10/3/18

Σε νέα πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε η Τουρκία - Δέσμευσε μεγάλη περιοχή στο FIR Λευκωσίας και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα εξέδωσε νέα οδηγία προς ναυτιλομένους, με την οποία δεσμεύει μεγάλη περιοχή εντός της Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) Λευκωσίας και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Σκοπός της, όπως αναφέρεται η διεξαγωγή άσκησης για ανέλκυση υποθαλάσσιου αντικειμένου κατά τις περιόδους από 11 έως 18 Μαρτίου και από 22 έως 29 Μαρτίου.
Η τουρκική Navtex δεν αφορά ανανέωση προηγούμενης, αλλά νέα, η οποία δεσμεύει επιφανειακά τη θαλάσσια περιοχή και δεν επηρεάζει τους προγραμματισθέντες ερευνητικούς σχεδιασμούς, δήλωσαν έγκυρες κυβερνητικές πηγές.
Το βάθος και η έκταση στα οποία θα διεξαχθούν οι έρευνες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, έχουν δεσμευτεί από τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διευκρίνισαν περαιτέρω πως δεν πρόκειται για ανανέωση προηγούμενης τουρκικής Navtex και αντι-Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Κέντρο Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), εξέδωσε προειδοποίηση προς ναυτιλλομένους ότι η Navtex FA-34 NR 0369/18 δεν συντονίστηκε με τις σχετικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή ευθύνης της Δημοκρατίας της Κύπρου, αναφέρεται, είναι το ΚΣΕΔ.

ΠηγήQ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.