29/6/18

Αυστραλία: Αγορά έξι μη επανδρωμένων αεροσκαφών για επιτήρηση ωκεανών

U.S. Navy
Όπως αναφέρει το Associated Press, ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Κρίστοφερ Πάιν είπε στο κοινοβούλιο πως το πρώτο αεροσκάφος αγοράστηκε από τη Northrop Grumman αντί ενός δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το drone αυτό, το οποίο έχει άνοιγμα φτερών αντίστοιχο ενός Boeing 737, θα δώσει στην Αυστραλία δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης από μεγάλο ύψος στο 10% της συνολικής επιφάνειας του κόσμου, σύμφωνα με τον Πάιν.
Η Αυστραλία αγόρασε το πρώτο από ένα σύνολο έξι μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-4C Triton, αμερικανικής κατασκευής και συνολικού κόστους 6,9 δισ. αυστραλιανών δολαρίων (5,1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ), αποσκοπώντας στη σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων επιτήρησης και αναγνώρισης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το Associated Press, ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Κρίστοφερ Πάιν είπε στο κοινοβούλιο πως το πρώτο αεροσκάφος αγοράστηκε από τη Northrop Grumman αντί ενός δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το drone αυτό, το οποίο έχει άνοιγμα φτερών αντίστοιχο ενός Boeing 737, θα δώσει στην Αυστραλία δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης από μεγάλο ύψος στο 10% της συνολικής επιφάνειας του κόσμου, σύμφωνα με τον Πάιν.
«Θέλουμε να είμαστε καλός σύμμαχος και να φροντίζουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και σήμερα πήγαμε ακόμα παραπέρα σε αυτόν τον δρόμο, ανακοινώνοντας πως θα αγοράσουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Triton» σημείωσε.
Ο υπουργός πρόσθεσε πως μία από τις πιο σημαντικές συνεισφορές της Αυστραλίας στο «Five Eyes»- ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία- είναι η επιτήρηση και αναγνώριση πάνω από τη νοτιοανατολική Ασία και την Ανταρκτική, καθώς και στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Τα Triton θα επιχειρούν μαζί με 12 επανδρωμένα αεροσκάφη P-8 Poseidon, τα οποία αντικαθιστούν τα παλαιότερα P-3 Orion. Σημειώνεται πως η Αυστραλία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ ως το 2020- έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά, σύμφωνα με τον Πάιν.
Όπως αναφέρει το Jane's, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, είπε ότι το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία στα μέσα του 2023. Και τα έξι αναμένεται να βρίσκονται σε επιχειρησιακή χρήση κατά τα τέλη του 2025, με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και τα πλήγματα εναντίον θαλάσσιων στόχων, καθώς και την έρευνα και διάσωση.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.