7/4/18

Γράμμα από τη Θράκη: Ώστε φταίει ο Βλαδίμηρος;

του Κώστα Καραίσκου
Ώστε φταίει ο Βλαδίμηρος;
Το ρωσοτουρκικό ειδύλλιο που κορυφώνεται αυτές τις μέρες έχει παγώσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ενώ επιδαψιλεύει έναν μνησίκακο ενθουσιασμό στους ψιττακούς των δυτικών συμφερόντων. Ευεξήγητο, βεβαίως, αφού ο ηγέτης του «ξανθού γένους» μέχρι χθες αναμενόταν να έρθει ως από μηχανής θεός και να μας απαλλάξει από την τουρκοϊσλαμική απειλή, στον ρόλο που τον ήθελαν οι προαιώνιες «προφητείες» (με ή χωρίς εισαγωγικά, δεν το γνωρίζω). Ήρθε όμως το Κουρδικό ζήτημα με τον αμερικανικό υποστηρικτικό σχεδιασμό να μετατοπίσει την Ερντογανική Τουρκία στην άλλη πλευρά, φέρνοντας θριαμβευτικά τον Βλαδίμηρο ως φίλο στην Άγκυρα για πάσης φύσεως δουλειές: προμήθεια φυσικού αερίου, κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα, πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων S-400… Τώρα πρέπει να υποστούμε και τα μαθήματα γεωπολιτικής από τους λούστρους της ΝΑΤΟϊκής συμμορίας, που επιχαίρουν για την διάψευση των – μεταφυσικών, είναι αλήθεια – ελπίδων των νεοελλήνων.
Εμείς ανήκουμε σε εκείνους που (ακόμα) προσβλέπουν στη Ρωσία του Πούτιν για πολλά, χωρίς ωστόσο να μπερδεύουμε την πραγματικότητα με τις φαντασιώσεις. Σήμερα αυτή η χώρα είναι το μοναδικό ανάχωμα – σε επίπεδο κρατικής υπόστασης – στην αποδόμηση των κοινωνιών και του ανθρώπινου προσώπου. Η Νέα Τάξη της (αντι)φασιστικής πολιτικής ορθότητας, της επιβεβλημένης «πολυπολιτισμικότητας», της καθιερωμένης μαζικής λαθρομετανάστευσης, της αποχαλινωμένης ιδιωτικοποίησης στο οικονομικό πεδίο, της δημοκρατικοφανούς ολιγαρχίας των παρασκηνίων, της απηνούς δίωξης των παραδοσιακών αξιών του πολιτισμού βρίσκει από χρόνια στον Βλαδίμηρο και στο καθεστώς του την πιο συγκροτημένη αντίσταση. Βεβαίως δεν αγνοούμε τις αδυναμίες της σημερινής Ρωσίας και τους συμβιβασμούς του Πούτιν με ποικίλα ισχυρά συμφέροντα αλλά αυτά είναι αναμενόμενα σε μια διακυβέρνηση που πήρε μια γιγάντια χώρα από το κατώφλι της εξαφάνισης και της ξανάδωσε την παλιά της αίγλη. Η λύσσα των καθεστωτικών κατά οτιδήποτε ρωσικού δείχνει ότι μάλλον ο χρόνος δεν δουλεύει για αυτούς.

Κι ας έρθουμε στην ελληνοτουρκική πτυχή. Τι άλλο θα περιμέναμε να κάνει η Ρωσία από αυτό που κάνει σήμερα με την Τουρκία; Όταν της προσφέρεται μια τέτοια ευκαιρία να διασπάσει το ΝΑΤΟ, έπρεπε να την αγνοήσει εν ονόματι της …ορθόδοξης πίστης των Ρώσων; Όταν της ανοίγεται τέτοια αγορά για την χειμαζόμενη από τετραετίας οικονομία της, μπορούσε να απαντήσει αρνητικά; Μόνο ένας τρελλός θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο σε συζήτηση εκτός καφενείου.

Για το δε άλλο σκέλος, τις σχέσεις Μόσχας – Αθήνας, ποιος ευθύνεται που βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο; Εμείς βλέπουμε μιαν Ελλάδα που στην καταστατική της δυτική ένταξη έχει τα τελευταία χρόνια προσθέσει και έναν παθιασμένο εναγκαλισμό με τα υπερατλαντικά αφεντικά και με όλο το καθεστωτικό μπλοκ, του σιωναζιστικού Ισραήλ συμπεριλαμβανομένου. Ο αγωγός Turkish Stream προσφέρθηκε να φέρει μέχρι τον Έβρο το φυσικό αέριο της Ρωσίας κι εμείς κάναμε ότι δεν καταλάβαμε, τους κυπραίικους S-300 τους αποθηκεύσαμε επί δύο δεκαετίες στην Κρήτη χωρίς μια βολή, την πυρηνική ενέργεια ούτε καν την συζητάμε ως χώρα βλέποντάς την ως ταμπού…Ακόμα και η Λευκωσία, που παραδοσιακά στηρίχθηκε στις ρώσικες διπλωματικές και οικονομικές πλάτες, βάζει όλο και περισσότερα αυγά της στο καλάθι των άσπονδων φίλων της. Λοιπόν, τι ακριβώς θέλουμε; Όντως η πολιτική μοίρα του Κώστα Καραμανλή μετά την προσέγγισή του με τη Μόσχα είναι αποθαρρυντική για νέα ανάλογα εγχειρήματα, αλλά αν έχουμε αποδεχθεί την μπανανιακή φύση του ελληνικού κράτους ως τετελεσμένη και δεν κάνουμε τίποτε για την μεταβολή της, δεν έχουμε και κανένα δικαίωμα να μιλάμε. Ας μείνουμε στην αγκάλη της μητριάς Δύσης, και να είμαστε κι ευχαριστημένοι όσο «απλώς» μας απομυζά, γιατί υπάρχει πάντα – ιδίως στις μέρες μας – κι ο θανάσιμος κίνδυνος να μας ρίξει με ψευτοπατριωτικά προσχήματα εναντίον του ΝΑΤΟϊκού αποστάτη. Και τότε…

13 σχόλια:

  1. Μα είναι να ρωτάς άν φταίει, Κώστα μου; Δεν το χώνεψες πως είναι ικανός για όλα, με όσα πρέπει να έχεις διαβάσει και δεις στο Σκάι, για τόσες δολοφονίες και πρακτόρων στο εξωτερικό και δημοσιογράφων στο εσωτερικό και για την κατάρριψη του αεροπλάνου Η17 και για την εισβολή στην Ουκρανία και για την προσάρτηση της Κριμαίας και για
    την νόθευση των δημοψηφίσμάτων σε Βρετανία και Καταλωνία, των εκλογών στις ΗΠΑ και στην Γαλλία, των υποκλοπών στην Γερμανία, για τους βομβαρδισμούς με χημικά στη Συρία και στο Σώλσπερυ και και και...
    Αν δεν ξέρεις τι κουμάσι είναι αυτός ο Βαλόντια του Ξανθού Γένους, γιατί δεν ρωτάς
    την φίλη μας Σώτη, που έχει αντίγραφα του φακέλου, με λεπτομέρειες, άν δεν θες να πας κατευθείαν στην πηγή (κάθε σοφίας), τον Mr Piat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απολυτα λογικος ο αρθρογραφος...το μονο λαθος του ειναι οτι λεγοντας ....εμεις...εννοει ολη την χωρα...ενω δεν ειναι ...εμεις....αλλα μια κλικα ελιτ...λιγων ατομων...στο τιμονι της χωρας βεβαια..φανερα...αλλα και αφανως....πιο κατω ...ειναι οι ...Φιλιππινεζες της Δυσης φανατικα....σαν τζιχαντιστες....και αυτοι οδηγουν τον ολεθρο εδω...των πολλων....Δεν ειμαστε ...εμεις....ειναι ...Αυτοι οι λιγοι...και η χωρα δεν ειναι αυτοι....παριστανουν αυτοι οτι ειναι ολη η χωρα.Εγω πχ. Δεν ειμαι με αυτους...αλλα ανοικω στην χωρα....οχι μαζι με ..αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι ειναι,οχι μονο μητρια!χειροτερα!εμεις ειμαστε το ψυχοπαιδι,αυτο που δεν εχει δικαιωμα να διεκδικει,μονο να ευχαριστει το Θεο που υπαρχει!απο κει και περα,τζανετακος(αστειευομαι)ηθοποιος ηταν ο ανθρωπος,αλλα ετσι τον θυμομαστε,δεν τον υποτιμα,αντιθετα!ειναι προς τιμην του γιατισημερα χωρις να το ξερει βεβαια,εκφραζει ολο τον ελληνισμο!καρπαζοεισπρακτωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα θα σας πω και βαλτε το καλα στο μυαλο σας: Ελλαδοϊσραηλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας λέει ο ΚΚ
    «κι ο θανάσιμος κίνδυνος να μας ρίξει με ψευτοπατριωτικά προσχήματα εναντίον του ΝΑΤΟϊκού αποστάτη»
    Δηλαδή αν ο ΝΑΤΟικός αποστάτης μας επιτεθεί θα φταίει το κακό ΝΑΤΟ επομένως θα είναι ψευτοπαρτιώτες «Ψιττακοί» αυτοί που θα αντισταθούν.
    Ενώ οι πραγματικοί πατριώτες σαν τον ΚΚ δεν θα αντισταθούν για να μην στεναχωρήσουν την μαμα Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Καραϊσκο,
    κανείς ηγέτης της Ελλάδος, από οποιαδήποτε ιδεολογική εφετηρία κι αν ξεκίνησε κι έφτασε να διαφεντεύει τις τύχες της χώρας, δεν διανοήθηκε να αναπτύξει τέτοιου είδους σχέσεις που (υπο)νοείται με τη Ρωσία. Γιατί, εκτός από τον μόνιμο ταραξία της περιοχής και αντίπαλό μας, έχουμε και τον μόνιμο και πιό παλιό αντίπαλο, τη Ρωσία, η οποία διεκδικεί ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΆΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ. Και το προσπαθεί με χίλια δυό προσωπεία. Το χειρότερο δε σενάριο που είχαμε πάντοτε, ήταν όταν είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τους δυό μαζί. Τον έναν εμφανώς (Τουρκία) και τον άλλον αφανώς(Ρωσία) Τελευταία παραδείγματα? Κυπριακό, και Υφαλοκριπίδα-ΑΟΖ Αιγαίου. Ενώ όλοι δείχνουν Τουρκία, λίγοι δείχνουν τον υποβολέα.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε επ'ουδενί
    1. Πάντα πίσω από οποιαδήποτε κίνηση της τουρκίας είναι η αμέριστη αλλά αφανής σύμπραξη της Ρωσίας.
    2. Πάντα πίσω από οποιαδήποτε κίνηση της τουρκίας, υπάρχει ένα όριο που το θέτει το ΝΑΤΟ και γενικώτερα η Δύση, καθώς το δίλημμα ήταν πάντοτε ή θα επιβιώσει η νομενκλατούρα της τουρκίας με έναν εχθρό που μπορεί να χειραγωγηθεί και κατα συνέπεια θα μείνει στο μαντρί του ΝΑΤΟ, ή δεν θα τις γίνει το χατήρι, νέες δυνάμεις θα αναδυθούν, αντιδυτικές, οι οποίες θα βγάλουν την τουρκία από το μαντρί, με τις συνακόλουθες συνέπειες στην περιοχή (οπισθοχώρηση της Rimland). ; Οτι δηλαδή συμβαίνει τώρα.
    Αν νομίζουν λοιπόν είτε οι Πουτινοφάγοι, είτε οι πουτινοfan, ότι ο Πούτιν και ο Ερντογκάν μας κάνουν κακό με όλα αυτά, εγώ διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, καθώς υλοποιείται το Νο2 σενάριο.
    Όσο για την ηθική κάπτωση, το κοινωνικό αδιέξοδο (πέραν του οικονομικού) που έχει επιφέρει ο εναγκαλισμός μας με τη Δυση, θα πρέπει να παραδεχθείς ότι αυτό έχει σχέση καθαρά με την γραικύλικη συμπεριφορά που επιδεικνύουν αρκετοί συμπατριώτες μας, και κυρίως οι ορμώμενοι εξ αριστερών, και εκείνοι που δηλώνουν πολίτες όλου του κόσμου (κοινώς φραγκολεβαντίνοι στην ψυχή) που έτυχε να έχουν ένα χωραφάκι κι ένα σπίτι, στο οικόπεδο Ελλάς.
    Και ένα τελευταίο. Οι κινήσεις Τουρκίας-Ρωσίας απέναντί μας, πάντοτε είχαν σαν μέτρο την ποιότητα ηγεσίας που είχαμε αναδείξει εμείς με την ψήφομας, και η κυβέρνηση με τις Κρίσεις Ηγεσίας των ΕΔ. Όταν εμείς επιλέγουμε συριζανελ που υπόσχονται ότι θα βγούν και θα μαμήσουν και θα δείρουν γνωστό και άγνωστο κόσμο, γιατί έχουν την πλέρια υποστήριξη των χαχόχολων ψηφοφόρων τους, αλλά μετά γίνονται τα πρώτα γιουσουφάκια απέναντί τους καθώς αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιου μεγέθους κρίσεις, μήν περιμένεις άλλη αντιμετώπιση του ανωτέρω διδύμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The issues are simple. Russia makes money by selling gas and weapons to Turkey, including nuclear technology. In the end, Turkey will turn against Russia by developing it's own nuclear weapons. The USA and Britain will encircle Russia and it will dissolve it as they did to the USSR. Turkey will pay the price too. It will be dissolved too. No country, which has opposed the Anglo-Saxon plans has survived.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μιλησει καποιος για τις αμαρτιες των
    αλλων θα πρεπει ναναι το λιγοτερο αναμαρτητος.Αλλιως δεν εχει δικαιωμα να
    πει λεξη.Ο Πουτιν...η σημερινη Ρωσια...που κακως την μπερδευουν ολοι με την Ρωσια των Εβραιων κομμουνιστων ηγετων του χθες...δεν ειναι μια ενωτητα με το χθες.Η ρωσια ηταν χθες...αιχμαλωτη ξενων δικτατορων..ηταν υπο κατοχη 70 ετη.Σημερα δειχνει κατι αλλο.Θα δουμε τι δειχνει.Θα φανει.Δεν μας πολυνιαζει σαν Ρωσια...κοιταει τα δικα της.Θελει να επιβιωσει.Και καλα κανει.Εχει δικαιωμα να ζησει ο λαος της.Αρκει να μην αδικει τους αλλους...η τουλαχιστον να μην αδικει...οσο τα αλλα αποβρασματα της Δυσης.Αυτα τα αποβρασματα...δεν εχουν απολυτως κανενα δικαιωμα να λενε σαν αναμαρτητοι για τις αμαρτιες αλλων...οταν ολη η αμαρτια ειναι ο μονος λογος που υπαρχουν.Αυτο συμβαινει 800 χρονια.Παραγινε.Η μονη δυναμη που τους σντιστεκεται παγκοσμια σημερα ειναι η Ρωσια του Πουτιν. ..κι ισως και η Κινα που ξυπνα καθως αρχισαν να επιχειρουν να την αρπαξουν κι αυτην.Απ την αποψη αυτη...ο κινδυνος για μας δεν ειναι η Ρωσια του σημερα...την οποια μαλιστα αντιμαχομαστε με την Δυση...μεσα σε ενα σουρεαλιστικο παραλληρημα ...διαστρεφοντας ..εμεις οι απογονοι του Σιμωνιδη....το μυνημα του στις Θερμοπυλες...και αντι να υπακουομε στα κελευσματα της χωρας μας....και μονο...να γελοιοποιουμε την χωρα μας ..υπακουοντας ...τοις ξενοις τα ρηματα..πειθομενοι ....σε μονιμη βαση..Εγω αρνουμαι να ...πεσω ...να κειμαι...τοις ξενοις ρηματα πειθομενος....και μαλιστα των πιο αμαρτωλων στην ιστορια....Εσεις συνεχιστε να εριζετε για ποια ρηματα ξενων σας βολευουν...οπως στην σταση του Νικα...η ολυμπιακος ...Παναθηναικος....η αριστερα...δεξια....η Ρεαλ..Μπαρτσα....η ανωχωρητες ...κατωχωρητες....η ασπρο ..μαυρο.....η ταψι...η χαλβας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά πεστα στους αποκεφαλισμενους στο αφριν κ στις γυναίκες που πλέον ικανοποιούν(βιάζονται κατεξακολουθηση) απο τα ορκ της πρώην αλ καιντα κ τους τουρκομανους κ καυκάσιος χιμπατζήδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελεις να πεις οτι γιαυτα ολα φταιει η Ρωσια ..αγνωστε ? Προφανως εχεις θεμα ορσσης...διοτι εκει κατω ..καποτε..ηταν μια χωρα ησυχη...κσι ζουσε οπως ζουσε.Και ξαφνικα καποιοι ξενοι ..οχι η Ρωσια...αλλα η Δυση ....την εκανε χιλια κομματια ταρσντελα..θερινη...με δις βιασμων...αποκεφαλισμων...και ουκ
      Εστι νουμερο φρικης..με συμμαχο την Τουρκια τοτε...φανατικο...Δυτικα πολιτισμενα....κεντρα φρικης....με την τουρκια αγκαλια...Κι οταν η ρωσια αντεδρασε και η φρικη βρηκε ζορι...τοτε η τουρκια κοροιδευοντας τα .αφεντικα της φρικης...χωρις να αφησει εντελως τσ αφεντικα ...επαιξε με την ρωσια καπως...χωρις τα αφεντικα να την σταματησουν στο Αφριν....στους βιασμους...στην φρικη....Η ρωσια την αφησε προς στιγμη κι αυτη...γιατι ειχε ευρυτερο στοχο ..αφου εκει η δουλεια του Ασσαντ δεν ειχε τελειωσει ακομη..Ακομη πολεμα αλλου...και δεν μπορει ναχει δυο μετωπα.Πριν δωσει το οκ η ρωσια στην Τουρκια....εκανε μια απελπιδα προσπαθεια μιας προσωρινης διεξοδου για το Αφριν...μεχρι ο Ασσαντ να καθαρισει το κυριο μετωπο.Δεν δεχτηκαν οι κουρδοι...που ακουσαν τις προσταγες των πηγων της φρικης.Ετσι μπηκαν οι τουρκοι...οι παρτενερ της φρικης....και γινεται οτι λες.Μενει να δουμε τι θα γινει οτσν ο Ασσαντ τελειωσει το κυριο μετωπο.Τοτε θα τεθει το θεμα αλλιως.Θα δεχτει κατοχη συρισκου εδαφους απο τουρκους της φρικης ??Τοτε ασφσλως η ρωσια θα ..ξαναδιαλλεξει...Ασσαντ η Τουρκια ?? Πιστευω θα διαλλεξει Ασσαντ...επενδυσε πολλα πανω του.Τοτε ο χαβας θα αλλαξει.Οπως θα αλλαξει κι εδω ..στο Αιγαιο...οταν η τουρκια το κλεισει εντελως με πολεμικες επιχειρησεις....που ειναι και η επιδιωξη των Δυτικων..δηλαδη να κλεισει.Αν ..αν κλεισει λογω τουρκικων επιχειρησεων...τοτε θα δουμε μια αλλη Ρωσια....μαινομενη....κι οχι ..υπερ μας...η υπερ Τουρκων...αλλα υπερ του εαυτου της....και τους δυο χεσμενους θα μας εχει...θα επεμβει μονη της...για παρτη της...κι αυτην την δουλεια δεν θα την κανει με δυο Νατοικους...αλλα μονη...να τελειωνει με τα ...μπροκολα...ολα...τα αναξιοπιστα που μια ετσι..και μια γιουβετσι..ολη μερα...Εως τοτε λοιπον επιφυλασσομαστε να δουμε ποια ειναι η αληθινη σταση της Ρωσιας σε ολα....τοτε θα δειξει τι στοχευει.

      Διαγραφή
    2. Ο ασαντ στη Συρία θα πολεμάει για αλλά πέντε χρόνια. Όσο βρωμιαρηδες είναι οι Ρώσοι άλλο τόσο είναι κ τα δυτικά κουμασια. Δε ξεχωρίζει η σαπίλα από καμιά μεριά.

      Διαγραφή
  10. Ειναι πιθανον οτι λες.Γιαυτο προτειναν
    στους κουρδους μια μεταβατικη λυση..χωρις Τουρκους.Μπορεις να μου πεις εναν σοβσρο λογο που αρνηθηκαν .??? Γιατι ...διαλλεξαν τους βιασμους μονοι ?Πιθανον διοτι οι ...αλλοι τους βεβαιωσαν οτι θα σταματησουν την τουρκια...που ειναι και του ΝΑΤΟ..συμμαχοι.Αλλα η Τουρκια...εκανε αλλο...και παραμενει στο ...ΝΑΤΟ.Κι εκεινοι δεν την σταματησαν.Τοτε γιατι πιστεψαν τους αλλους ? Οι ρωσοι τους εδωσαν μια ευκαιρια.Οι αλλοι καμμια...και αρχισαν οι βιασμοι....με ευθυνη .....μονο των ...ρωσων....οι αλλοι πουφ...εξαφανιστηκαν.Ομως πεντε χρονια ειναι πολλα.Ολα ρεουν εκει...θα υπαρξουν απροβλεπτα πολλα...μπορει ναναι λιγοτερα...αν χτυπησουν οι αλλοι την Συρια....οπως λεγεται τωρα....οι χρονοι κι ολα θα αλλαξουν...Ο θεος να μας φυλαγει ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ρωσία δεν κερδίζει αλλά ακριβώς όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ, σταδιακά χάνει από την Τουρκία και το Ισλάμ.

    Η Ρωσία είναι ένα βήμα πριν τον εξισλαμισμό αν συνεχίσει έτσι. Η Δύση αντί να βάλει το Ισλαμ να φαει την Ρωσια, όπως θα ήθελε, θα έχει μπροστά της Τζιχαντιστές με πυρηνικά.

    Εδώ και χρόνια έχω πει ότι μόνο μια Χριστιανική Ένωση Ρωσίας ΗΠΑ μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Η Ρωσία έχει την Ορθόδοξη παράδοση, το ιστορικό και πνευματικό βάθος, και οι ΗΠΑ έχουν την προτεσταντική αξιοκρατία και οργάνωση. Αυτά πρέπει να ενωθούν για να σωθεί η ανθρωπότητα. Τους έχουμε και σημείο ένωσης έτοιμο, την Κωνσταντινούπολη, η οποία ανοίκει και στους Ρώσους και στους Αμερικάνους. Θα έχουμε και εναλλαγή Πατριαρχών από Ανατολή και Δύση. Το Βατικανό δεν θα σηκωθεί από τα παιδεραστικά σκάνδαλα ποτέ, αν δεν στηριχθεί από άλλους Χριστιανούς και δεν ανασυσταθεί.

    Μακριά οι Γερμανοί, Γάλλοι και Βρετανοί, αυτοί πάντα τρώνε ο ένας τον άλλο και θα συνεχίσουν να διχάζουν τους πάντες. Αυτοί έχουν κάνει Ισλαμική την Ευρώπη και θα το δούμε μπροστά μας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.