5/6/18

"Παραπαιδεία"; Ε, φτάνει πια....

Άρθρο του υπουργού Παιδείας, κου Γαβρόγλου, δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη εφημερίδα "Νέα Σελίδα". 
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ. Το άρθρο αφήνει την αίσθηση ότι γράφτηκε με αποκλειστικό στόχο τα Φροντιστήρια και, κατά τη γνώμη μου, δεν περιέχει τίποτα παραπάνω από αφορισμούς και αοριστολογίες, χιλιογραμμένες και χιλιοειπωμένες.
Πραγματικά κουράζει ο όρος "παραπαιδεία". Η αναφορά σ'αυτόν πλησιάζει, αν όχι ξεπερνάει τα όρια του...γραφικού. Υπάρχουν, ναι ή όχι, κε υπουργέ δημόσια νοσοκομεία; Και κάποια μάλιστα πολύ καλά; Υπάρχουν. Γιατί τότε δεν προσδίδετε τον χαρακτηρισμό "παραιατρική" στους ιδιωτικούς φορείς που προσφέρουν, στους πολίτες που τους επιλέγουν, ιατρική φροντίδα; Για να αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά που θα μπορούσε, εύκολα ο καθένας να σκεφτεί.
Το πρόθεμα "παρα" κε υπουργέ παραπέμπει, χαρακτηρίζει το παράνομο. "Παραοικονομία" π.χ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν το χρησιμοποιείτε αναφερόμενος σε καθ'όλα νόμιμες Εκπαιδευτικές δομές, όπως είναι αυτές μέσα στις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τα Ελληνικά Φροντιστήρια. Τα νόμιμα Ελληνικά Φροντιστήρια.

Έχετε υπ'όψιν σας κε υπουργέ ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία αδειοδότησης αυτών των δομών από το Ελληνικό κράτος; Αυτό που εσείς εκπροσωπείτε; Ξέρετε ότι για να διδάξει κάποιος στις αίθουσες του Φροντιστηρίου, πέρα από το πτυχίο του χρειάζεται άδεια διδασκαλίας, την οποία εκδίδει το υπουργείο σας; Αλήθεια θα εξακολουθήσετε, για πόσο ακόμη άραγε, να ισχυρίζεστε ότι το κράτος αδειοδοτεί την παρανομία; Μήπως θα ήταν χρήσιμο να ζητήσετε από τους συντρόφους σας στα αρμόδια υπουργεία, να σας δώσουν τα πραγματικά νούμερα και στοιχεία για τα φορολογικά έσοδα που προσφέρουν στο κράτος τα νόμιμα Φροντιστήρια ή τη συνεισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία των Ελλήνων Φροντιστών;
Για τη συνέχεια dimitrispapagiannopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.