14/4/18

Αυτό δεν είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλά της ίδιας της Ελλάδας - Από τον Ζάεφ μαθαίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει "μακεδονικό έθνος"

Ζάεφ: Οι Έλληνες κατανοούν ότι δεν πρέπει να πειραχθεί η εθνική ταυτότητα
  • (Φωτ.: EPA / Fehim Demir)
Τον Μάιο θεωρεί ο Ζόραν Ζάεφ ως κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Εάν όλα πάνε καλά ως τότε, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να επικυρωθεί η συμφωνία, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV 24.
Ο Ζόραν Ζάεφ θα θέσει στη συνέχεια τη λύση στην κρίση του λαού, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της κρίση του λαού επισήμανε πως υπάρχει κατανόηση από την ελληνική πλευρά στο θέμα της ταυτότητας. «Το μόνο που έχουμε είναι η μακεδονική μας ταυτότητα. Όμως οι πολίτες χρειάζονται περισσότερα χρήματα, μια καλύτερη ζωή και γι’ αυτό ελπίζουμε σε μια αξιοπρεπή λύση για το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα. Οι Έλληνες έχουν κατανοήσει ότι δεν πρέπει να πειραχθεί η ταυτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βάζοντας ένα χρονικό ορίζοντα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε: «Πιστεύω ότι ο Μάιος είναι ένας ωραίος μήνας για μια ωραία αξιοπρεπή λύση. Στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό μου πρέπει να λύσουμε τα τελευταία ζητήματα. Ως τότε, πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Στο τέλος, αν είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, τότε εγώ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συναντηθούμε, για το τέλος των διαπραγματεύσεων, για τη λύση. Αν αποτύχουμε, οι διαπραγματεύσεις θα μείνουν ανοιχτές. Παράλληλα με τις συζητήσεις για το ονοματολογικό και ανεξάρτητα από την πορεία τους, προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις. Αυτές είναι απαραίτητες στη δικαιοσύνη, στη νομοθεσία, την υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομία. Ακόμα κι αν δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας, πρέπει να φέρουμε την Ευρώπη στην πΓΔΜ. Πιστεύουμε στις ευρωπαϊκές αξίες».
Τέλος, μιλώντας για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ενόψει μιας ενδεχόμενης λύσης ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχει την κατανόηση προς το παρών και ελπίζει σε συναίνεση, ενώ επανέλαβε την απόφασή του για δημοψήφισμα σε περίπτωση λύσης: «Έχουμε πει ότι θα γίνει δημοψήφισμα και δεν θα το αναιρέσουμε. Προσπαθούμε όμως να χτίσουμε μια συναίνεση και σε τέτοια θέματα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Επιδιώκω να έχω μια κατανόηση από όλους και γι’ αυτό μιλώ για εθνική συνεννόηση».
Τέλος, ο Ζόραν Ζάεφ προανήγγειλε κυβερνητικό ανασχηματισμό ως το τέλος του μήνα.

13 σχόλια:

  1. Η Ελληνικη κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορει να αναγνωρισει Μακεδονικο εθνος για τα Σκοπια. Ο Ελληνικος λαος ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέι "Το μόνο που έχουμε είναι η μακεδονική μας ταυτότητα" επομένως το μόνο που έχουν είναι ένα ψέμα. Τα ψέματα αργά ή γρήγορα διαλύονται. Η Ελλάδα ας τους δώσει χρόνο και υπομονή μέχρι να διαλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΓΕ
      Στην περίπτωση των Σκοπιων ο συμμαχός μας είναι ο χρόνος και όχι η εκτελεστική εξουσία που θα καταλήξει στο Γουδή

      Διαγραφή
  3. Κοσμά Αιτωλέ: συμφωνώ μαζί σου.
    Επιπλέον, όπως έχω σχολιάσει και στο παρελθόν, βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγμάτευσης. Πρέπει να προσέχουμε πώς διαβάζουμε τις ανακοινώσεις εκατέρωθεν.
    Πχ πριν δύο μήνες περίπου, ο ΠτΔ ανέφερε τις ελάχιστες "προδιαγραφές" που θέτει η Ελλάδα. Αυτές δεν έχουν σχέση με αυτά που διατείνεται ο Ζάεφ.
    Για αυτό ας περιμένουμε.
    Μπορεί τελικά να φανεί ότι είναι προδότες και τα δίνουν όλα. Όμως πρέπει να το δούμε αυτό όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και διαμορφωθεί η οριστική συμφωνία.
    Τότε και μόνο τότε θα δικαιολογείται αγωνία, θυμός κτλ.
    Τώρα, το μόνο που καταφέρνουμε (τόσο οι αναγνώστες όσο και οι διαχειριστές της ιστοσελίδας που αγαπούμε και εκτιμούμε απέραντα) είναι να στεναχωριόμαστε για πράγματα που δεν πρέπει (ακόμη).
    Ας αφήσουμε τους υπεύθυνους, με νηφαλιότητα και απερίσπαστα να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση.
    Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι προδότες και αυτοί, όπως και εμείς, είμαστε στεναχωρημένοι με αυτό το ζήτημα που μοιάζει οργή Θεού (άκου οι Σλάβοι να θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στριμωγμένοι στή γωνία, εἶναι, μέ αὐτά πού ὑποσχέθηκαν νά δώσουν καί δέν τούς βγαίνει,
      ἀλλά στενοχωρημένοι, πῶς;
      Πόσο καί γιατί εἶναι "στενοχωρημένοι", φαίνεται ἀπό τό πῶς ἀντέδρασαν στίς συγκεντρώσεις τοῦ λαοῦ στήν Θεσσαλονίκη καί στήν Ἀθήνα:
      "Ὄχλος....", κάτω ἀπό τόσες χιλιάδες, ἐθνικιστές, ξεμωραμένος ὁ Θεοδωράκης, κλπ.
      Μήν δουλευόμαστε καί μόνοι μας, γιατί ἄν πέσουν ὑπογραφές θά ἀρχίσουν τά γνωστά παπαγαλάκια τά περί "δέν γινόταν ἀλλιῶς" κλπ....
      Στό κάτω κάτω τῆς γραφῆς, ἐμεῖς δέν ἔχουμε τίποτα νά κρύψουμε, ξερουμε ὅτι δέν πρέπει νά λέγονται Μακεδόνες κλπ οἱ Σκοπιανοί, καί δέν κάνουμε διαπραγμάτευση γιά κάποια μυστική συμφωνία, ὡστε νά μήν διαψεύδεεται ἀμέσως ὁ Ζάεφ ἀπό τό Ἑλληνικό ΥπΕξ!
      Ἤ μήπως τό σχέδιο περιλαμβάνει καί μυστική συμφωνία; ἤ και ἄτυπη συμφωνία μέ ὁρισμένα κόμματα τῆς Ἑλλάδος γιά τήν μετά ἀπό τήν ὅποια φανερή συμφωνία, διαβρωτική ἡμῶν καί τῆς Ἑλλάδος περαιτέρω στάση τους;

      Διαγραφή
  4. Το μόνο που έχουν είναι η "μακεδονική" ταυτότητα.... ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΗΜΑ. Αυτό φαίνεται να λέει στην πραγματικότητα ο Ζάεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία. Εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Το Σύνταγμα μας αναφέρει ότι η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ο θάνατος. Αφού όμως πλέον έχει καταργηθεί η θανατική ποινή, η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι "μόνο" ισόβια φυλάκιση.
    Έλαβαν βέβαια και οι 300 κάποια επιστολή, κάποιο εξώδικο που αναφέρεται σε αυτό, αλλά πρέπει να τους υπενθυμίσουμε (και όχι να τους απειλήσουμε όπως είπε ο Βούτσης) ότι η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
    Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το ελληνικότατο όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
    Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρισης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ σημειώσατε:
    1. Ανασχηματισμό εξήγγειλε ο σκοπιανός για το τέλος του μήνα.
    2. Εδώ λόγω ανυποχώρητης στάσεως των Πατριωτικών Δυνάμεων στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου και, της δηλώσεως των αν.ελ ότι δεν δέχονται καμμία ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία, συνεπώς, απώλεια της δεδηλωμένης και προσφυγή σε εκλογές τον Ιούνιο.
    3. Το Σύνταγμά μας επιτρέπει πρόωρες εκλογές για δύο περιπτώσεις: α) Την απώλεια της δεδηλωμένης και β) Μείζον Εθνικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκλογες προ της φαντασιακής εξόδου απο το μνημόνιο αν και εφόσον και αυτή επιτευχθεί στα χαρτιά δύσκολα να γίνουν ! Η κυβερνηση θα συνεχίσει ως εχει και οι ΑΝΕΛ για εθνικούς λόγους δεν την ρίχνουν ! Θα αντιστρέψουν το επιχείρημα απο την οικονομική του πλευρά .Φυσικα δε θα ψηφίσουν αλλά χρειάζεται να μη ψηφίσουν και άλλοι ! Περιμένω απο κόμματα κατα του ιμπεριαλισμού να μη στηρίξουν την ένταξη μιας χώρας σε ενα ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο διότι απο το Κινημα Συναλλαγής δεν εχω εμπιστοσύνη ... Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση η οποία λύση να μην περασει απο τη Βουλή ... αλλά να περασει αργότερα . Πρώτη φορά θα ειναι ? Πάντως για εκλογες πολυ δύσκολα το βλέπω πριν το 2019 κι ας λένε ολοι οτι ειμαστε προ αυτών.Οι ξένοι θέλουν Αλέξη να τελειώσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις σε οικονομία και εξωτερικά θέματα ...

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ διαπράττουν το κακούργημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.
      Η έσχατη προδοσία δεν παραγράφεται, δεν καλύπτεται από πολίτικη ασυλία, είναι διαρκές έγκλημα, άρα διαρκές αυτοφόρω και επισύρει την έσχατη των ποινών που ισχύει κανονικότατα!
      Η σιωπή σου λογίζεται ώς συγκάλυψη, υπόθαλψη και συνέργεια.
      ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
      Άρθρο 62: Δεν απαιτείται άδεια (της Βουλής) για αυτόφωρα κακουργήματα (για δίωξη, σύλληψη και φυλάκιση βουλευτή).
      Άρθρο 49: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για εσχάτη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος.

      Διαγραφή
  7. Οι Ελληνες πατριωτες να ειναι σε ετοιμοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είναι η Μακεδονία και η Ιστορία μας μπροστά στο χαράτσι που θα μείωναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Έλληνας υπήκοος πρέπει να είναι ηλίθιος κατά τους πολιτικούς μας. Ερωτώ; Γιατί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θέλει να κάνει δημοψήφισμα και οι δικοί μας παρακάμπτουν τον λαό; Μήπως επειδή με τις αποφάσεις τους, επειδή υπέταξαν την χώρα στους δανειστές με τις καλύτερες συνθήκες; Τώρα θέλουν να πουλήσουν και το μέλλον της χώρας. Τελικά ως πότε θα τους ανεχόμαστε, μήπως και εμείς πουληθήκατε για 30αργύρια; Τελικά τι ψυχή θα παραδώσουμε; Έχω βαρεθεί να ακούω συζητήσεις περί Όνου σκιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.