17/4/18

Μακρόν: Η Γαλλία θα υποστηρίξει την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία

Βασίλης Δαλιάνης
Την ετοιμότητα της Γαλλίας να δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περίπτωση που η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 
Απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, έχοντας διαβεβαιώσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στην μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε καθώς δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενώ διαβεβαίωσε τους Ευρωβουλευτές ότι θα προωθήσει και το ζήτημα μια κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου ώστε να υπάρχουν κοινοί κανόνες στα κράτη- μέλη.  
Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

  1. This is good news for both Greece and France. I hope that the French really mean it this time to help Greece in a war with Turkey. Let us not forget what the French did to the Greek army in Asia Minor in 1922 by switching sides and helping the Turks. Indeed, a genuine alliance between Greece and France will benefit both countries.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε βρε παιδιά. Γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά οι Γάλλοι; Ξέρει κανείς τι παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα στηρίξει εφόσον :
    1. Αγοράσομε η υποσχεθούμε οτι θα αγοράσωμε φρεγάτες...
    2. Το αυτό για Rafale με ταυτόχρονη κωλυσιεργία για εκσυγχρινισμό των F-16...
    3.Δώσωμε τα νερά (ΕΥΔΑΠ)
    Και βλέπομε...
    Τώρα πώς θα στηρίξει ; Με λόγια ! Και εμπράκτως θα στείλει ...Rafale εφόσον οι Αμερικάνοι του επιτρέψουν ενέριο ανεφοδιασμό με KC-135 απο την Σούδα !
    Αστα Μακρόν...Σε παίρνει εως Χωροφύλακα στο Μαλί, τον Νίγηρα, την Ακτή Ελεφαντοστού , αντε να ρίξεις και καμμία στρακαστρούκα στην Συρία. Τα σοβαρά αστα στους συνήθεις επισπεύδοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι δουλευόμαστε κανονικά και το γιατί;
    Τόσα χρόνια που παραβιάζεται ελληνικός εναέριος χώρος που ήταν αυτοί οι προστάτες να ενισχύσουν με αεροσκάφη την ελληνική πολεμική αεροπορία και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά ;
    Τι παιχνίδι παίζεται;
    Είναι βέβαιοι ότι είμαστε προ των πυλών σε σύραξη με την Τουρκία και αρχίζουν να μας προετοιμάζουν;
    Δεν τους έχω και τόσους φιλέλληνες και όπως λέμε στο χωριό μου αυτοί δεν βάζουν το χέρι τους σε άδειο σακί. Κάτι θέλουν να πάρουν......
    Εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην ακουμπάμε σε κανένα διότι μπορεί να σκοντάψει και να πέσουμε μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...
    https://youtu.be/A8OmgLwexpQ
    Άσε ρε Μακρόν ευχαριστούμε! Αλλά θα το παλέψουμε με τα G3 νιώθουμε καλύτερα ξέρεις!Αν είναι να πεθάνουμε να πεθάνουμε από σφαίρα στο μέτωπο! Είναι ωραίο να γελάς με τον θάνατο και να του κάνεις πλάκα κατάμουτρα! Όχι από μαχαιριά στην πλάτη! Α και πούσαι Μακρονάκο! Άκουσα πως τους πυραύλους σου τους καινούργιους στη Συρία τους αναχαιτίσαν με τα παλιά τα ρώσικα και κάτι S-200 του 75...ισχύει? Μην βάλεις στις φρεγάτες scalp naval θα προσαρμόσουμε ρώσικα έτσι που το πάει Γ.Γ. Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευστοχο το σχολιο/απαντηση στην γαλλικη κοντεσσα.....

      Τα πισωπλατα μαχαιρωματα των Γαλλων τα ξερουμε πολυ καλα.

      Διαγραφή
  6. Ποσο αξιοπιστη ειναι η ροτσιλντικη μαριονετα? Λες και ξεχασαμε ποιοι εκοβαν τα χερια των Ελληνων που πισω ειχαν τον Κεμαλ και μπροστα τα καραβια των Γαλλων "συμμαχων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρε ελληνάρες. Τα σχέδια συνομωσίας βούτυρο στο ψωμί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε φοβερός λαός, σου λέει ο άλλος θα σε βοηθήσω και εσύ τον κοιτάς υπο γωνία με μισόκλειστα μάτια γεμάτα καχυποψία...ρε Δόξα τω Θεώ που έχουμε συμμάχους... τα πακέτα ντελορ και τα λεφτά της ΕΕ που τρώγαμε τόσα χρόνια... τα ξεχάσαμε; τι τύποι είμαστε Χριστέ μου; γιατί μας λυπάσαι ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.