16/6/18

Παράνομη η συμφωνία, πρόκειται για εσχάτη προδοσία - Απόφαση του Άρειου Πάγου από το 2009 βάζει… φωτιά στο Σκοπιανό

Μια απόφαση του Άρειου Πάγου από το 2009 βάζει φωτιά στη συζήτηση για τη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Με αφορμή την προσφυγή ενός φιλοσκοπιανού σωματείου στη Δυτική Μακεδονία το 2003 που ήθελε να αναγνωριστεί, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε πως «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα».
Η αίτηση αναγνώρισης του φιλοσκοπιανού σωματείου απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο και το Εφετείο έλαβε μία ιστορική απορριπτική απόφαση.
Το Εφετείο έκρινε ότι ο σκοπός τού υπό αναγνώριση Σωματείου «αντίκειται προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους» και «προκαλεί σύγχυση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, στα Κράτη και στους λοιπούς φορείς, με τους οποίους θα συναλλαχθεί αυτό, καθώς και ότι η αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ’ επέκταση της γαλήνης της χώρας». Έπειτα ασκήθηκε αναίρεση, την οποία και απέρριψε, τελικά, ο Άρειος Πάγος το 2009, επικυρώνοντας την απόφαση του Εφετείου.
Στη σύνθεση του Άρειου Πάγου τότε και μάλιστα ως εισηγήτρια, συμμετείχε τότε και η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας  και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η οποία ανέλαβε τη θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, 10 μόλις ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της.
Τα βασικά σημεία της απόφασης την οποία επικύρωσε ο Άρειος Πάγος
Η απόφαση εκκινεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κράτος των Σκοπίων (FYROM), εξαιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία» και στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν κράτος των Σκοπίων (FYROM), το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, επισημαίνει συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα:
  • O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
  • Ως Έλληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την ίδια με τους Έλληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (ελληνικό) πολιτισμό. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας Ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες.
  • Λόγω της ελευθέρας διακίνησης των πληθυσμών, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Βούλγαροι, σλαβόφωνοι, που είχαν σλαβική εθνική συνείδηση. Μετά την οριστικοποίηση των συνόρων, κατά τα προεκτεθέντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς διασκορπίσθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων ή μετανάστευσαν σε διάφορα κράτη
  • Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Νομούς Φλώρινας και Εδεσσας εδήλωσαν ελληνική εθνικότητα και έτσι από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «μακεδονικό έθνος» ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες. Εως τότε, οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είχαν ούτε σερβική ούτε βουλγαρική, παρά τα φιλοβουλγαρικά αισθήματα των περισσότερων κατοίκων της, και πολύ περισσότερο δεν είχαν «μακεδονική» εθνική συνείδηση. Την τελευταία, τους έπεισε να την αποκτήσουν ο Τίτο, προκειμένου να αποκολλήσει τους Σκοπιανούς από το άρμα των Βουλγάρων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη σύσταση ενιαίου μακεδονικού κράτους, υπό σλαβικό μανδύα, και την έξοδο της χώρας του στο Αιγαίο
  • Ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κ.λπ. παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως «μακεδονικού» έθνους και πολιτισμού, «μακεδονικής» γλώσσας και συνείδησης. Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του «αλυτρωτισμού», όπως προεκτέθηκε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης «μακεδονικής μειονότητας» που ζει στην Ελλάδα
  • Η απόφαση καταλήγει αναφέροντας πως, σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και, κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία.
Η δικαίωση
Τα πρόσωπα του υπό ίδρυση σωματείου δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάνθηκε ότι η άρνηση εγγραφής του Σωματείου στις εθνικές αρχές έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και κυρίως διότι δεν είχαν ακόμη αναπτύξει δράση για να μπορεί να κριθεί ότι απειλεί τη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε πως αν ανέπτυσσε τέτοια δράση, οι εθνικές αρχές δεν ήταν αφοπλισμένες και θα μπορούσαν να αποφασίσουν τη διάλυσή του.
Ιδιαίτερης σημασίας χρήζει η διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις αυθαιρεσίας κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως επικαλούνταν οι προσφεύγοντες, και επιπλέον ότι οι αποφάσεις του Άρειου Πάγου και του Εφετείου ήταν πλήρως αιτιολογημένες και του Άρειου Πάγου πλήρως αμερόληπτη
Επισημαίνεται δε ότι η Πολιτεία δεν προσέβαλε την απόφαση, υποβάλλοντας αίτημα επανεξέτασης, όπως ανακοινώθηκε στις 9/10/2015.
Η δικηγόρος που έφερε στο φως της δημοσιότητας την εν λόγω απόφαση Αριάδνη Νούκα δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο: «Οι αποφάσεις τόσο του Άρειου Πάγου όσο και του Εφετείου είναι ιστορικές και εκδόθηκαν από εξαιρετικούς δικαστές. Τα ελληνικά δικαστήρια επικύρωσαν τη μοναδική ιστορική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ανυπαρξία ιδιαίτερης “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικού” έθνους που προωθούσαν προπαγανδιστικά όλα αυτά τα χρόνια οι Σκοπιανοί. Η χαρακτηριστική δικανική παραδοχή ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία, είναι απόλυτα ακριβής. Στο σημείο αυτό συνάδει και η υπενθύμιση της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους ανά τον κόσμο προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι έκαναν λόγο για ιστορική αταξία και του επισήμαναν ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν το όνομα για να σφετεριστούν την Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους. Θεωρώ ότι αν θέλουμε με μία φράση να δώσουμε τη διάσταση των πραγμάτων, αυτή δεν θα ήταν άλλη από τη δικανική κρίση ότι ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του».
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος / Ιωάννα Φεντούρη.

15 σχόλια:

  1. καμμία δικαστική απόφαση δέν έχει πρακτική αξία άν δέν μπορεί νά επιβληθεί καί όπως επί τού παρόντος φαίνεται εκ τών πραγμάτων τήν συγκεκριμένη όχι μόνον δέν θέλει κανείς νά τήν επιβάλλει αλλά τουναντίον υποτιμάται καί υποβαθμίζεται στό επίπαδο τής απλής γνωμοδότησης από τούς ασκούντες τήν εκτελεστική εξουσία καί τό χειρότερο κατά παράβαση όλων τών συνταγματικών προβλέψεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Take a pencil (with a pen you will run out of ink) and start writting the names of all the traitors that will come to support Tsipras. From left to right all the way to secret Service and armed forces.x

      Διαγραφή
  2. 1)Το κρατίδιο των Σκοπίων, στοχεύει στην "Ενωμένη Μακεδονία".
    Ενωμένη Μακεδονία (σλαβομακεδονικά: Обединета Македонија Ομπεντινέτα Μακεντόνιϊα) είναι ένας αλυτρωτικός όρος του σλαβομακεδονικού εθνικισμού που έχει ως απώτερο σκοπό την ένωση μιας περιοχής των Βαλκανίων την οποία οι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές παρουσιάζουν ως τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο ο οποίος σύμφωνα με αυτούς διαμελίστηκε μεταξύ της Ελλάδας («Μακεδονία του Αιγαίου»), της Βουλγαρίας («Μακεδονία του Πιρίν»), της Σερβίας («Μακεδονία του Βαρδάρη») και της Αλβανίας («Μάλα Πρέσπα» και «Γκόλο Μπάρντο») σύμφωνα με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσα. Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί από τα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα, πολλές φορές συνδεδεμένος με την Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Ethnicmacedonia.jpg

    2)Η Αλβανία στοχεύει στην Μεγάλη Αλβανία.
    Με τον όρο Μεγάλη Αλβανία (καμιά φορά και Εθνική Αλβανία ή Φυσική Αλβανία- αλβ. Shqipëri e Madhe ή Shqipëri Etnike ή Shqipëri Natyrale) περιγράφονται 2 πράγματα:
    Τα εδάφη που διεκδικεί ο αλβανικός εθνικισμός. Περιοχές που κατοικούνται (ή κατοικούνταν) από Αλβανούς και θεωρούνται από τους Αλβανούς εθνικιστές ως ιστορικές περιοχές της χώρας τους. Σε αυτές τις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται εδάφη που περιήλθαν στην Ελλάδα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
    Το αλβανικό κράτος-δορυφόρος της Φασιστικής Ιταλίας και της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Σε αυτό το διάστημα, δόθηκαν στην Αλβανία ορισμένες περιοχές που διεκδικούνται από τον αλβανικό εθνικισμό.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Ethnic_albania.jpg

    3)Turkey’s New Maps Are Reclaiming the Ottoman Empire.
    Erdogan’s aggressive nationalism is now spilling over Turkey’s borders, grabbing land in Greece and Iraq.
    By Nick Danforth | October 23, 2016

    http://foreignpolicy.com/2016/10/23/turkeys-religious-nationalists-want-ottoman-borders-iraq-erdogan/

    https://foreignpolicymag.files.wordpress.com/2016/10/misaki-milli-nedir.jpg?w=452&h=273

    4)"Ο Διαμελισμός της Ελλάδας στα σχέδια της Νέας Τάξης..."
    Απόψεις του τουρκολόγου καθηγητή Δ. Κιτσίκη.
    Published on Dec 15, 2015

    https://www.youtube.com/watch?v=jJ13Fv2h_8c&t=109s

    5)Συμπέρασμα.
    Η Ελλάδα, γονατισμένη οικονομικά, διαβρωμένη δημογραφικά λόγω του εκτεταμένου εποικισμού της, και ηθικά εκφυλισμένη, κινδυνεύει να συρρικνωθεί εδαφικά κατά το 1/3.
    Η σχεδιαζόμενη, ελεεινή και άθλια, συμφωνία με τα Σκόπια, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Οι απατεώνες σλάβοι της Νοτιοσλαβίας θα διεκδικήσουν έξοδο στο Αιγαίο.
    Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, που μελλοντικά θα αναζητηθούν, από όσους υπογράψουν την καταστροφική, για τα Ελληνικά συμφέροντα, συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, εγώ πείστηκα ότι η κυβερνήσει πρέπει να δικαστεί για εσχατη προδοσία, ποιος θα τους δικάσει ??? Είμαστε ένας λαός που το μόνο που μας νοιάζει είναι η τσέπη μας !!!! Μη με παρεξηγείτε αλλά νοιώθω κοπροελληνας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφάλλεις σφόδρα Νίκο. Τα κακουργήματα παραγράφοντι σέ 20 ἔτη. Ἡ μή παραγρααφ΄ἐνωρίτερα, καί ἡ ἐπαναφοοά ἀκόμ καί τῆς θαντικῆς ποινῆς εἶναι συνταγματικῶς δυνατά, μέ ἀναθεώρηση τοῦ Συντάγματος.
      Ἀκόμη καί τό θεμα τῆς ἀναδρομικότητας τῆς ἰσχύος αυτῶν (τῆς μή παραγραφῆς και τῆς ἐπαναφορᾶς τῆς θανατικῆς ποινῆς) ρυθμίζεται ὁμοίως.
      Διότι, αν καταδικασθοῦν μόνο σέ ἰσόβια, θά λένε οἱ ξένοι ὅτι πάντως ἰσχύει ἡ "συμφωνία".
      Μέ τήν θανατική ποινή, ὅμως, σβήνει ἡ ὑπογραφη στήν συμφωνία.
      Τοῦτο, διότι ἠθικῶς, ἡ ποινή πού ἀξῖζει σέ ὅποιον "πουλάει" τό αἷμα τῶν προγόνων του, προδίδοντας τήν πατρίδα του, εἶναι τό δικό του "αἷμα":
      Ἡ ὑπογραφή τοῦ ἐκτελεσμένου γιά ἐσχάτη προδοσία, δέν δεσμεύει πλέον τήν πατρίδα του.
      Μακάρι ὅλα νά γίνουν νόμιμα, μέ τακτικά δικαστήρα, και ὄχι εὐθέως ὡς ἄμεση ἀντίσταση τοῦ λαοῦ κατά τό αρ. 120 τοῦ Συντάγματος, διότι δεν θά ἔχουν ὅλοι τήν ἀπαιτούμενη ψυχραιμία, γιά τό εις τί συνίσταται, καί μέχρι ποῦ φτάνει κατά περίπτωση, ἡ δέουσα ἀντίσταση στήν έσχάτη προδοσία. Καλλίτερα δικαστική κρίση μέ δίκαια δίκη.

      Διαγραφή
    2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS

      Δεν γνωρίζεις ότι η ποινή τού θανάτου είναι απαγορευμένη στα κράτη-μέλη τής ΕΕ; Γιατί την κατάργησε και η Τουρκία, όταν ήθελε να μπει στην ΕΕ;

      Στην Ελλάδα, τα ισόβια είναι 25 χρόνια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ποινή. Αυτό δεν το επιβάλλει η ΕΕ.

      Διαγραφή
  4. Στην τριτη καίγομαι. Ζητω συ γνώμη προ κατα βολικά. Flight or Fight? Αυτό είναι το σύστημα λήψης αντανακλαστικών αποφάσεων ενός θηλαστικου σε κατάσταση πανικού...αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι το "πάγωμα" εμπρός στο θάνατο... Η Χώρα βαστάει την αναπνοή της απο τρόμο αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της λιποθυμίας... να μην πω ο κίνδυνος του εξωτερικού εχθρού...Επειδή ο κώδικας συμπεριφοράς του neocortex (Σύνταγμα) εκφυλιστικε μνημονικα προ πολλού , είμαστε στη φάση όπου το ορμονικο ανέλαβε να επιλύσει συναισθηματικά το πρόβλημα όσο αιματωνεται ακόμη επαρκως. Σοκ . Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι θηλυκός εγκέφαλος... με ισχυρότατα αντανακλαστικά επιβίωσης και στρατηγική ευστάθειας... όσο δουλεύει το ορμονικο σωστά... εξ ου και οι περίοδοι αλλαγής φάσης και ξανα μα να. Το ερώτημα είναι... θα κάτσει με το ζόρι να γίνει ο "γάμος" ή θα τα πετάξει όλα τρέχοντας ? Λείπει ο σωτηρ βλέπετε. Η λύση είναι απλή. Ψυξτε το σύστημα, εμβυθιση, αποφόρτιση, με μια λέξη, χρόνο. Δώστε χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη.Κάντε χρήση της Δημοκρατίας, δώστε χρόνο και η σκέψη θα εναρμονιστει στα δεδομένα. Γιατί εδώ και τώρα? Γιατί στα κλέφτικα? Γιατί με ένταση? Χρόνο θα έλεγε η γιαγιά μου, δωσε χρόνο και η σκέψη θα ορθολογιστει ορθόδοξα. Αυτο μονο. Τα ευνόητα δε χρειάζεται να τα επισημαίνουμε ξανα κ ξανα αν δεν έχουν αποτέλεσμα στην άλλη πλευρά. Αν ο Φίλιππος δεν είναι Ελλην τότε ούτε και ο Ηρακλής... το Άργος να ετοιμάζεται. Το αλτσχαιμερ σε συνδυασμό με την σχιζοφρένεια είναι αδιάσειστα στοιχεία βλάβης στο αντίστοιχο όργανο και τις λειτουργείες του. Ο Ελληνισμός ως σωμα και πνεύμα ζωντανό , έχει περάσει ξανα τέτοιες αρρώστιες στο γονιδιακό του Ιστορικό. Έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς ξανα τέτοιες παθήσεις. Αυτοί απλώς δεν ξέρουν ότι είναι ιοί και εκφυλισμοι που εξυπηρετούν την επιβίωση του συνόλου. Ευχαριστώ. Δε θα σχολιάσω αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να γίνουν μηνυσεις εκει που πρεπει βασει της απόφασης του Αρείου Πάγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή την απόφαση την παρουσιασε ο Κούλης στην βουλή,; αν όχι τι σκατα αντιπολίτευση κάνει κιαυτος;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβάμαι πως μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια, σε διεθνή συμφωνία και με τη βούλα του ΟΗΕ, αυτά θα γίνουν μέρος του διεθνούς δικαίου και τα ελληνικά δικαστήρια στο εξής θα είναι υποχρεωμένα να δέχονται πως υπάρχει μακεδονική γλώσσα και έθνος. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Υπάρχουν και τα άρθρα για εξάλειξη αλυτρωτισμού από τις 2 πλευρές. Μακεδονικοί σύλλογοι, το "Μακεδονία ξακουστή", ο "Μακεδονικός αγώνας", όλα στον τροχό της τύχης κι όποιον πάρει ο χάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο φιλε Ιταλε.Εναν ομως πρεπει να παρει.Αλλιως θα παρει πολλους.Και ουκ εν τω πολλω το ευ....

      Διαγραφή
    2. Μόλις ἀρχίζει τό "μάτς":
      Τό διεθνές δίκαιο δεν ὑπερτερεῖ τοῦ Συντάγματός μας. Τό Σύνταγμα λέει ὅτι ὅλες οἱ ἐξουσίες πηγάζουν ἐκ τοῦ λαοῦ καί ἀσκοῦνται ὑπέρ αὐτοῦ καί τοῦ ἔθνους.
      Ποιά προδοτική συμφωνία, μπορεῖ νά γεννήσῃ δίκαιο καί διεθνές δίκαιο, πού νά δεσμεύῃ τούς Ἕλληνες δικαστές; Καμία καί κατά κανένα τρόπο.
      Καταλάβατε;
      Ἰδού ἡ Θεσσαλονίκη/Φλώρινα/Ἔδεσσα, κ.ο.κ...., , ἰδού καί τό ἐπικείμενο "πήδημα"..
      - Λές καί δέν υπάρχουν δικαστές στήν Ἑλλάδα, καί δή στήν Ἑλληνική Μακεδονία!

      Διαγραφή
  8. Ο NIKOS16 Ιουνίου 2018 - 3:29 μ.μ. τό’χει πιάσει σωστά. ΜπλαΜπλα, ΜπλαΜπλα, ΜπλαΜπλα. Όλο λόγια, πράξη καμία, ενώ οι ξεπουλημένοι δρουν non-stop. Καθήστε στο πληκτρολόγιο. Απόδειξη ότι κανένας στα συλλαλητήρια και στον φακό -μα κανένας- δεν έφερε στο φως το εύκολο και σε όλους τούς παλιούς χάρτες ιστορίας όνομα “Δαρδανία”, αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη γιατί “και τι έγινε; ένα ακόμα όνομα”. Η λύση είναι όπως σωστά λέει ο Ανώνυμος16 Ιουνίου 2018 - 5:14 μ.μ. . Μήνυση! Πρέπει να γίνει στην Αθήνα (σωστά;), και να να ξεκινήσει με κάποιον λαϊκά αποδεκτό, που έχει αποδείξει ότι έχει γνώση, άντερα, και αποτελέσματα (σωστά;). Ποιός μπορεί να είναι αυτός!

    Ξυπνάτε! Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εδώ, http://polis-agora.blogspot.com/

    Γιατί κανείς δεν τον σκέφτεται; Επειδή “Είμαστε ένας λαός που το μόνο που μας νοιάζει είναι η τσέπη μας !!!! κοπροελληνες !!!” (NIKOS16 Ιουνίου 2018 - 3:29 μ.μ.)

    Γιατί δεν τον βάλαν να μιλήσει σε ένα από τα συλλαλητήρια; Επειδή “Είμαστε ένας λαός που το μόνο που μας νοιάζει είναι η τσέπη μας !!!! κοπροελληνες !!!” (NIKOS16 Ιουνίου 2018 - 3:29 μ.μ.)

    Γιατί κανένα από τα ΠαμΜακεδονικά σωματεία που σκίζονται δεν τον πλησίασε με πρόταση και χρηματοδότηση; Επειδή “Είμαστε ένας λαός που το μόνο που μας νοιάζει είναι η τσέπη μας !!!! κοπροελληνες !!!” (NIKOS16 Ιουνίου 2018 - 3:29 μ.μ.)

    Γιατί, Γιατί, Γιατί; Πολλά γιατί, η απάντηση μία και διττή. Γιατί 1) αυτό που θα πει θα το κάνει, χαχαχα! 2) δεν τον καταλαβαίνουν γιατί είναι μορφωμένος!

    Απλά ένα παράδειγμα έφερα επειδή πολλοί λένε “μα δεν υπάρχει κανένας; ένας να ηγηθεί!” Υπάρχουν πολλοί, υπάρχουν και άλλοι. Και αρχηγοί που ψάχνετε υπάρχουν, και πατριώτες που ψάχνετε υπάρχουν, αλλά αφού ρε τούβλο δεν τον πλησιάζεις και, ακόμα και αν τον πλησιάσεις, δεν τον ψηφίζεις, τι θες να γίνει; Να πάρει πιστόλι και να σε κουνήσει από τον καναπέ; Αυτό το έκαναν οι δανειστές και ακόμα και αυτοί δεν σού κάνουν!

    Για γέλια! Για γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε 5.42 μ.μ.Σε διαβαζω ως ολα να εχουν τελειωσει. Αντιθετως τωρα ολα αρχιζουν. Το επαναδιατυπωνω εις την βαρβαρικην την λατρευτην γλωσσα του ιστολογιου. Νothing is over until is over. Το σηριαλ ειναι σκηνοθεσιας Σπιλμπεργκ με πολλα επισοδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι αληθως λεγεις.Τωρα αρχιζουν.Οταν ολα φαινονται οτι τελειωνουν.Στο κολπο τωρα θα μπει το Κρεμλινο.Βαρυ πυροβολικο.Κι αργοσυρτο . Ο χρησιμος ηλιθιος ειναι εδω.Τον βαλανε τα αλανια...με μπροκολα ταξιμο....κι αν κατσει η βαρκα...στα αυτα μας...αυτος θα την φαει...Το βαρυ πυροβολικο δεν θα χτυπησει το αλανι στα ισια.Χαζο ειναι ?? Τον πουστη τον αντιπροσωπο ομως...τον κανει ταραμα...Ουτε το πυροβολικο ζει χωρις αντιπροσωπο.Χαζο ειναι ??Σφυραει διπλα.....πιασε την μαιμου....ιδου τα λυτρα.Και τοτε ξερεις .. ολοι σφυριζουν αδιαφορα....Μα τι ειναι αυτα που γινονται κλπ....Τωρα αρχιζει η κωμωδια....του πσρτυ στην Λιμνη των κυκνων.Ρωσικο δεν ειναι το εργο ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.