28/6/18

Δεν είναι δημοκράτες, δεν πιστεύουν στο διάλογο, κάποιοι κρύβουν μέσα του έναν δικτατορίσκο τύπου Στάλιν - Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, απο μέσα

Ο Θοδωρής Τσιαμίτας ήταν μέσα στην εκδήλωση και περιγράφει ΕΠΩΝΥΜΩΣ τι είδε, τι άκουσε και ...τι ρώτησε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
Χτες, Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2018, καταφέραμε να μπούμε μέσα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να την παρουσιάσει ως ανοιχτή και δημοκρατική προς τα έξω, αλλά στην πραγματικότητα έπρεπε να έχεις μεγάλες ικανότητες υποκριτικής για να τους πείσεις οτι είσαι κομματόσκυλό τους ώστε να εισέλθεις μέσα. Η εκδήλωση υπολογίζουμε χοντρικά να είχε γύρω στα 100 άτομα. Αν έβγαζε επίσημη ανακοίνωση αριθμού πλήθους η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο μπορεί να απαριθμούνταν γύρω στους 30.
Η ομιλία κράτησε αρκετή ώρα, ίσως μιάμιση. Η ενημέρωση για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών, που ουσιαστικά είναι απλώς ένα προσύμφωνο μεταξύ των ΥπΕξ Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και τίποτα περισσότερο, δεν έγινε ποτέ.
Περίπου δέκα λεπτά προς το τέλος των ομιλιών ο κύριος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ ως τελευταίος ομιλιτής έκανε μερικές πολύ γενικές θετικές αναφορές για τη "συμφωνία", μα καμία εξήγηση ή ανάλυση για οποιοδήποτε πραγματικό όφελος. Το περισσότερο της εκδήλωσης για τα οφέλη της συμφωνίας τελικά ήταν μια κακόγουστη φιέστα του κόμματος αφιερωμένη στην προπαγάνδα για την ιστορία των Σκοπιανών, στους οποίους αναφέρονταν συστηματικά με Μακεδονικό τρόπο, στα κακά του εθνικισμού και ιμπεριαλισμού που μας έχουν οδηγήσει εδώ και τον σωτήριο ρόλο του κομμουνισμού.

Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, ο πρώτος ομιλιτής, Βέμουντ Ώρμπακκε, θεώρησε πρέπον να μιλήσει για τους αγώνες του να αναγνωριστεί Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, που εσφαλμένα ονομάζουμε ως μουσουλμανική, ασχέτως που έτσι αναφέρεται κι επισήμως στην συνθήκη Λωζάνης.

Αφού αντέξαμε την χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα των ιδεολογικά ανάπηρων ομιλιτών, που ακόμη και στην προδοσία δεν είναι ικανοί να πετύχουν τους στόχους τους, αφού θα τους σταματήσουμε, περάσαμε στο τελικό μέρος και τις ερωτήσεις. Μην περιμένοντας πως θα έχουν και κανονικό κοινό σε αυτή την "ενημέρωση", ξαφνιάστηκαν εντελώς όταν η πρώτη ερώτηση που έτυχε να γίνει απο εμένα,καθώς - ω κακή τους τύχη - με επέλεξαν πρώτο απο τους ακροατές, ήταν πάνω σε αυτό που είπε ο κύριος Μηταφίδης στον επίλογό τους, περί του τέλους της διεθνούς απομόνωσης της Ελλάδος μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας: εφόσον η Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο μέλος στα Ηνωμένα Έθνη, μέλος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενώ τα Σκόπια δεν είναι πουθενά σε όλα αυτά, κι ακόμα και στον ΟΗΕ έχουν το προσωρινό τους όνομα με την αρχική λέξη "πρώην", πώς μας λέτε οτι η Ελλάδα είναι που είναι διεθνώς απομονωμένη, ενώ αυτό δεν στέκεται πουθενά, κι αντιθέτως ισχύει πλήρως για τα Σκόπια;

Μας κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια, φανερά αποσβολωμένοι. Περάσανε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσουν οτι πρέπει κάτι να πουν για να μη φανούν τόσο έκδηλα εκτεθειμένοι. Αφού κοίταζαν ο ένας τον άλλον, ο κύριος Μηταφίδης σε κάποια φάση ψέλλισε κάτι το εντελώς γενικόλογο, που ίσα που ακουγόταν, και μάλλον ήταν κάτι σαν το "μας ωφελεί η συμφωνία".

Έπειτα πήρε τον λόγο ο συντονιστής Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βερβέρης, για να πει άλλα αντί άλλων, παντελώς εκτός πλαισίου της ερώτησης.Κάποια στιγμή όμως, καθώς άρχισε να υπάρχει μια φανερή αμηχανία κι εκνευρισμός στην αίθουσα απο τους ομιλητές και μερικά κομματόσκυλα, ειπώθηκε - μάλλον απο τον ίδιο - πως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας, καθώς 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως σκέτο Μακεδονία, Μακεδόνες, ομιλούντες τη Μακεδονική.

Τότε πήρα και πάλι τον λόγο, μόνος μου αυτή τη φορά, καθώς μετά την πρώτη ερώτηση έκαναν τα πάντα για να με αποφύγουν και ήταν χρέος κάποιου να καταδείξει την αισχρή τους προπαγάνδα - και ζητώ συγγνώμη αν στέρησα τον λόγο απο κάποιον απο τους άλλους αντιστασιακούς που βρέθηκαν αυθόρμητα μαζί μας στην ίδια αίθουσα - και ρώτησα: Αυτές οι 140 χώρες που τους αναγνωρίζουν η κάθε μία ξεχωριστά σε διμερές πλαίσιο, τους αναγνωρίζουν με τον ίδιο τρόπο μέσα στον ΟΗΕ, που είναι και ο μόνος διεθνής θεσμός που είναι αρμόδιος για την αναγνώριση ενός κράτους; Όχι. Στον ΟΗΕ τους αποκαλούν αποκλειστικά ως ΠΓΔΜ. Μήπως οι 140 χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει, και 200 να γίνουν, είναι αυτές που θα τους βάλουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Ή είναι μόνο η Ελλάδα που έχει την δικαιοδοσία να τους αρνηθεί και να τους εμποδίσει, ώσπου να συμβιβαστούν στο αυτονόητο και να σεβαστούν την ιστορία και ταυτότητά μας;

Σε εκείνο το σημείο, αρνήθηκαν χαρακτηριστικά να απαντήσουν το οτιδήποτε,και μια κυρία που ήταν μαζί με τον άνδρα της απ'οτι φάνηκε διαμαρτυρήθηκε έντονα, ρωτώντας τους φωναχτά γιατί δεν απαντούν στις ερωτήσεις που τους θέσαμε. Λίγο μετά, επινόησαν τεχνικά προβλήματα τα οποία μας ανάγκαζαν να αποχωρήσουμε απο την αίθουσα και να βάλουμε τέλος στην εκδήλωση - φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το κλείσιμο ήταν το ομορφότερο σημείο της εκδήλωσης αφού τέσσερα - πέντε νέα παιδιά αποκαλύφθηκαν κι αυτοί στο τέλος τραγουδώντας υπερήφανα και δυνατά το "Μακεδονία Ξακουστή". Ο ωραιότερος και πιό ενδεικτικός τρόπος κλεισίματος, που σύντομα θα σημάνει και το τελικό κλείσιμο της ακραίας αυτής φασιστερής παρένθεσης.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς κι αυτοί, πως η αντίσταση του λαού μας απέναντι στο απαράδεκτο δεν κάμπτεται, μα αντιθέτως ενισχύεται, καθώς όλο και περισσότεροι νιώθουν πως οφείλουν να συμμετέχουν στον αγώνα, που αρχικά φαίνονταν αυτονόητος, μα τελικά αποδεικνύεται πως όταν η βαρβαρότητα προσπαθεί να κυριαρχήσει, χρειάζεται να αγωνιστούμε και για τα αυτονόητα, γιατί αλλιώς θα υπερισχύσει η λήθη. Όσοι αγωνιζόμαστε δίνουμε το παράδειγμα και στους άλλους, που έρχονται σιγά-σιγά κι αυτοί για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αντίσταση του λαού μας. Διότι είμαστε ο λαός που χύνει και το αίμα του για την δικαιοσύνη και την ελευθερία, δεν είναι λοιπόν που θα επιτρέψουμε σε μια παλαβή εξουσία ακραίων να μας στερήσει το είναι μας.

Τα ακραία οικονομικά τους μέτρα μπορεί να τα πέρασαν, αλλά να που δεν είμαστε λαός του χρήματος μα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, και τα αντι-εθνικά τους μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο, ως την τελική νίκη.

Καλό αγώνα!

Θοδωρής Τσιαμίτας
https://makpress.blogspot.com/2018/06/blog-post_896.html#.WzPe33HTzF0.facebook

12 σχόλια:

  1. Εὖγε! - Ἡ Δημοκρατία εἶναι πολίτευμα ζυμωμένο μέ τήν Ἀλήθεια. Ἀλλιῶς, ξυνίζει καί χαλάει.
    Σκοτώνετε τήν Ἀπάτη, τήν Προπαγάνδα, καί τήν Ἀπατηλή Χειραγώγηση, ὅπου κι ἄν τίς βρίσκετε!
    (ὅσο καί ἄν σᾶς παρουσιάζονται μέ "καλές προθέσεις" ἀπό "ἰδεολόγους ἀγωνιστές" τῆς τάδε παράταξης, ἤ ἀπό τεχνοκράτες κλπ "πού ξέρουν").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σου Θοδωρη. Οι φανατισμενοι Συριζαιοι δεν προκειται να αλλαξουν ποτε γιατι απλα δεν το θελουν. Οι φωνες των Θοδωρηδων ομως θα σωσουν καποιους αμφιταλαντευομενους και τελικα και την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καὶ πάλι, Εὖγε!!!
    Σᾶς χρωστᾶμε, ἤδη, εὐγνωμοσύνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σου Κύριε Τσαμίτα ,σε σένα και τα υπόλοιπα παιδιά μέσα στην αίθουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο παλληκάρια !
    Η καλύτερη αντίδαση . Και πάλι συγχαρητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mια χαρά τους τα είπε ο Θ.Τσιαμίτας.Από πότε το αυτονόητο μπορεί να καταργείται από κατασκευασμένες "αλήθειες"-ψεύδη;; Οι 140 χώρες θα έβαζαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Ή η δική μας συναίνεση; Αστεία συριζαϊκά επιχειρήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια υπαρχει σοβαρο θεμα με το Αι κιου των Συριζαιων....Πασοκων ...Ποταμιων και Νουδουδων ...αστο.....ολων ...των πολλων .Επι 40 χρονια δεν δουλευε το τσιπ.Τωρα καλειται ενα αδειο τσιπ να δουλεψει σαν υπερυπολογιστης.Δεν στεκει.Παει το ρευμα μεσα στο τσιπ και ψαχνει πληροφοριες.Τιποτε μεσα.Ψαχνει με αγωνια αλλα τιποτε.Αδειο ολο.Βραχυκλωνει ολο...και λεει οτι καθησει. Υπαρχει θεμα εδω.Καποιος ισως πει ο Κοτζιας τοχει γεματο.Τι γεματο ομως ?? Οι αρχαιοι λεγανε :επιστημη που χωριζεται απ την Αρετη ειναι κακοβουλη πανουργια.Απ αυτο ναι ειναι γεματο.....Τα αποτελεσματα ορατα.Ολα κακοβουλες πανουργιες.....

      Διαγραφή
    2. Μια που ανέφερες τους αρχαίους, θυμήθηκα πως χώριζε τους ανθρώπους ο Πλάτωνας, σε 3 κατηγορίες (ας πάρουμε "χονδρικά" το διαχωρισμό),με βάση ποιο από τα 3 μέρη της ψυχής (λογιστικό-νοητικό, θυμικό, επιθυμητικό) κυριαρχεί στον καθένα, επομένως για ποιο πράγμα είναι κατάλληλος σε μια ιδανική Πολιτεία, θεωρώντας ότι έχουμε 3 βασικές τάξεις, τους παραγωγούς που ασχολούνται με την οικονομία, τους φύλακες, και τους κυβερνήτες.
      Όσοι κυριαρχούνται από το "επιθυμητικό" είναι γεμάτοι με πάθη και επιθυμίες, και αναζητούν υλικά αγαθά και χρήμα, και αν κυβερνήσουν τέτοιοι άνθρωποι θα δημιουργήσουν μια πλουτοκρατία (όπως το σημερινό πολιτικό σύστημα), έτσι λοιπόν αυτοί πρέπει να αποτελούν την παραγωγική τάξη, που οφείλει να εργάζεται για τα αγαθά που επιθυμεί.
      Αν κυβερνήσουν όσοι κυριαρχούνται από το θυμικό (θυμός, ασπλαχνία) θα δημιουργήσουν ένα στρατιωτικό καταπιεστικό καθεστώς (δικτατορία), επομένως αυτοί είναι κατάλληλοι για φύλακες (στρατός).
      Οι κυβερνήτες πρέπει να είναι όσοι κυριαρχούνται από το νοητικό (δηλ. σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι αναζητητές της αλήθειας και του δικαίου).

      Μίλησες για το IQ των πολιτικών, ότι επί 40 χρόνια, (τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας με δανεικά), δεν υπήρχε πρόβλημα που "δεν δούλευε το τσιπ", γιατί όλα ήταν εύκολα με την παροχολογία, ενώ τώρα που καταρρεύσαμε πρέπει να "τετραγωνίσουν τον κύκλο"..
      Αυτό που λες ισχύει, με την έννοια ότι ακόμα και τον καλύτερο να βρίσκαμε σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα..
      Βλέπουμε όμως ότι οι πολιτικοί σχεδόν στο σύνολό τους, κυριαρχούνται είτε από τις επιθυμίες τους, είτε από τις ιδεοληψίες τους.[Νομίζω δηλ. ότι δεν είναι τόσο θέμα IQ (εξυπνάδας), αλλά πως χρησιμοποιείται (στο βαθμό που υπάρχει), και που κατευθύνεται και τι εξυπηρετεί..]
      Και.. "τα αποτελέσματα ορατά" όπως ακριβώς είπες..

      Διαγραφή
    3. Nα συμπληρώσω στα προηγούμενα ότι οι ιδεοληπτικοί τύποι όπως οι Συριζαίοι, "κρύβουν μέσα τους έναν δικτατορίσκο τύπου Στάλιν", όπως ακριβώς γράφει ο τίτλος. Αυτό το ζούμε όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην καθημερινότητα. Είναι φοβερό, αλλά πραγματικά ο ιδεοληπτικός τύπος είναι πάντα ένας δικτάτορας στο περιβάλλον του.

      Διαγραφή
    4. Εντυπωσιακες σκεψεις.Αυτο της καθημερινοτητας που λες τα δειχνει ολα.Ποσες φορες δεν εχουμε εκπλαγει απ αυτο ?? Ακους εναν τυπο να μιλα και εκ πρωτης οψεως ολα φαινονται καλα.Πολυ καλα.Ιδεολογος...για το καλο αναζητητης...δημοκρατης ..ευαισθητος...πολυπραγμων..δικαιος..ελεημων...για τα κοινα πονοψυχος...κλπ.Και ξαφνου ...αν πεις αλλη γνωμη ...μια ρουκετα στην μουρη σου...η αυτο που λεω η εισαι μ.......η εισαι ηλιθιος....η εισαι εμπριμε....η εισαι κατι βδελυρο...κλπ.Κατι που δεν επιδεχεται συζητηση καμμια.Ασε την συμπεριφορα στην γυναικα του σπιτι...η στα παιδια του.Στα παιδια ειδικα τα δικα του ισχυει και το αλλο το κλου....Ξερεις τι παιδια εχω εγω ??!!
      Να κοιτα...αυτο εκανε..αυτο πετυχε...κατσε καλα ...ειναι σαν εμενα ...εννοει...απαιχτα...κατι σπανιο οπως εγω !!!! Και λες εσυ μεσα σου...αααα...αυτη ειναι η εικονα σου...τελικα...οχι το πσραμυθι που πουλας δημοσια....περι σωτηριας των ψυχων μας.Φυσικα απ το πολυ το θεατρο αυτοπαραμυθιαζεται κυριως ...Ο Μεσσιανισμος δεν ειναι προ των θυρων...ειναι ηδη μεσα.Ποσο προοδευτικα ειναι αυτα ?? Οσο απ την εποχη την προμυωκαινο ..εως την προκαμβια...Αλλα τα γυαλια ρεημπαν...το τι σερτ κοντο...η μπε εμ βε εκει...ο φουρνος μικροκυμματων ..ζημενς....το μαλλι χωρις ψαλλιδα λουξ...κλπ....Ειναι μεγαλη η περιοδος απ την μια εποχη των παγετωνων εως την ..υπερθερμανση που παντα ακολουθει.Αυτο το ..ατιμο το " εγω" ορεγεται να φαει και τον Θεο...κι οτι πεταει.....Ο δικτατωρ ειναι εκει κρυμμενος..σαν τον φαντη.Σου το ειπα .....οι γεροντες φταινε για ολα!!! Και ο ...Παοκ....

      Διαγραφή
    5. Το αι κιου μ αυτην την εννοια το ειπα εν συντομια.Οχι αν χωραει το τσιπ.Χωραει...εκ κατασκευης του Θεου....Εχουμε θεμα νοητικης ανεπαρκειας μιας μηχανης που εχει ολες τις προδιαγραφες να μην ειναι ανεπαρκης..αλλα δεν της φορτωσαμε πληροφοριες 40 χρονια και δεν εχει τι να επεξεργαστει.Φορτωσαμε πληροφοριες αχρηστες....πχ. ρεημπαν...μανον.....αντιηλιακο θαλασσης με βιταμινες ....κλπ.Αντε τωρα πηγαινε εσυ να βρεις λυση στην κριση....με οπλο το ...μανον...το
      ρεημπαν...κλπ....Θα σε ρωτησουν πχ. Τι θα κανεις που δωσανε το νερο σε ξενους ?? Τι θα πεις ?? Οτι ξερεις....Μανον....ρεημπαν ...η το πιο πολυ...θα αναρωτιεσαι ολη μερα πως εγινε αυτο....και σου ξεφυγε !!! Οτι ειχε φορτωμενο ο καθενας θα λεει.Ειχε φορτωσει αηδιες δεξιες μισοκαταλυπτες ?? Θα σου πει αυτες.Ειχε φορτωσει αηδιες αριστερες ακαταλυπτες ?? Αυτες .....Οτιδηποτε χωρις δικη του επεξεργασια ολων.Παλι δανειο θυμιζει ..ολο...Οχι ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.