29/6/18

Οι δύο εβδομάδες που άλλαξαν την Ελλάδα


Πριν τρία χρόνια, σε ένα διάστημα 15 ημερών, τρεις μύθοι κατέρρεαν, αλλάζοντας για πάντα την Ελλάδα. Οι αλλαγές ξεκίνησαν το απόγευμα της 28 Ιουνίου του 2015. Όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποφάσιζε να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες για έξι εργάσιμες μέρες και να αναστείλει την λειτουργία του χρηματιστηρίου μέχρι νεωτέρας.
Η εφαρμογή των capital controls, που είχε ξεκινήσει μετά το bank run που είχαν δημιουργήσει οι «δημιουργικά ασαφείς διαπραγματεύσεις» του Γιάνη Βαρουφάκη, ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα. Όχι επειδή δημιούργησε κομφούζιο με ανθρώπους να τρέχουν στα πρατήρια καυσίμων για να γεμίσουν το αυτοκίνητο τους βενζίνα. Ούτε γιατί έδειξε στους πολίτες ότι όλοι δεν είναι ίδιοι όταν η μαμά της Νάντιας Βαλαβάνη λίγο πριν τα μέτρα σήκωνε 200 χιλιάρικα από την τράπεζα. Ήταν καταστροφή επειδή έδειξε στους πολίτες ότι από την στιγμή που βάλουν τα λεφτά στην τράπεζα παύουν να είναι δικά τους. Τρία χρόνια αργότερα η κυβέρνηση έστω και πιο χαλαρό διατηρεί το καθεστώς των capital controls.

για τη συνέχεια Liberal
1 σχόλιο:

  1. ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΤΡΕΛΟΣ Ή ΒΑΛΤΟΣ; (ΒΙΝΤΕΟ)

    Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η κυβέρνηση έχει τόση "αδυναμία" στους πρόσφυγες (με ή χωρίς εισαγωγικά) και τούς μετανάστες, εν γένει; Απλή ιδεολογία, ή μήπως και κάτι άλλο; Τι ρόλο παίζουν αλήθεια όλοι αυτοί στην Ελλάδα και ποιος ωφελείται από την παρουσία των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.