31/3/18

Ο ολλανδικός όμιλος Damen αυξάνει τις επενδύσεις της στη Ρουμανία


Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε στις 21 Μαρτίου 2018 να δώσει τη δυνατότητα στον ολλανδικό όμιλο Damen να ολοκληρώσει την εξαγορά του ναυπηγείου Daewoo Mangalia Shipyard Industries, αναφέρει το «Mer et Marine».
Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση έχει και αμυντικό αντίκτυπο, καθώς μέσα στους όρους του προγράμματος νέας κορβέτας υπάρχει υποχρέωση ο κατασκευαστής να διαθέτει ναυπηγείο στη Ρουμανία. 
Η Damen κατέχει ήδη το ναυπηγείο του Galati στη Ρουμανία από το 1999, με την απόκτηση του δεύτερου ναυπηγείου ωστόσο αποτρέπει την είσοδο άλλων ξένων ομίλων στη ρουμανική αγορά. Η Ρουμανία θεωρείται αρκετά πιθανός υποψήφιος αγοραστής τεσσάρων κορβετών SIGMA 10514.
Ptsisi

2 σχόλια:

  1. Οι χαμηλοί φοροι φέρανε επενδύσεις στην Ρουμανια και ταυτόχρονα ανέβηκε το οικονομικό, εκπαιδευτικο και τεχνολογικο επιπεδο τον νεων που βρίσκουν εργασια και στην Ευρώπη μεσω των εταιρειών αυτών.

    Οι ολλανδοι απο την αλλη ανεβαζουν προγραμματιστες και μηχανικους στις μητρικες με μισθους χαμηλους με κλειστα συμβολαια για 3 ή 4 χρονια το λιγοτερο.

    Εν τω μεταξυ οι ρουμανοι γινονται 'γατες' πανω στην νεα τεχνολογια, αναπτυξη προιοντος και τροπο διαχειρησης καινουργιων προτζεκτ. Δεν εχουν κατι να χασουν.

    Η Damen εχει αρκετα ναυπηγεια σε ολο τον κοσμο. Ξεκινησε με το να επισκευαζει ξυλοβαρκες αλλα δεν ειχε απεναντι του το ελληνικο δημοσιο. Τη τυχερος ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ - ΣΤΟ HELLA(s)DISTAN - ΕΙΧΑΜΑΝ ΚΑΙ... ΡΟΥΜΑΝΟΒΛΑΧΟΥΣ ΝΕΡΟΥΛΑΔΕΣ... χαχαχα!

    «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» - Μάρτιος 2012:

    «Να πίνουμε νερό από τις βρύσες μας», κάλεσε τους Θεσσαλονικείς ο Νίκος Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., από το βήμα της ημερίδας «Πόσιμο νερό και υγεία», που διοργανώθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2012 (22 Μαρτίου). Διαβεβαίωσε δε πως η ΕΥΑΘ φροντίζει να διαθέτει άφθονο, υγιεινό και φθηνό νερό στους καταναλωτές της.

    «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» - Μάρτιος 2018:

    «ΔΗΝ ΠΙΝΣ ΝΗΡΟ... ΠΙΝΣ ΒΗΛΟΥΔΟΥ!!!»™

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.