29/6/18

Νέο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό την Κυριακή 1 Ιουλίου στο Σύνταγμα


Οι κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό συνεχίζονται και την Κυριακή στις 18:00 διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από το Κίνημα Εθνικής Άμυνας για την Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος». Στόχος είναι να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται για ένταξη της πΓΔΜ σε NATO και ΕΕ.
Το συλλαλητήριο δεν έχει κομματικό χαρακτήρα, με τους διοργανωτές να απευθύνονται στον ελεύθερο ελληνικό λαό.

Στην εν λόγω κινητοποίηση συμμετέχει και η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο να διαθέτει δωρεάν λεωφορείο για να μεταβούν στην Αθήνα όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.

6 σχόλια:

 1. Α) Άρθρο 44 - Σύνταγμα της Ελλάδος - Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα

  https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/syntagma-tis-ellados/arthro-44-syntagma-tis-ellados-praxeis


  Άρθρο 44

  "1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

  2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

  Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.

  Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

  3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Κυβέρνησης. Τα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως."

  Β)Νόμος 4023/2011 - ΦΕΚ 220/Α/24-10-2011 (Κωδικοποιημένος)

  Ν.4023/2011 : Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

  https://www.e-nomothesia.gr/kat-bouli-bouleutes/dhmopsifisma/n-4023-2011.html

  Γ)Η αντιπολίτευση οφείλη να ζητήσει δημοψήφισμα, για το θέμα των Σκοπίων, σύμφωνα με το Άρθρο 44, παράγραφος 2, "... ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής."
  Είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει ήδη ζητηθεί, ώστε να μετρήσουμε πόσοι συμφωνούν και πόσοι όχι.
  Μόνο χούντες αποφεύγουν ή πλαστογραφούν δημοψηφίσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νά γίνουν συλλαλητήρια σ' ὅλη τήν Ἑλλάδα, ἀλλά νά μήν μιλᾶμε διά "συμφωνία", ἕνα ἀἰσχρό ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ εἶναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να μήν ψηφίζατε Αριστερούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἄσε τό παραμύθι ὅτι φταῖνε οἱ Ἕλληνες διότι ψήφισαν ἔτσι ἤ ἀλλιῶς.

   Δέν ἔχει σημασία τί ψηφίζουμε πλέον, ἀλλά τί κάνουμε μέ αὐτούς πού στό όνομά μας καί ὑφαρπάζοντας συνταγματική ἐξουσία, μἐ τήν ἀνοχή τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας προδίδουν ξεδιάντροπα τήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα,
   δίνοντας τώρα τήν Μακεδονία, καί ἕτοιμοι νά συνεχίσουν στόν ἴδιο δρόμο.

   Διαγραφή
 4. Και θα τους σταματησουμαι με συλλαλητηρια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.