23/5/18

Οι θερμοκέφαλοι και οι προβοκάτορες έθαψαν τη γενοκτονία και ανέστησαν ένα πολιτικό πτώμα, τον έκπτωτο στη συνείδηση των πολιτών Μπουτάρη

Ο Μπουτάρης, η υποκρισία και το τσουβάλιασμα
Τον γύρo του διαδικτύου κάνει από το Σάββατο το βίντεο από την επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Μηνύματα συμπαράστασης προς τον Μπουτάρη, αλλά και καταδίκης για τη βίαιη επίθεση έφτασαν από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο. Αν, όμως, ένας δήμαρχος δεν είναι ασφαλής στην ίδια του την πόλη, τότε τι πρέπει να περιμένουν οι υπόλοιποι πολίτες; Ποια η ευθύνη του ίδιου του δήμαρχου για το επίπεδο ασφαλείας στην πόλη; Περεταίρω, δεν μπορεί να ξέρεις ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις σου έκαναν τη μισή πόλη να σε βρίζει και να παρουσιάζεσαι σε μια εκδήλωση μιας ομάδας πολιτών που πίκρανες συστηματικά και να συμπεριφέρεσαι λες και βρίσκεσαι σε καμιά πόλη που απέταξε τη βία εδώ και καιρό και το σύνολο των πολιτών είναι πολιτισμένοι προοδευτικοί. Σημαίνει ότι ούτε αντιλαμβάνεσαι τι προκαλείς με τις δηλώσεις σου, ούτε γνωρίζεις τους δημότες σου.
Φυσικά όμως, η επίθεση συνοδεύτηκε με την προσφιλή τακτική των τελευταίων ετών στην Ελλάδα (και στην Κύπρο). Τόσο οι δράστες, όσο και όλοι όσοι αντιδρούσαν στην επίσκεψη Μπουτάρη στον χώρο και στις κατά καιρούς δηλώσεις του, τσουβαλιάστηκαν κάτω από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιοί φασίστες» και συνδέθηκαν άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, μαζί με όσους Έλληνες διατηρούν συγκεκριμένες απόψεις για το Μακεδονικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αγνοώντας βέβαια, ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια οι απόψεις αυτές αποτελούσαν εθνικές γραμμές.
Μπορεί ο ίδιος ο δήμαρχος να δηλώνει βέβαιος ότι «Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Μου επιτέθηκαν οργανωμένοι φασίστες», αλλά τον γιουχάιζε σχεδόν το σύνολο των παρευρισκομένων. Όσο κι αν φωνάζει σήμερα για καταδίκη της βίας και αυτούς που την υποκινούν με δηλώσεις τους, ας θυμηθεί ότι προσφάτως ο ίδιος είχε πει για παράδειγμα ότι «Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι για ξύλο». Εκτός κι αν η παρακίνηση σε βία και η ρητορική μίσους είναι καταδικαστέα και ανεπίτρεπτη μόνο όταν γίνεται από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη.  Το γεγονός είναι ότι τόσο οι Πόντιοι, όσο και διάφορες ομάδες πολιτών αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, έχουν στο στομάχι τον δήμαρχο για τις κατά καιρούς θέσεις του. Τους τελευταίους 6 τουλάχιστον μήνες, κάθε μήνα έχει τουλάχιστον μία διαδήλωση κατά του δημάρχου έξω από το δημαρχείο. Η κόντρα αυτή έγινε πιο έντονη μετά την απόφαση για τη μαζική εκδήλωση για το Μακεδονικό που διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στον Λευκό Πύργο. Μια απόφαση την οποία πολέμησε ο Μπούταρης, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να περάσει η πρότασή του για ψήφισμα κατά της εκδήλωσης. Επιχειρηματολογώντας ότι η εκδήλωση θα ρίξει λάδι στη φωτιά του Μακεδονικού, δήλωνε ότι λόγω του ζητήματος «οι Έλληνες έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας και θεωρούμαστε χοντροκέφαλοι» και ότι «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική, είναι κακή», καταφέρνοντας να ρίξει ο ίδιος λάδι στη φωτιά.  Φυσικά, κανείς δεν ξέχασε την περσινή του δήλωση ότι «χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες». Μπορεί να μην το εννοούσε έτσι, να μιλούσε για την προσφορά του εξαιρουμένων των γενοκτονιών, και να εννοούσε ότι οι Τούρκοι αγαπούν τον Κεμάλ και πρέπει να αξιοποιήσει το πρόσωπό του η Θεσσαλονίκη τουριστικά. Ο όχλος, όμως, δεν εξετάζει εις βάθος την κάθε ατάκα πολιτικών, γιατί αν το έκανε, τόσο ο ίδιος όσο και οι μισοί πολιτικοί στην Ελλάδα δεν θα έβλεπαν ξανά αξίωμα. Αν έβγαινε ο Μιχαλολιάκος κι έλεγε «χέστηκα αν ο Χίτλερ σκότωσε Εβραίους», μιλώντας για προσφορά στον τομέα της επιστήμης και τουριστική αξιοποίηση της κατοχής, ποια θα ήταν η αντίδραση;
Αυτό που δεν λένε να καταλάβουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα, είναι ότι το τσουβάλιασμα πολιτών κάτω από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιοί φασίστες» και η σύνδεσή τους με τη Χρυσή Αυγή φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Όταν αλλάζεις τις εθνικές γραμμές που ακολουθούσε η χώρα για δεκαετίες και που γαλούχησες τους πολίτες σου να ασπάζονται, και προκειμένου να δεχτούν την αλλαγή τους, τις βαφτίζεις εθνικιστικές και τις φορτώνεις στη Χρυσή Αυγή για να αποθαρρύνεις τους πολίτες από αυτές, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους μετατρέψεις σε εύκολη λεία για την ακροδεξιά. Αν απορρίπτεις κάθε θέση που δεν συμβαδίζει με τη δική σου και τη βαφτίζεις εθνικιστική παρομοιάζοντάς την με θέση της Χρυσής Αυγής, όταν αύριο ο πολίτης θα πάει στην κάλπη, θα δει στο ακροδεξιό κόμμα τις κοινές θέσεις που του επέβαλες να δει. Αν συμπεριφέρεσαι στους μισούς σου πολίτες ως να είναι ακροδεξιοί, αύριο αυτό ακριβώς θα έχεις.

i.konstantinides@phileleftheros.com
  Ιορδάνης Κωνσταντινίδης  
Φιλελεύθερος

15 σχόλια:

  1. Η ιστορια και η γεωπολιτικη μας λεει πως στην Θεσσαλονίκη ποτε και τιποτα δεν γίνεται τυχαία .Οι αλλαγες που έρχονται ειναι μεγαλες όπως και οι παικτες.....ειναι πολλα τα κεφτα Αρη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν έθαψε απολύτως τίποτε. Ο Μπουτάρης έκανε σκόπιμη πρόκληση, για να έχει τα αποτελέσματα που είχε. Αφού προκάλεσε επανειλημμένως το κοινό αίσθημα με δηλώσεις ανθελληνικές, φιλοσκοπιανές, φιλοτουρκικές κλπ., πήγε στην συγκέντρωση των Ποντίων, βέβαιος ων ότι θα προκαλέσει ό,τι προκάλεσε, για λόγους που αυτός γνωρίζει. Δεν νομίζω ότι δεν το περίμενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ άλλωστε η πολυ καλα θεατρική παράσταση που ακοκουθησε συν του οτι ο ενας συλληφθεντας εχει πολυ υποπτο υποβαθρο υπονοούν ακόμα και αλλά πράγματα...

      Διαγραφή
  3. Όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Κεμάλ ήταν ΦΑΣΙΣΤΑΣ(αριστερός φασίστας ή δεξιός φασίστας, πάντως φασίστας ήταν) και δεν φωνάζουμε με όλους τους τόνους ότι αφού ο μπουτάρης συμπαθεί τον κεμάλ άρα και ο ίδιος είναι φασίστας τότε δεν γνωρίζουμε πως να χρησιμοποιήσουμε την λογική και το μυαλό μας.

    Όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο κεμάλ ήταν ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αφού δολοφόνησε 353.000 Ποντίους, 1.000.000 ! ! ! Μικρασιάτες, 70.000 Ανατολικοθρακιώτες αλλά και 1.500.000 Αρμενίους όπως και 1.000.000 Ασσυρίους και όλοι εμείς είμαστε κατά του χουντικού-ρατσιστή κεμάλ και δεν ξέρουμε ή δεν χρησιμοποιούμε αυτό το ακλόνητο επιχείρημα στο μάθημα της προπαγάνδας μένουμε μεταξεταστέοι.

    Όταν όλοι αυτοί οι αριστεροφασίστες χρησιμοποιούν τα τσιτάτα "το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" και "στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός" , εκφράσεις δηλαδή που λένε και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ τούρκοι και οι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ τούρκοι και δεν τους αποστομώνουμε τους εδώ αμόρφωτους με το "πες μου τον φίλο σου...πες μου ποιόν συμπαθείς για να σου πω τι είσαι" ε τότε απλά αυτοκτονούμε.

    Με 41.000ψήφους και 47.000ψήφους είχε περάσει στον 2ο γύρο των δημαρχιακών εκλογών ο μπουτάρης το 2010 και 2014 αντίστοιχα.Με ποσοστά μειοψηφικά κάπου στο 33.58% και 36,04%
    Ένας στους τρεις πολίτες του ΔΗΜΟΥ Θεσσαλονίκης τον ψήφισε μόνο! Ούτε αυτό δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα;

    Δεν συνεχίζω καν με τις ατελείωτες αντεθνικές του θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς. Τις γνωρίζουμε όλοι.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Αλλά να τις συσχετίζουμε και με το ποιόν αυτού που θαυμάζει όπως π.χ. των τούρκων και του κεμάλ. ΦΑΣΙΣΤΑΣ ο κεμάλ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ και όποιος τον στηρίζει.
    Ποιό απλά να το γράψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική η τοποθέτησή σου φίλε/φίλη. Συγχαρητήρια!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Ιορδάνη πες τα.
    Μαζί σου εναντίον του ξεφτίλα.
    Και σήμερα το απόγευμα πάμε να τον κράξουμε τον καραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για τους λόγους αυτούς έπρεπε να τον είχαν αφήσει στον τόπο. Σήμερα θα είχαμε την κηδεία του, ως αποτέλεσμα της προδοτικής του στάσης και όχι την περιοδεία του ως δήθεν θύματος φασιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ektropos ( 23/5 2.41 μμ)
      Οργανώνεται συγκέντρωση στήριξης του δήμαρχου Μπουτάρη που θα γίνει στην πλατεία του Λευκού.
      Είναι βέβαιο ότι θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση αυτή αρκετές χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης.
      Πιστεύεις εσύ ότι αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους « αφήσουν στον τόπο» όπως εκτιμάς ότι αυτό έπρεπε να κάνουν με τον Δήμαρχο Μπουτάρη;
      Πιστεύεις ότι θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες φονιάδες για να «αφήσουν στον τόπο» ειρηνικούς διαδηλωτές;

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα... η Marfin, η τρομοκρατία και οι πολιτικές δολοφονίες είναι φυσικό και αποκλειστικό δικαίωμα του αριστερόστροφου φασισμού που υπηρετείς.

      Διαγραφή
  6. οταν άκουσα για την επίθεση στο Μπουτάρη απο μεσα μου είπα κοιτάτε που θα ξανά βγάλουν για δήμαρχο αυτόν ο οποίος κανει εξωτερικη πολιτική εκτός των καθηκόντων του και κακή και κοιτάτε που θα θάψουν την επερχόμενη συμφωνία με τα Σκοπια ! Θελω πολυ να δω τις εκλογες...Αν δε θελω ως πολίτης κάποιον πολιτικό σε μια εκδήλωση τι κανω αγαπητοί συμπολίτες μου ? φεύγω ! Λιγο μυαλό θελει...Επίσης ποιος ειναι αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα ειναι σε κια εκδήλωση.Εσυ ! Με την ψήφο σου ! Πριν καταφύγεις στη βια που βολεύει μονο το σύστημα ψήφισε σωστά μια φορά ! Αυτά απο εναν μη Πόντιο βέβαια οπότε δεν εχω και συναισθηματισμούς...Αν ήμουν Πόντιος ισως με πείραζαν εξαιρετικώς οι δηλώσεις του εν λόγω φαιδρού πολιτικά δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεία για την ακροδεξιά;;;;

    Παρά τα όσα με μαεστρία γράφεις στο άρθρο σου και "κόβεσαι" μη και βγει κάτι άλλο από τα κατεστημένα κόμματα, τόσα χρόνια, αρκετά δηλαδή, και πάντως πάνω από 50 με πολιτικά διακαιώματα- το μόνο που αισθάνθηκα προσωπικά να είμαι λεία ήταν με τα κόμματα σαν την Ν.Δημοκρατία ή και το ΠΑΣΟΚ καθώς και την ψευτο- αριστερά του συριζα και της δημαρ.

    Λεία λοιπόν η Ελλάδα και οι ¨Ελληνες στάθηκαν με το πολιτικό σύστημα που για 40 και πλέον χρόνια κυβέρνησε την χώρα. Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες που κάνεις όπου αλλού και εκεί που φαίνεται να μη θέλεις πάνε οι έλληνες ψηφοφόροι εκτός των κατεστημένων κομμάτων δεν θα είναι λεία, θα είναι κέρδος και ίσως απελευθέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαυρίστε αυτόν τον σκερβελέ με την ψήφο σας όχι με το ξύλο, γιατί με το ξύλο το παίζει και ήρωας τώρα... ΧαΧαΧα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΟΥΡΔΕΣ
    Το σύστημα Μπουτάρη στηρίζεται στην ΑΝΑΙΔΕΙΑ του ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΕΡΑΤΟΥ ΑΣΤΟΥ Δημάρχου.Απλοί πολίτες συχνά κομπλάραν..
    Ωστόσο τώρα ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!!!ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ.
    Τα δύο παλληκάρια από τον Πόντο ,ΞΕΠΛΥΝΑΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ της πόλης της Θεσσαλονίκης που ανέχεται το βρυσίδι του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕΙ
    ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ δεν ανέχομαι να λένε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική!
    μπουταρησ-δεν-ανέχομαι-να-λένε-ότι-η-μα/
    Ο ΔΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ''... Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, δεν είναι “πολιτική άποψη”. Είναι ιστορικό γεγονός, Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.
    Μια τέτοια συμπεριφορά και μάλιστα κατ’ επανάληψη από έναν ταγό, που με επανειλημμένες δηλώσεις και πράξεις προσβάλλει την Μνήμη των νεκρών μας, παραβιάζει τον λεγόμενο “Αντιρατσιστικό Νόμο”, με την Εισαγγελία να παίζει το άγαλμα, διότι μόνον άμα θιγεί καμμιά μαντήλα ή κανάς εξωτικός στα γούστα κινείται - Έλληνες μπορείς να βρίζεις ανέτως και ατιμώρητα - αποτελεί το γράμμα αλλά και το πνεύμα του άρθρου 308 παρ. 3 περί Σωματικής Βλάβης, όπου αναφέρεται: “Ο υπαίτιος της πράξης της παρ. 1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη αυτή από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιον του και που ήταν ιδιαίτερη σκληρή ή βάναυση”. Το ίδιο ισχύει κατ’ αναλογίαν και για την εξύβριση....''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος να τον καθίσει στο σκαμνί για αυτά που είπε; Νομίζω όμως πως θα συμαζευτεί μετά από τα γεγονότα εις βάρος του. Το πήρε το μήνυμα. Γιατί ξέρει προς τα πού πέφτει το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και τους Άγιους Πατέρες με τις προφητείες τους.Εάν δεν συμαζευτεί θα αποκτίσει την γρίπη της σφαλιάρας και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.