30/6/18

Τραμπ: Εξετάζει απόσυρση αμερικανικανικών στρατευμάτων, που σταθμεύουν στη Γερμανία;

Το ενδεχόμενο απόσυρσης ή μεταφοράς μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων, που σταθμεύουν στη Γερμανία, φέρεται να εξετάζει η Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μία εξέλιξη, που προκαλεί ανησυχία τόσο στο Βερολίνο όσο και συνολικά στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες πάντως έχουν εδώ και καιρό αναγνωρίσει ότι έχει έρθει η ώρα για την Ευρώπη να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post το Πεντάγωνο έχει ήδη αρχίσει να μελετά το κόστος- οικονομικκό και όχι μία μόνο- μίας τέτοιας κίνησης, ενώ και ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους κορυφαίους συμβούλους του. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν όντως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ή θέλει να διαρρεύσει η πληροοφρία ενόψεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα λάβει χώρα στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Ενδεχομένως πιστεύει πως με την απειλή αυτή θα μπρούσε να εντείνει τις πιέσεις στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Γερμανούς να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία το τελευταίο διάστημα, ενώ εξαπολύει συνεχώς πυρά κατά των συμμάχων, ισχυριζόμενος ότι δεν σηκώνουν το βάρος, που τους αναλογεί.
naftemporiki.gr 

7 σχόλια:

  1. Καιρός είναι να βρεθεί η Γερμανία με την αλήθεια τετ α τετ που πληρώνουμε εμείς τα φτωχαδάκια για να δημιουργεί η Γερμανία, Ουκρανίες, Τουρκίες, Σκόπια ( που να πάθει παρκισον) να είναι μέσα στο Ιράν, όλα τα έχει! Όχι ρε φίλε! Ντόναλντ μάζεψέ τα και φύγε! Κράτησε μόνον τις βάσεις, κτήρια κι έτσι κι αστην! Έχεις φράξει στο Βερολίνο την Πρεσβεία και έχεις κλείσει και την πύλη του Βραδεμβούργου, μάγκας είσαι. Με την Ρωσία κολλητή η "Άντζυ". Ούτε το LNG σου δεν θέλει που της το δίνεις μισό δολλάριο πιο κάτω μαζί με την διαδικασία αεριοποίησης, τα βλέπεις?. Θέλει ρωσικό Ντόναλντ. Ούτε με τους δασμούς βολεύεται να υπάρξει ισσοροπημένο εμπόριο, τα θέλει όλα! Εσύ με καταλαβαίνεις, ελεύθερος επαγγελματίας εισαι!Να σου πω, δεν πληρώνει μια για το ΝΑΤΟ και τα παίρνετε στο ακέραιο από εμάς? Καλά σου λέει το λόμπι και το Δαιμονονήσι, φύγε! Τώρα να στείλουμε στον αγύριστο τον Τσίπρα (γιατί αυτός πατάει σε 8 βάρκες ταυτόχρονα, ζογκλέρ ο τύπος) και θα βοηθήσουμε κι εμείς...Ντόναλντ μάζευτα όσο αργείς από πάνω σου τρως! Κοίτατην το πάει φιρι-φιρί για μια γύρα κερασμένα του Β Παγκοσμίου! Δεν την βλέπεις απληστία? Μαζευτήκατε πολλοί Ντόναλντ κι αυτή θα στην "φέρει"...τα μάτια σου 4!Όπως παλιά εσύ. Πρώτα η Αμερική...πως το λέγαμε? Α ναι...ο Θεός να ευλογεί την Αμερική..αμέ! Ο εχθρός του εχθρού μου τι είναι Δημήτρη Κ.?( γράψε και το επώνυμο, τι Δημήτρης Κ)? Αλλιώς βάλε ένα πιασάρικο! Ένα Grand Alexander, πω ρε φίλε τι είπα ο άνθρωπος? Μετά πες κακό λόγο για μένα! Καλό ξημέρωμα, εις άπαντες τους φίλους!Άσχετο, ξέρει κανείς πότε έρχεται 🌩🌨το καλοκαίρι? 🌞🌞Τα πούλησε όλα ο Σύριζα?😎Έλα @Μετανοείτε γράψε το θεικό: "αφού ψηφίσατε Σύριζα πάρτε μισό καλοκαίρι τώρα"! Καλοκαίρι με Καραμανλή τον Κωνσταντίνο πάντα, από τον Μάρτη...καλοκαίρι με Σύριζα από Ιούλιο μέχρι τέλος Αυγούστου! Για το 18 πάντα, του χρόνου δεν ξέρουμε! Κοιμάσαι σπίτι σου και με Σύριζαανελ ξυπνάς σε βάρκα μεσοπέλαγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είναι που δεν μπορώ να σας καταλάβω, η Γερμανία το 2ππ έχασε και ισοπεδώθηκε και μετά είχε κατοχή (ακόμα έχει), δεν έχει ούτε καν στρατό ισχυρό. Έχει οικονομία μεγάλη και αυτό γιατί της επιτράπει να έχει, εδώ θα βάλω το ερώτημα και λέω , ίσως, ίσως λέμε η πολιτική της Μέρκελ να μην προωθεί τα συμφέροντα της χώρας της (λαού της) και να υπακούει ξένα συμφέροντα;'Ισως να μην έχει καλές σχέσεις με Τραμπ και να έχει με Ομπάμα; Ίσως λέω. Μπορεί να εκπροσωπεί διαφορετικές ομάδες απο αυτή του Τραμπ; ϊσως οι ΗΠΑ αναδιπλώνονται και μαζέυονται; Ίσως για αυτό εκλέξανε / επιλέξανε τον Τραμπ; Όλα αυτά υποθετικές ερωτήσεις σε ένα κόσμο που υπάρχουν δυο δυνάμεις , οι ναζί και οι άλλοι.
      Και για να ξυπνάτε λίγο , η ιστορία του πλανήτη δεν ξεκινάει το 1933 ούτε τελειώνει το 1945.

      Διαγραφή
    2. Εισαι οργιο Σακη...δεκα θεματα μαζι ...Κουρος Δ. Σακη...οπως το αγαλμα...για να μην σκασεις και ψαχνω θραυσματα στο ...αμπελι.Δεν παρατας τις σκανδαλιες ναρθεις να μαζεψουμε οκτωβρη κανενα ροδι ? Ριχνει και το Πε-χα....Ειναι και απ την χωρα του ...Δαρειου και της Παρισατιδος εξ ων γιγνονται παιδες δυο...πρεσβυτερος μεν Αρταξερξης νεοτερος δε Κυρος...

      Διαγραφή
    3. Έρχομαι και τώρα, αν έχεις τίποτα να σου φρεζάρω έφτασα...μαζί με το τρακτέρ μου!χαχαχα είσαι θεός!!

      Διαγραφή
    4. @kyriosstau ευελπιστώ πως δεν απευθύνεστε σε μένα!Μάλλον αν αναφέρεστε σε μένα δεν μπορείτε για πολλούς λόγους να με καταλάβετε όπως αναφέρεστε! Οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν πειράζει μην πολυσκάτε! Με όλον τον σεβασμό δεν μπορούμε όλοι να καταλαβαίνουμε όλους! Θα σας συμβούλευα πάντως να διαβάσετε με προσοχή όσα γράφω, το προσωπικό μου ύφος δεν αντιλαμβάνεστε πιθανότατα γιατί αυτό το ύφος μπορεί να σας βρίσκει σε μια πολύ "τετράγωνη" περίοδο της ζωής σας! Κρίμα πάντως γιατί το σχόλιο σας έχει εξαιρετικής "χροιάς" αλήθειες που με ένα μικρό "ρεκτιφιέ" θα βλέπατε πως λέμε τα ίδια! Είναι σαν να πηγαίνουμε και οι δυο Ομόνοια αλλά από παράλληλες οδούς! Τό χετε όμως, λίγο πειραγματάκι" θέλει και είναι σούπερ!Εκεί στο ναζί και οι άλλοι θέλει δουλίτσα για δουλέψτε το λίγο στον ελεύθερο χρόνος σας...θέλει "εμπλουτισμό" λιγάκι.Αν δεν απευθύνεστε σε μένα μην διαβάζετε όσα γράφω δεν είναι για σας,δεν σας αφορούν,ξεχάστε το! Να στε καλά αγαπητέ κύριε!!

      Διαγραφή
    5. Το ύφος μου ήταν επιθετικό, δεν το είχα σκοπό , οπότε να με συμπαθάτε για το λάθος.
      Όσον αφορα τους ναζι, δεν μπορω πλέον, πραγματικά, ολες οι συζητήσεις κατι θα έχουν να κάνουν με τους ναζι.

      Ενδεικτικά διαβάστε το συνδεσμο για το νόμο του Γκόντγουιν
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%93%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B9%CE%BD

      Διαγραφή
    6. Να στε καλά όχι απλά σας συμπαθώ αλλά εκτιμώ και την ευγένιά σας και την λεβεντιά σας! Με την συμπεριφορά σας κάνατε έναν φίλο! Αύριο μπορεί να κάνω εγώ ένα λάθος απεναντί σας,αυτά είναι ανθρώπινα! Αυτό που έμεινε είναι η ευγένεια και ο ωραίος τρόπος επικοινωνίας! Καλό σας βράδυ αγαπητέ!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.