20/9/19

Η Χιμαραία Ε. Κοκαβέση στην Βουλή των Εφήβων το 1996


Ήταν Παρασκευή 19 Ιουνίου του 1996, όταν στην Α' σύνοδο της Βουλής των Εφήβων η νεαρή Ελεονώρα Κοκαβέση έκλεψε την παράσταση. Κατάφερε σε δέκα μόλις λεπτά να παρουσιάσει το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης Ελληνικών σχολείων στη Βόρειο Ήπειρο αλλά και τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών που ήρθαν να ζήσουν στην Ελλάδα. 
Το βίντεο αυτό έπαιζε για μέρες σε όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και στις εφημερίδες που έκαναν αναφορά με σχετικά άρθρα. Ένα εξ' αυτών (ΕΘΝΟΣ 20-6-96) έγραφε μάλιστα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος δάκρυσε και η Βουλή ρίγησε!



3 σχόλια:

  1. Α ρε κοπέλα μου, μας πέθανες όλους! Εύχομα να είσαι σήμερα γεμάτη χαμόγελα και να σ έχει ο Θεός καλά που σήμερα θα σαι 40χρονη! Για δες πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός! "Η διπλωματία μια γλώσσα γνωρίζει, την γλώσσα της πυγμής"...έτσι ανέφερες στον λόγο σου! Έχεις δίκιο! Τι έχεις να πείς 22 χρόνια μετά βλέποντας την προετοιμασία Συμφωνίας με τα Σκόπια? Όλα όσα ανέφερες ήταν πέραν του δέοντος και εξαιρετικά μεγαλειώδη διότι προέρχονταν από τα δικά σου χείλη, την δική σου φωνή και καρδια! Κυρίως δε γιατί προέρχονται από την δική σου Ελληνική ψυχή!Δεν είναι λοιπόν η γλώσσα του ισχυροτέρου στην ζωή που μετρά μόνον με τις προυποθέσεις της δύναμης των όπλων η του χρήματος! Είναι και του λόγου,κι αυτό το απέδειξες περίτρανα με τον δικό σου λόγο, αλλά και του Λόγου βεβαίως! Εν αρχή ην ο Λόγος και λόγος ην προς τον Θεόν και ο Θεός ην ο Λόγος...αναφέρει ο Απόστολος Ιωάννης στο Α κεφάλαιο του Ευαγγελίου του...ανέφερες το Ελλήνικό Έθνος , μαζί με τα υπόλοιπα ήταν κι αυτά εκ των οποίων σου έδωσε δύναμη να διατηρήσεις την πατρίδα και την αγάπη μέσα σου γι αυτήν ήταν κι αυτά! Ο "λόγος" (γλώσσα), και ο Λόγος που σε κράτησαν σώα Ελληνίδα! Είσαι λοιπόν η δυνατότερη αφού τόσα χρόνια μετά μας ξανασυγκίνησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δι αυτο το θεμα της ελλαδος θα ξεκινησει απο το εξωτερικο.Αυτοι οι ανθρωποι , οπως και η ομιλουσα ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ να κυβερνησουν κρατος.Οχι εμεις.Εμεις ειμαστε κοπροσκυλα του καναπε.Κι εγω πρωτος απο ολους/Οταν ελθει η στιγμη να μεταλλαχθω απο κοπροσκυλο σε λυκο τοτε θα σας το πω.Γι οσους ξερουν τι τραβηξαν οι βορειοηπειρωτες , καταλαβαινουν τι εννοω.Δεν ειναι οπως σημερα που εκτος απο τους προσφυγες πολεμου εχουμε και ντεμεκ προσφυγες με χορηγους ΜΚΟ και κροαζεροπλοια και μισθο.Ξερεις τι θα πει να εχουν μεγαλωσε αδελφια χωρισμενα διατι καποιοι ξαφνικα τραβηξαν ενα συρματοπλεγμα, και να βρεθουν μετα απο δεκαετιες.Τις διωξεις τους βιασμους τους αναγκαστικους γαμους και εκτοπισεις που τραβηξαν οι Βορειοηπειρωτες δεν τα τραβηξε ουδεις,Μπορει να ειχανε προβληματα στην Κων πολη οι Ελληνες αλλα ο καθεις ητο ελευθερος να παρει το καραβι και να παει οπου γουσταρει, Ενω στην Αλβανια.Μοναδικη περιπτωση παγκοσμιως,Να μην μπορεις να φυγεις απο την χωρα.Και εχεις και τον Γλεζο να παγαινει στην κηδεια του ενβερ χοτζα και να τον χαιρετα καπετανατα.Αυτον ρε βγαλατε ευρωβουλευτη?αυτον ρε.Μα καλα τοσο ξεφτιλες?ψηφιστε οποιον θελετε κομμουνιστη αλλα αυτον που θαυμαζει και χαιρετα τον διωκτη των ελληνων, αλλα θα μου πεις εδω ο Μπουταρ αγας εξυμνει τον κεμαλ ο βενιζελος τον προτεινε για νομπελ και ο γιωργακης χορευε ζειμπεκικο.
    Ως εδω. Δεν το αντεχω αλλο.
    Αν ειναι δυνατον.
    Που μπορει να οφειλεται αυτιο?Ας το αναλυσει καποιος?Υπαρχουν σκεπτομενοι ανθρωποι και εδω στην ιστοσελιδα.ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ
    Που οφειλεται αυτο?.Γιατ τους ανεχομεθα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν ρωτάς εμένα? Αντιλαμβανόμενος την αγάπη σου για την Πατρίδα αλλά και την αγανάκτησή σου συμμερίζομαι με την έννοια της λέξης! Άρα θα προσπαθήσω να πάρω από το βάρος σου ή ότι μπορώ ώστε να μοιραστεί! Έχω πάει αρκετές φορές στην Αλβανία! Έχω αγωνιστεί επίσης σε Βαλκανικά πρωταθλήματα με την ομάδα! Έχω "ειδική" σχέση που δεν μπορώ να σου πω από εδώ!Παρόλα αυτά σεβόμενος από την τοποθέτησή σου ως για τους δικούς σου λόγους ξέρεις κάποια πράγματα από άλλη σκοπιά όχι δεν μπορώ να φανταστώ επαρκώς αυτά που περιγράφεις στο πρώτο μέρος διότι είναι έντονα συναισθήματα! Έχω άλλα βιώματα εγώ!Στο δεύτερο μέρος θα συμφωνήσω για τους Έλληνες του εξωτερικού όμως ακόμα κι αν πιστεύεις πως στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει ούτε ένας καλός, παρόλο τον θυμό, την αγανάκτηση μην το λες!
    1. Γιατί υπάρχουν και καλοί Έλληνες, ο απλός γεωργός, ο οικοδόμος κ.λ.π. Μην λειτουργείς δε παρακαλώ μηδενιστικά! Σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους δόθηκε ευκαιρία! Γιατί γεννήθηκαν μέσα στο σύστημα! Με καταλαβαίνεις, είμαι βέβαιος! Αντιλαμβάνομαι πως έχεις γενναία καρδιά! Καλοσύνη! Οξυδέρκεια! Πατριωτισμό! Φαίνεται όταν δεν διδτάζεις να πεις τον εαυτό σου " κοπρόσκυλο του καναπέ". Είσαι λεβεντιά δεν είσαι κοπρόσκυλο! Ο καλύτερος είσαι! Αυτό μας φτάνει ο λόγος δου πως είμαστε μαζί! Αλλά δε παρακαλώ ( αν θες) δείξε ψυχραιμία και βοήθα την εννότητα! Δεν είναι ώρα τώρα για αριστερούς και δεξιούς! Για τον Γλέζο και τους Πρωτόπαπες που αναρριχήθηκαν από τον συνδικαλισμό! Καλά να είμαστε και θα τα λέμε! Τώρα χρειάζεται ενότητα γιατί δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει! Κσι την διαπίστωση στο πόδι να την κάνομε! Τώρα πρέπει να κλείσει όλη η χώρα, να απεργήσει μέχρι τέλους κάθε κλάδος μέχρι να ξεδηκωθούμε να τους στείλουμε στο διάολο πριν μας τελειώσουν!Τα πετρέλαια και τα φυδικά αέρια αδερφέ όπου είναι κουβαλάνε μπελάδες, κοίτα στη Μ. Ανατολη! Οι ψυχραιμότεροι να διαφυλάξουν την ενότητα! Και στην μισή κουβέντα αν μπορούμε προσοχή! Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω μέσα από εδώ...ελπίζω να " πήρα" λίγο από το "φορτίο" σου! Άντε λοιπόν μην απογοητεύεσαι, θα το παλέψουμε έχουμε πολύ δύναμη και το ξέρεις! Μέθοδο κι οργάνωση θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.