29/6/18

Πολωνία: Απαγορεύεται και η παραμικρή αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους!


Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

Παράλληλα απαγορεύονται οι αναφορές στο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Πολωνία κατά το διάστημα 1944 - 1989, όταν η χώρα ήταν μέλος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν "το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς" από τους δημόσιους χώρους.


Για τη συνέχεια ProtoThema

2 σχόλια:

  1. και εδω στην ελλαδα οταν παρουμε εμεις οι βενιζελικοι εθνικοφιλελευθεροι την εξουσια θα θεσουμε εκτος νομου καθε τι φασιστερο αναρχοκομουνιστικο εαμοβουλγαρικο καρανικικο τσιπρικό καροτικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι -
    σλλά ορισμένοι (βλέπε ΚΚΕ) δέν μαθαίνουν ποτά από τα λάθη (βλέπε προδοσίες) τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.