15/6/18

Σάββας Καλεντερίδης για τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου: Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, οδηγεί σε δημιουργία μιας δεύτερης εθνικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα

Με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, αποδυναμώνεται η εθνική άμυνας και η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας στη Θράκη και την Ήπειρο.
Ακούστε γιατί!


16 σχόλια:

  1. "Με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, αποδυναμώνεται η εθνική άμυνα και η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας στη Θράκη και την Ήπειρο".

    Μετά την προδοσία της Κύπρου το 1974, ζούμε σήμερα αυτήν την "κατάσταση" με τα Σκόπια! Λές και δεν μας έφτανε η Τουρκία.
    Πώς δεν νοιώθουν φρίκη τα αρμόδια όργανα της πολιτείας?
    Γιατί δεν παραιτούνται όσοι δεν αντέχουν τις πιέσεις, που είναι, ολοφάνερα, σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας μας?

    Είπαμε στούς συμμάχους μας να μπούν οι σλαβοαλβανοί Σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ ως Δημοκρατία της Βαρντάσκα.
    Όλοι βάλθηκαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
    Σε τι φταίξαμε στούς συμμάχους μας? Πολεμήσαμε σε 2 παγκοσμίους πολέμους στο πλευρό τους και μας φέρονται πρόστυχα και άτιμα.

    Έχουμε κάνει και εμείς λάθη. Οι ποινές, στούς συνεργάτες των Γερμανών μετά την Κατοχή, καθώς και στούς υπεύθυνους της Κυπριακής τραγωδίες, ήταν ελαφρές.
    Σε θέματα Εσχάτης Προδοσίας οι ποινές πρέπει να είναι σκληρότατες, διότι ως παράδειγμα τιμωρίας, αποτρέπουν στο μέλλον την επανάληψη της πράξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη ποσο δικιο εχεις..!!
      Ειναι τρομερα προστυχο αυτο που κανουν Αμερικανοι και Γερμανοι...!!! Ειναι απιστευτο....!! Ο πρωτος ..δωσαμε το αιμμα μας γιαυτα τα απιστευτα καθηκια ..τους Αμερικανους ..!!! Αυτα τα ...Απιστευτα καθηκια !!! Για τους δευτερους....τι να πει κανεις....ειναι ο ορισμος των καθηκιων των αιωνων ολων....δεν περιμεναμε κατι αλλο....βοθρος....
      Αλλα οι ..Αμερικανοι....συμμαχοι ...εναντιον των ...σημερινων ...φιλων τους...Γερμανων...εναντιον των συμπολεμιστων τους Ελληνων....δεν εχουν αλλο σκαλοπατι ατιμιας να κατεβουν.....Θα ακουμε την λεξη Αμερικανος στο μελλον και θα κανουμε ολοι .....ΕΜΕΤΟ.....

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη,
      1)Όσον αφορά την Αμερική, επειδή έχω σπουδάσει αρκετά χρόνια εκεί και τους γνωρίζω, αδικείς με τους χαρακτηρισμούς σου τους Αμερικάνους, πολλοί των οποίων είναι φιλέλληνες και αγαπούν την Ελλάδα.
      2)Το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιους ανθέλληνες, σαν τον Κίσσιγκερ, που χαράζουν ψυχρά την εξωτερική τους πολιτική. Σε αυτή την περίπτωση τα κράτη γίνονται πιόνια, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμμία αξία, και ο στόχος τους είναι πάντα η νίκη επί του εχθρού, που χθές ήταν η Σοβιετική Ένωση και η Κίνα, σήμερα η Ρωσσία και η Κίνα, σε μια παγκόσμια σκακιέρα.
      3)Όσον αφορά τους Γερμανούς, έχω να σου πώ πώς η μητέρα μου είναι από τα Καλάβρυτα. Έχουμε νεκρούς, που ποτέ δεν ξεχνάει. Το ότι η Γερμανία να ηγείται της Ε.Ε και της "Τρόϊκας" μας είναι ανυπόφορο.
      4)Συμπέρασμα. Κάθε αξιόλογο κράτος κοιτάζει τα συμφέροντα του, ενώ οι μπανανίες, τα προτεκτοράτα και οι αποικίες αδυνατούν.
      Η Ελλάδα έχει ιστορία χιλιάδων ετών, ποταμοί αίματος Ελληνικού έχει τρέξει για την ελευθερία μας.
      Πρέπει να κοιτάζουμε τα πάντα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας και αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο, κάθε κυβέρνησής μας, όταν παίρνει αποφάσεις.
      Δυστυχώς η επικείμενη συμφωνία με τα Σκόπια αγγίζει τα όρια της Εσχάτης Προδοσίας, με όλη την σημασία των λέξεων...

      Διαγραφή
    3. Φωτη καλα τα λες.Οπως περιγραφεις ομως την Αμερικη ( ασε τους πολιτες εναν εναν)...περιγραφεις ενα ψυχρο μηχανισμο .χωρις ψυχη.Μαθηματικα αδιαφορα για ολα....και για στοιχεια ηθικης.Αν ειναι ετσι...τοτε τι καμωνεται στον κοσμο πως ειναι ηθικη ....και σε τι ειναι καλυτερη απο εναν κανιβαλο....που κι αυτος κοιτα να ζησει ?? Δεν τηρει ουτε....τα στοιχειωδη...οχι να βοηθησει ...αλλα να μην σκοτωσει εναν συμμαχο πιστο !! Πραγμα που δεν κανει ....αντιθετως...στο Ισραηλ πχ.... Ποιος την εμποδισε φιλε να βαλει στο ΝΑΤΟ τα Σκοπια με το ονομα που τους αξιζει ?? Θα αυξηθει η δυναμη του ΝΑΤΟ ...απο ενα ...ονομα ??? Εις βαρος ενος απιστευτου...συμμαχου σε πολεμους ?? Οχι φιλε...μην δικαιολογεις την απουσια στοιχειων ανθρωπινων σ αυτους....ειδικα στους κομπορημονουντες....οτι ταχουν. Δεν θα πει τιποτε αν οι γειτονες σου στην Αμερικη ηταν καλοι τυποι....κι οι γειτονες των στρστιωτων του χιτλερ στα Καλαβρυτα καλοι ηταν...καποιοι...

      Διαγραφή
  2. Μα επί τέλους πρέπει κάποιος σοβαρός άνθρωπος να τους στείλει στο δικαστήριο για εσχατη προδοσία ? Μήπως δεν έχουμε ούτε έναν σοβαρό να τους δικάσει ?? Αυτοί όλοι οι μικροί που δημιουργούν κόμματα πρέπει να ενωθούν αλλιώς παίζουν το παιχνίδι του Σύριζα !! Πρέπει πριν καταστρέψουν την χώρα να εξαφανιστούν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sure. The Supreme Court has acted at the speed of light to press charges for treason......to Barbarousis for his comments in Boule!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Το παρακάτω σχόλιο το είχα γράψει και αλλού αλλά επειδή δεν μπορώ να ακούω πλέον τον Τσίπρα να λέει ότι "δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες" (https://www.protothema.gr/politics/article/796715/tsipras-gia-skopianous-den-boroume-na-tous-apagoreusoume-na-autoapokaloudai-makedones/) καλό είναι να έχουμε υπόψη τα παρακάτω

    Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των λέξεων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» από τους Σκοπιανούς, πέραν του βιασμού της ιστορικής αλήθειας εμπεριέχει και το πολύ σοβαρό κατ’εμέ που δεν είναι άλλο από την καπήλευση λέξεων και εννοιών που έχουν ταυτιστεί με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό διαχρονικά. Στα αρθρο 7 παρ 1,2,3. της κατάπτυστης συμφωνίας αναφέρονται τα εξής:

    1. Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.

    2. Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

    3. Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)

    Από όσο γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που στην ανθρώπινη ιστορία θα χρησιμοποιούνται οι ίδιες ακριβώς λέξεις για να προσδιορίζονται εντελώς διαφορετικές περιοχές, πληθυσμοί, κουλτούρες, ιστορίες και πολιτισμοί και μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο! Επομένως οι επίμαχες λέξεις δεν έχουν πλέον αντικειμενική αλλά υποκειμενική σημασία ανάλογα με το ποιος τις χρησιμοποιεί! Φανταστείτε τώρα τι καπήλευση ηθελημένη και αθέλητη έχει να γίνει σε βιβλία, τοπικά προϊόντα, εμπορικά σήματα, τουριστικά πακέτα και αμέτρητα άλλα θέματα που απορρέουν από τις τρεις παραπάνω παραγράφους.
    Τώρα δείτε πως ο γνωστός Kareem Abdul-Jabbar κατάφερε να επιβάλλει την αλλαγή του ονόματος ενός αθλητή ονόματι Karim Abdul-Jabbar (που δεν γράφονται καν ίδια) του αμερικάνικου NFL σε Abdul-Karim al-Jabbar για το λόγω ακριβώς ότι δημιουργούνταν θέματα παρερμηνειών σε θέματα κυρίως εμπορικών εκμεταλλεύσεων.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Kareem_Abdul-Jabbar#Personal_life
    https://en.wikipedia.org/wiki/Abdul-Karim_al-Jabbar
    http://thematadorsports.com/blog/?p=8500

    Το δικαστήριο δικαίωσε τον Jabbar αδιαφορώντας για το όποιο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού όταν αυτό δημιουργεί τα παραπάνω προβλήματα και ουσιαστικά επέβαλε την αλλαγή του ονόματος ενός αμερικάνου πολίτη για ένα θέμα καθαρά οικονομικό, πόσα δικαστήρια πρέπει να κάνουμε εμείς για να εκπέσουν οι παραπάνω προδοτικές συμφωνίες, αφού πλέον με την υπογραφή μας θα μπορούν οι Σκοπιανοί να καπηλευτούν τα εδάφη, την ιστορία, τον πολιτισμό και την εθνική μας κληρονομιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοιωθω και γω θλιψη και οργη. Ειμαι και λυπημενος και θυμωμενος. Ιστορικα συμβαινει στην ελλαδα συνεχεια. Δηλ. να ειμαστε χωρισμενοι, και οι μεν να κανουν εναντια στους δε. Ετσι ο Τσιπρας δεν ζηταει την γνωμη κανενος. Απο μισος για τους πολιτικους του αντιπαλους.

    Θελω να πιστευω οτι τουλαχιστον ο λαος μας δεν συμφωνει. Γιατι οι πολιτικοι μας ειναι ανικανοι για οτιδηποτε. Και οι μεν και οι δε. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

    Αυτο που θελω να σημειωσω ξανα ειναι οτι βλεπωντας τους βουλευτες του συριζα στην βουλη χθες και σημερα, αντιλαμβανομαι ενα μισος απο αυτους τους ανθρωπους. Μια διαστρεβλωση της λογικης και της ιστοριας. Αυτο ειναι το πρωτο προβλημα που εχουμε.
    Οι πολιτικοι γενικα στην ελλαδα πραττουν με βαση την αντιθετη πολιτικη, δηλ. απεναντι στους πολιτικους τους αντιπαλους. Αυτο ειναι το δευτερο προβλημα που εχουμε. Τα υπολοιπα λυνονται ευκολα..

    καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι λέτε κ Καλεντεριδη,η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ 180 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ-τα 2/3 της Βουλής ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ Καλεντερίδη,
    αναφέρετε για 400 πανεπιστημιακούς από όλο τον κόσμο που συντάσσονται εναντίων αυτού του εκτρώματος που πάνε να μας σερβίρουν οι Συριζαίοι και οι συντασσόμενοι αυτών.
    ΑΠΟΡΙΑ. Οι εντόπιοι Πανεπιστημιακοί Ιστορικοί και Αρχαιολόγοι...ΓΙΑΤΙ δεν ασχολούνται με το ζήτημα; Ποια θέση παίρνουν; Δεν αντιλαμβάνονται ότι σιωπόντας Τώρα θα έχουν κρίση ταυτότητας στο Μέλλον; Δεν αντιλαμβάνονται ότι σιωπόντας Τώρα θα τυγχάνουν αντικείμενο χλευασμού και απαξίας των απλών Πολιτών στο Μέλλον;
    Υπάρχουν μήπως αρχομισθίες οι οποίες είναι σημαντικότερες από την Aλήθεια και την Πατρίδα που τους έθρεψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι ακριβώς θα συμβεί αν περάσει αυτή η συμφωνία. Όπως λέει και ο κ. Σάββας, δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανοί στην Βόρεια Ελλάδα θα ονομαστούν επίσημα Μακεδόνες, δηλ. θα έχουμε μια "Μακεδονική" μειονότητα εντός της Ελλάδας, και στα σύνορα του κράτους "Βόρεια Μακεδονία" (!), με ότι σημαίνει αυτό, όπως έχουμε και την μουσουλμανική στη Θράκη στα σύνορα με την Τουρκία.
    Αν προσθέτουμε σε αυτά και τα οράματα των Αλβανών για την Μεγάλη Αλβανία https://www.eleftherostypos.gr/diethni/102243-pos-i-megali-alvania-tha-apospasei-ellinika-edafi-i-proeidopoiisi-tis-moschas/
    δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε..
    Πολύ σωστά όσα γράφονται στο σχόλιο Unknown 1.29 μ.μ. για την κοροϊδία των "υποκειμενικών εννοιών" των λέξεων "Μακεδονία", "Μακεδόνες" και "μακεδονική" γλώσσα και εθνικότητα"..Πραγματικά παίζεται το θέατρο του παραλόγου..
    Πως είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα και μάλιστα να καταγράφονται σε μια επίσημη συμφωνία ανάμεσα σε 2 κράτη;;
    Οι άνθρωποι μάλλον πέτυχαν "τον τετραγωνισμό του κύκλου" για να ικανοποιήσουν τους Αμερικανούς και τους Σκοπιανούς.
    Το κράτος των Σκοπιανών είναι λέει η Βόρεια Μακεδονία (άρα η δική μας είναι η Νότια), η γλώσσα τους είναι η μακεδονική όπως και η εθνικότητά τους αλλά οι λέξεις έχουν 2 (διαφορετικές) έννοιες, μία για τους Σκοπιανούς και μία άλλη για τους Έλληνες (!).. Πρόκειται δηλαδή για 2 διαφορετικά πράγματα (!).
    Και τότε λοιπόν, αφού είναι διαφορετικά, γιατί προσδιορίζονται από ΚΟΙΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ;; Αυτές είναι πολιτικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ, μια ξεκάθαρη κοροϊδία..
    Που προκαλούν όμως ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΗΓΜΑ (έστω και αρχικά σε επίπεδο αντίληψης), στην μέχρι σήμερα, (όσο μπορούσαμε), συμπαγή δομή της εθνικής μας οριοθέτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. And the media start its Job, CNN in Spanish in the 3rd paragraph it says "By chance Greece also has the name Macedonia ...."
    https://cnnespanol.cnn.com/2018/06/14/macedonia-acuerda-con-grecia-cambiar-de-nombre/
    Do they realize the extend of their actions? Tsipras, how stupid are you?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω παιδια θα αυτο που δυστυχως λεω παντα. Ειμαστε ρουφιανοι μεταξυ μας. Κανενας δεν περιμενω να ενδιαφερθει για μας αν εμεις δεν ειμαστε σωστοι μεταξυ μας. Τα αλλα θελουν θελουν εξυπναδα την οποια αν και διαθετουμε δεν μας ενδιαφερει να την χειριστουμε γιατι η πολιτικοι μας ειναι απλα γλυφτες και αυαπουν περισσοτερο πον εαυτο τους η το κομμα παρα την πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.