3/5/18

Ελλάδα Κράτος Δικαίου, Τουρκία Κράτος Συμμορία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις 2 Μαΐου 2018, ο Τούρκος πολίτης Μουσά Αλερίκ, εργάτης στο Δήμο Αδριανουπόλεως, πέρασε εκ παραδρομής στο ελληνικό έδαφος, στην περιοχή των Καστανιών και τον συνέλαβαν οι στρατιωτικοί του παρακείμενου φυλακίου.
Αμέσως δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η περίπτωση του Μουσά Αλερίκ είναι «ιδανική», για να την χειριστεί η Ελλάδα στη βάση της αμοιβαιότητας και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελλήφθησαν την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, επειδή εισήλθαν εκ παραδρομής στο τουρκικό έδαφος.
 Την χαρακτηρίζουμε ως «ιδανική», γιατί το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν και οι μεν και ο δε, είναι ακριβώς ίδιο και μάλιστα ακριβώς στην ίδια περιοχή.
Στην περίπτωση του ενός, του Τούρκου Μουσά Αλερίκ, η Ελληνική Δικαιοσύνη και το σώμα των Ελλήνων δικαστών, απέδειξαν το πραγματικό μεγαλείο της Δικαιοσύνης και ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου.

Πριν καν περάσουν εικοσιτέσσερις ώρας από το συμβάν, απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση, χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, καταβολή δικαστικών εξόδων, δήμευση του εκσκαφέα και αναστολή της ποινής του για τρία χρόνια.
Ο Τούρκος πολίτης που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης, στις Καστανιές Έβρου, κρατείται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασής του στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες.
Ας δούμε όμως τις έκαναν οι τουρκικές αρχές με την υπόθεση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη. Σε μια υπόθεση ή μάλλον σε ένα απλό συμβάν, που είναι αριβώς ίδιο με αυτό του Τούρκου Μουσά Αλερίκ, αφού κι αυτοί εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος εκ παραδορμής στην ίδια περιοχή,  μερικές εκατοντάδες  μέτρα βόρεια του σημείου που εισήλθε ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ, η τουρκική Δικαιοσύνη, μετέτρεψε δυο ανθρώπινες ψυχές σε εργαλείο άσκησης πολιτικής του τουρκικού κράτους. Και μάλιστα μιας πολιτικής που επιχειρεί να εκβιάσει την ελληνική κυβέρνηση και να καταργήσει το Κράτος Δικαίου της Ελλάδας, που λειτουργεί στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αποφάσισε να μην ικανοποιήσει το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας, επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.
Και έρχεται η Τουρκική Δικαιοσύνη με τους χειρισμούς της στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών να αποδείξει ότι δεν λειτουργεί το Κράτος Δικαίου στην Τουρκία και να δικαιολογήσει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους οκτώ.
Τη στιγμή που για ένα συμβάν απολύτως ίδιο, που συνέβη στην ίδια περιοχή, η το ελληνικό δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη σε λιγότερο από εικοστέσσερις ώρες, ο Τούρκος εισαγελέας, ενώ έχουν περάσει 65 ολόκληρες ημέρες, ακόμα δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, κρατώντας τους ως ομήρους εν έτει 2018, τον 21ο αιώνα.
Και σαν ναμην έφτανε αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ζήτησε ανοικτά να του παραδώσει η Ελλάδα τους οκτώ, παραβιάζοντας τις αρχές του Κράτους Δικαίου, για να συζητήσουμε μετά για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.
Οι παραπάνω περιπτώσεις πρέπει πάνω και πρώτα απ’ όλα να απασχολήσουν τις χώρες της Ευρώπης και ειδικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρούν ως μέγιστη κατάκτηση του σύγχρονου κόσμου και όπλο κατά της βαρβαρότητας τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, οι οποίες πολλές φορές, στο βωμό του οικονομικού κέρδους και συμφέροντος, κλείνουν τα μάτια στις παραβιάσεις των κυβερνήσεων της Άγκυρας σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, με τη συμμετοχή-συνεννοχή της Τουρκικής Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα, αντί τον εξανθρωπισμό της Τουκρίας, τον σταδιακό εκβαρβαρισμό της ίδιας της Ευρώπης.

17 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνουν από ανθρωπιά μόνο με σφαίρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν κ περάσει το μνημόνιο, οι εξορύξεις κ το θέμα του Αιγαιου, τότε η Ελλάδα να επιζητήσει θερμό επεισόδιο για να βρει αφορμή ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ τα σύνορα. Να τελειώνουμε μια κ καλή τις σχέσεις μαζί τους. Ζούμε κ χωρίς αυτούς. Είτε είναι κράτος δικαίου είτε είναι κράτος οικογενειακης-στρατιωτικης μαφίας. Αν ισχύει το δεύτερο ΔΕΝ πρέπει να έχουμε συναλλαγές με εμπόρους ναρκωτικών, καυσίμων, χρηματοδότες του isis, δουλεμπιρους, αρνητές γενοκτονιών κτλ. Αλλά όταν οι Έλληνες κοτσαμπάσηδες επενδύουν Τουρκία, Έλληνες συνεργάζονται με τούρκους δουλεμπόρους, δραγωνα-τσιπρας-ρεπουση αρνουντε γενοκτονίες.....τι περιμένουμε κ από ποιους...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον άφησαν γιατί ο τύπος μυρίζει "πρακτοράτζα" από μίλια μακριά!!!! και φυσικά "γέμισαν τα εσώρουχά τους"
    ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟY;;; ή κρίνονται μόνο από την διαχείρηση στα "ευκολάκια"- τυράκια που τους πετάει ο Ερντογάν;;
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΡΑ και θα την δούμε εν καιρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απόψεις διίστανται διότι ναι μεν είναι μια λογική απόφαση, όμως είναι ασύμμετρα κατευναστική, εις βάρος της αδικίας που υφίστανται οι συλληφθέντες στρατιωτικοί μας. Απλά το περιστατικό απέδειξε ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να δηλώνουμε την παρουσία μας στα σύνορα... Δεν υπάρχουν δυσδιάκριτες γραμμές ούτε γκρίζες ζώνες... Αν ήταν στρατιωτικός ή πράκτορας θα ήταν πιο απλό... Κάθετι έχει αξία όταν προσδίδει κύρος αποτροπής, αποφασιστικότητας και υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εάν ο στόχος αυτής της ανάρτησης είναι να δείξει το "πόσο τουρκος, είναι ο Ερντογαν και πόσο τουρκικό είναι το κράτος απέναντι μας, το πέτυχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανες πολύ σωστά που έγραψες το άρθρο. Πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αφού μάλιστα, αυτές επηρεάζουν και την ζωές ανθρώπων.
    Δεν είναι αστεία τα πράγματα. Όσοι πηγαίνουν στην Τουρκία για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να γνωρίζουν, ότι μπορεί να συλληφθούν αυθαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καί νά σκεφθῆ κανείς, ὅτι, ὅσον ἀφορᾶ τήν πολιτική μας ζωή, εἶναι κάτω τοῦ μετρίου ὅσοι κυβερνᾶνε, ὡς πρός τήν αἴσθηση δικαίου!
    Οἱ καλλίτεροί μας στό θέμα αυτό, βρίσκονται συνήθως παροπλισμένοι ὡς νομικοί ἤ ὡς ἄλλοι πολιτες, καί ἀποκλεισμένοι ὡς πολιτικοί.
    Παρά ταῦτα, ἔχουμε κράτος ὄχι νόμου ἁπλῶς, ἀλλά κράτος δικαίου, δηλαδή πρωτίστως δικαιοσύνης. Διάκριση, πού ἀπό ὅ,τι γνωρίζω δέν κάνει ἡ τουρκική ἀντίληψη περί "κράτους νόμου".
    Ταυτίζουν δηλαδή τό κράτος δικαίου, μέ τό....."κράτος νόμου".
    Ἄντε μετά, νά συνενοηθῆ κανείς μέ τούς Τούρκους, σέ θέματα κράτους δικαίου...

    Σημειωτέον, καί στά γερμνανικά γίνεται λόγος γιά Rechtsstaat, δηλαδή γιά κράτος τοῦ νόμου, καί στά ἀγλικά γιά rule of law. Ἀλλά δέν ἐννοοῦν ὅτι εἶναι κράτη ἁπλῶς "νόμου".
    Διότι στά γερμανικά Recht σημαίνει καί οὐσιαστικό δίκηο (dun hast Recht= ἔχεις δίκηο), καί στά ἀγγλικά rule of law= κανόνας ἐφαρμογῆς τοῦ νόμου (κατά περίπτωση, καταλλήλως καί ὀρθῶς).
    Μᾶλλον λοιπόν, στήν τουρκική "κράτος νόμου" σημαίνει αὐθαιρεσία τῶν δημοσίων ἀρχῶν ἀλλά συντεταγμένα, ὅποτε τούς ζητεῖται, πίσω ἀπό τήν αὐθαίρετη πάντοτε ἡγεσία τους. Καμία σχέση ἡ Τουρκία, μέ Εὐρώπη καί μέ πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θουκυδίδης για το διάλογο Μηλίων - Αθηναίων έγραψε: "..ότι στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και ότι, αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό, τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του."... Το δίκαιο έχει αξία μόνο για εσωτερική κατανάλωση, στις διακρατικές σχέσεις και ιδιαίτερα με ένα αναθεωρητικό κράτος, το μόνο νόμισμα είναι η ισχύς... Μήπως άραγε αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι ότι δεν έχουν αίσθηση του δικαίου, αλλά δεν έχουν αίσθηση στρατηγικής - διπλωματίας και ρεαλισμού, πατέρας του οποίου ήταν ο Έλλην Θουκυδίδης; Οι Τούρκοι μήπως είναι πιο ρεαλιστές;

      Διαγραφή
    2. Σέ πρῶτο ἐπίπεδο, στή ἀρχή, ὁμοιάζει ὡς ςἐάν ὁ ἰσχυρότερος ἐπικρατεῖ.
      Τά ἐπιχειρήματα τῶν Μηλίων ἐνίκησαν τούς Ἀθηναίους ὅμως, στήν συνέχεια. Φονεύθηκαν οἱ Μήλιοι, ἀλλά οἱ Ἀθηναῖοι μέ τήν ἐφαμρογή τοῦ δικαίου τοῦ ἰσχυροτέρου, ἔγιναν τόσο πολύ ἀντιπαθεῖς, ὥστε ὁ "ρεαλισμός τους" δέν τούς ὠφέλησε. Προξένησαν μόνοιντους τήνδιάλυση τῆς συμμαχίας τους, καί τό κυριώτερο, ἠττήθηκαν διότι οἱ σύμμαχοί τους ἀναγκαστικά πολεμοῦσαν μαζί τους. -Τό ἴδιο θά πάθουν καί ὅσοι σημερα στηρίζονται μόνο στήν ἰσχύ τους καί ὄχι στήν ἀλήθεια καί στό δίκαιο, οὔτε στήν ἀκρόαση τῶν δικαίων αἰτημάτων.
      _ Ἰσχύς καί δίκαιο-ἀλήθεια πᾶνε μαζἰ.
      _ Οὔτε ἀλήθεια καί δίκαιο μόνο, τελεσφοροῦν, οὔτε ἰσχύς μόνη της διαρκεῖ.

      Οἱ Τοῦρκοι εἶναι ἀνόητοι-ἄφρονες καί ἐπηρμένοι, ὡς τάχα "πιστοί" καί ὡς τάχα "τό κάτι ἄλλο ἐπί τῆς γῆς...", , ὄχι ρεαλιστές. Νικοῦν ἐμᾶς ὅμως, μόνον ἐάν καί ἐπειδή τό ἐπιτρέπει ὁ Θεός γιά παιδαγωγία μας:
      Δηλαδή,
      α) ἐάν ζοῦμε ἀσεβῶς καί ανόμως, ἀγόμενοι ἀπό τυχοδιῶκτες δημαγωγούς πού κολακεύουν τά πάθη μας, ἤ
      β) ἐάν ἔχουμε διχόνοια, λόγῳ παθῶν μας, καί πολιτικό σύστημα πού τήν ὐποθάλπει, ἀντί νά τήν συγκρατεῖ καί νά τήν κάνῃ παραγωγική ἀνταλλαγή ἰδεῶν καί σχεδίων.
      [Πάθη εἶναι ὁ ἐγωϊσμός(-ἰδιοοτέλεια-ἀτομοκεντρισμός) ἐκ τοῦ ὁποίου γεννᾶται ἡ φιλοδοξία, ἡ φιλαργυρία καί ἡ φιληδονία -βλ. διδασκαλία τῶν ἁγίων πατέρων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας].

      Διαγραφή
  8. Οἱ Τοῦρκοι, χρειάζονται φροντιστήριο, στό τί σημαίνει κράτος δικαίου.
    Θά ἦσαν εὐφυεῖς ἀν ἄφιναν ἀμέσως ἐλεύθερους τούς 2 Ἔλληνες ἀξωματικούς πού κρατᾶνε χωρίς νά ἀπαγγέλλουν κατηγορία ἤδη ἐπί δύο μῆνες,
    ἀλλά καί ἄν συζητοῦσαν μέ τόν Ὀτσαλάν καί τούς ἄλλους Κούρδους ηγέτες, πῶς θά γίνῃ δημοκρατική καί Εὐρωπαϊκή χώρα ἡ Τουρκία.... -ἀκόμη, ἴσως, καί πρό τῶν ἐκλογῶν.....

    Προτιμᾶνε ὅμως τήν αὐθυποβολή γιά μεγαλωσύνη τους, μέ ἀντίστοιχη κομπορρημοσύνη καί ὑπέρμετρη ἔπαρση (ἄν καί πράγματι πρόκειται για κόμπλεξ πολιτισμικῆς μειονεξίας τους, καί τακτική αὐτοκαταστροφικῆς συρρικνωτικῆς ἐνδοστρέφειας).
    Τό κράτος σκληροῦ νόμου, εἶναι ἔτσι τό κύριο πράγμα πού τούς ἐνώνει, μαζί μέ τόν Ἐρντογκάν καί τήν ἐλπίδα κάθε τόσο, γιά κάποιες σφαγές καί κάποια πλιάτσικα, ὡς "ὑπερήφανοι πού εἶναι τοῦρκοι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ουσία μέσα από κάθε γνωστοποίηση των διαφορών ως κράτος δικαίου της Τουρκίας με την Ευρώπη είναι ένας Γολγοθάς! Δεν λέω πως δεν πρέπει να γίνεται! Όμως η Ευρώπη έχει αλλού στραμμένο το βλέμμα της! Το έχει στην τοκογλυφία! Χρειάζονται πιο άμεσα μέτρα που θα στριμώξουν Ευρώπη και Τουρκία! Ναι μεν να υποδεικνύονται όλα αυτά ( απο τους υπευθύνους) αλλά πρέπει να δράσουμε άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Όμως η Ευρώπη έχει αλλού στραμμένο το βλέμμα της! Το έχει στην τοκογλυφία!»

      Πράγματι! Σαν σήμερα, την 4η Μαΐου 1515, με Παπική βούλα, η τοκογλυφία στη Δύση... έπαψε να είναι αμαρτία... χαχαχα!

      Διαγραφή
    2. Κι ο Πάπας Λεων Ι και όλοι τους μαζί τοκογλύφοι ήσαν και είναι! Όμοιος ομείω αει πελάζει χαχα!

      Διαγραφή
  10. Έχει σκεφτεί κανείς πως μπορεί ο Ταγίπ Σουλτάν να έστειλε τον εν λόγω, για να ξεμπλέξει με το θέμα των δύο; δώστε τον δικό μας να σας δώσουμε τους δικούς σας.....
    Ή μήπως τον έστειλαν οι αντί-ταγίπ για να του δημιουργήσουν άλλο πρόβλημα; "πιάσανε οι γκιαούρηδες τον δικό μας κι εσύ Ταγίπ-εφεντ τι θα κάνεις;"
    πάντως ότι τον στείλανε κάποιοι είναι το μόνο σίγουρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τυχαίο ή μπανανόφλουδα το περιστατικό αλλά σημασία έχει η δική μας αντίδραση:

    Το συλλάβαμε, τον δικάσαμε και θα τον απελάσουμε.

    Ταυτόχρονα η Τουρκία με τις πράξεις της δείχνει ότι είναι ένα ισλαμικό τριτοκοσμικό κράτος χωρίς ανεξάρτητη δικαιοσύνη και απομονώνεται όλο και περισσότερο από τον πολιτισμένο κόσμο. Μία χώρα που άνθρωποι θέλουν να φύγουν για να γλιτώσουν από έναν...Μογγολοφύρερ.
    Ο Ερντογάν δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί η δικαιοσύνη στις δημοκρατικές χώρες και απαιτεί όλοι να λειτουργούν όπως αυτός θέλει.
    Από τα πολλά προπαγανδιστικά σίριαλ σε λίγο θα του στρίψει τελείως και θα επισκέπτεται ξένες χώρες φορώντας την στολή του σουλτάνου και θα συμπληρώσει στο όνομα του "Ο μεγάλος σουλτάνος που προχωρά από νίκη σε νίκη χάρη στην αντοχή θέληση, εξυπνάδα μπλα μπλα μπλα"

    Κάποτε(1965-1997...πρακτικά μέχρι 1990) στην Αφρική υπήρχε ένας δικτάτορας(Τζόσεφ Ντεζιρέ Μομπούτου) που άλλαξε το όνομα του σε....Μομπούτου Σέσε Σέκο Κόκο Νγκμπέντου βα ζα Μπάνγκα που σήμαινε:

    "Ο πανίσχυρος πολεμιστής που χάρη στην αντοχή και την άκαμπτη θέληση για νίκη θα προχωρά από κατάκτηση σε κατάκτηση αφήνοντας πίσω του φωτιά"

    Και εκείνος είχε χτίσει ένα μεγάλο παλάτι σαν του Ερντογάν και σήμερα είναι ερείπια στη ζούγκλα.

    Μία γλώσσα καταλαβαίνει και σέβεται ο Ερντογάν: φΩΤΙΆ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ

    Επειδή επιμένουν να προκαλούν με πολλούς τρόπους(σήμερα είχαμε το περιστατικό με τη κανονιοφόρο και το τουρκικό εμπορικό) ελπίζω να έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους ανθρώπους που φυλάνε τον έναν από τους 8 Τούρκους κι αν κάνει καμιά τρελή απόπειρα απαγωγής η ΜΙΤ, οι δικοί μας να ρίξουν στο ψαχνό και να σκοτώσουν (όσους τυχόν το τολμήσουν) χωρίς κανένα δισταγμό και όχι μόνο να φυγαδεύσουν τον Τούρκο.

    Έχουμε να κάνουμε με έναν ισλαμογγολοφύρερ και πρέπει να του στείλουμε πακέτο πτώματα αν κάνει τη βλακεία.

    Να τελειώνει η πλάκα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ονειρα θερινης νυκτος.Φρουδες ελπιδες.Ειναι να μην βρεθεις σε λαθος τοπο λαθος χρονο.Οπως βρεθηκαν οι δυο στρατιωτικοι Ελληνες.Το εαν τουτο συνεβη διοτι ητο και οι δυο αμαρτωλοι, δεν το γνωριζω.Ουτε γνωριζω εαν αυτοι που συγκεντρωθηκαν στην εκκλησια της Αγιας Φωτεινης στην Σμυρνη το 1922 ητο οι γυναικες πορνες και οι ανδρες κιναιδοι και ετσι τους κατεκαυσαν ζωντανους οι Τουρκοι, και ισως πρεπει να τους ευχαριστουμε διοτι με αυτον τον τροπο ισως μετεβησαν απαντες οι κατακαυμενοι σταν ποραδεισο. Οποτε μαλλον, εαν μας αφανισουν οι Τουρκοι, η οποιοσδηποτε εχθρος θα πρεπει να τους ευχαριστουμε (οσοι και εαν μεινουμε ζωντανοι ) διοτι απεσταλλησαν οι θανατωθεντες στον παραδεισο. Οταν η ηλιθιοτης γινεται επικινδυνη πολλες φορες ειναι μη αναστρεψιμη.Ο αυτοαποκαλουμενος Ελλην κατοικος αυτης της χωρας , εμαθε να χρησιμοποιει την πανουργια σε βαρος του δικαιου. Και αυτο που μαρεσςι ειναι οτι εμαθε να δικολογει την αδυναμια του αντι να οαραδεχθει οτι ειναι αναξιος και ανικανοις να δημηιυργησει κρατος, Ισως γιατι δεν εχει την θεληση της δυναμης η την δυνναμη της θελησης, Το α[ποτελεσμα μετραει.Θυμαστε όλοι οτι Αλβανοι επιχειρησαν στις φυλακες τρικαλων προ μερικων ετων και χρησιμοποιωντας εκρηκτικα απελευθερωσαν δεκαεπτα κρατουμενους εκ των οποιων ορισμενοι σκοτωσαν εναν αστυνομικο Λιβαδια νομιζω και μια νεαρη διερχομενη στην Κορινθο κατα συμπλοκη με αστυνομικους.Τελικα ο ενας εκετελεστηκε στην θεσπρωτια , αφου σακατεψε το ποδι ενος αστυνομικου και ο ετερος κατεφερε να διαφυγει στην Αλβανια. Καποια στιγμη συνεληφθηκε απο τις Α΄βανικες Αρχες και Ελληνες Αατυνομικοι μετεβησαν στα Τιρανα να τον παραλαβουν για να τον μεταφερουν Ελλαδα. Μετα δμια δυυο ημερες οι Αλβανοι Αστυνομικοι τον αφησαν ελευθερο με το σκεπτικο οτι ο ανωτερω δραστης δεν διεπραξε αδικημα.
    Στην αυθορμητη εκδηλωση συλλαλητηριο , το πρωτο στην Θεσνικη , φετος 2018, ο κ Μητσοτακης πηγε για σκι στην Κορινθο φορωντας κοκκινες φορμες. Κι ομως αυτος θα ειναι ο επομενος πρωθυπουργος της Ελλαδος.
    ΠΟΟΣ φταει λοιπον που δεν μας παιρνουνε στα; σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τωρα για την αδριανουπολη, μια και οι αποψεις για τον σκαφτια διαφερουν,προτεινω να ερωτηθει η παπαδια ππου δουλευε στο προξενειο Αδριανουπολεως.Με τοσα ξουρεξια στουσ Τουρκους , ολο και κατι θα ξερει. Θα ελεγα να ερωτηθουνε και οι τζαντιρμαδες που μεταγανε τους Ελληνες στρατιωτικους με χειροπεδες στα δικαστηρια, αλλα πως να το κανουμε ρε παιδια. Ειναι λιγο βαρυ, ξερεις τι θα πει ο υποτιθεται αρμοδιος Ελληνας αξιωματουχος που σταλθηκε στο προξενειο Ανδριαπολεως και να πααιρνει παραδες πολλες, αντι να μαζευει καμμια πληροφορια , για να αντιμετωπιστει καμμια παλιοκατασταση σαν κι αυτη που εγινε , να γυρναει ολη την μερα με ενα ποτηρι βοτκα (οπως ο Γελτσιν ), και αφου του εγινε παρατηρηση απο την πρεσβειρα, αφηρεσε κρυφα και πετξε στον δρομο τα Υπηρεσιακα διαβατηρια Ελληνων υπαλληλων. Τα εν λογω διαβατηρια ανευρεθησαν απο (περιπολο) Τουρκους χωροφυλακες οι οποιοι τα επεστρεψαν και τα παρεδωσαν στην πρεσβειρα , και ερωτησαν εαν θελανε να βοηθησουνε σε ερευνα. Καταλαβαινετε τωρα γιατι υπαρχει και θεμα να τους ρωτησουμε στο Τμημα Χωροφυλακης Ανδριανουπολεως για το τι παιζεται. Υπαρχει προηγουμενο. Θα μας πουν εσεις τον δρομο χανετε, διαβατηρια χανετε, σχεδια πτησης το 1974 χανετε, (αντι για Κυπρο Ροδο) και τελος παντων μεγαλη ξεφτιλα.. εννοειτε, τωρα αν κανενας εραστης βορειων προαστιων (εεε Κων ?πολεως θελω να πω ) ξερει κατι καλλιτερο (περιξ Σιδηροδρομικου Σταθμου Κωνπολεως )καθοτι ειναι πολισυχναστο μερος , οταν περιδιαβει Αλεξανδρουπολη μερια, ασ μας πει σχετικα. Εγω παντως λεω να δω την ταινια με το ,....ειναι πολλα τα λεφτα Αρη.....
    Ο νωων νοειτω (τωρα δεν πιστευω ο μεθυστακας εκ Γρεβενων να περξηγηθει, αλλα και αν παρεξηγηθει μην το παρει κατακαρδα.
    Μετα απο τη διαφανεια του γιγνεσθαι Αδριανουπολεως, προσοχη στον σκαφτια(τον μπολντοζερη ). Δεν θυμαμαι που τον εχω ξαναδει.Ας βοηθησει καποιος.
    Καταλαβαινετε αγαπητοι γιατι πλεον δεν μας παιρνει ΚΑΝΕΙΣ στα σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.