16/6/18

ΝΔ και λοιπή αντιπολίτευση μπορούν να εξουδετερώσουν τη συμφωνία - Θα το πράξουν ή μας κοροϊδεύουν;

Η μόνη διέξοδος για Τσίπρα και Κοτζιά
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Αν κάτι έχει σιχαθεί κι ο τελευταίος Έλληνας είναι τα διαρκή ψέματα που του αραδιάζουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του.
Η κυριαρχία της πολιτικής Απάτης στον ελληνικό δημόσιο, κοινοβουλευτικό και πολιτικό βίο έχει παίξει πολύ σπουδαίο ρόλο και για να βρίσκεται τώρα η χώρα στα πρόθυρα μιας, ελπίζουμε όχι αναπόφευκτης, τελικής καταστροφής της.
Η ΝΔ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Ποταμιού, όπως και οι Αν.Ελλ. δηλώνουν ότι διαφωνούν με τη συμφωνία που προτίθεται να υπογράψει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ και την εν συνεχεία άρση του ελληνικού βέτο ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αν όντως διαφωνούν, σε ένα θέμα μάλιστα τόσο σπουδαίο, οφείλουν και να πράξουν ανάλογα, αλλιώς μας κοροϊδεύουν. Θέλουν δηλαδή και την πίτα ολόκληρη (να καρπωθούν πολιτικά την λαϊκή δυσφορία για τη συμφωνία) και τον σκύλο (τους Αμερικανούς) χορτάτο και ικανοποιημένο, αφού θα έχει κάνει τη δουλειά του.

Η πρόταση μομφής δεν μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση από την υπογραφή της συμφωνίας και επομένως από την αλυσίδα των συνεπειών και αποτελεσμάτων αυτής της υπογραφής.

Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να σταματήσει η αντιπολίτευση τον Πρωθυπουργό ούτε από την υπογραφή της συμφωνίας, ούτε από την άρση του ελληνικού βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παρόλο που οι ενέργειες αυτές συνιστούν, όπως δείξαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, πολιτικό πραξικόπημα, προσβολή του πνεύματος του Συντάγματος και ουσιαστική καταπάτηση των αρχών της Λαϊκής και Εθνικής Κυριαρχίας.

Υπάρχει όμως πολιτικός τρόπος να περιορισθούν και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της υπογραφής Τσίπρα.

Εφόσον η ΝΔ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι Αν.ΕΛΛ. διαφωνούν με αυτή τη συμφωνία, πρέπει να δεσμευτούν με τον πιο απόλυτο τρόπο από τώρα ότι δεν θα την ψηφίσουν όποτε και αν έλθει προς κύρωση στη Βουλή, ούτε και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ ή τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ, που θα συμφωνηθούν στη βάση και σε συνέχεια της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Οφείλουν επίσης να ενημερώσουν την κυβέρνηση της πΓΔΜ, την Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι αυτό το σχέδιο Συμφωνίας που προτίθεται να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει το κόμμα του και το Ποτάμι, όπως όντως συμβαίνει, ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα διαφωνούν και έχουν δεσμευτεί να καταψηφίσουν αυτές τις συμφωνίες όταν έλθουν στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση.

Δεν δικαιούνται απλώς, υποχρεούνται να το κάνουν αυτό για να προστατεύσουν την ελληνική συνταγματική τάξη και τις αρχές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Κυριαρχίας. Αν δεν το κάνουν, απλώς αφήνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τα (αμερικανικά) κάστανα από τη φωτιά, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό τους στάση χειρότερη από αυτή του Ποντίου Πιλάτου.

Διότι, αν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα δεν το κάνουν αυτό, εκδοθούν οι προσκλήσεις, συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία που προβλέπει η προς υπογραφή συμφωνία, πως θα έρθει η Βουλή των Ελλήνων, μετά από τρεις, έξη ή διακόσιους τριάντα έξη μήνες να πει «ναι, κάνατε όλα όσα σας ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, υποσχόμενη ότι θα δεχθεί να μπείτε στο ΝΑΤΟ και να σας αναγνωρίσει, σας βάλαμε να κάνετε ακόμα και δημοψήφισμα, επί τη βάσει όλων αυτών, αλλά εμείς τώρα διαπιστώσαμε ότι δεν μας αρέσει η συμφωνία και τα ακυρώνουμε όλα».

Αν δεν διατυπώσουν τώρα, επισήμως, δημοσίως και διεθνώς η ΝΔ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση τη διαφωνία τους με τη συμφωνία, στερούν ουσιαστικά, από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ,  τη Βουλή των Ελλήνων από το αναφαίρετο συνταγματικό της δικαίωμα να κυρώσει ή να μην κυρώσει την Συμφωνία, γίνονται δηλαδή συνένοχοι του πραξικοπήματος Τσίπρα-Κοτζιά.


Το δημοψήφισμα

Βεβαίως, όπως έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει, η μόνη σωστή λύση, που διασφαλίζει πλήρως την δημοκρατική τάξη, την κυριαρχία του ελληνικού λαού, την εμφύλια ειρήνη, ακόμη και τις καλές σχέσεις με την πΓΔΜ εν τέλει, είναι η προκήρυξη δημοψηφίσματος επί της προτεινομένης συμφωνίας, παράλληλα με το δημοψήφισμα της πΓΔΜ και προτού εκδοθεί οποιαδήποτε πρόσκληση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δεν βλέπουμε τι εμποδίζει όλα τα κόμματα να σταματήσουν επιτέλους τις υπεκφυγές και να συμφωνήσουν στην προκήρυξη δημοψηφίσματος.


Η μόνη διέξοδος για Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ

Είναι και ο μόνος τρόπος να περιορίσει τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς τις καταστροφές που θα υποστούν και οι ίδιοι, εκτός από τη χώρα, εξαιτίας της αντιδημοκρατικής και αδούλευτης πολιτικής τους.

Αν πιστεύουν στην πολιτική τους για το θέμα της πΓΔΜ, να πάνε να πείσουν τους ανθρώπους, τους πολίτες, στο πεζοδρόμιο, στις λαϊκές αγορές, στα καφενεία, να πάνε να ...

Η συνέχεια του άρθρου στο ιστολόγιο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

6 σχόλια:

  1. Την παροιμία που λέει "χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει", την ξέρετε; Αν η ΝΔ δεν έκανε "αγγαρεία", θα είχε οργανώσει η ίδια τα συλλαλητήρια, αντί να περιμένει τις Παμμακεδονικές Αμερικής. Η ΝΔ απλά βλέπει την αναγκαιότητα να διαχωριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, για να μη χάσει ψήφους, αλλά δε θα φτάσει και στα άκρα, προκαλώντας το μένος ΕΕ και ΗΠΑ.
    O Μητσοτάκης, για να πάει για σκι στην Κορινθία και για 3ήμερο στο Τορίνο στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, βρήκε χρόνο. Για να πάει σε 1 συλλαλητήριο, δε βρήκε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το χωριο φαινεται και το κολαουζο..Τυφλοι δεν ειναι οσοι δεν βλεπουν αλλα οσοι δεν θελουν να δουν.( σημ.οι ορθολογιστες συνηθως ) Αν παραιτηθει η αντιπολιτευση τι εσται ?

      Διαγραφή
    2. Θα κάνω την παρασπονδία και θα απαντήσω τελευταία φορά, γιατί ίσως βρήκατε τη θεωρητική λύση στο πρόβλημα. Αν παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της ΝΔ, δεν ξέρω τον εκλογικό νόμο, αλλά υποθέτω πως προκαλούνται εκλογές; Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει και την κύρωση, λογικά θα πρέπει να την κάνει το νέο κοινοβούλιο με πλειοψηφία ΝΔ ή ΝΔ+ΠΑΣΟΚ. Αλλά πρακτικά, θέλει κότσια. Πάντως ίσως να βρήκατε τη μόνη δυνατή λύση. Αλλά πολιτικά δύσκολο το βλέπω. Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Ηθελα να ξερα.Δεν ντραπηκε που πηγε για σκι?Ακομη και αν διαφωνουσε, δεν θα επρεπε να παει να αφουγκρασθει τον παλμο. τι θελουν δηλ χιλιαδες ελληνες συγκεντρωμενοι.Κριμα.
      Κριμα και γι αυτουθς που τον εχουν ως αρχηγο κομματος.Κριμα.Τελικα το μητσοτακεικο απεδειχθη μοναρχια .

      Διαγραφή
  2. Dimitri, we have seen them all. Bad to worse.
    Solution, NO TAXATION WITHOUT REPRESENTATION. Stop paying taxes, and any serviles that feeds the beast called "Greek" political system once and for all.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αγιάσει η πένα του συγγραφέως ! Μπραβο σας κυριε μου ! Και την ίδια τη συμφωνία αν κυρωθεί σε 5 μήνες αύριο δύναται να αρνηθεί η ΝΔ ! Η ΝΔ να δεσμευτεί οτι δε θα εφαρμόσει τη συμφωνία ακομα κι αν κυρωθεί σε 5 μήνες.Βασικα η ίδια η συμφωνία οπως εδόθη σήμερα στην εφημεριδα Παραπολτικα βλέπω οτι δεν ειναι και τόσο δεσμευτική οσο περιμένα .Εχει ενα χαλαρό χρονοδιάγραμμα και σε περίπτωση μη τήρησης της παραπέμπει τα μέρη σε διεθνές δικαστήριο ! Διαβάστε οι νομικοί να δείτε και να μας πείτε...Επίσης υπάρχουν κατα το παρελθόν τετοια φαινόμενα σε πολλές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.