17/6/18

Η αληθινή φύση και ο μυστηριώδης λόγος του πολέμου στην Υεμένη

La véritable nature et la mystérieuse raison de la guerre du Yémen
Η μάχη μαστίζει σε όλα τα μέτωπα στην Υεμένη. Το ΝΑΤΟ, το οποίο κρυβόταν πίσω από τους Σαουδάραβες και τα Εμιράτα ως αιχμή του δόρατος για να βάλουν χέρια σε αυτή τη στρατηγική χώρα από κάθε άποψη, αναγκάστηκε να εμπλακεί άμεσα σε αυτή την κακιά περιπέτεια. Η αποφασιστική μάχη για την κατάληψη της Χοντέιντα, λιμανιού-κλειδιού στην Ερυθρά Θάλασσα, μόνου οικονομικού πνεύμονα της Υεμένης, μιας οικονομίας και ενός αναίμακτου πληθυσμού, είναι το σημερινό διακύβευμα.
Ένας τεράστιος συνασπισμός, με όχι λιγότερο από τρεις παγκόσμιες δυνάμεις μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με ναυτική αρμάδα τους, τα μέσα πληροφοριών τους, τον οπλισμό τους που ρέει άφθονα προς όφελος των επιτιθεμένων, επιτέθηκε σ’ ένα Λαό πολεμιστών. Ένας λαός που διαθέτει μόνο ένα μυθικό θάρρος και απόλυτη πίστη στον σκοπό που υπερασπίζει, ήτοι την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, ενώπιον μιας ομάδας μισθοφόρων (Σουδανών, Ερυθραίων, κ.λπ.) όργανα του χρήματος των χωρών του Κόλπου.

Με αυτό το πόλεμο που διαρκεί εδώ και 4 χρόνια και ένα έθνος πολεμιστών με μόνη περιουσία ένα ζευγάρι πλαστικών σανδαλιών στα πόδια του (όχι αρβύλες) και ένα σάκο με χουρμάδες και αλεύρι ως μόνη λογιστική, είμαστε μάρτυρες εδώ μιας υπόθεσης σπάνιου άνισου πόλεμου. Όλα τα μέσα ενημέρωσης υπό την επήρεια του ΝΑΤΟ ή των χρημάτων του Κόλπου μουγκρίζουν ότι η Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της θα καταληφθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά αυτή η στιγμή διαρκεί ήδη τρεις μέρες και οι δυνάμεις εισβολής βυθίζονται στην άμμο της ακτής της Υεμένης 300 χιλιομέτρων μήκους.

Οι δυνάμεις της Υεμένης χρησιμοποιούν μια τρομερή τακτική, δηλαδή την παρενόχληση με μικρές ομάδες (5-6) από πτητικούς μαχητές και εξαιρετικούς σκοπευτές. Οι μαχητές της Υεμένης έχουν έρθει από όλες τις γωνιές της χώρας για να υπερασπιστούν την πατρίδα σε κίνδυνο. Απέναντι, οι μισθοφόροι απαιτούν την καταβολή του μισθού τους πριν πάνε να πολεμήσουν και συχνά όταν μπήκαν τα χρήματα στις τσέπες τους, κανονίσουν να αποφύγουν την έκθεση στα πυρρά των πολεμιστών της Υεμένης, ελπίζοντας να μείνουν ζωντανοί για να επωφεληθούν από αυτά τα χρήματα.

Έτσι έχουμε μια περίεργη ισορροπία δυνάμεων σε αυτόν τον πόλεμο. Από τη μία πλευρά έχουμε όλη τη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ με τα πετροδολάρια απέναντι σε μια υπέροχη δυνητική ηθική δύναμη, θάρρους και προθυμίας για θυσία για τιμή και επιβίωση.

Τώρα, ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από αυτές τις ανήθικες και σκληρές επιθέσεις εναντίον ενός λαού που ποτέ δεν προσέβαλε κανέναν; Μήπως να περιοριστεί το Ιράν; Όχι, αυτό είναι ηλίθιο! Μήπως για τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας και τη πρόσβαση σε αυτή; Ούτε αυτό! Η ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και η διέλευση των στενών του Bab El Mandeb ("η θύρα της κόλασης") είναι εγγυημένες από τους διεθνείς νόμους. Ακόμη και σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου, είναι δύσκολο να μπλοκάρονται αυτά τα περάσματα.

Υπάρχει ένας πιο μυστηριώδης, πιο μυστικός λόγος γιατί ο έλεγχος της Υεμένης είναι σημαντικός στόχος. Αυτό το μυστικό, λίγοι ειδικοί το γνωρίζουν, αλλά θα σας το πω. Είναι γνωστό ότι η Υεμένη επιπλέει σε μια θάλασσα πετρελαίου. Αυτό είναι ήδη επαρκής λόγος για να γίνει μια πλούσια λεία. Αλλά αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι γεωλογικές πλάκες που περιέχουν το πετρέλαιο της Υεμένης κατευθύνονται με κλίση προς ένα φυσικό γεωλογικό δοχείο.

Αυτό το δοχείο ή δεξαμενή βρίσκεται στο σαουδαραβικό υπέδαφος, γεγονός που εξηγεί γιατί οι Σαουδάραβες μπορούν να αντλήσουν όσα θέλουν εκατομμύρια βαρέλια, χωρίς τα αποθέματα τους να μειώνονται σημαντικά. Είναι αυτό το γεωλογικό χαρακτηριστικό γνώρισμα και η δυνατότητα συλλογής του πετρελαίου των άλλων από το κάτω μέρος που κάνει ότι η Υεμένη δεν πρέπει ποτέ να αντλήσει η ίδια το πετρελαίου της σε βάρος των αποθεματικών της Σαουδικής Αραβίας τα οποία είναι η ιδιωτική περιουσία του ταλμουδιστών  και των Ηνωμένων Πολιτειών.



2 σχόλια:

  1. Same applies to us. Israel is Saudí Arabia's guardián to assure the kingdom and the money behind it will never have any competition.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς το έλεγε καλέ εκείνος ο «ουτοπικός σοσιαλιστής» Louis Blanc (1811-1882);:

    - "Ç'est avec les pauvres que les riches se font la guerre"

    (Google translator ®: «Μα με τους φτωχούς οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο στον εαυτό τους»)... Κριστιάν, heeelp... χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.