tips with career law enforcement officer Dave Spaulding designed to help individuals learn proper skills and techniques to defend themselves. Spaulding has worked in all facets of law enforcement and was a founding member of his agency's SWAT Team. He was also the commander of a multi-agency narcotics task force that included local, state and federal investigators.Most recently, he received the 2010 Trainer of the Year Award by Law Officer Magazine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Πώς αφελληνίστηκε η Ίμβρος και η Τενέδος.
    Από την ιστοσελίδα pontos-news.gr

    Το 1964, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, με την υπ΄ αριθμ. 35 της 27ης Μαΐου 1964 απόφαση της, θέτει σε εφαρμογή το γνωστό «Eritme Programi» ή «Πρόγραμμα Διάλυσης» (η τούρκικη λέξη «eritme» σημαίνει διάλυση, λιώσιμο, τήξη, αφομοίωση). Το Πρόγραμμα αυτό αλλά και ο τρόπος εφαρμογής
    του δεν ανακοινώθηκε ποτέ επισήμως στις αρχές της Ίμβρου, ακριβώς επειδή αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης.
    Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν ο αφελληνισμός των δύο νησιών.
    Προέβλεπε, μεταξύ άλλων τα εξής:
    Ίδρυση Ανοικτών Αγροτικών Φυλακών στο Σχοινούδι, το μεγαλύτερο χωριό της Ίμβρου και τη μεταφορά σε αυτές βαρυποινιτών από την Ανατολή, οι οποίοι επιδόθηκαν σε εγκληματικές πράξεις εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων, με την ανοχή των τουρκικών αρχών.

    http://www.exapsalmos.gr/2016/03/05/pos-afellinistike-i-imvros-ke-i-tenedos/

    2)ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ 12.590 ΑΤΟΜΑ
    Οι επιπτώσεις του «Νόμου Παρασκευόπουλου» με τις μαζικές αποφυλακίσεις: Πέντε παραδείγματα.
    Ελλάδα

    13|10|2017 16:01

    Τι και αν υπήρξαν φωνές τόσο από τον πολιτικό κόσμο, όσο και από την κοινωνία για το νόμο Παρασκευόπουλου που οδήγησε σε αθρόες αποφυλακίσεις η κυβέρνηση δεν έδειξε να προβληματίζεται με αποτέλεσμα οι συνέπειες δύο χρόνια μετά να είναι ορατές και θλιβερές.

    Αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας στο κέντρο κυρίως των μεγάλων αστικών περιοχών και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας. Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, συμβόλαια θανάτου, συμμορίες, απαγωγές, εμπόριο όπλων κλπ, αλλάζουν εντελώς τη φυσιογνωμία της Χώρας.

    Σε συνδυασμό και με τις άλλες κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης όπως η κατάργηση της Ομάδας Δέλτα που περιπολούσαν διαρκώς, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και η ανοχή της στις συλλογικότητες, έχουν επιτείνει το γενικό κλίμα ανασφάλειας των πολιτών.

    Ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις δυσμενείς επιπτώσεις όσο και της Ένωσης Εισαγγελέων που με ανακοίνωση της είχε αναφέρει ότι "Η ισχύς του νόμου(Παρασκευόπουλου) ξεκίνησε το Μάιο 2015, οι πρώτες μαζικές αποφυλακίσεις ήρθαν κιόλας τις πρώτες 45 ημέρες εφαρμογής του” και ότι “οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και εδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής…το νομοσχέδιο φέρνει γενική ελευθέρωση κρατουμένων», η Κυβέρνηση συνεχίζει μέχρι και σήμερα την ίδια καταστροφική πολιτική της.

    Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 αποφυλακίστηκαν 12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000 από αυτούς είχαν καταδικαστεί για κακούργημα .

    Ένα επίσης, κρίσιμο στοιχείο είναι ότι από τους ανωτέρω είχαμε πέντε περιπτώσεις ισοβιτών που αποφυλακίστηκαν με αναπηρία 80% και 163 ισοβιτών με αναπηρία 67%.

    Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί 4930 κρατούμενοι, δηλαδή κατά μέσο όρο 430-450 αποφυλακίσεις το μήνα λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου και των παρατάσεων του.

    Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι πολλοί από τους ανωτέρω αποφυλακισθέντες υπέπεσαν σε νέες εγκληματικές πράξεις, και μάλιστα σοβαρότερες από αυτές που αρχικά είχαν καταδικαστεί.

    ...

    http://www.iefimerida.gr/news/369137/oi-epiptoseis-toy-nomoy-paraskeyopoyloy-me-tis-mazikes-apofylakiseis-pente-paradeigmata





    Πηγή: Οι επιπτώσεις του «Νόμου Παρασκευόπουλου» με τις μαζικές αποφυλακίσεις: Πέντε παραδείγματα | iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον/τους στέλνεις στον ...αγύριστο, και τους εισαγγελείς τους γράφεις στα ...&απαρια σου. Πάνω απ' όλα η ασφάλεια της οικείας και των οικείων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονο οι σκλαβοι δεν εχουν οπλα και δικαιωμα στην αυτοαμυνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ,προωθειστε την εξοδο του ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟΥ!!!!!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ,84% την υποστηρίζουν!!!!!!
    ''...Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν. ..''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.