3/3/18

Ερντογάν: Χωρίς την συγκατάθεσή μας δεν γίνεται βήμα στην Α. Μεσόγειο

Στο επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ φάνηκε ότι «χωρίς τη συγκατάθεση της «τδβκ» και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήσει, κατά την περιοδεία του στις χώρες της Αφρικής. Οπως είπε, το ίδιο ενδεχομένως θα θέλει να κάνει και η Γαλλία με την Total και οι ΗΠΑ με την ExxonMobil, και σημείωσε ότι το θέμα το συζήτησε και με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Τούρκος πρόεδρος στις δηλώσεις του είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος του ζήτησε να είναι πιο ήπιος στο θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ της. «Θέλει να είναι πιο ήπια η στάση μας στο θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ. Κι εγώ του εξήγησα ότι συμπεριφερθήκαμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», είπε.

«Και ο βορράς και ο νότος», κατά την έκφρασή του, «έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: Να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον βορρά της Κύπρου με ποιούς και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί», ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν το τουρκικό γεωτρύπανο θα κάνει σύντομα ερευνητικές εργασίες στη Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «ασφαλώς και θα κάνει, δεν υπάρχει θέμα να μην κάνει. Γι' αυτό αγοράστηκε αυτό το σκάφος. Η αγορά του σκάφους ενόχλησε τον ε/κ τομέα. Σε εκείνη την περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της «τδβκ» και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα».

Επεσήμανε πως «στο επεισόδιο με την ΕΝΙ αυτό φάνηκε. Αύριο ίσως η Γαλλία με την Τotal να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά. Οι ΗΠΑ ίσως με την Exxon να θέλει να το κάνει. Αλλά ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων της «τδβκ» και της Τουρκίας, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Καθημερινή

9 σχόλια:

  1. ΑγαπητεΣαββα

    Παρακολουθουμε ολοι μας την ελληνικη αντδραση στις συνεχως επαυξαμενες τουρκικες πιεσες ακομη και περαν των λεγομενων κλασσικν διεκδικησεων της,σε ρισιμα θεματα .που σε μια αλλη χωρα ενα απο τα γεγονοτα, θα ηταν αιτια πολεμου..Πραγματικα αδυνατω να διακρινω αν η ελληνικη σταση ειναι λογω εξωθεν ..φιλικων συστασεων... η ενεκα των ελληνων νενεκων...που μας διαφεντευουν
    Συνεχως επαυξανεται μεσα μου η εκτιμηση ,οτι στην πλατη μας παιζεται ενα σεναριο αναιμακτου ακρωτηριασμου (ο αιματηρος θα κοστιζε και κυριως θα αδυνατιζε την νατοικιη πτερυγα στην περιοχη) ελλαδικου κυριαρχικου χωρου...Τολμω δε με λυπη μου να δηλωσω και το πει και αλλου εδω μεσα οτι στο τελος η προβληματικη τουρκια θα γυρισει στην δυτικη στρουγκα (μετα Βαιων )εχοντας χορτασει με εκ δυσμων της προερχομενα οφελη...

    Και δυστυχως οι μαυροι καβαλαρηδες δεν υπαρχουν πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την στιγμή που ο κύριος Ακιντζι ΔΕΝ αποδέχεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και παραμένει στο Οθωμανικό Δίκαιο τότε το καθεστώς της Β. Κύπρου είναι παράνομο. Δεν θα νομιμοποιήσει ο κ. Ερντογαν ένα παράνομο καθεστώς μέσο Διεθνούς Δίκαιου που πηγάζει από το δικό του Οθωμανικό Δίκαιο.

    Η Κύπρος ανήκει αν θελήσουν ποτέ οι Τουρκοκύπριοι στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο νοουμένου ότι αποδέχονται την Κυπριακή Δημοκρατία και άρα εντάσσονται στο Κυπριακό Δίκαιο άρα και αυτόματος στο Ευρωπαϊκό συνεπάγοντας αποχώρηση Τουρκικών Δυνάμεων με κύριους Εγγυητές της Ασφάλειας της Κύπρου τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Όσο αναστέλλουν οι Τουρκοκύπριοι τα δικαιώματα τους (όσοι είναι κάτοχοι Κυπριακής Υπηκοότητας) από μόνοι τους αποδέχονται το Οθωμανικό Δίκαιο δεν υπάρχει λύση και άρα μιλάμε για Τουρκία όπως λέει ο κύριος Ερώταγαν και Οθωμανικό Δίκαιο .
    Δεν υπάρχουν Δυο Κράτη η Κύπρος είναι μια, και αν υπάρξουν 2 κράτη σημαίνει ότι η Exxon και όλες οι Διακρατικές συμφωνίες απορρέουν από την Κυπριακή Ευρωπαϊκή Δημοκρατία άρα αν υπάρχουν 2 κράτη μέσο διχοτόμησης υπάρχει η βόρεια ΑΟΖ και η Νότιά ΑΟΖ που η κάθε ΑΟΖ ανήκει και στο κράτος της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν ὑπάρχει βόρεια Κύπρος καί νότια Κύπρος. Μία ἦταν καί εἶναι καί θά εἶναι ἡ Κύπρος.
    Στήν Κύπρο ζῆ μιά ἐκ 18% τοῦ ὅλου πληθυσμοῦ μουσουλμανική μειονότητα, καί δή ἀπό ἐξισλαμισμένους Κυπρίους Ἕλληνες.

    Κακῶς λοιπόν, Ἑλλάδα καί Κύπρος, δέν ἔχουν λύσει ἤδη τό πρόβλημα κοινῆς διαβιώσεως μεταξύ Ἑλλήνων στήν Κϋπρο, μιᾶς μειονότητας ἐξ Ἑλλήνων πού ἐκμουσουλμανίσθηκαν στό διάβα τῆς ἱστορίας, καί ἔγιναν τουρκόφωνοι γιά ἱστορικούς λόγους πού εἶχαν παρέλθει ἤδη ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος.

    Ἡ Τουρκία, εἶναι ἐκείνη πού ἐμποδίζει συνέχεια τήν εἰρήνευση τοῦ λαοῦ τῆς Κύπρου μεταξύ 82% Κυπρίων Ἑλλήνων καί 18 % Κυπρίων μουσουλμάνων.

    Προσφέρει ἔτσι, ἄχρηστη πλέον, ἀλλά καί γενικώτερα ἐπικίνδυνη γιά τήν διεθνῆ εἰρήνη, ἐκδούλευση εἰς τρίτους (Μεγάλη Βρετανία):
    Πουλάει στούς Βρετανούς ὑπηρεσίες ἐπιτόπιου "μπράβου", ὡστε νά εἶναι ἀναγκαία ὄχι ἁπλῶς ἡ παρουσία ἀλλα καί ἡ "προστασία" τῶν Βρετανῶν,
    τήν ὁποία προστασία αὐτοί μεταπωλοῦν στό ΝΑΤΟ ὡς δική τους πρόσθετη ἰσχύ στήν περιοχή - ἀκόμη καί στούς... Γάλλους!

    Ἀκόμη, ἔτσι προσφέρει στόν Πάπα, δυνατότητες πολιτικῆς ἐπιρροῆς καί οἰκονομικῆς διεισδύσεως στήν Κύπρο, πού ἀλλιῶς ἴσως θά ἀπεκρούοντο.

    Ὅπως συνήθως, δηλαδή, ὁ Ἐρντογκάν πρῶτα πουλάει αὐτό πού δέν ἔχει,
    προσποιούμενος ὅτι τό ἔχει ἤδη,
    καί μετά προσπαθεῖ νά ἁρπάξῃ αὐτό πού πούλησε ὡς τάχα δικό του

    ...μέ τήν ὑποστήριξη μάλιστα τοῦ ἀγοραστῆ-κλεπταποδόχου, ὅταν αὐτός πέφτει στήν ψυχολογική παγίδα, νά συζητάῃ μαζί του,
    καί νά δελεάζεται ἀπό τήν κλεπταποδοχή,
    παρά τό ὅτι ἀρχικά δέν ἤθελε ά χαρακτηρισθῆ ὡς κλεπταποδόχος.

    Μία εἶναι ἡ Κυπριακή Δημοκρατία. Δεύτερο πλέον Ἑλληνικό κράτος, ἀφοῦ δέν τήν ἄφισαν οἱ Ἄγγλοι τό 1950 καί μετά, νά ἑνωθῆ μέ τήν Ἑλλάδα.
    Αὐτό, πρέπει νά τό χωνέψουμε ὅλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις ούτε στην Κύπρο ούτε στην μεσόγειο. Οι γεωτρήσεις αυξάνουν τους σεισμούς και τις καθιζήσεις και ζούμε είδη σε μια σεισμογενή περιοχή. Επιπλέον ένα ατύχημα σαν τον κόλπο του Μεξικού θα καταστρέψει όλο το αιγαίο και τα ψάρια θα αφανιστούν και ο τουρισμός.
    Αν τα κοιτάσματα είναι όσο μεγάλα λένε, θα έχουμε και πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα για φυσικές καταστροφές.
    Γεωτρήσεις θα έπρεπε να γίνουν μόνο αν φτάναμε στο σημείο να μας παρακαλάνε οι ξένοι να τις κάνουμε, οπότε το κέρδος θα ξεπερνούσε το κόστος της φυσικής καταστροφής και τα γεωπολιτικά προβλήματα.
    Τα ίδια χρήματα θα ζητήσει από την γεώτρηση μια περιφερειακή δύναμη όπως η Τουρκία σε σύγκριση με το κρατίδιο της Κύπρου;
    Αν η τιμή(200+$ το βαρέλι) είναι σωστή μπορούμε να έχουν εγγυήσεις ξένων δυνάμεων ενάντια στην Τουρκία.
    Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 10 χρόνια και ως τότε η Τουρκία μπορεί να μην υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, ὁ χρόνος τρέχει σέ βάρος τῆς Τουρκίας. Ὄχι διότι θά τήν διαμελήσουν οἱ ἀπ΄ἔξω της. Ἀλλά διότι διαμελίζεται φυσικά ἀπό μόνη της.
      Συνεκτικός δεσμός χωρίς ὅμως λόγο ὑπάρξεως, δέν συγκρατεῖ πλέον τό ὄν.

      Ὁ ἀντίστροφος λόγος ὑπάρξεως τῆς Τουρκίας, ἦταν ἡ καταστροφή τῆς Ρωμηοσύνης.
      Ἐπέτρεψε σέ ἕναν βαθμό ὁ Θεός.....
      Τώρα ὅμως, χωρίς τήν Ρωμηοσύνη ἁπλῶς γιά ἀντίπαλο, ἀλλά τόν ἴδιο τόν ἀληθινό Θεό, τελείωσαν τά ψωμιά της:

      Συμμαχεῖ ἡ Τουρκία κατά τῆς Ρωμηοσύνης (Ἑλλάδος-Βαλκανίων-Συρίας), μέ τζιχαντιστές-μισθοφόρους, καί μέ τίς ἀντίθεες δυνάμεις τῆς Δύσεως, καί τίς ἄθεες δυνάμεις τῆς Ρωσίας. Ἔτσι θά τήν ἀφίσει ὁ Θεός; Οἱ σημερινοί φίλοι της θά τήν διαλύσουνε καί οἱ ἐχθροί πού ἡ ἴδια δημιουργεῖ συνέχεια στόν ἑαυτό της, θά τήν μοιρασθοῦνε ἐν τέλει. Δίκαιο δέν εἶναι;

      Διαγραφή
  5. Τώρα θα δούμε, εάν τα "εθνικά δίκαια" του Ερντογαν είναι υπέρ άνω των κερδών και των εταιρικών δικαιωμάτων των ενεργειακών κολοσσων.
    Θα τιμησουν τις υπογραφές τους ή θα μετακυλισουν τη φαπα του Ερντογαν στον πιο "αδύναμο".
    Είναι θέμα αξιόπιστιας γιατί στο μέλλον θα πρέπει να αντιμετωπιζονται σαν καρπαζοεισπρακτορες και όχι όπως παρουσιαζονται σαν γίγαντες
    Οψωμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δυνατός προχωράει μέχρι εκεί που του επιτρέπει η δύναμη του, ενώ ο αδύναμος υποχωρεί μέχρι εκεί που του επιβάλλει η αδυναμία του...Θουκυδίδη, οι απόγονοι σου μάλλον σε ξέχασαν ή δε σε μελέτησαν ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι τουρκοι εχουν πεσει θυματα ενος γεωπολιτικου σχεδιασμου εναντια στη Κυπρο που πηραν μερος και οι ιδιοι καποτε,η εισβολη στη Κυπρο.Τους εβαλαν να εισβαλουν σε στημενο παιχνιδι και ενω θα μπορουσαν να καταλαβουν ολη τη Κυπρο,καθοτι η Κυπρος κειτεται μακραν,αυτοι σαν καλα πιονια σταματησαν στο 37% της Κυπρου,ενω πολυ καλα ξερουν και εαν δεν ηξεραν καταλαβαν οτι οι μεγαλοι σχεδιαζουν προ 50ετιας για τα επομενα χρονια,οτι τα κοιτασματα ηταν απο κατω απο τοα αλλο μισο της Κυπρου...ευλογα κατα καποιο τροπο τους πιανει το παραπονο..""μας βαλατε να εισβαλουμε μας ειπατε να σταματησουμε μεχρι εκει που μας υποδειξατε και το καναμε,ενω ξερατε οτι το θυσαυρος ηταν απο κατω..!!συντηρουμε ολοκληρο στρατο κατοχης εκει..!!!και τωρα θελετε να βγουμε και στην απεξω απο τα κοιτασματα??!!!..ο Ερντογαν οσο απανθρωπος μισητος σφαιτεριστης αδιστακτος εγκληματιας και να ειναι,ουσιαστικα δεν διαφερει απο τους προκατοχους του,ειναι ο πολιτικος που εδιωξε το ΔΝΤ απο τη τουρκια ανεστησε ττη τουρκικη οικονομια και εξοπλισε τη τουρκια και εφτιαξε σχεδον αυτονομη πολεμικη βιομηχανια,σχεδιαζει το ενεργιακο μελλον με δημιουργεια πυρηνικων σταθμων,εχει κανει της απιστευτες γεωπολιτικες στροφες που προ 5ετιας εαν τις προεβλεπε καποιος θα τον ελεγαν τρελο,εδιωξε Ιταλικο τρυπανι συμμαχικης χωρας του ΝΑΤΟ,εχει εισβαλλει στο βουρκο της Συριας και προσπαθει να αποτερψει τον επερχομενο διαμελισμο και ομοσπονδοιοποιηση της χωρας του λογο αλλαγης γεωπολιτικων δεδομενων..εχει εχει εχει..παλευει σαν λεων παιζοντας οτι ατου και χαρτια εχει η γεωπολιτικη θεση της τουρκιας ...Μακαρι να ειχαμε μισο Ερντογαν ως πολιτικο προσωπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ερτογαν απαντα στους αφελεις εδω...τι ειναι διεθνες δικαιο.Διοτι υπαρχουν αφελεις που λενε κι επικαλουνται το δικαιο αυτο σαν ...πανακεια...που ολα τα σφαζει κι ολα τα...τακτοποιει αυτοματως...σαν αστυνομια....Αυτο αλλιως λεγεται και ...τρια πουλακια...στου κυρ Μανωλη τα αυλακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.