20/6/18

Ο Τσίπρας ως μοιραία προσωπικότητα

Παντελής Σαββίδης
Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή αντίδραση, είναι αποφασισμένη να υπογράψει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τα Σκόπια για την αναγνώριση της γειτονικής χώρας. Είναι μία ακόμη απόδειξη του πόσο η Αριστερά του είδους του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει το λαϊκό αίσθημα. Μια εξουσιομανής νομενκλατούρα υφάρπαξε με ψεύδη την εξουσία και την χρησιμοποιεί εναντίον του λαού.
Όχι μόνο σε ζητήματα μείζονος σημασίας για την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά και στην οικονομία.
Την ίδια ώρα που ο Τσίπρας πανηγύριζε για τη συμφωνία, οι βουλευτές του ψήφιζαν νέα οικονομικά μέτρα εναντίον του λαού. Όλα αυτά παρουσιάζονται κατά έναν οργουελιανό τρόπο ως υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Βεβαίως δεν υπάρχει κάποια άλλη Αριστερά που να θίγεται από την καπηλεία του ονόματός της για να αντιδράσει, τα δε άλλα πολιτικά κόμματα συγκροτούνται από μαλθακά πολιτικά υποκείμενα που αν έμαθαν κάτι από πολιτική είναι η θεωρητική της διάσταση – κι αυτή στα θρανία. Αντιθέτως, η συριζαία Αριστερά έχει ενδιατρίψει στα φοιτητικά αμφιθέατρα της Μεταπολίτευσης και σε μεγάλο βαθμό στα πεζοδρόμια της ίδιας περιόδου. Η αίσθηση αυτή υπεροχής σε συνδυασμό με την αλαζονεία της εξουσίας και το θράσος της άγνοιας που διακρίνει κυρίως τον πρωθυπουργό, διαμορφώνουν ένα μίγμα πολιτικής συμπεριφοράς που με πολιτικούς όρους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τσιπραίος αμοραλισμός».
Αυτή η πολιτική πρόταση τείνει όχι μόνο να καθιερωθεί αλλά και να κυριαρχήσει. Οποιαδήποτε φωνή λογικής και μετριοπάθειας δεν έχει κανέναν μέλλον σε ένα πολιτικό σύστημα που διακρίνεται για τον μιθριδατισμό του ως προς την ένταση, τις ακρότητες, τα ψεύδη και τη χειραγώγηση της κοινωνίας.
Δεν αλλάζουν μόνο πολιτικές συμπεριφορές, αλλά και κοινωνικές. Παλαιότερα, ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης δεν θα αισθανόταν καλά αν του γινόταν κριτική για υπόνοιες κομματικής συμπεριφοράς στην άσκηση του επαγγέλματός του. Σήμερα θεωρείται δεδομένη η δουλική αφοσίωση στη συριζαία κυβέρνηση «για να μη χάσουμε τη δουλειά μας», αλλά και από το φόβο της εισόδου του γνωστού συνδικαλιστή στο στούντιο και του προπηλακισμού παρουσιαστών.
Είναι τρομερά αυτά που συμβαίνουν, και αδιανόητα σε άλλη εποχή. Κανείς δεν αντιδρά. Και το χειρότερο, θεωρούνται φυσιολογικά.
Ο μέσος όρος της ποιότητας του πολιτικού συστήματος βαίνει επιταχυνόμενος προς τα κάτω και αυτή είναι μια σαφής επιδίωξη του συστήματος Τσίπρα. Διότι δεν έχει τι άλλο να υποσχεθεί στην ελληνική κοινωνία, και διότι ο λαός έγινε επιφυλακτικός απέναντί του. Η μόνη ελπίδα σωτηρίας ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

7 σχόλια:

  1. Παντα ετσι ηταν και το αλλο δεν Έρχεται ποτε.Καλες οι διαπιστωσεις μα μονο διαπιστωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Very good analysis. I cannot resist comparing the naive American voter with the know-it-all Greek.
    We are making fun of the American folk and presidential campaigns for focusing on issues like abortion, gay rights, gun control, etc. But how do we choose our representatives? By the color of the T-Shirt they wear????
    Do we care bringing criminals and traitors to power? And do we care bringing them down when they fail to serve our country?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. As far as the comment of the XA congressman, I only have one comment;
    KUDOS!!!
    Not even a child would Call Tsipras' government a democracy worth preserving. He has been constantly ignoring the will of people and works against common good. XA should give its member a medal for standing Up as a Greek to a pack of zombies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνουμε χρόνο στο παρελθόν και τις αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις!Τώρα χρειάζεται δράση! Αυτό χρειάζεται!Να φτιάξουμε, να στελεχώσουμε νεο πολιτικό φορέα και να ανακτηθεί η Δημοκρατία αλλιώς ας το κλείσουμε το μαγαζί και να φύγουμε!Το μέλλον με αρετή και τόλμη προέχει. όλα αυτά τα είδαμε τα μάθαμε (πεί προδοσίας κλπ, πάει αυτό)...το μέλλον, χρειάζεται τόλμη, για πάμε σιγά-σιγά, αυτό τους πονάει, η εξουσία δεν τους πονάει? Αυτή πρέπει να χάσουν και να ανακτήσουμε εμείς! Άντε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ατυχής τίτλος. Λάθος Χαρακτηρισμός.
    Σωστότερη εκδοχή, επιδεχόμενη βελτίωσης:
    Ο Τσίπρας, ως δυσώδες, σκωλυκόβρωτο περίττωμα, ενός κοινωνικού οργανισμού σε στάδιο σήψεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε Δημήτρη, για κοινωνικό οργανισμό σε στάδιο σήψεως, θεραπεία δυστυχώς δεν υπάρχει. Μόνο υψικάμινος και τεφροδόχος.
    Από την στάχτη, μπορεί- ποιος ξέρει; Θαύματα γίνονται-να αναπηγήσει μια σπίθα (Iskra) νέας ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.