1/5/18

Μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου στην Άγκυρα για ΑΟΖ και σεβασμό του Δικαίου της Θάλασσας

Μήνυμα στην Τουρκία να μην προχωρά σε ερμηνείες που παραβιάζουν το Δίκαιο της Θάλασσας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από τη συνάντησή του με τους ομολόγους του της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι και της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην Αλεξάνδρεια.
«Έχουμε συναποφασίσει ότι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας, της Συνθήκης του Μοντέγκο Μπέι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:
«Και δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάρη από την πλευρά της Τουρκίας, να γίνονται ερμηνείες οι οποίες παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του Δικαίου της Θάλασσας».
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος με τους Προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου παραβρέθηκε στην έναρξη του προγράμματος «Νόστος - Η επιστροφή στις ρίζες», στάθηκε στη συνεργασία των τριών χωρών προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, αλλά και προκειμένου να προωθηθεί ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών.
Όπως είπε, οι σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου είναι εξαιρετικές.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Ο εν λόγω κύριος που ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ότι σέβεται το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ,γνωρίζει ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ που οργανώνει ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ έναντι της ΕΛΛΑΔΟΣ;Φυσικά και το γνωρίζει.
    Ωστόσο ας του το θυμίσουμε
    ''...Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα...''
    Επι πλέον φροντίζει να εισχωρήσει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΟΖΑΛ στην Ελλάδα μας .Αυτό λέγεται ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    ΑΠΕΛΑΣΗ εδώ και τώρα του λαθροστρατού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Δίκαιο γενικώς επικαλείται πάντα ο αδύναμος, διότι δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπίσει διαφορετικά τα καλώς εννοούμενα δίκαιά (συμφέροντά) του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.