30/6/18

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» γίνονται… «Αναλώσιμοι»!

Του Θανάση Κ.
Να συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα – που φαίνεται από καιρό, αλλά τώρα πια αποκαλύφθηκε πλήρως:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή απολύτως ανίκανος να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το παραμικρό. Κάνει «σχέδια», βέβαια – αλλά δεν βγαίνουν ή του γυρίζουν μπούμερανγκ…
Κι ύστερα κάνει άλλα σχέδια, που αποτυγχάνουν ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα χειρότερα για τον ίδιο…
Έκανα μια λίστα από καμιά δεκαπενταριά τέτοια «μεγαλόπνοα σχέδια», που όταν τα είχε εξαγγείλει, πολλοί (αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ) είχαν τρομάξει, αλλά τώρα …δεν τα θυμάται κανείς!
* Θα μπορούσα να θυμίσω ότι ξεκίνησαν το «Μακεδονικό», για να διασπάσουν τη ΝΔ (ποντάροντας ότι η ΝΔ θα ψήφιζε τη συμφωνία-έκτρωμα που έφεραν γιατί είχε σύνθετη ονομασία). Και μαζί θα ψήφιζε βέβαια και το ΚΙΝΑΛ. Και αμφότερα τα κόμματα θα έχαναν κάθε επαφή με το δημόσιο αίσθημα
–Τελικά η ΝΔ όχι μόνο δεν διασπάστηκε αλλά βγήκε ισχυρότερη από την άρνησή της να ψηφίσει τη Συμφωνία. Αντίθετα οι κυβερνητικοί ΑΝΕΛ εξαερώθηκαν
–Και το ΚΙΝΑΛ όχι απλώς δεν ψήφισε τη συμφωνία, ούτε αυτό, αλλά απομόνωσε και τους ελάχιστους στις γραμμές του που το σκέφτονταν, και ταυτίστηκε πλήρως με τη ΝΔ στην άρνησή του – και στην ψήφιση της μομφής!
Χώρια που ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε κι από μεγάλο μέρος των οπαδών που το είχαν απομείνει. Και στην «περιφέρεια» πια δεν τολμάνε ούτε να εμφανιστούν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (για τους ΑΝΕΛίτες δεν το συζητάμε καν…)
* Θα μπορούσαν να θυμίσω ακόμα, πως όταν ξεκίνησαν την σκευωρία Novartis επιδίωκαν να απομονώσουν τους πιο «επικίνδυνους» για τους ίδιους αντιπάλους τους μέσα στα κόμματα της Αντιπολίτευσης:
Τον Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ και το Βαγγέλη Βενιζέλο στο ΚΙΝΑΛ.
Και τα έκαναν τόσο μούσκεμα, που στο τέλος ολόκληρη η αντιπολίτευση συσπειρώθηκε γύρω από τους Σαμαρά-Βενιζέλο και κατήγγειλε τον Τσίπρα για σκευωρία! Προειδοποιώντας μάλιστα, και για ειδικά δικαστήρια μετά τις εκλογές.
* Θα μπορούσα να πάω και πιο πίσω με το νόμο για τις άδειες των καναλιών, που κανείς δεν βρέθηκε να τους πει ότι ήταν αντισυνταγματικός και κατέπεσε δύο μήνες αργότερα! Μετά τις φιέστες που έκαναν για τη μεγάλη «επιτυχία» τους…
* Θα μπορούσα να επικαλεστώ και τις σχέσεις τους με τη Δικαιοσύνη, στην οποία κάθε φορά επιτίθενται και κάθε φορά χάνουν, και βγαίνουν πιο αποδυναμωμένοι
Σήμερα, όμως θα σταθώ σε δύο τελευταία «κρούσματα» παροιμιώδους ανικανότητάς τους για οποιοδήποτε σχεδιασμό:
-Την προσπάθεια δημιουργίας δεξιού κόμματος στα δεξιά της ΝΔ,
-και την «καταγγελία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η διαπλοκή εξυφαίνει δήθεν «σχέδιο αποστασίας».
* Πράγματι χύθηκε πολύ μελάνι για να εξηγήσουν κάποιοι το καταχθόνιο σχέδιο δημιουργίας «δεξιού κόμματος στα δεξιά της ΝΔ», για να της κόψει ψήφους! Αφού δεν μπορούν να κλείσουν την «ψαλίδα» των δημοσκοπήσεων «ανεβάζοντας» το ΣΥΡΙΖΑ, να την κλείσουν, τουλάχιστον, «κατεβάζοντας» τη ΝΔ…
Πίσω από όλα αυτά, υποτίθεται ήταν επιχειρηματικά συμφέροντα, κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης. Ο οποίος μάλιστα είχε κάνει προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι έτσι το όλο σενάριο έμοιαζε «αληθοφανές».
Μετά όμως, έγινε… μύλος!
Ο Σαββίδης έμπλεξε στη γνωστή κόντρα για τα ποδοσφαιρικά, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό στη Βόρειο Ελλάδα, οι σχέσεις Σαββίδη-Μαξίμου ψυχράθηκαν.
Κι ύστερα, ήλθε προχθές η καταγγελία του Μαξίμου, επισήμως πια, ότι ο Σαββίδης συμμετέχει (μαζί με το Μαρινάκη, από τον Πειραιά) στην… συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης!
–Δηλαδή, για να καταλάβουμε: ο άνθρωπος που υποτίθεται «ετοίμαζε» για λογαριασμό τους τη «διάσπαση» της ΝΔ, τώρα πρωτοστατεί στην ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ!
–Ή ακόμα καλύτερα: είχαν κάνει τόσο καλό… «σχεδιασμό», που κατάφεραν το ακατόρθωτο: Να ενώσουν το Σαββίδη με το Μαρινάκη (που ήταν «τσακωμένοι» μεταξύ τους για τα ποδοσφαιρικά), με στόχο την… «ανατροπή» της κυβέρνησης, υπηρετώντας τα σχέδια… Μητσοτάκη – με τον οποίο ως τότε ήταν τσακωμένος ο ίδιος ο Σαββίδης!
Κατάφεραν να «ενώσουν» όλους τους «εχθρούς» τους εναντίον τους!
–Η δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Απλώς εξέφραζαν τους ευσεβείς – ή ασεβείς – πόθους του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεντους βγήκε.
–Ή υπήρχε κάποιο υποτυπώδες σχέδιο που δεν μπόρεσε κανείς να το διαχειριστεί σοβαρά. Με αποτέλεσμα να γυρίσει μπούμερανγκ.
(Όπως προηγουμένως η σκευωρία με τη Novartis. Δεν κατάφεραν να στήσουν ούτε μια στοιχειωδώς πιστευτή συνωμοσία σπίλωσης των αντιπάλων τους. Αποκάλυπταν μόνοι τους τις καταθέσεις των «προστατευομένων» μαρτύρων πριν τις κάνουν οι ίδιοι!
Για την ακρίβεια πριν καν βρεθούν «προστατευόμενοι» ψευδομάρτυρες να καταθέσουν!
Κι ύστερα μπέρδευαν τα, υποτιθέμενα, «εμπλεκόμενα» πρόσωπα με… συνονόματους!
Κι ύστερα κατέθεταν αλλοπρόσαλλα στοιχεία που στη συνέχεια διαψεύδονταν.
Κι ύστερα παραβίασαν κι ολόκληρη τη δικονομία, ώστε να μη μπορεί τελικά να σταθεί τίποτε
Πρόκειται για την χειρότερη, για την πιο γελοία «σκευωρία» από συστάσεως Ελληνικού κράτους!
Ο «επιθεωρητής Κλουζώ» θα τα είχε καταφέρει καλύτερα.
Ο «μίστερ Μπίν» δεν θα είχε κάνει τόσες γκάφες.
Κι ύστερα μιλάμε για τα… «καταχθόνια σχέδια» του ΣΥΡΙΖΑ!)
* Υπάρχει και πολύ τελευταίο κρούσμα, ωστόσο:
Μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη, επίσης από τους ΑΝΕΛ, η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε στους 152.
Και ξαφνικά πήγαν κουκουλοφόροι στο γραφείο του Κατσίκη, ενός άλλου βουλευτή των ΑΝΕΛ – «ύποπτου φυγής» και αυτού – για να μη την κοπανήσει κι αυτός…
Μόλις μαθεύτηκε το περιστατικό, βγήκαν μεγάλα ονόματα του κυβερνητικού «θιάσου» (Τζανακόπουλος, Βούτσης, Πάνος Καμμένος), να καταγγείλουν… τους «τραμπούκους» της διαπλοκής και του Μητσοτάκηπου απεργάζονται, λέει, την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Κι ύστερα το πράγμα μπερδεύτηκε κάπως.
Γιατί οι κουκουλοφόροι που πήγαν στο γραφείο του Κατσίκη, πήγαν για να τον τρομοκρατήσουν να ΜΗ φύγει κι αυτός!
Δηλαδή πήγαν να πιέσουν υπέρ κι όχι εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα
Έτσι μαθεύτηκε αρχικά τουλάχιστον…
Κι ύστερα τα πράγματα μπερδεύτηκαν ακόμα περισσότερο, γιατί βγήκε ο ίδιος ο «Ρουβίκωνας» – οι αναρχικοί που προστατεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ και υποδέχονται ως «ήρωα» τον Κουφοντίνα, όταν βγαίνει από τις φυλακές – και παραδέχθηκε τι ακριβώς;
Ότι όσοι πήγαν να τρομοκρατήσουν τον Κατσίκη ήταν μέλη του Ρουβίκωνα!
Κι έμειναν όλοι άναυδοι!
–Έχουν σχέση οι «Ρουβίκωνες» με το… Μητσοτάκη, που ως προχθές τον απειλούσαν δημόσια ότι «θα του την πέσουν» («θα τα πούμε από κοντά»);
Θα μας τρελάνουν;
–Είναι δυνατόν όσοι εκθειάζουν τον δολοφόνο του Μπακογιάννη να είναι … «όργανα» του Κυριάκου; Αποτρελαθήκαμε;
–Είναι δυνατόν οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση που τους προστατεύει, προωθώντας τα σχέδια του Μητσοτάκη που έχει δημόσια δεσμευτεί να τους… αφαλοκόψει;
–Είναι δυνατόν το αγλάϊσμα του «αριστερού παρακράτους», όπως είχε καταγγείλει ο υπουργός του Τσίπρα Γιάννης Πανούσης, να υπηρετεί τους εχθρούς του Τσίπρα;
Κι έπιασε ξαφνικά το «Ρουβίκωνα» ο πόνος για το όνομα της «Μακεδονίας»;
Ή μήπως πήγαν στον Κατσίκη να τον απειλήσουν για το ακριβώς αντίθετο:
–Μη τολμήσει να φύγει από την κυβέρνηση για το Μακεδονικό!
Στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα σε άλλους «υποψήφιους φυγάδες» ότι να σκεφτείτε να την κάνετε θα σας στείλουμε το «Ρουβίκωνα»
Έγινε μια παρακρατική απειλή κατά κυβερνητικού βουλευτή να μη την «κοπανήσει», και κατάφεραν να τα μπλέξουν τόσο και να εκτεθούν και να γελοιοποιηθούν – και να αποκαλυφθούν, όχι μόνο πόσο αδίστακτοιείναι αλλά και πόσο ανίκανοι!
Με όλες αυτές τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις ξεμπροστιάστηκαν μόνοι τους…
Ούτε μια τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ τους δεν μπορούν να κάνουν, για να μη βγαίνουν και λένε άλλα αντ’ άλλων.
Παιδιά, δεν είναι ο Καρανίκας με τις παπάτζες του, δεν είναι ο Τσίπρας με τα κωμικά αγγλικά του. Όλοι τους είναι για γέλια!
Δεν έχουν «σχέδιο», όχι για μήνες μπροστά, όχι για εβδομάδες μπροστά, όχι για μέρες μπροστά, αλλά ούτε για να μην τα… σκατώσουν την επόμενη ώρα!
Αυτοί θα χειριστούν περίπλοκα εθνικά ζητήματα, περίπλοκες διαπραγματεύσεις, σύνθετα οικονομικά και διπλωματικά θέματα;
Αυτοί θα φέρουν εις πέρας δαιμόνιες «συνωμοσίες» κατά των αντιπάλων τους;
Μην παίρνετε στα σοβαρά τους κομπασμούς και την προπαγάνδα τους.
Ένα μάτσο ανίκανοι είναι, που κάτι άλλο τους «κρατάει» ακόμα…
Τους κρατάνε κάποια «συμφέροντα», εγχώρια και ξένα, που βρήκαν τους «χρήσιμους ηλίθιους» για να κάνουν τη δουλειά τους.
Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ:
Οι χρήσιμοι ηλίθιοι, παραμένουν «χρήσιμοι», όσο κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι είναι ηλίθιοι!
Γιατί όταν «λάμψει» η ανικανότητά τους, τότε μετατρέπονται σε «παθητικό» – και γίνονται απολύτως «αναλώσιμοι».
Εκεί βρισκόμαστε τώρα: οι χρήσιμοι ηλίθιοι αποδεικνύονται εντελώς… «γκαγκά» και παύουν να είναι «χρήσιμοι» πια…
Γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο αναλώσιμοι…
Όπως ακριβώς το ακούτε!
«Παθητικό» για όσους τους στηρίζουν.
Και απολύτως αναλώσιμοι.
Πηγή

6 σχόλια:

  1. Στρατηγικος σχεδιασμος - Καρανικας.
    Αληθεια αυτη η Σβιγγου που κολλαει σε ολλα αυτα. Καποιος πρεπει να της πει να μη μιλαει. Καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αλλοι που θα ρθουν δεν θα ειναι ουτε χρησιμοι ουτε ηλιθιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μη μιλάς για ηληθιους μέσα στα γραφεία της ΝΔ, είδες τι έπαθε ο Μιχαλος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστέρι ο Κ.

    Πού τον είχατε κρυμμένο τόσο καιρό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα διώξουν αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους για θα έλθουν οι επόμενοι χρήσιμοι ηλίθιοι που θα μας πούνε ότι, το κράτος έχει συνέπεια και συνέχεια και θα επικυρώσουν την προδοτική συμφωνία. Αν πριν αναλάβουν την εξουσία κάνουν κινήσεις προς την δικαιοσύνη (οι παμμακεδονικές οργανώσεις έχουν κάνει αρκετές ή νδ τίποτα) προς τα ανώτατα δικαστήρια για την ακύρωση του προδοτικού προσύμφωνου, τότε θα ψηφιστούν και θα κάνουν αυτοδυναμία. Οι πανεπιστημιακοί και οι νομικοί έχουν δώσει πολλές λύσεις. Επίσης αν ξεφύγουν από την γερμανική μέγγενη που μας έδεσε τούτος, για τους λαθρομετανάστες, επίσης θα ψηφιστούν και θα κάνουν αυτοδυναμία. Για την φορολογία μας είπε ο Μητσοτάκης κάτι σπασμωδικό και λίγο.Δεν αρκεί.
    Όλοι τους γερμανοτραφείς είναι, μεγάλη ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι γερμανοτραφεις θαχουν μαθει καλα το λουκανικο.Οποτε δεν θα τους κακοφανει οταν θαρθει....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.