26/6/18

Ούτε αυτό μπορούσε να προβλέψει η διπλωματία μας; Ξεπουλήσαμε άρον άρον τη Μακεδονία και οι άλλοι έβαλαν βέτο;

Μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΠΓΔΜ - Αλβανίας
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
Μπλόκο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας τέθηκε σήμερα  στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που στο Λουξεμβούργο. Οι υπουργοί Εξωτερικών  αποφάσισαν ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις το 2019 και όχι άμεσα, όπως ήλπιζε η Αθήνα.
Ο βασικός σύμμαχός των Σκοπίων δεν ήταν άλλος από τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς ο οποίος σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες έδωσε μία πολύ έντονη μάχη θέλοντας να άρει τις αμφιβολίες των υπουργών εξωτερικών και να καταφέρει την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ για την ΠΓΔΜ μετά την ονοματολογική σύμφωνα κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε.
Οπως είπε ο κ. Κοτζιάς «υπήρξαν δύο διαφορετικές γραμμές, οι 25 που θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και από την άλλη η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία που ζητούν την αναβολή τους» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς με την λήξη του Συμβουλίου.

«Εξήγησα ότι για γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς λόγους, η σημερινή κατάσταση απαιτεί τη βοήθεια στις δύο χώρες της περιοχής και όχι την αναβολή. Εξήγησα επίσης ότι η εσωτερική κατάσταση απαιτεί σταθερότητα και ασφάλεια και όχι νέα προβλήματα».

Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη η θέση της Ολλανδίας είναι ξεκάθαρη. Παρά την πολύ θετική εξέλιξη στο ονοματολογικό την οποία αναγνωρίζει, η Χάγη θεωρεί πως η ΠΓΔΜ ακόμα δεν τηρεί δύο βασικά κριτήρια για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του κράτος δικαίου στην χώρα αλλά και την διοικητική της ικανότητα.

Οι παραπάνω, είναι από τους βασικούς τομείς που μία χώρα σε ενταξιακή διαδικασία πρέπει να δείξει σημαντικό πρόοδο.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στην ενταξιακή διαδικασία μόνο και μόνο επειδή το ονοματολογικό θέμα έκλεισε» έλεγε  διπλωμάτης στην «Κ» τονίζοντας ότι η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί και να μην υπάρχουν πολιτικά κριτήρια. Αν υπάρξει πρόοδος τους επόμενους μήνες τότε την επόμενη χρονιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες διαμηνύουν οι Ολλανδοί.

Καθημερινή

12 σχόλια:

  1. Κάθε ώρα διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι προδότες, ρε παιδιά ποιος θα τους βάλει φυλακή για προδοσία !!! Ποιος ;Οι άνθρωποι αυτοί είναι άκρως επικίνδυνη, χωρίς ίχνος ντροπής! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ότι φαίνεται, αν σωθούμε, θα σωθούμε πάλι από τον "από μηχανής Θεό". Γιατί όμως όλοι σιωπούν (σωματεία, οργανώσεις κλπ);
    Μήπως ήρθε η ώρα η "κοινή λογική" και ο πατριωτισμός να αποκτήσει υπόσταση σε αυτή τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντρέα δεν σιωπούν η Ελλάδα "βράζει"! Απλά δεν τα δείχνουν τα δυο, τρια κανάλια! Πέτα την τηλεόραση φίλε αν βλέπεις!Απλά ο κόσμος από εδώ κι εμπρός χρειάζεται κυρίως απο τις Πανμακεδονικές συντονισμό που τις εμπιστεύονται! Θέλω να μην με παρεξηγήσεις για την τηλεόραση, απλά το έθεσα για όσους εμπιστεύονται αυτού του είδους την "πληροφόρηση"! Είμαι βέβαιος για την κρίση σου από το σχόλιό σου! Σ ευχαριστώ,καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. με βαση αυτην την ειδηση, τελικα μαλλον ειχε δικιο που ο Βελλοπουλος ελεγε οτι η Ολλανδια ηταν εξ'αρχης αντιθετη με την επιλυση του σκοπιανου, γιατι αν γινοταν αυτο και δημιουργηθει το ποτάμιο εμπορικο δικτυο μεσω της εκμεταλλευσης του Αξιου ποταμου, τοτε τα ολλανδικα λιμανια του βορρα (οπως αυτο του Ροτερνταμ) θα χασουν μεγαλο μεριδιο της εμπορικης τους αξιας και αυτο θα εχει αρνητικες συνεπειες για τους Ολλανδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η Ολλανδια ηταν υπερδυναμη ??Δεν θαταν πολυ σοβαρο ?Θαταν.
      Λοιπον η Ρωσια .. ειναι.Η κυβερνηση την αγνοει.Γιατι ? Γιατι καποιοι της ειπαν....γραψτε την ειμαστε εμεις εδω.Ωραια.Ειναι για το συμφερον της Ρωσιας αυτο ολο ? Οχι.Τους περικυκλωνουν τους κοβουν τους αγωγους τους αποσταθεροποιουν την Σερβια τους κοβουν το Αιγαιο οποτε θελουν τους πετανε εξω απ τα Βαλκανια, ισχυροποιουν κιαλλο την Γερμανια..κλπ.Λοιπον οι Ρωσοι θα αντιδρασουν σαν υπερδυναμη.Στα μουλωχτα η φανερα.Αυτο το ελαβε κανεις υπ οψιν εδω ? Η συνεχεια στις οθονες .....Μεχρι χθες οι Ατλαντες επαιζαν με μας μεσω Τουρκιας.Βαζαν τους τουρκους να απειλουν να κανουν κρισεις.Σουζα εμεις.Τωρα μπορουν και οι Ρωσοι αυτο το κολπο.Στις οθονες λοιπον....( σε καθε περιπτωση ο καυμενος ο κοσμος εδω θα την πληρωσει ...οχι ο Κοτζιας.) Αυτα κανουν οι καραγκιοζηδες που ψηφιζουμε. Και υπαρχει κοσμος που τους θαυμαζει ακομη.

      Διαγραφή
    2. δεν διαφωνω σε τιποτα αδερφε, πολυ σωστα τα λες, απλα επειδη πολλες φορες πισω απο την κουρτινα στο παρασκηνιο γινονται πραγματα που επι του παροντος δεν γνωριζουμε και ισως να τα μαθουμε(αντιληφθουμε) μετα απο πολυ καιρο, υπαρχει μια φημη οτι ο Κοτζιας μια ημερα μετα την υπογραφη της συμφωνιας με τα Σκο(ρ)πια επισκεφθηκε την Μοσχα... γιατι αραγε?? Επισης, αν λαβουμε υποψην και τον εμπορικο πολεμο(με τους δασμους προστατευτισμου) που εχει κυρηξει ο Τραμπ στην Ευρωπη και κυριως στην Γερμανια, δεν θα μου φαινοταν καθολου παραξενο αν οι Γερμανοι για αντιποινα εκαναν μια συμφωνια με τους Ρωσους(με διαμεσολαβηση της Ελλαδας) για τα ενεργειακα και τους αγωγους(και εννοω τον Turkish stream), οι οποιοι μπορει να παιρνουν μεσω Τουρκιας-Ελλαδας-Σκοπιων κ.λ.π. μεχρι την κεντρικη ευρωπη, αποκτωντας αμεσοτατη εξαρτηση ενεργειακα απο την Ρωσια και ριχνωντας στο καναβατσο τους αμερικανικους αγωγους, αποκλειωντας τους με αυτον τον τροπο απο την το μεριδιο της ενεργειακης ευρωπαικης αγορας ... σκεψου μονο ποσο μπορει να βλαπτει αυτο τα αμερικανο-ισραηλινα συμφεροντα. Μην μας φανει περιεργο λοιπον αν τελικα οι αμερικανοι αλλαξουν ξαφνικα σταση στο ζητημα των Σκοπιων.Υπαρχει ενα τριγωνο κατα πολλους μεταξυ Μοσχας-Αγκυρας-Βερολινου εναντιον των αμερικανικων συμφεροντων και αν τυχον η Ελλαδα τολμησει ν απαιξει τον ρολο του μεσαζοντα σε αυτο το σκηνικο ισως να εχουμε σοβαρα προβληματα με τους Αμερικανους

      Διαγραφή
    3. Στεφανε πολυ καλες οι σκεψεις σου.Ολα παιζουν .Ομως ειναι κατι που δεν παιζει στον συλογισμο.Για την Ρωσια δεν παιζει.Η περικυκλωση.Απ την Νορβηγια εως την Γαυδο ο κλειος κλεινει.Οτι οικονομικο συμφερον και ναχει...η ζωη της ειναι πρωτη.Αρα ?? Δεν ειναι χαλβαδες σαν εμας για τα ...γερμανικα αργυρια.( κι απο ποια χωρα κιολας.!! Δυο παγκοσμιους εκανε με 30.000.000 ρωσους νεκρους....εδω ειχαμε 1.000.000 ...κι ολοι ...ξεχασαν για πεντε δεκαρες ματωμενες....) Αρα.....τομπολα.....

      Διαγραφή
  4. Κοτζιά θα βρεθείς στο λακο με τ'αγγουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα βασικό επιχείρημα Κοτζιά υπέρ της συμφωνίας του με τα Σκόπια ήταν ότι η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου θα εξομαλύνει τις όποιες διαφορές παραμένουν ή δεν μπορούν να ρυθμιστούν με τη συμφωνία και θα εγγυηθεί μια φιλική σχέση των χωρών μας στο μέλλον. Αυτά, μάλλον πάνε περίπατο, οπότε μήπως να το ξανασκεφτόταν το όλο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εκλεγμένοι μας, δίνουν νέα διάσταση στον όρο "χρήσιμοι ηλίθιοι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι πρωτοτυπο νασαι οκτω διαστασεων χρησιμος ηλιθιος ?? Εχεις και οκτω γωνιες βρε αδελφε !! Κι αμα εχεις ...κοψιμο εχεις και καπου να πας !!!

      Διαγραφή
  7. ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΜΑΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΓΩΘΟΥΝ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
    ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.