26/6/18

Σ. Καλεντερίδης: Ρόλο υπερδύναμης θα διεκδικήσει ο Ερντογάν, Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να προσέξουμε

Αναμφισβήτητη η πρόκληση σε Αιγαίο – Θράκη και Κύπρο
Ο Ερντογάν μετά τον διπλό του θρίαμβο, δεν αποζητά απλά ρόλο περιφερειακής δύναμης για την Τουρκία, αλλά υπερδύναμης, με τον ίδιο σε ρόλο ηγέτη του Ισλαμικού κόσμου, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης στον 98.4 .
Η πρόκληση σε Αιγαίο – Θράκη και Κύπρο θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη, προσθέτει, σημειώνοντας ότι  ανοιχτά μέτωπα της Ελλάδας με χώρες όπως η Αλβανία και η ΠΓΔΜ, θα πρέπει να κλείσουν, όμως η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν κλείνει αλλά ανοίγει βαθύτερα ζητήματα δημιουργίας μειονοτικών τεχνητά θεμάτων για την Ελλάδα.
Το άρθρο του Ιμπραήμ Καραγκιούλ στο οποίο αναφέρεται ο κ. Καλεντερίδης:

Αυτά θα εφαρμόσει ο Ερντογάν αν κερδίσει τις εκλογές - Όλο το νεοοθωμανικό στρατηγικό του σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή
Ακολουθεί το ηχητικό της παρέμβασής του:

10 σχόλια:

  1. Αυτό σημαίνει οτι έχει τα γόνατα για μια τέτοια κίνηση !!!! Αυτο σημαίνει οτι όλες οι Αραβικές χώρες θα είναι υπο την ομπρέλα της Τουρκιας ; Μπράβο στον Ερτογαν .
    Εμείς ( πολιτικοί ) ενα μάτσο μακακες τι μπορούμε να κάνουμε ; Ούτε φίλους έχουμε , ούτε ομόνοια μεταξύ μας έχουμε !! Διχόνοια , μίσος και μια κυβέρνηση που δεν την θέλει ο λαος !! Και η ηγεσία του στρατού , Δικαιοσύνης, Εκκλησιάς όλοι εν πάση περιπτωση κοιμούνται !! Και έχουν εναν Ερτογαν με 100 κιλά γόνατα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση κλείνει ένα ένα τα τρέχοντα ζητήματα, για να έχουμε το χρονικό ορίζοντα των προβλημάτων εξ ανατολων μέχρις εσχάτων (το πιστεύω μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν λες κλεινει τι εννοεις ? Αν ...κλεισει το Αλβανικο θα διωξουν οι Αλβανοι τις Τουρκικες βσσεις η δεν θα κανουν αλλες ?? Διοτι αν δεν γινουν πχ.αυτα τιποτε δεν κλεινει.Απλα τροφοδοτουμε τις αυταπατες μας με παραμυθια της Χαλιμας.Το ιδιο και τα Σκοπια.Υπεγραψαν χαρτι οτι δεν θα δωσουν βασεις στην Τουρκια ?? Οχι.Αρα παλι παραμυθια...Αρα τι κλεινει ? Εκτος απ την πορτα του φρενοκομειου....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ερντογαν δεν μπορει να δεχθει οτι η Κυπρος θα εκμεταλευτει ενεργειακους πορους αυτονομα χωρις την υψηλη εποπτεια του και χωρις μπακσισι για τους τουρκους. Η τουρκια χρειαζεται ενεργειακους πορους για την αναπτυξη της βιομηχανιας της. Επισης δεν μπορει να δεχθει οτι την αφηνουν οι δυτικοι συμμαχοι της εκτος αυτου του παιχνιδιου. Αυτος ειναι ο λογος που ανεβαινει η ενταση στο αιγαιο για αντιπερισπασμο ωστε η ελλαδα να μην υπερασπιστει τα συμφεροντα των κυπριων που θα ειναι και το σωστο.

    Η τουρκια ειναι κακομαθημενη τοσα χρονια απο τους δυτικους συμμαχους και πιστευει οτι πρεπει να εχει την καλυτερη αντιμετωπιση απο τους δυτικους, και αυτο δεν της αρεσε. Η τουρκια ειναι ανασφαλης και εχει κομπλεξ κατωτεροτητας. Νομιζουν οτι αντιμετωπιζονται χειροτερα απο οτι τους αξιζει και προσπαθουν με το ανατολιτικο παζαρι να παρει οσα επιθυμει.

    Εφοσον αλλαξουν οι συσχετισμοι και σταματησει η διεθνης στηριξη στην τουρκια θα βρεθει σε δυσκολη θεση.

    Η τουρκια εχει κριση στην στρατηγικη της. Αμφιταλαντευεται να αλλαξει στρατοπεδο. Πιστευει επισης οτι οποια πλευρα επιλεξει θα γυρει και την πλαστιγκα στην επικρατηση. Αν γυρισει πισω στο δυτικο στρατοπεδο θα χασει την πρωτερα θεση της λογω ασοβαροτητας.

    Καλη δυναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να "προσεξουμε" Σαββα πρεπει να διωξουμε πρωτα τους καραγκιοζηδες που μας κυβερνανε. Η προσοχη επιβαλλει ετοιμοτητα ενοπλων δυναμεων, επιτηρηση συνορων (χερσεων και θαλασσιων), στρατηγικη βαθους, μεταναστευτικη πολιτικη, οικονομικη αναπτυξη και ομονοια το λαου. Δηλαδη ΟΛΛΑ οσα δεν εχει η κυβερνηση Τσιπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παρελθόν της ως οθωμανική αυτοκρατορία της δίδει στόχους όπως και η προεκλογική περίοδος. Τι είναι εφικτό είναι το ζητούμενο. Βεβαια στην τουρκια ζουν 10 με 15 εκατομμύρια τούρκοι στην συνείδηση και όχι οπωσδήποτε στην καταγωγή και οι υπόλοιποι είναι μεν μουσουλμάνοι σουνίτες και αλεβίτες, αλλα εθνοτικά δεν είναι Τούρκοι. Ένα μωσαϊκό εθνοτήτων έινια οι Τουρκια. Καταλαβαίνετε πως στα λέσια της κατάρρευσης της ισχύος του αντιπαλου εκεί πάνω μπορεί κανεις να στηριχθεί, δηλαδή στην διάσπαση της βάση των εθνοτήτων της. Πάντως οι τούρκοι λιγουρεβοναι το αιγαίο και αυτό μπορεί να θεωρηθεί σταθερή τουρκικη εθνική πολιτική, επειδή ο έλεγχος του αιγαίου της Κύπρου και ενδεχομένως μέρους της κριτής θα τους κάνει γεωστρατηγική υπερδύναμη. Και για αυτόν τον λόγο πιστεύω πως οι τούρκοι κοιτούν περισσότερο προς δυσμάς παρα προς ανατολάς. Μην καταπίνεται τους αντιπερισπασμούς των τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλληνας ο Ερντογάν.
    Όποτε όμως ο Ερντογάν ρωτού σε τον πατέρα του, τι γλώσσα μιλούσε με την μητέρα του, αυτός του απαντούσε, αόριςτα ότι ήταν μία "παλιά γλώσσα" του χωριού των ! Τού έλεγε επίσης ότι αυτό που μόνον έπρεπε ό ίδιος να γνωρίζει, ήταν ότι ""ήςαν πιστοί μουςουλμάνοι και τίποτε άλλο"" !


    Αυτός λοιπόν, ο πανέξυπνος, φιλόδοξος, παμπόμηρος πολι τικός και ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ μεν ΟΜΟΕΘΝΗΣ ΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩ ΓΗΝ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΡΕ ΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΩΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΝΤΟΥ !Ο ίδιος γνωρίζει την Ελληνικήν του και την Χριστιανι κήν του καταγωγήν !Πιθανώς μάλιστα καί νά γνωρίζει καί τήν Ελληνικήν Ποντιακήν Διάλεκτον των γονιών του.

    Ο Σάββας Καλεντερίδης πάντως θεωρεί ότι ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει την καταγωγήν του!

    Λέτε άραγε μίαν ήμεραν ο Ερντογάν να φωτισθεί αίφνης απο το Άγιο Πνεύμα και να δείξει σ'ολους την καταγωγήν του;;;

    Αυτά λοιπόν τα παράδοξα συμβαί νουν με κάποιους απο εμάς, τους Ελληνικής καταγωγής ομοεθνείς μας, που μάλλον δύσκολα εξηγούνται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τους αντιπάλους μας είναι σαν να παίζουμε συγχρόνως τρία παιχνίδια σκάκι:

    1)Ο δυσκολότερος και ασύγκριτα ποιό επικίνδυνος αντίπαλος είναι η Τουρκία. Έχει περισσότερα κομμάτια στο τραπέζι, καλύτερη θέση, και πολύ ικανή ηγετική ομάδα που αποφασίζει μετά από προσεκτική μελέτη την κάθε κίνηση της.
    Εμείς είμαστε συνεχώς σε άμυνα, ελπίζοντας σαν καλύτερη έκβαση την ισοπαλία.

    2)Με τά Σκόπια και την Αλβανία η ποιοτική μας και ποσοτική διαφορά είναι συντριπτικά υπέρ μας.

    3)Καί έρχεται ο Υπουργός των Εξωτερικών, ο Πρωθυπουργός και ο συνέταιρος του από το παρασκήνιο, και τινάζουν την παρτίδα με τα Σκόπια στον αέρα, κάνοντας σωρεία εγκληματικών "λαθών" που δεν θα έκανε πρωτοετής φοιτητής.
    Και έχουν το θράσος, οι μέν δύο πρώτοι να λένε πως δεν έσφαλαν, και ο τρίτος πως θα διορθώση δήθεν τα λάθη, κάποτε στο μέλλον.

    4)Χρειαζόμαστε ικανή ηγεσία, για τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που περνάμε. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί το γρηγορότερο. Έχει ήδη κάνει τεράστια ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μονη απαντηση στους εχθρους ειναι η ισχυς... δλδ Στρατος εφοδιασμενος ικανος για ισχυρο πληγμα και σχεδιο δρασης... πληθυσμος ενωμενος και αρκετος για επανδρωση.. ηθικο στα υψη.. πολιτικη ηγεσια ικανη με σχεδιο και συμμαχιες..τι απο ολα αυτα διαθετουμε σημερα? Η νεολαια εφυγε εξωτερικο.. στρατος με σοβαρες ελλειψεις σε προσωπικο και μεσα του .. Βιετναμ.. ηγεσια που δεν εμπιστευεται ο λαος.. πισω σε ολα με μια Τουρκια αποφασισμενη για ολα.. που εξοπλιζεται συνεχως και θελει τα παντα.. αν δεν αλλαξει κατι δραματικα.. αν δεν αλλαξουμε ολοι μας θα ακολουθησει νεα τραγωδια μετα την Κυπρο....
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με συγχωρειτε κε Σαββα, αλλα οι ευρωατλαντικοι δεσμοι μας ειναι ισχυροτεροι των βλεψεων της Τουρκιας. Το μονο προβλημα βεβαια ειναι μηπως εχουν οι Δυτικοι φιλοι μας αποφασισει να διαμελισουν τη χωρα μας και οχι την Τουρκια (κοντρα στις διαφορες αλρουμποπροφητεις τυπου Λικαοπουλου_Βελοπουλου και αλλων χαλκειων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.